گلکسی واچ 4، نقد و بررسی کامل گلکسی واچ 4 سامسونگ

توسط Avatar photoمحمد حسین
19 minutes read
گلکسی واچ 4

سامسونگ با معرفی گلکسی واچ 4 و گلکسی واچ کلاسیک، تحول بزرگی را در روند تولید گجت‌های پوشیدنی خود ایجاد کرد. ساعت‌های هوشمند سامسونگ که دیرزمانی رقیب اصلی ساعت‌های هوشمند کمپانی اپل به شمار می‌رفتند، در حال حاضر با سقوط به رتبه سوم، بعد از کمپانی شیائومی قرار گرفتند. سیستم عامل تایزن نماد گلکسی واچ سامسونگ محسوب می‌شود. ساعت‌های هوشمندی که ظرافت و قابلیت‌های فراوان، جزء جدانشدنی آنها است.

در نسل جدید اما سامسونگ رویه خود را تغییر داد. این کمپانی سیستم عامل Wear OS گوگل را در ساعت‌های هوشمند خود، جایگزین سیستم عامل تایزن کرد. یکی از قابلیت‌هایی که با این جابجایی نصیب سامسونگ شد، دسترسی به اپلیکیشن‌های  سیستم عامل Wear OS بود. علاوه بر این، سامسونگ توانست از گوگل چراغ سبزی برای سفارشی سازی رابط کاربری گلکسی واچ های خود دریافت کند.

گلکسی واچ 4

سامسونگ این رابط کاربری را Wear OS Powered by Samsung نامید. در حال حاضر گلکسی واچ های سامسونگ دارای رابط کاربری و مجموعه برنامه‌های منحصر به فرد خود هستند. این برنامه‌ها اختصاصی سامسونگ بوده و شامل مواردی نظیر Samsung Pay، سامسونگ هلث و Bixby می‌شوند. رابط کاربری جدید همچنین موجب شده تا ارتباط بین گوشی‌های گلکسی و گلکسی واچ های جدید بیش از پیش عمیق‌تر و سریع‌تر شود.

تغییرات جدید ساعت‌های هوشمند گلکسی واچ باعث شده تا رضایت کاربران اندرویدی را بیشتر به سمت خود جلب کند. سامسونگ با مجهز کردن ساعت‌های جدید خود به سنسور BioActive، امکانات بسیار زیادی را برای کاربران اندرویدی به ارمغان آورده است. از جمله قابلیت‌های این سنسور می‌توان به اندازه‌گیری ترکیب بدنی (body composition)، گرفتن نوار قلب و اندازه گیری فشار خون اشاره کرد. این اطلاعات می‌تواند برای افرادی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند، بسیار مفید باشد. عملکرد پایش خواب نیز در ساعت‌های جدید سامسونگ ارتقا یافته است.

مشخصات فنی گلکسی واچ 4 در یک نگاه

بدنه: 44.4 در 43.3 در 9.8 میلی متر، 30 گرم، رویه جلویی از جنس شیشه (گوریل گلکس DX پلاس)، فریم آلومینیومی، دارای گواهینامه نظامی MIL-STD-810G، مقاوم در برابر نفوذ آب تا عمق 50 متری (IP68)، دارای گواهینامه ECG (نوار قلب)، اندازه گیری فشار خون

نمایشگر: ابعاد 1.40 اینچی از نوع سوپر امولد، رزولوشن 450 در 450، نسبت تصویر 9:9، تراکم پیکسلی 330ppi، دارای قابلیت نمایشگر همیشه روشن

چیپست: اگزینوس W920 (5 نانومتری)، دو هسته‌ای، پردازنده گرافیکی Mali-G68

حافظه: 16 گیگابایت، 1.5 گیگابایت رم، eMMC

نرم افزار و سیستم عامل: Android Wear OS و One UI Watch 3

دوربین: فاقد دوربین پشتی و سلفی

باتری: 361 میلی آمپر، شارژ بی‌سیم Qi

متفرقه: شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، ضربان قلب، فشارسنج، NFC، سامسونگ Pay، گوگل Pay و پشتیبانی از زبان محاوره در فرامین صوتی

با ورود سیستم عامل Wear OS به دنیای گلکسی واچ‌های سامسونگ، دریچه‌ای از قابلیت‌های جدیدی به روی ساعت‌های هوشمند باز شد. قابلیت‌هایی که سیستم عامل تایزن نمی‌توانست از آنها پشتیبانی کند. حال شما می‌توانید با کمک Wear OS به یکسری از برنامه‌های پیش فرض گوگل نظیر گوگل مپ، پیام‌رسان، یوتیوب و موسیقی دسترسی پیدا کنید. علاوه بر این موارد شما می‌توانید تنها با یک ضربه و از طریق Google Pay حساب خود را پرداخت کنید.

گلکسی واچ 4

چیپست جدید سامسونگ با عنوان اگزینوس W920 می‌تواند در مقایسه با هم رده نسل قبلی خود، عملکرد سریع‌تر و کارایی بهتری را برای ساعت‌های جدید سامسونگ تضمین کند. معماری ساخت این تراشه 5 نانومتری بوده در حالی که تراشه نسل قبلی یعنی اگزینوس 9110 دارای معماری 10 نانومتری است.

از نظر طراحی نیز سامسونگ، ساعت‌های هوشمند خود را در دو طرح بدون حاشیه و کلاسیک با فریمی چرخان روانه بازار کرده است. نسخه بدون حاشیه در ابعاد 40 و 44 میلی متری و نسخه کلاسیک در ابعاد 42 و 46 میلی متری وجود دارند. در هر چهار نسخه نیز می‌توان از طریق LTE تنظیمات مربوطه را برای هر دو نسخه بلوتوث و 4G انجام داد.

جعبه گشایی گلکسی واچ 4

گلکسی واچ 4 سامسونگ در یک جعبه کاملا ساده روانه بازار شده است. درون جعبه در کنار ساعت هوشمند گلکسی واچ 4 شما می‌توانید شارژر وایرلس دایره شکلی را که در انتها به پورت USB تایپ C ختم می‌شود، مشاهده کنید. شما می‌توانید همراه با سفارش ساعت هوشمند، بنا به سلیقه بند مورد نظر خود را از بین تنوع رنگی متفاوت انتخاب و خریداری کنید.

گلکسی واچ 4

در خصوص قیمت‌ها نیز هر کدام از نسخه‌ها بسته به ویژگی اتصالی (شبکه اینترنت) و سایزی که دارد، متفاوت است. گلکسی واچ 4 مدل 40 میلی متری و 44 میلی متری به ترتیب در نسخه‌های مجهز به بلوتوث دارای قیمت‌های 269 یورو و 299 یورو هستند. اما در نسخه‌های LTE قیمت‌ها به ترتیب 319 یورو و 349 یورو هستند.

در طرف مقابل گلکسی واچ 4 کلاسیک قرار دارد. قیمت گلکسی واچ 4 کلاسیک مجهز به بلوتوث به ترتیب در نسخه‌های 42 میلی متری و 46 میلی متری، 369 یورو و 399 یورو است. قیمت‌ها برای نسخه LTE نیز به ترتیب 419 یورو و 449 یورو هستند.

طراحی و ساخت گلکسی واچ 4

همانطور که می‌دانید سامسونگ ساعت‌های هوشمند خود را با دو طراحی مختلف روانه بازار کرده است. نسخه‌ای که در این مقاله به بررسی آن می‌پردازیم، نسخه معمولی با فریم چرخان مجازی است. گلکسی واچ 4 را می‌توان به نوعی جانشین گلکسی واچ اکتیو 2 به شمار آورد. با این تفاوت که رویه شیشه‌ای گلکسی واچ 4 کاملا تخت بوده اما برای گلکسی واچ اکتیو 2 نسبتا خمیده است.

گلکسی واچ 4

فریم آلومینیومی گلکسی واچ 4 نیز دقیقا مشابه گلکسی زد فولد 3 و گلکسی زد فلیپ 3 از Armor Aluminum ساخته شده است. سامسونگ در این رابطه ادعا می‌کند که Armor Aluminum در مقایسه با قوی‌ترین آلیاژ آلومینیومی که قبلا برای محصولات استفاده شده، قدرتمندتر است. جنس بدنه، حس کیفیت و اطمینان را می‌تواند به کاربر منتقل کند. گلکسی واچ 4 در سه رنگ مشکی، نقره‌ای و صورتی‌طلایی در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

گلکسی واچ 4

بدنه گلکسی واچ 4 کلاسیک از استیل ضد زنگ ساخته شده که از هر نظر نسبت به جنس آلومینیومی گلکسی واچ 4 با کیفیت‌تر است. نسخه کلاسیک گلکسی واچ 4 در دو رنگ مشکی و نقره‌ای روانه بازار شده و همانطور که قبلا نیز عنوان کردیم، دارای فریم چرخان است.

گلکسی واچ 4

گلکسی واچ 4 روی بدنه فلزی خود از 2 دکمه کاربردی برخوردار است. یکی از دکمه‌ها که با رنگ قرمز مشخص شده برای دسترسی به قابلیت‌های ساعت است. طراحی و محل قرارگیری دکمه بسیار مناسب بوده و بسیار واکنش‌پذیر هستند. جنس بند همراه گلکسی واچ 4 کمی ناامید کننده بوده و ضعیف به نظر می‌رسد.

گلکسی واچ 4

نحوه استفاده و کنترل گلکسی واچ 4

وزن سبک و نوع طراحی گلکسی واچ 4 باعث شده تا هیچ‌گونه خستگی و ناراحتی بر روی مچ دست احساس نشود. بند سیلیکونی اما ممکن است باعث تعریق دست شود. از این رو پیشنهاد می‌کنیم که بجای بند سیلیکونی از سایر بندها استفاده کنید.

گلکسی واچ 4

دسترسی به دکمه‌های گلکسی واچ 4 بسیار آسان است. با یک بار فشار دادن دکمه بالایی، شما را به خانه (home) هدایت می‌کند. در حالی که با فشار دادن طولانی مدت آن دستیار صوتی Bixby یا منوی پاور را فرا می‌خواند. یک بار فشار دادن دکمه دوم، آخرین برنامه نمایش داده می‌شود و با فشار دادن طولانی مدت سامسونگ Pay فعال می‌شود. نکته قابل توجه این که شما نمی‌توانید تنظیمات پیش‌فرض را تغییر داده و گوگل Pay را جایگزین آن کنید.

گلکسی واچ 4

درون دکمه‌های گلکسی واچ، الکترودهایی قرار گرفته‌اند که با کمک سنسور BioActive وظیفه گرفتن نوار قلب یا فشار خون را بر عهده دارند. هر دوی این قابلیت‌ها پس از اخذ تاییده در هر کشور، توسط یک آپدیت نرم افزاری فعال می‌شوند.

گلکسی واچ 4

استفاده از لبه چرخان مجازی در گلکسی واچ 4 بسیار آسان است. دستگاه به محض لمس و اسکرول لبه نمایشگر، حرکت شما را تشخیص داده و با ایجاد لرزش کوچکی، فرمان شما را اجرا می‌کند. هرچند از طریق پنل لمسی نیز می‌توانید با رابط کاربری ساعت هوشمند خود کار کنید. البته برای این کار حرکات ویژه‌ای وجود دارد. به عنوان مثال سوایپ کردن از بالا یا پایین یا نگه داشتن انگشت بر روی صفحه نمایش که موجب تغییر واچ فیس (طرح پس زمینه ساعت هوشمند) می‌شود.

سخت افزار گلکسی واچ 4

نسل چهارم ساعت‌های هوشمند سامسونگ به چیپست جدیدی با عنوان Exynos W920 مجهز شده‌اند. این تراشه که به طور اختصاصی برای گجت‌های پوشیدنی طراحی شده دارای معماری ساخت 5 نانومتری است. فناوری ساخت این تراشه در مقایسه با تراشه 10 نانومتری Exynos W9110 نسل قبلی، یک جهش محسوب می‌شود.

تراشه Exynos W920 از نظر عملکرد پردازشی توانسته رشد 20 درصدی را نسبت به هم رده نسل قبلی خود تجربه کند. در زمینه پردازش گرافیکی نیز عملکرد تراشه نسل جدید در مقایسه با نمونه به کار رفته در گلکسی واچ سری 3 تا 10 برابر بهبود پیدا کرده است. برای درک بهتر این موضوع می‌توانید عملکرد انیمیشن‌های دو ساعت هوشمند را با یکدیگر مقایسه کنید.

گلکسی واچ 4

تغییر بعدی افزایش دو برابری فضای ذخیره سازی و 50 درصدی حافظه رم در گلکسی واچ سری 4 است. تمامی مدل‌های گلکسی واچ سری 4 به 16 گیگابایت حافظه داخلی و 1.5 گیگابایت حافظه رم مجهز شده‌اند. ارتقای قابل توجه دیگری که سامسونگ برای سری جدید ساعت‌های هوشمند خود در نظر گرفته، به نمایشگر آنها مربوط می‌شود.

نمایشگر به کار رفته در سری جدید گلکسی واچ سامسونگ در مقایسه با نسل قبلی خود، دارای وضوح بالاتر و از طرفی رزولوشن بالاتر است. رزولوشن نمایشگر نسل سوم گلکسی واچ از 360 در 360 پیکسل به 396 در 396 پیکسل در نسخه‌های کوچک‌تر و 450 در 450 پیکسل در نسخه‌های بزرگ‌تر گلکسی واچ 4 ارتقا یافته است. گرافیک انیمیشن‌ها و متن‌ها در گلکسی واچ 4 وضوح بالاتری پیدا کرده و هزاران واچ فیس متنوع نیز در دسترس کاربران قرار گرفته است.

گلکسی واچ 4

سنسور BioActive سامسونگ به طور اختصاصی برای گلکسی واچ سری 4 توسعه یافته است. سامسونگ الکترودهایی را در زیر ساعت و در دکمه‌ها قرار داده است. وظیفه این الکترودها ارسال پالس‌های الکتریکی ضعیف به سطح پوست برای اندازه‌گیری میزان آب است. اطلاعات به دست آمده از مقاومت ظاهری (آمپدانس) آب در برابر جریان الکتریسیته توسط سنسور پردازش می‌شوند.

در هر 15 ثانیه، گلکسی واچ 4 جریان‌های الکتریکی را 2400 مرتبه اندازه‌گیری می‌کند. سپس با استفاده از داده‌های آمپدانس بدست آمده، ترکیب بدنی شما را آنالیز می‌کند. ترکیب بدنی شامل اطلاعات مربوط به چربی، ماهیچه‌های اسکلتی، آب و میزان متابولیسم پایه می‌شود. این اطلاعات در نهایت به صورت شاخص توده بدنی در اختیار شما قرار می‌گیرد.

گلکسی واچ 4

سامسونگ در این رابطه ادعا می‌کند که نتایج به دست آمده از شاخص توده بدنی گلکسی واچ 4 در مقایسه با دستگاه‌های تخصصی تراکم سنجی استخوان (DEXA/DXA) دقت 98 درصدی از خود نشان داده‌اند. هرچند این واقعیت هنوز اثبات نشده است. با این حال سعی کنید قبل از اندازه‌گیری شاخص توده بدنی، بدن خود را هیدراته نگه دارید تا عملکرد سنسورها دقیق‌تر صورت بگیرد.

وظیفه دیگری که بر عهده سنسور BioActive سامسونگ می‌باشد، ارزیابی کارکرد قلب است. گرفتن نوار قلب (ECG) و فشار خون، دو وظیفه‌ایست که سنسور با کمک الکترودهای موجود در دکمه‌ها انجام می‌دهد. هرچند برای این کار بایستی از دستورالعمل خاصی تبعیت کنید. لازم به ذکر است که هر دو قابلیت گرفتن نوار قلب و فشار خون بایستی توسط کشور محل سکونت شما مورد تایید قرار بگیرد تا سامسونگ بتواند آن را برای شما فعال کند. بنابراین اگر وجود این دو قابلیت برای شما خیلی اهمیت دارد، بهتر است قبل از خرید این مسئله را بررسی کنید.

گلکسی واچ 4

علاوه بر این قابلیت‌ها شما می‌توانید مشابه نسل قبلی گلکسی واچ 3، تعداد ضربان قلب و سطح اکسیژن خون خود را نیز اندازه‌گیری کنید.

طول عمر باتری گلکسی واچ 4

کمپانی سامسونگ ادعا می‌کند که مصرف باتری گلکسی واچ‌های سری 4 دقیقا مشابه هم رده‌های نسل قبلی آنها است. تست‌های انجام گرفته نیز گواه این ادعا هستند. از این رو در مجموع می‌توان طول عمر مفید باتری گلکسی واچ 4 را (با یک بار شارژ) تنها 2 روز برآورد کرد. با این حال می‌توانید با غیرفعال کردن قابلیت‌هایی نظیر دریافت اعلان‌ها و نمایشگر همیشه روشن، ساعاتی بیشتری از گلکسی واچ خود استفاده کنید. شارژ کامل گلکسی واچ 4 نیز یک ساعت و 30 دقیقه طول خواهد کشید.

گلکسی واچ 4

سیستم عامل Wear OS گلکسی واچ 4

یکی از بزرگترین نقاط عطف فروش سری جدید گلکسی واچ‌های سامسونگ با تغییر سیستم عامل تایزن به سمت گوگل اتفاق افتاد. با این کار دسترسی به اپلیکیشن‌های گوگل از جمله Keep، جیمیل و گوگل Maps فراهم شد. علاوه بر این، دنیایی از برنامه‌های اختصاصی Wear OS را نیز به لیست این تغییر بزرگ سامسونگ اضافه کنید. این در حالیست که در سیستم عامل تایزن، کاربران به تعداد محدودی برنامه کاربردی دسترسی داشتند.

سیستم عامل Wear OS به کار رفته در گلکسی واچ 4 نسخه Wear OS 3 بوده که جدیدترین نسل سیستم عامل گجت‌های پوشیدنی کمپانی گوگل است. جالب است بدانید که سایر ساعت‌های هوشمند هنوز به این سیستم عامل جدید مجهز نشده‌اند. یکی از دلایل اصلی این ماجرا، پیش نیازهای سخت افزاری برای پشتیبانی از نسخه جدید سیستم عامل است. منابع غیررسمی عنوان کرده‌اند که برای پشتیبانی از جدیدترین نسل سیستم عامل گجت‌های پوشیدنی گوگل، حداقل مشخصات پلتفرم اسنپدراگون 4100 یا 4100 پلاس و یک گیگابایت حافظه رم لازم است.

گلکسی واچ 4

سیستم عامل Wear OS 3 با تغییرات زیادی همراه بوده است اما بزرگترین و مهم‌ترین آنها، قابلیت جدیدی است که در سمت چپ هر برنامه قابل دسترسی می‌باشد. این قابلیت به نوعی شبیه ویجت بوده که اطلاعات خاصی از همان برنامه را در اختیار شما قرار می‌دهد. در نسخه‌های قدیمی تا Wear OS 2 برای مشاهده جزئیات یک برنامه می‌بایست لیستی از برنامه‌ها را اسکرول کرد تا به برنامه مورد نظر خود رسید. اما در Wear OS 3، این قابلیت در سمت چپ هر برنامه قابل دسترسی است.

گلکسی واچ 4

سیستم عامل Wear OS 3 به کمپانی‌های تولید کننده گوشی هوشمند این امکان را می‌دهد تا ظاهر رابط کاربری گوگل را سفارشی سازی کنند. سامسونگ نیز برای سری جدید گلکسی واچ‌های خود، ظاهر سیستم عامل تایزن را شبیه سازی کرده است. تنها تفاوت باقی مانده، دسترسی به منوی کشویی برنامه‌ها است که برای این کار می‌توانید از پایین به طرف بالا سوایپ کنید. این ویژگی سیستم عامل گوگل به ساعت‌های هوشمند کمپانی اپل بسیار شباهت دارد. با سوایپ کردن از پایین، تمامی برنامه‌ها در اشکال دایره‌ای شکلی ظاهر می‌شوند. از طرفی برای دسترسی به برنامه‌های اخیر می‌توانید از سمت بالا جایی که آیکون برنامه‌های دو تایی قرار دارد، اقدام کنید.

گلکسی واچ 4

سامسونگ در گلکسی واچ‌های سری 4 خود توانسته به خوبی رابط کاربری One UI را در سیستم عامل Wear OS پیاده سازی کند. از این رو محیط گلکسی واچ 4 بسیار شبیه گوشی‌های گلکسی بوده و شما می‌توانید بسیاری از تنظیمات گوشی خود را در محیط گلکسی واچ 4 مشاهده کنید. اگر اپلیکیشنی که بر روی گوشی خود نصب می‌کنید، نسخه Wear OS نیز داشته باشد، گلکسی واچ شما به طور خودکار آن را دریافت می‌کند.

گلکسی واچ 4

شما هچنین می‌توانید با کمک گوشی هوشمند گلکسی خود، به بسیاری از تنظیمات گلکسی واچ نظیر تغییر واچ فیس و سازماندهی برنامه‌ها یا اضافه کردن برنامه جدید، دسترسی داشته باشید. مانند گذشته نیز می‌توانید از گلکسی واچ خود به عنوان منظره یاب یا دکمه شاتر از راه دور برای کنترل دوربین گوشی‌های هوشمند گلکسی استفاده کنید. علاوه بر این موارد، شما می‌توانید با کمک گلکسی واچ تماس تلفنی برقرار کرده و با کمک اسپیکر داخلی آن با طرف مقابل صحبت کنید.

گلکسی واچ 4

در خصوص برنامه‌های گوگل گلکسی واچ 4 نیز نکات جالب توجهی وجود دارد. به عنوان مثال هنوز خبری از دستیار صوتی گوگل بر روی گلکسی واچ سری 4 نیست. در حال حاضر دستیار صوتی سامسونگ یعنی Bixby در دسترس بوده که با فرمان ‘Hi, Bixby’ یا از طریق دو بار ضربه زدن بر روی دکمه خانه (هوم) فراخوانده می‌شود. دستیار صوتی بیکسبی می‌تواند کارهایی نظیر پخش آهنگ، برقراری تماس یا جستجوی مخاطب را برای شما انجام دهد. با این حال عملکرد دستیار صوتی گوگل از بیکسبی به مراتب بهتر است و کمتر شاهد خطا در فرمان پذیری هستیم.

گلکسی واچ 4

اپلیکیشن‌هایی مانند گوگل پی و گوگل فیت نیز نمی‌توانند به عنوان برنامه‌های پیش‌فرض پرداخت و تناسب اندام، جایگزین سامسونگ پی و سامسونگ هلث (Health) شوند. بنا به گزارشات به دست آمده، این قابلیت‌ها قرار است که در آینده فعال شوند. مشکل بعدی که در رابطه با گوگل فیت وجود دارد، عدم تشخیص لبه چرخان است. بدین معنی که با چرخاندن فریم در گلکسی واچ، پاسخی از برنامه گوگل فیت دریافت نمی‌کنید و تنها باید از طریق سوایپ کردن نمایشگر اقدام کنید.

گلکسی واچ 4

دریافت اعلان‌ها یکی از اصلی‌ترین دلایل خرید ساعت‌های هوشمند به شمار می‌رود. خوشبختانه سیستم عامل Wear OS یکی از بهترین پلتفرم‌ها در این زمینه است. با سوایپ کردن از سمت چپ، شما می‌توانید به پنل اعلانات دسترسی داشته باشید. با باز شدن پنل اعلانات، شما می‌توانید بین برنامه‌های مختلف و اعلان‌هایشان اسکرول کنید.

در کنار این موارد شما می‌توانید به پیام‌های متنی خود از طریق ایموجی، دست نوشته، صدای ضبط شده یا تبدیل صوت به متن بیکسبی پاسخ دهید. برخی اپلیکیشن‌ها نیز نظیر وایبر می‌توانند عکس‌های ارسال شده را به شما نشان دهند، اما سایر برنامه تنها اعلان آن را نشان می‌دهند.

گلکسی واچ 4

در مورد نمایش و دریافت اعلان‌ها تنها یک ایراد وجود دارد. زمانی که شما اعلان‌های متعددی را از چندین برنامه دریافت کنید، با سوایپ کردن به پایین می‌توانید بین آنها اسکرول کنید. از طرفی اگر اعلان‌ها را تنها از یک برنامه دریافت کنید، با همان سوایپ کردن به سمت پایین، تمامی اعلان‌ها حذف می‌شوند. از این رو بهتر بود که برای رفع این اشتباه، ژست حرکتی متفاوتی در نظر گرفته می‌شد.

در نهایت، مشکلات دیگری نیز در رابطه با سیستم عامل Wear OS و گلکسی واچ وجود دارند که تنها به نام بردن از آنها اکتفا می‌کنیم. به عنوان مثال شما نمی‌توانید برنامه‌ها و واچ فیس‌های خود را از گلکسی واچ مجهز به سیستم عامل تایزن به گلکسی واچ 4 منتقل کنید.

گلکسی واچ 4

مشکل بعدی عدم سازگاری گلکسی واچ 4 با سیستم عامل iOS است. این درحالیست که سیستم عامل تایزن و نسخه‌های قبلی Wear OS با چنین مشکلی روبرو نبودند و حتی برنامه سامسونگ هلث (Health) نیز برای آیفون در دسترس بود. یکی از نقاط قوت گلکسی واچ 4 در زمینه فروش، وجود قابلیت‌های ارزیابی سلامتی و تناسب اندام سامسونگ است. برنامه‌هایی که تمام حرکات شما را زیر نظر گرفته و اطلاعات مفیدی را ارائه می‌کنند.

در ادامه به یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف گلکسی واچ 4 سامسونگ خواهیم پرداخت. گلکسی واچ 4 می‌تواند از طریق تمامی گوشی‌های اندرویدی اطلاعات مربوط به میزان ضربان قلب، ترکیب توده بدنی، سطح اکسیژن خون و حتی کنترل خواب و استرس را در اختیار کاربر قرار دهد. برای این کار تنها کافیست اپلیکیشن رایگان Samsung Health را از گوگل پلی استور دریافت کنید. اما اطلاعاتی نظیر نوار قلب (ECG) و فشار خون، تنها از طریق گوشی‌های هوشمند گلکسی سامسونگ و اپلیکیشن Health Monitor موجود در گلکسی استور، قابل دسترسی هستند. این امر می‌تواند برای دارندگان گوشی‌هایی غیر از گلکسی، ناامید کننده باشد.

گلکسی واچ 4

گلکسی واچ می‌تواند از طریق اپلیکیشن سامسونگ هلث فعالیت‌هایی از قبیل دویدن، پیاده‌روی، دوچرخه سواری، کوهپیمایی، قایق‌رانی، شنا، تردمیل و موارد دیگر را ردیابی و ارزیابی کند. قابلیت کاربردی و جذابی که به نسل جدید ساعت‌های هوشمند سامسونگ اضافه شده است، محاسبه شاخص توده بدنی (BMI) می‌باشد. برای دستیابی به بهترین نتیجه بایستی علاوه بر هیدراته بودن بدن، از وزن دقیق خود نیز اطلاع داشته باشید.

عملکرد ارزیابی خواب گلکسی واچ 4 نیز بسیار پیشرفته است. نکته عجیب اینجاست که گلکسی واچ 4، زمان سپری شده استراحت در تخت خواب را نیز به عنوان زمان کلی خواب در نظر می‌گیرد. به عمکلرد گلکسی واچ 4 در طی خواب می‌پردازیم. ساعت هوشمند سامسونگ اطلاعات مربوطه به خواب شما را در 3 دسته خواب REM، خواب سبک و خواب عمیق تقسیم‌بندی می‌کند. علاوه بر این، اکسیژن خون و میزان کالری مصرف شده بدن شما را طی خواب مورد سنجش قرار می‌دهد.

گلکسی واچ 4

قابلیت تشخیص خر و پف گلکسی واچ 4 نیز همزمان با گوشی هوشمند شما عمل می‌کند. به این صورت که ساعت با تشخیص حرکات مشخصی گوشی را وادار به ضبط صدای شما حین خواب می‌کند. عمل ضبط صدا صرفا جهت تشخیص صدای خر و پف است.

جمع بندی

گلکسی واچ سری 4 سامسونگ امسال بسیار متفاوت‌تر از سال‌های گذشته خود ظاهر شده است. جایگزینی سیستم عامل Wear OS گوگل به جای تایزن، یکی از همین تغییرات بزرگ سامسونگ به شمار می‌رود. سیستم عامل Wear OS به کار رفته در گلکسی واچ 4 جدیدترین نسخه ارائه شده توسط گوگل بوده و در واقع سامسونگ جزو اولین کمپانی‌های دریافت کننده آن است.

گلکسی واچ 4

در خصوص قابلیت‌های گلکسی واچ 4 نیز شاهد بهبودهایی چشمگیری بودیم. یکی از مهم‌ترین آنها، اضافه شدن امکان سنجش شاخص توده بدنی و ترکیب بدنی است. قابلیتی که طبق ادعای سامسونگ دارای 98 درصد دقت بوده و از نظر عملکردی با دستگاه‌های تخصصی حوزه پزشکی برابری می‌کند. جدای از این ادعا، شما می‌توانید با ارزیابی دوره‌ای شاخص توده بدنی، سلامتی خود را مورد ارزیابی قرار دهید.

رقبای گلکسی واچ 4

با وجود تغییرات چشمگیری که در نسل جدید گلکسی واچ‌های سامسونگ مشاهده می‌شود اما در زمینه فروش بایستی با رقبای سرسختی به مقابله بپردازد. از جمله رقبای گلکسی واچ 4 که دارای سیستم عامل Wear OS هستند می‌توان به ساعت‌های هوشمند TicWatch E3 و TicWatch Pro 3 اشاره کرد. این دو ساعت از کمپانی Mobvoi بوده و با توجه به مشخصات سخت افزاری که دارند می‌توانند جدیدترین نسخه گوگل Wear OS را دریافت کنند. با این حال در بحث مقایسه، ساعت‌های هوشمند کمپانی سامسونگ با برخورداری از ویژگی‌هایی نظیر کیفیت ساخت بالاتر، قابلیت‌های تناسب اندام و سلامتی بیشتر و در نهایت سازگاری بهتر با گوشی‌های هوشمند گلکسی، یک سر و گردن بالاتر از کمپانی رقیب قرار می‌گیرند.

گلکسی واچ 4

به کمپانی رقیب چینی می‌رسیم. هوآوی نیز در زمینه ساعت‌های هوشمند بسیار موفق عمل کرده و یکی از رقبای اصلی سامسونگ محسوب می‌شود. ساعت‌های هوشمند Watch 3 و Watch3 Pro مجهز به سیستم عامل هارمونی بوده و از نظر عملکرد و کیفیت نمایشگر می‌توانند با گلکسی واچ 4 سامسونگ به رقابت بپردازند. پشتیبانی از اپلیکیشن‌ها در ساعت‌های هوآوی ضعیف بوده اما طول عمر بالاتر باتری، می‌تواند این فقدان را جبران کند. در طرف دیگر، ساعت Watch GT2 Pro قرار دارد که قدیمی‌تر و ارزان‌تر بوده اما از طول عمر باتری بسیار بالاتر، رویه شیشه‌ای از جنس یاقوت کبود و بدنه استیل ضد زنگ برخوردار است.

گلکسی واچ 3 نیز می‌تواند یکی از رقبای قدرتمند نسل جدید ساعت‌های هوشمند سامسونگ به شمار رود. چرا که از نظر قابلیت‌ها و امکاناتی که ارائه می‌کند بسیار مشابه گلکسی واچ 4 بوده و از طرفی قیمت پایین‌تری دارد. تنها قابلیت جدیدی که گلکسی واچ 4 ارائه می‌کند، محاسبه شاخص توده بدنی یا BMI است.

گلکسی واچ 4

در پایان به ابرقدرت دنیای تکنولوژی می‌رسیم. کمپانی اپل نیز مانند سامسونگ در زمینه تولید ساعت‌های هوشمند با کیفیت و سلامت محور ید طولایی دارد. اپل واچ سری 6 تنها ساعت هوشمندی است که می‌تواند از نظر کیفیت بدنه، قابلیت‌های کاربردی و طراحی، پا به پای ساعت‌های هوشمند سامسونگ قدم بردارد. تنها ایرادی که می‌توان به آنها گرفت، قیمت نسبتا بالاتر محصولات اپل است.

مزایا و معایب گلکسی واچ 4

مزایا

  • کیفیت ساخت بسیار بالا، بخصوص نسخه مجهز به بدنه استیل ضد زنگ
  • نمایشگر اولد فوق‌العاده با رزولوشن بالاتر
  • فریم چرخان بسیار زیبا و با کیفیت در نسخه کلاسیک
  • قابلیت جدید محاسبه شاخص توده بدنی به همراه اندازه‌گیری نوار قلب، فشار خون، غلظت اکسیژن، حجم تنفسی، پایش چرخه خواب و استرس
  • سیستم عامل جدید Wear OS گوگل به همراه قابلیت‌های سامسونگ، محیطی شبیه ساعت‌های نسل قبل
  • مدیریت فوق‌العاده اعلان‌ها
  • پشتیبانی از شبکه LTE و اسپیکر با صدای بلند برای مکالمه‌های مستقیم حتی در نسخه 40 میلی‌متری

معایب

  • طول عمر باتری به طور میانگین یک تا دو روز است
  • نسخه کلاسیک گران قیمت نیز با بند سیلیکونی ساده عرضه می‌شود
  • قیمت نسبتا بالا در هنگام عرضه
  • قابلیت‌های نوار قلب و فشار خون در اکثر کشورها تایید نشده است
  • گلکسی واچ 4 می‌توانست شیشه خمیده گلکسی واچ اکتیو 2 را حفظ کند

منبع: gsmarena

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟