بسیاری از مردم میگویند: رایانه ما روشن نمیشود. به عنوان کارشناس باید بگوییم: رایانه شما روشن میشود اما نمایشگر، تصویر را نشان نمیدهد.
به عبارتی چراغهای روی کیس رایانه روشن است. احتمالا صدای فن به گوش شما میرسد. در نهایت اما، نمایشگر به رنگ مشکی باقی میماند.
رایانه شما در حال نمایش اطلاعات است. احتمالا در این میان مشکلاتی وجود دارد. روکیدا همراه همیشگی شما برای حل مشکلات خواهد بود.
در قدم اول نمایشگر خود را بررسی کنید. باید مطمئن شوید که نمایشگر به درستی کار میکند. نمایشگر را به رایانه دیگر یا هرگونه دستگاه پخش دیجیتال متصل کنید.
البته برخی از انواع نمایشگر فهرست تنظیمات دارند. به راحتی و با فشار دادن دکمه تنظیمات میتوانید آن را بررسی کنید.
1. آیا رایانه شما واقعاً روشن است؟
بررسی کنید که رایانه شما واقعاً راه اندازی شده و خاموش نیست. شاید رایانه تنها در حالت آماده به کار یا (Hibernate) قرار داشته باشد.
آیا دستگاه در حالت آماده به کار با مشکل رو به رو شده است؟ دکمه روشن و خاموش را برای 5 ثانیه نگه دارید. بعد از خاموش شدن کامل رایانه، دوباره آن را روشن کنید.
ممکن است دستگاه در حالت عادی بوت شده و سیستم عامل اجرا شود. شاید هم صدای بیپ را بشنوید. صدای بیپ در عیب یابی به شما کمک میکند.
CMOS مادربرد را پاک کنید. بازگرداندن حافظه بایوس به تنظیمات کارخانه میتواند مشکل شما را برطرف کند. اگر مشکل حل شد، تنظیمات انجام شده را یک به یک بازگردانید.
در یک مرحله، دوباره مشکل ایجاد خواهد شد. آن تنظیمات را به حالت قبل باز گردانید. بررسی کنید منبع تغذیه سالم و به درستی تنظیم شده باشد.
هر کدام از قطعات درون کیس را خارج کرده و یک بار دیگر درون آن قرار دهید. شاید یک قطعه به شکل اشتباه قرار گرفته باشد.
تمام اتصالات مختلف را بررسی کنید. گاهی اوقات یک کابل شل چنین مشکلی را ایجاد میکند. آیا رایانه شما از کارت گرافیک جداگانه استفاده میکند؟
بررسی کنید که کابل نمایشگر به خروجی کارت گرافیک جداگانه متصل شده باشد. چراکه اگر آن را به کارت گرافیک مادربرد متصل کرده باشید، تصویری نمایش داده نمیشود.
ممکن است کارت گرافیک جداگانه شما خراب شده باشد. آن را جدا کرده و نمایشگر را به کارت گرافیک مادربرد متصل کنید.
به طور خلاصه قطعات زیر را جدا کرده و مجددا نصب کنید
- تمام اتصالات داخلی و خارجی مانند کابل برق
- حافظه رم
- هر کارت غیر ضروری مانند وایفای
- پردازنده
در مورد پردازنده یک بار دیگر فکر کنید. این قطعه به سادگی خراب نمیشود. اگر به آن شک دارید، با دقت آن را خارج کرده و دوباره نصب کنید.
2. اتصال کوتاه، منبع تغذیه و مادربرد
ممکن است یکی از قطعات درون رایانه باعث اتصال کوتاه شود. منبع تغذیه خود را بررسی کنید. فنها و چراغها را زیر نظر بگیرید.
منبع تغذیه بیشتر از دیگر قطعات رایانه دچار مشکل میشود. اگر تمام مسیر به حل مشکل شما کمک نکرد، منبع تغذیه را تعویض کنید.
بعد از تعویض منبع تغذیه فراموش نکنید که به 5 دقیقه صبر برای شارژ شدن باتری CMOS نیاز داریم. این که از رایانه صدای فن یا دیگر موارد به گوش میرسد، دلیل بر سالم بودن منبع تغذیه نیست.
چراکه کارکرد ناقص آن نیز میتواند باعث مشکل شود. در نتیجه باید آن را به شکل کامل بررسی کرده و تعویض کنید. در ادامه رایانه شما باید با سخت افزار ضروری راه اندازی شود.
یعنی تمام قطعات اضافی را جدا کرده و در صورت روشن شدن دستگاه، آنها را یک به یک متصل کنید. انجام موارد گفته شده نیازی به سخت افزار تخصصی ندارد.
اگر بعد از انجام مراحل بالا دستگاه شما همچنان روشن نمیشود. باید از یک متخصص کمک بگیرید. یک تعمیرکار حرفهای رایانه قطعاتی را در اختیار دارد که ایراد رایانه شما را نمایش میدهد.
این نوع کارت، کارت POST نام دارد. اگر به روش سنتی عیب یابی میکنید، باید تمام قطعات دستگاه را در خانه داشته باشید. به ترتیب آنها را جایگزین کنید.
اگر با تغییر یک قطعه کامپیوتر به درستی روشن شد، یعنی آن را باید تعویض کنید. شما چه راهی را پیش پای کاربران روکیدا میگذارید؟
منبع: lifewire.com