شرکت ایران خودرو اعلام کرده است که تا کمتر از دو ماه دیگر، اولین کراس اوور خود را رونمایی میکند. این شرکت با به سرانجام رساندن پروژهی K125، اولین کارساوور خود را تولید خواهد کرد و همانن تارا پس از نامگذاری، وارد خط تولید خواهد شد.
حدود یک سال است که اخبار تولید این خودرو کم و بیش بر سر زبانها بوده است اما به تازگی مسئولان شرکت ایرانخودرو اعلام کردهاند که در هفتههای آینده این خودرو به صورت رسمی رونمایی خواهد شد. طبق اعلان این شرکت، هماکنون اولویت با تولید پروژهی K132 یا همان تارا بوده و پس از آن K125 به صورت انبوه تولید خواهد شد.
حال با آغاز تولید انبوه تارا دندهای در ایرانخودرو و آغاز فرایند تحویل این سدان جدید، قرار است تا در کمتر از دو ماه آینده کراس اوور K125 به صورت رسمی رونمایی شود.
K125 :
این خودرو اولین کراس اووری است که تحت برند IKCO تولید میشود و طراحی آن توسط مهندسان این شرکت انجام شده است. K125 یکی از دو خودرویی است که توسط مهندسان ایرانی و بر روی پلتفرم PF1 طراحی شده است. این پلتفرم یکی از مفاد قراردادهای برجام با گروه PSA بود که امکان استفاده آن برای ایرانخودرو فراهم شد.
تا کنون ایرانخودرو با استفاده از این پلتفرم تارا را وارد خط تولید کرده و در آیندهی نزدیک K125 نیز بر روی آن سوار خواهد شد. ایرانخودرو تارا را بر اساس ابعاد پژو ۳۰۱ تولید کرد و از همین رو تصور میشود که K125 تشابه زیادی با پژو ۲۰۰۸ داشته باشد.
مدیران ارشد ایرانخودرو در آخرین صحبتهای خود اعلام کردهاند که سدان K132 در بهمن ۹۹ به بازار می آید و K125 چند ماه پس از آن عرضه می شود. طبق اعلام این شرکت، مهندسان قصد دارند که این خودروی تک دیفرانسیل را با قدرتمندترین پیشرانهای که در اختیار دارند روانهی بازارها داخلی کنند.
بر اساس اخبار K125 با موتور TC7 تولید خواهد شد و قدرت خود را از طریق یک جعبهدندهی ۶ دندهای اتوماتیک، به محور جلو انتقال خواهد داد. این موتور با حجم ۱۶۴۶ سیسی، در اصل ارتقا یافتهی موتور محبوب EF7 است و با تغییر کلی در توربوها، زمانبندی هوشمند سوپاپهای دوگانه تقویت ضرایب امنیت و … ، اکنون توانایی تولید حدودا ۱۷۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتنمتر گشتاور را دارد.
پیش از این ایرانخودرو از این موتور در خودروهایی مثل سورن پلاس توربو و دنا پلاس توربو اسپرت استفاده کرده که با استقبال مناسبی رو به رو شد.
این شرکت میگوید که این موترو میتواند با استفاده از ۶.۸ لیتر سوخت، ۱۰۰ کیلومتر را طی کند و میتواند حداکثر گشتاور خود را در دورموتورهایی بین ۱۶۰۰ تا ۴۵۰۰ دور بر دقیقه تولید کند.
جعبهدندهی استفاده شده در این خودرو درست همان جعبهدندهای است که در دنا پلاس اتوماتیک استفاده شده است و از نوع اتوماتیک AT محسوب میشود. این جعبهدنده با همکاری مهندسان شرکت HPT (Hyundai Power Teck) کرده طراحی شده و هماکنون در شرکت DAE چین مونتاژ میشود.
برند DAE یکی از بزرگترین خطوط تولید HPT به شمار میآید و همکاریهای گستردهای با شرکت میتسوبیشی داشته است. مهندسان ایرانخودرو میگویند که در این جعبهدنده از سیستم خنککاریای استفاده شده که معمولا در جعبهدندههای ۸ دندهای استفاده میشود. دلیل آن نیز شرایط آب و هوایی ایران است تا امکان استفاده از این جعبهدنده در نقاط مختلف کشور فراهم شود. همچنین این جعبهدنده دارای حالتهای مبدل گشتاور، تیپ ترونیک، حالت برفی و اسپرت نیز میباشد.
البته باید در نظر گرفت که احتمال دارد تا K125 هم مانند تارا، ابتدا با پیشرانه TU5 پلاس و جعبه دنده دستی به بازار معرفی شود. همچنین احتمال عرضه نسخه اتوماتیک این خودرو هم مانند تارا اتوماتیک با قوای محرکه تنفس طبیعی نیز مطرح است. با این حال می توان گفت که به خاطر پروژه های در دست توسعه ایران خودرو، در آینده نزدیک نسخه فول K125 به پیشرانه TC7 پلاس مجهز خواهد شد.
مروری بر مشخصات فنی K125 :
پیشرانه TC7 پلاس
۱۶۴۶ سی سی ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ
۱۶۱ تا ۱۷۰ اسب بخار
۲۳۵ تا ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور
پیشرانه TU5 پلاس
۱۱۳ اسب بخار
۱۴۴ نیوتن متر
دیفرانسیل جلو
فرمان کمکی برقی
جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک / جعبه دنده ۶ سرعته دستی
حالت اسپرت، برفی و عادی
تیپ ترونیک
ویژگیهای رفاهی :
تهویه الکتریکی
کروز کنترل
کامپیوتر سفر
نمایشگر لمسی
چراغ روشنایی روز
حسگر نور
حسگر باران
حسگر پارک عقب
دوربین عقب
سقف شیشه ای
آینه های تاشو برقی
صندلی های برقی جلو
سامانه کنترل پایداری الکتریکی
کنترل شروع حرکت در سربالایی
کنترل حرکت در سراشیبی
۴ کیسه هوا