5 دلیل که پول خود را صرف کارت‌های گرافیک بالا رده نکنید

توسط رضا کمالی
6 دقیقه
کارت‌های گرافیکی

اگر شما هم گیمر یا علاقه‌مند به رایانه‌های شخصی هستید، احتمالا اسم کارت‌های گرافیک سری 3000 انویدیا و کارت‌های گرافیک سری 6000 رقیب آن، ای‌ام‌دی، به گوشتان خورده است. احتمالا نیز می‌دانید که این کارت‌ها چقدر برایتان آب می‌خورد.

پیش از اینکه برای داشتن این غول‌های دوست داشتنی با دو تا سه برابر قیمت کارت‌های میان‌رده دست به جیب خود ببرید، بهتر از کمی تامل کنید و از خود بپرسید آیا واقعا به آن‌ها نیاز دارید.

در ادامه به چند نکته اشاره خواهد شد که قبل از خرید این کارت‌های وسوسه‌انگیز، باید به آن‌ها توجه کنید.

کارت‌های گرافیک 1

پول حرف اول را می‌زند!

معمولا برای خرید هر کالایی، قیمت آن عاملی اساسی و تعیین‌کننده است. به هر حال، هر کسی بودجه نامحدود برای خرید کامپیوتر یا هر وسیله دیگری ندارد. پس اگر بودجه‌تان محدود است، پیدا کردن توازن بین قیمت و عملکرد محصولی که می‌خرید، بسیار حائز اهمیت است.

همچنین، منطقی نیست که همه پولتان را صرف یک قطعه کنید و از قطعات دیگر پی‌سی غافل شوید. وقتی پردازشگر و حافظه رم شما نتوانند از پس کارت گرافیک برآیند، آن وقت است که آرزو خواهید کرد که کاش به این قطعات نیز بها داده بودید.

آنطور که پیداست، کمبود جهانی تراشه‌ها، کار را برای یافتن کارت‌های گرافیک جدید دشوار کرده است. حتی اگر بتوانید محصول مورد نظر خود را پیدا کنید، قطعا هزینه بسیار گزافی پشت دستتان خواهد گذاشت.

برای بازی یا کار؟!

کارت‌های گرافیک بیشتر برای گیمینک شناخته شده‌اند. وقتی به عناوین تریپل اِی نگاه کنید، می‌بینید که برای بهترین عملکرد، یا نیاز به کارت‌های بالا رده دارند یا توصیه به استفاده از آن‌ها می‌کنند. اگر با یک گیمر حرف بزنید، احتمالا از او خواهید شنید که دلش یکی از کارت‌های سری 3000 انویدیا یا یک کارت +RX 6000 می‌خواهد.

گرچه کارت‌های گرافیک بالارده، تجربه گیمینگ مثال زدنی‌ای را برایتان رقم می‌زند، اما کارایی آن‌ها بیش از این چیزهاست. از کارت‌های گرافیک برای کارهای حرفه‌ای نیز استفاده می‌شود. نرم‌افزارهایی چون After Effects، فتوشاپ، Premiere Pro، اتوکد و بسیاری دیگر، از کارت‌های گرافیکی استفاده می‌کنند.

انویدیا حتی نسل کوادرو کارت‌های گرافیکی خود را با هدف دست گرفتن بازار‌های تخصصی روانه‌ بازار کرده‌ است. این کارت‌ها قدرت بیشتری نسبت به کارت‌های ویدیویی مخصوص مصرف‌کننده عادی ارائه داده و در اپلیکیشن‌های مخصوص، عملکرد بهتری را رقم می‌زنند. در بازی‌ها هم همینطور.

کارت‌های گرافیک 2

بازی‌ها و برنامه‌های مورد استفاده‌تان را در نظر داشته باشید

همانطور که اشاره شد، کارت‌های GPU هم در حوزه گیمینگ کارایی دارند و هم در حوزه تخصصی. اما همه بازی‌ها و برنامه‌ها نیازمند کارت گرافیک قوی نیستند. حتی اگر از کارت‌های گرافیک 9 سال قبل استفاده می‌کنید، هنوز خیلی از بازی‌های پرطرفدار را می‌توانید به راحتی اجرا کنید.

پس اگر ویدیو ادیت نمی‌کنید یا کارتان تحلیل داده و آمار و ارقام نیست، احتمالا نیازی به این همه قدرت نخواهید داشت. همچنین می‌توانید نگاهی به بازی‌هایی که می‌کنید داشته باشید. توسعه‌دهندگان بازی‌های رایگان نظیر فورتنایت، سی‌اس‌گو، دوتا 2، جی‌تی‌ای آنلاین و دیگر بازی‌ها همیشه سعی می‌کنند طیف گیمرهای بیشتری را به سمت خود بکشانند.

با بررسی مشخصات پیشنهادی بازی‌ مورد علاقه‌تان، می‌توانید بهترین کارت گرافیک را انتخاب کنید بدون اینکه به حساب بانکی‌تان لطمه وارد شود. همچنین می‌توانید شرکت‌های توسعه‌دهنده بازی‌های مورود علاقه‌تان را دنبال کنید تا به محض اعلام خبری در خصوص تجهیزات سخت‌افزاری، از آن مطلع شده و طبق آن نقشه ارتقا سیستم خود را بچینید.

حقیقتی شگفت‌آور درباره گیمر‌های حرفه‌ای

امروزه کارت‌های گرافیکی بالارده به راحتی از تجربه گیمینگ 4k و 60 فریم پشتیبانی می‌کنند. برای همین است که اکثرا از پروگیمرها انتظار دارند از بهترین رزولوشن و بالاترین گرافیک برای بازی کردن استفاده کنند.

اما نکته‌ای که کمتر همه می‌دانند این است که بیشتر حرفه‌ای‌ها از رزولوشن 1080p استفاده می‌کنند تا بازی‌ها را 144 هرتز اجرا کنند. دلیلش هم این است که فریم‌ریت بیشتر، به آن‌ها امکان می‌دهد سریع‌تر به حرکات حریف خود واکنش نشان دهند. حتی برخی حرفه‌ای‌ها تنظیمات گرافیکی را به پایین‌ترین میزان ممکن تغییر می‌دهند تا بهترین عملکرد را از بازی بگیرند.

در تورنومنت‌های بازی‌ها، از سخت‌افزار یکسانی برای تمام افراد حاضر در مسابقه استفاده می‌شود چراکه در این صورت، هیچ بازیکنی برتری ناعادلانه‌ نسبت به دیگر بازیکن‌ها نخواهد داشت.

پس اگر قصد دارید یک گیمر حرفه‌ای شوید، فعلا نیازی به کارت گرافیک خیلی قوی ندارید.

تا زمانی که سخت‌افزار کامپیوتر شما از پس حداقل مشخصات لازم برای آن بازی برمی‌آید، دلیلی ندارد پولی که سخت به‌دست آورده‌اید را خرج کارت‌های گران‌قیمت کنید.

کارت‌های گرافیک 3

گوشه چشمی به آینده داشته باشید

دلیلی که برخی افراد سمت کارت‌های گرافیکی بالارده می‌روند، این است که کارایی سیستم خود را برای آینده تضمین کنند. برای مثال، اگر هم‌اکنون یک مانیتور 1080p 60Hzدارید و قصد دارید به یک نمایشگر 4k 60Hz یا 1080p 144Hz رو بیاورید، منطقی‌ای است که در صورت توانتان، یک کارت گرافیک قوی‌تر تهیه کنید.

اما اگر هدفتان از خرید یک کارت بالارده این است که از اجرای یک بازی که قرار است در آینده معرفی شود، مطمئن شوید، بهتر است در حال حاضر از یک کارت میان‌رده (یا یک پردازنده گرافیکی مجتمع) استفاده کنید.

به هر حال، شما نمی‌دانید که بازی‌های آینده به چه سخت‌افزارهایی نیاز دارند یا چه کارت‌های گرافیکی آن زمان در بازار موجود خواهد بود. تکولوژی به‌سرعت در حال پیشرفت است به‌ویژه در بخش کارت‌های ویدیویی. ارتقای عملکرد از انویدیا GTX سری 1000به RTX سری 2000، بسیار قابل توجه بود اما بلافاصله کارت‌های افسانه‌ای RTX سری 3000 گوی و میدان را به دست گرفتند.

پس داشتن یک سی‌پی‌یو قوی با یک کارت گرافیک میان‌رده بهتر از داشتن یک کارت گرافیک بسیار قدرتمند با سی‌پی‌یو ضعیف‌تر است که عملکرد کل سیستم را مختل می‌کند.

گزینه‌های جایگزین کارت‌های گرافیکی بالارده

حتی اگر تصمیم‌تان برای خرید این کارت‌ها قطعی باشد، همچنان گزینه‌های زیادی برای انتخاب دارید. هم اینتل و هم AMD پردازنده‌های گرافیکی مجمتع را وارد بازار کرده‌اند که به شما امکان می‌دهند بدون داشتن یک GPU اختصاصی، بازی‌ها را اجرا کنید.

گرچه با این سخت‌افزارها نمی‌توانید جدیدترین عناوین تریپل‌اِی را اجرا کنید اما همچنان می‌توانید بازی‌های قدیمی را با کیفیتی پایین‌تر تجربه کنید. همچین بازی‌هایی هستند که نیازی به داشتن کارت گرافیک اختصاصی ندارند.

پس وقتی به یک کارت گرافیک نیاز دارید و نمی‌توانید جدیدترین RTX سری 3000 یا RX سری 6000 را تهیه کنید، چرا سراغ کارت‌های نسل قبل نروید؟ کارت‌های RTX سری 2000، GTX سری 1600و RX سری 5000 همچنان برای اجرای بازی‌ها و اپلیکیشن‌ها به اندازه کافی قوی هستند.

ایجاد تعادل بین هزینه و عملکرد

داشتن بهترین و جدیدترین کارت‌های گرافیکی همیشه حس خوبی دارد چراکه به لطف آن‌ها می‌توانید بازی‌ها را با بالاترین تنظیمات و بدون لگ تجربه کرده و بیشترین لذت را از بازی به‌دست آورید. اما همه از پس هزینه‌های آن برنمی‌آیند.

اگر قرار است بخاطر کارت گرافیک از قطعات دیگر سیستم خود غافل شوید، ممکن است بهترین تجربه را از بازی دریافت نکنید.

بنابراین، داشتن یک سیستم با توازن مناسب بین قطعات سخت‌افزاری آن به‌گونه‌ای که به بودجه شما بخورد، بیشتر به نفعتان خواهد بود.

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟