چگونه اطلاعات خودتان را برای غول‌های دنیای تکنولوژی بی ارزش کنید؟

توسط سمیرا گلکار
6 minutes read
دنیای فناوری

در سال‌های اخیر، شک و تردید کاربران نسبت به کمپانی‌های بزرگی که همواره در حال جمع آوری اطلاعات آنها هستند، بیشتر شده است. به خصوص شرکت‌هایی که به آنها غول‌های دنیای فناوری گفته می‌شود به دلیل رویکرد خاصشان زمینه جمع آوری اطلاعات کاربران، تحت نظارت بیشتری قرار گرفته اند.

اینترنت تبدیل به بخش مهمی از زندگی خیلی از ما شده و بعید است که بتوانیم به طور کامل از آن خارج شویم. با این حال می‌توانیم برای به حداقل رساندن حجم اطلاعاتی که کمپانی‌های بزرگ درباره ما جمع آوری می‌کنند، کارهای خاصی را انجام دهیم.

ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که چرا این شرکت‌ها اطلاعات شما را جمع آوری می‌کنند و برای بی ارزش کردن اطلاعاتتان از نظر آنها چه کارهایی می‌توانید انجام دهید.

چرا داده‌های شما برای غول‌های فناوری مهم است؟

غول های فناوری اطلاعات

در سال‌های اخیر با رشد و توسعه جامعه کاربران فضای آنلاین، موضوع داده‌های حجیم اهمیت زیادی پیدا کرده است.

همچنان که میلیون‌ها فرد هر روزه به گشت و گذار در اینترنت می‌پردازند، این افراد ردپاهایی از خودشان برجا می‌گذارند و غول‌های دنیای فناوری هم از این داده‌ها برای رونق دادن هر چه بیشتر به کسب و کارشان استفاده می‌کنند.

باور داشته باشید یا نداشته باشید، در هر صورت داده‌های شما بیشتر از آنچه تصور می‌کنید ارزشمند هستند. در این مطلب به بررسی دلیل اهمیت اطلاعات کاربران و استفاده‌هایی که از آن صورت می‌گیرد، می‌پردازیم.

1. جمع آوری و حفظ داده‌های کاربران

شرکت‌های بزرگ روی داده‌های شما سرمایه گذاری می‌کنند چون به آنها برای آشنایی هر چه بیشتر با شما کمک می‌کنند. آنها با جمع آوری اطلاعات مربوط به تعامل‌های شما در فضای آنلاین، از محصولات و خدماتی که برای شما جذابیت دارند، مطلع می‌شوند و پس از جمع آوری این اطلاعات، پیشنهادهایی در اختیار شما قرار می‌دهند که به آنها جذب می‌شوید.

2. کارزارهای تبلیغاتی هدفمند

به مرور زمان، شرکت‌های بزرگ با خرج کردن بودجه‌ای بسیار هنگفت روی کارزارهای تبلیغاتی که به نتیجه مطلوب نرسیدند، درس‌های مهمی یاد گرفته اند. حالا این شرکت‌ها هوشمندانه تر از همیشه از ثروتشان استفاده می‌کنند و کارزارهای تبلیغاتی خودشان را فقط برای افراد مناسب تنظیم می‌کنند.

این مشاغل پس از دنبال کردن و تحلیل تعاملات شما در فضای آنلاین، می‌توانند محصولات و خدمات جذاب را به شما تبلیغ کنند.

3. نوآوری و بهبود محصولات

محصولات فناوری اطلاعات

امروزه مشتریان خواستار بهتر شدن محصولات موجود و تولید محصولاتی بهتر هستند.

با رشد و تکامل نیازها و سلایق شما، شرکت‌های حوزه فناوری هم تلاش می‌کنند که مطابق با نیازهای شما عمل کنند. این شرکت‌ها از ابزارهای مختلف برای دریافت بازخوردهای شما درباره محصولات و خدمات و ارزیابی سطح رضایت شما استفاده می‌کنند.

4. مدیریت ریسک

شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی که به میلیاردها کاربر در سطح جهان خدمت رسانی می‌کنند، در معرض ریسک قابل توجهی قرار دارند. این شرکت‌ها از جمع آوری و تحلیل داده‌های مشتریان برای مقابله با این ریسک‌ها استفاده می‌کنند.

آنها با درک رفتارهای شما در فضای آنلاین، مدل‌های مدیریت ریسک سفارشی و تنظیم شده طراحی کرده و برای مقابله با مشکلات احتمالی در این مسیر، راهکارهایی طراحی می‌کنند.

5. ارائه اطلاعات برای شبکه‌های تأمین

شرکت‌های تکنولوژیکی بزرگ از جهات مختلف با شبکه‌های تأمین کالا کار می‌کنند. آنها اطلاعات شما را در اختیار این شبکه‌ها قرار می‌دهند تا به آنها برای تحلیل هر چه دقیق تر کمک کنند.

شبکه‌های تأمین کالا با جمع آوری اطلاعات دقیق درباره فعالیت‌های شما در فضای آنلاین، می‌توانند رفتار شما را دقیق تر پیش بینی کنند و چنین اطلاعاتی برای این شرکت‌ها جهت تولید محصولات و خدمات مفید ارزشمند است.

شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری، چگونه اطلاعات شما را جمع آوری می‌کنند؟

شبکه های اجتماعی

دانستن اطلاعاتی که شرکت‌های بزرگ درباره شما جمع آوری می‌کنند، به شما برای دقت هر چه بیشتر نسبت به تعاملات آنلاینتان کمک می‌کند. در ادامه به بررسی اطلاعات مهمی می‌پردازیم که باید از آنها حفاظت کنید.

1. اطلاعات شخصی

شرکت‌های حوزه فناوری معمولاً اطلاعات زیادی جمع آوری می‌کنند مثل نام، آدرس ایمیل و آدرس محل سکونت کاربران اما ممکن است این کار را به صورت وسیع تری انجام داده و مثلاً شماره ملی یا گواهینامه کاربران را هم جمع آوری کنند.

2. شناسه‌های منحصربفرد

غول‌های دنیای فناوری فقط به دنبال جمع آوری اطلاعات خصوصی شما نیستند بلکه شناسه‌های منحصربفرد مثل آدرس آی‌پی و نوع دستگاهی که با آن به مشاهده محتوا می‌پردازید هم جزء این اطلاعات است. آنها می‌توانند اطلاعات زیر را هم درباره شما جمع آوری کنند:

  • مرورگر مورد استفاده شما
  • تاریخ، زمان و URL درخواستی
  • تعاملات بین اپلیکیشن‌ها

3. فعالیت‌ها

غول‌های دنیای فناوری به غیر از اطلاعات خصوصی، درباره رفتار شما در فضای آنلاین هم اطلاعات جمع می‌کنند. مثلاً خیلی از آنها به جمع آوری این اطلاعات می‌پردازند:

  • تاریخچه وبگردی
  • تعامل با محتوا و تبلیغات مشاهده شده
  • زمان، تعداد و طول فعالیت

همچنین این شرکت‌ها می‌توانند اطلاعات ویدیویی و صوتی، زمان و میزان آنلاین ماندن شما را جمع آوری کنند.

4. اطلاعات موقعیتی

شرکت‌های حوزه فناوری می‌توانند  درباره موقعیت جغرافیایی شما هم اطلاعات قابل توجهی جمع آوری کنند. از جمله:

  • اطلاعات حسگرهای دستگاه شما
  • اطلاعات مربوط به اشیای نزدیک دستگاه شما مثل نقاط دسترسی وای فای و دستگاه‌های مجهز به بلوتوث
  • موقعیت یابی جی‌پی‌اسی

البته فهرست بالا جامع نیست و روش‌های مختلف دیگری هم برای جمع آوری اطلاعات درباره لوکیشن شما وجود دارد.

چگونه اطلاعات خودتان را برای غول‌های فناوری بی ارزش کنید؟

امنیت اطلاعات

گرچه معمولاً شرکت‌های بزرگ ادعا می‌کنند که اطلاعات شما را برای ارتقای خدماتشان استفاده می‌کنند اما خیلی از کاربران این ادعا را باور ندارند.

اگر نمی‌خواهید که این کسب و کارها اطلاعات شما را جمع آوری کنند، برای بی ارزش شدن اطلاعاتتان از نظر آنها، می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید.

1. مسموم سازی داده‌ها

مسموم سازی داده‌ها، به تغییر دادن داده‌ها با کارهایی گفته می‌شود که معمولاً انجام نمی‌دهید و اینکه به آنها القاء کنید که علایق شما چیز دیگریست.

همچنان که به بررسی و گشت و گذار در اینترنت می‌پردازید، شرکت‌های بزرگ هم از الگوریتم‌های خودشان برای پیگیری اقدامات شما استفاده می‌کنند. آنها سعی می‌کنند رفتار شما را تفسیر کنند و بر این اساس به شما تبلیغات نمایش دهند.

می توانید با کارهایی که در حالت عادی انجام نمی‌دهید آنها را فریب دهید. مثلاً روی تبلیغاتی کلیک کنید که برای شما جالب نیستند. به این ترتیب الگوریتم تصور می‌کند که این تبلیغ برای شما جذاب بوده و باز هم آن را به شما نمایش می‌دهد در حالی که واقعیت چیز دیگریست.

2. اعتصابات داده‌ای

اعتصاب داده‌ای به نوعی شبیه به اعتصاب کارگری است. در واقع در این روش به جای ارائه اطلاعات خودتان تا جای ممکن آنها را تا حد ممکن برای خودتان حفظ می‌کنید.

اگر قبل از این اطلاعات زیادی در اختیار این شرکت‌ها قرار داده اید، می‌توانید آنها را حذف کنید.

یکی دیگر از اشکال اعتصابات داده ای، استفاده از ابزارهای مخصوص حفاظت از حریم خصوصی برای محدود کردن سیستم‌های مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات شماست.

اگر این اقدامات با شکست روبرو شدند، می‌توانید کاملاً از پلتفرم مورد نظر خارج شوید. گرچه این اقدام افراطی به نظر می‌رسد اما بسیار مؤثر است چون با انجام این کار امکان جمع آوری اطلاعات شما از بین می‌رود.

3. رفتار آگاهانه در فضای آنلاین

رفتار آگاهانه در فضای آنلاین

این روش به نوعی مثل خرید کردن از یک فروشگاه خاص است چون تجربه‌ای که با سایر فروشگاه‌ها داشته اید، برای شما خوشایند نبوده است. به جای اینکه فقط از یک پلتفرم خاص استفاده کنید، می‌توانید وقت خودتان را صرف پلتفرم‌های رقیب کنید. به این ترتیب، رقبای پلتفرم مورد نظرتان، اطلاعات معنادارتری پیدا می‌کنند.

قدرت اقدام جمعی

با توجه به حضور جهانی شرکت‌های تکنولوژی بزرگ، اقدام چند کاربر محدود تأثیری بر آنها نخواهد داشت اما اگر کاربران بیشتری وارد عمل شوند، شرایط تغییر می‌کند.

گرچه ممکن است این حرکت کوچک به نظر برسد اما بی ارزش کردن اطلاعاتتان برای غول‌های دنیای فناوری از دست روی دست گذاشتن بهتر است.

 

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟