آئودی اِسکایس‌فیِر : رقیب قدرتمند برای تسلا رودستر!

توسط بردیا دهقانیانبردیا
7 minutes read

خودرویی که امروز در این مقاله به آن خواهیم پرداخت، اسکایس‌فیر ( skysphere )، کانسپت تمام الکتریکی جدید شرکت آئودی است که نشان‌دهنده‌ی رقبای آینده‌ی تسلا رودستر ، حدود طراحی و مشخصات آن‌هاست. در ادامه به ویژگی‌هایی از این خودروی جذاب و زیبا خواهیم پرداخت که طرفداران صنعت خودرو باید آن‌ها را بدانند. با ما همراه باشید.

۱: طراحی

از آنجا که این خودرو تماما توسط نیروی الکتریسیته تغذیه می‌شود، دیگر نیازی به ورودی‌های هوای بزرگ برای خنک کردن موتور ندارد. طراحان آئودی از این فرصت استفاده کرده‌اند و با افزودن تعداد زیادی ‌LED به قسمت جلویی خودرو، ظاهری منحصر به فرد برای آن خلق کرده‌اند. این لامپ‌ها می‌‌توانند با عملکرد‌های مختلف خودرو مثل باز و بسته کردن در‌ها، جلوه‌های مختلفی را شکل دهند و با این کار مدرن بودن خودرو را به رخ بکشند.

آئودی اِسکایس‌فیِر

آئودی اِسکایس‌فیِر

زمانی که از کنار به این خودرو نگاه می‌کنید، شاهد تفاوت آن با دیگر محصولات آئودی خواهید بود. به صورت معمول، تولیدات مختلف آئودی دارای طراحی‌های زاویه دار و خشن هستند که درصد زیادی از محبوبیت آن‌ها هم از این مورد نشات می‌گیرد. اما در رابطه با خودرو‌های الکتریکی موضوع فرق دارد.Audi Sky Sphere Concept 3 e1628628691693

یکی از مهم‌ترین فاکتور‌های خودرو‌های الکتریکی که شرکت‌های مختلف در حال رقابت بر سر آن هستند، توان پیمایش با یک بار شارژ است. درصد زیادی از این فاکتور وابسته به حجم باتری و میزان مصرف موتور هاست اما می‌توان با کاهش زاویه‌ها و به دنبال آن مقاومت هوا، ضریب آیرودینامیک خودرو را افزایش داد. این کار باعث افزایش راندمان مصرف خودرو خواهد شد.

اسکایس‌فیر هم از همین قاعده تبعیت کرده و با بدنه‌ای پر از خطوط منحنی و ارتفاع کم، سعی کرده تا حد امکان از میزان انرژی باتری‌های خود به خوبی استفاده کند. این یکی از تفاوت‌‌های عمده‌ی این طراحی مفهومی با دیگر محصولات این شرکت است.

المان دیگری که درنمای جانبی خودرو توجه را به خود جلب می‌کند، رینگ‌های بسیار بزرگ ۲۳ اینچی این خودرو است که با طراحی خاص خود، سعی در کاهش مقاومت هوا دارند.

درست همانند قسمت جلو، در پشت خودرو نیز شاهد تعداد زیادی LED جداگانه هستیم که نقش چراغ‌های خطر، راهنما و دنده عقب را ایفا می‌کنند. همه می‌دانیم که در بین تمامی شرکت‌های خودروساز، شرکت آئودی زیبا‌ترین، جذاب‌ترین و خلاقانه‌ترین چراغ‌ها را برای خودرو‌های خود تولید می‌کند. اما این شرکت با تولید اسکایس‌فیر، فاصله‌ی خود با دیگر شرکت‌ها را در بحث نورپردازی خودرو‌ها به طور شگفت آوری افزایش داده است.Audi Sky Sphere Concept 7

۲: رانندگی خودکار

یکی دیگر از ویژگی‌های اسکایس‌فیر که آن را برای خبرنگاران صنعت خودروسازی جذاب کرده، بهره‌مندی از سطح چهار رانندگی خودکار است! این بدان معنیآ است که این خودرو بدون نیاز به راننده می‌تواند در آزاد‌راه‌ها و ترافیک سنگین حرکت کند و همانند خودرو‌های امروزی ( تسلا و مدل‌‌های خاص مرسدس بنز که از سطوح پایین‌تر این فناوری استفاده می‌کنند ) دیگر نیازی به در دست داشتن فرمان، یا تمرکز بر روی جاده نیست.

چیزی که این ویژگی را جذاب‌تر می‌‌کند، توانایی پنهان کردن فرمان و پدال هاست! بنابر تصاویر منتشر شده از اسکایس‌فیر، راننده می‌تواند در زمانی که خودرو را بر روی حالت رانندگی خودکار قرار می‌دهد، فرمان و پدال‌ها را به طور کامل از دید خود خارج کند و فضای بزرگ کابین نهایت استفاده را ببرد. در ویدئوی زیر شاهد این ویژگی جذاب هستید :

۳: فاصله‌ی بین دو محور

معمولا صحبت در این رابطه برای هیچکس جذاب نیست اما در مورد اسکایس‌فیر موضوع متفاوت است. شاید تصور آن سخت باشد اما این خودرو می‌تواند فاصله‌ی بین دو محور خود را بسته به حالت رانندگی تغییر دهد! در ویدئوی زیر به خوبی می‌توانید این ویژگی را مشاهده کنید:

برای مثال زمانی که این خودرو را در حالت خودکار GT قرار می‌دهید، خودرو به صورت خودکار ۲۵ سانتی‌متر طول خود را افزایش میدهد تا تجربه‌ی سواری را تا حد امکان برای سرنشینان لذت بخش تر کند. زمانی که خودرو را در حالت اسپرت قرار می‌دهید دوباره به انداز‌ه‌ی قبلی بازگشته ، ارتفاع خود را ۱۰ میلی‌متر کاهش داده و فرمان‌پذیری محور عقب را فعال می‌کند تا بهترین عملکرد در پیچ‌ها را ارائه دهد.

۴: طراحی داخلی

داخل اسکایس‌فیر دست ثل طراحی بدنه بسیار زیبا و مدرن است. در‌های این خودرو به پشت باز می‌شوند و مثل دو بال برای خودرو هستند. همچنین این خودرو دارای صندلی‌های خاصی است که عملکردی دست مثل صندلی‌های اسپرت دارند و سرنشینان را به خوبی در جای خود نگه خواهند داشت اما بر خلاف آن‌ها بسیار راحت و نرم هستند و تنظیمات زیادی برای راحتی در اختیار سرنشینان قرار می‌دهند.Audi Sky Sphere Concept 8

۵: عملکرد

آئودی اسکایس‌فیر دارای یک موتور الکتریکی است که قدرت خود را به محور عقب انتقال می‌دهد. این موتور توانایی تولید ۶۳۲ اسب بخار قدرت و ۷۵۰ نیوتن‌متر گشتاور را دارد. شاید به نظرتان قدرتش کم باشد اما این خودرو ۲۴۴ اسب بخار بیشتر از پورشه تایکان قدرت تولید می‌کند.

مدل پایه‌ی تایکان برای رسیدن به ۱۰۰ کیلومتر از حالت سکون، به ۵.۴ ثانیه زمان نیاز دارد و در حالی است که اسکایس‌فیر برای رسیدن به این سرعت به ۴ ثانیه زمان احتیاج دارد.

۶: سیستم کنترل مرکزی

به نظر می‌رسد که آئودی تحت تاثیر تولیدات اخیر شرکت مرسدس بنز قرار گرفته است. در اسکایس‌فیر شاهد داشبوردی پوشیده از نمایشگر هستیم که مجموعه ۵۶ اینچ طول و ۷ اینچ ارتفاع دارد. این ابعاد اختلاف بسیار کمی با آپشن هایپراسکرینی که در مرسدس بنز EQS ارائه می‌شود دارد.

تمامی عملکرد‌های خودرو از طریق نمایشگر‌ها کنترل می‌شوند که دور از انتظار نیست. اما زمانی که خودرو را در حالت رانندگی خودکار قرار می‌‌دهید می‌توانید از این نمایشگر‌ها برای گشت و گذار در اینترنت، دیدن فیلم و سریال و یا حتی برقراری تماس‌های تصویری استفاده کنید.

۷: رانندگی

برای کسانی که به رانندگی علاقه‌ی خاصی دارند خبر خوبی وجود دارد. شما هنور می‌توانید از رانندگی در اسکایس‌فیر لذت ببرید. این خودرو به صورت استاندارد با سیستم تعلیق بادی تولید می‌شود که به شما اجازه می‌دهد تا خودرو را در حالت راحت، معمولی و اسپرت قرار دهید و در هر حالت از بهترین تجربه‌ی رانندگی لذت ببرید.

فرمان این خودرو از سیستم فلای‌بای استفاده می‌کند. این سیستم تمامی ارتباط‌های فیزیکی بین فرمان و خودرو را از بین می‌برد و این ویژگی به راننده این اختیار را می‌دهد که فرمان را با توجه به نیاز‌های خود برنامه‌ریزی و تنظیم کند. شما می‌توانید تعیین کنید که چه فاصله و چه تعداد دوری برای چرخش کامل چراخ‌ها نیاز دارید. همچنین می‌توانید وزن‌ فرمان را کنترل کنید. کمی سنگین‌تر برای رانندگی بهتر در حالت اسپرت یا فرمانی سبک برای رانندگی در شهر، درست بر طبق سلیقه‌ی شما!84 audi sky sphere concept 2021 front 3

۸: باتری‌ها و توانایی پیمایش

شرکت آئودی تاکنون به صورت رسمی اطلاعات دقیقی درباره‌ی باتری‌های این خودرو منتشر نکرده اما تا کنون حدس زده می‌شود که این باتری‌ها حجمی بیشتر از ۸۰ کیلووات بر ساعت خواهند داشت. باتری‌ها به صورت معمولخودرو‌های الکتریکی را بسیار سنگین می‌کنند اما این شرکت اعلام کرده که اسکایس‌فیر تنها ۱۸۰۰ کیلوگرم وزن خواهند داشت. با این حساب این خودرو چیزی در حدود ۲۵۰ کیلوگرم از آئودی E-TRON GT سبک تر است که با داشتن موتور تقریبا مشابه، عملکردی بهتر خواهد داشت.

این شرکت اعلام کرده که اسکایس‌فیر توانایی پیمایش ۳۱۱ مایل یا ۴۹۴.۶ کیلومتر را تنها با یک بار شارژ خواهد داشت.

۹: تسلا رودستر

هنور در بازار خودرو‌هایی مشابه به اسکایس‌فیر تولید نشده و تنها خودرویی که می‌توان آن را مشابه دانست و آن را با اسکایس‌فیر در یک دسته قرار داد، تسلا رودستر است. هنوز چند سال با شروع تولید انبود رودستر فاصله است اما می‌توان تقابل آن‌ها را تا حدودی تصور کرد.

بر روی کاغذ، از لحاظ عملکرد تسلا رودستر دست بر‌تری دارد زیا با توجه به توضیحات ایلان ماسک، این خودرو می‌تواند در ۱.۹ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. این زمان حتی از نصف زمانی که اسکایس‌فیر برای این شتاب‌گیری نیاز دارد، کمتر است!

رودستر سقف سرعتی در حدود ۲۵۰ مایل یا ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت خواهد داشت. شرکت آئودی درباره‌ی سقف سرعت اسکایس‌فیر صحبتی نکرده اما تضمین می‌کنم که به سرعت رودستر نخواهد رسید!

roadster front 3 4 canyon

رودستر دارای چهار صندلی‌است در حالی که اسکایس‌فیر دو صندلی دارد. هر دو خودر دارای ویژگی رانندگی خودکار هستند اما تنها آئودی می‌تواند به صورت کامل فرمان و پدال‌ها را پنهان کند.

۱۰: قیمت

می‌دانیم که قرار بود رودستر تا الان وارد بازار شده اما این اتفاق نیافتاده و هنوز فاصله‌ی زیادی با خط تولید دارد. شرکت آئودی نیز هیچ برنامه‌ای برای تولید اسکایس‌فیر ندارد اما از طراحی و ویژگی‌های مختلف آن در خودرو‌های مختلف خود استفاده خواهد کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟