به گفته ی کارکنان این شرکت ، توسط این پروژه که با نام “پروژه ی Q” شناخته می شود ، سامسونگ به حجم بالاتری از رنگ ها ، زاویه دید بیشتر ، و رنگ سیاه عمیق تری برای تلویزون های QLED ، با اضافه کردن پوشش فلزی به “نقطه های نانوبلور کوانتومی” دست یافته است.
در سال 2017 ، بخش سازه های الکترونیکی سامسونگ که در شوی الکتریکی مشتریان ( CSE ) آغاز به کار خواهد کرد ، پوشش فلزی را برای بهبود کمیت نقاط کوانتومی ( QD ) اضافه خواهد کرد. کارکنان شرکت می گویند که این کار اجازه می دهد که رنگ در سطح وسیع تر به درستی نمایش داده شود؛ همین طور باعث سطح شفافیت بیشتر یا حداقل بهتر از شفافیتی که در تلویزیون های OLED داشتیم ، خواهد شد.
در پروژه ی Q ، شرکت برای سال 2017 یک رزولوشن مشخصی را هدف قرار داد و آن را با مواد کوانتومی نقطه ای در شرایط مختلفی آزمایش کرد.
به گفته ی کارکنان ، پیشرفت غیر منتظره زمانی اتفاق افتاد که از پوشش فلزی استفاده شد. وقتی که فلز اطراف نانو بلور هارا پوشش می دهد مانند سپری آن ها را در برمی گیرد و باعث پایداری و مستدیر بودن آن ها میشود ؛ همچنین آن ها را در اندازه ای مشخص نگه میدارد.
این تلویزیون ها همچنین به درستی محدوده ی دینامیکی بالایی ( HDR ) را در نهایتا شفافیت 1500 نیت ( nit ) ارائه دادند. بین رنگ و روشنایی هیچ مصالحه ای وجود ندارد. بالا بردن روشنایی باعث از بین رفتن حجم رنگ می شود و برعکس. مدل جدید حجم وسیعی از رنگ ها را دارا می باشد (حتی در 1500 نیت تمام استاندارد های رنگ DCI-P3 را شامل میشود ). در مقایسه با 67 درصد از صفحه نمایش های WRGB ، استفاده از نقطه های کوانتومی به سامسونگ اجازه داد تا 104 درصد از حجم رنگ استاندارد را بدست آورد.
از این پس فقط مدل های QLED ساخته خواهند شد؛ این در حالی است که مدل SUHD که در سال های 2015 و 2016 رواج داشتند رها خواهند شد. مدل جدید اهمیت نقطه های کوانتومی ، عملکرد و همچنین مزیت آن را نسبت به تکنولوژی های رقیب نشان می دهد.
سامسونگ ، بزرگترین سازنده ی تلویزیون جهان ، QD LCD را در شوی الکتریکی مشتریان ( CSE ) 2015 معرفی و به عنوان SUHD نام گذاری کرد. هم وطن و همتازش ، LG ، نیز از فناوری OLED در ساخت تلویزیون های قبلیش استفاده می کرد. شرکت سونی نیز برای ارائه ی تلویزیون های OLED برنامه هایی دارد (با استفاده از پنل های صفحه نمایش LG ).
استفاده از مواد QD مزیت هایی نسبت به OLED دارد : قیمت آنها به نسبت ارزان تر است. پردازش QD ها میتواند به تولید لامپ های LCD اضافه شود. طول عمر بیشتری دارند. از درون سوزی نیز در امان اند. در حالی که رنگ سیاه را به خوبی نمایش میدهند ، مشکل اصلی صفحه های نمایش OLED قیمت بالای آنها است؛ همچنین پس از روشن ماندن زیاد باعث هک شدن تصاویری در صفحه می شود.
فناوری OLED همان LED است با این تفاوت که به نور پس زمینه احتیاجی ندارد. QLED به خاطر نامش ، حدس و گمان هایی درباره ی این که سامسونگ در ساخت چراغ های بلوری نورانی ( crystals emit light ) به همان سبک تلویزیون های OLED به موفقیت رسیده وجود دارد.
سامسونگ در یکی از مصاحبه هایش با ZDNet تایید کرد که نقطه های کوانتومی چراغ های خودکار نیستند. تلویزیون های جدید، مثل نسل های قبلی ، یک لایه ی نازک QD در روی یک LCD و یک LED به عنوان نور پس زمینه دارند.
کارکنان شرکت اظهار داشتنند که سازندگان تلویزیون ، علاقه ی شدیدی به نقطه های کوانتومی نشان دادند و در حال آماده سازی مدل های جدید برای استفاده از این تکنولوژی اند. انتظار میرود که قبل و بعد از شوی الکتریکی مشتریان ( CSE ) ، خیلی از شرکت های دیگر نیز وارد کمپین نقطه های کوانتومی شوند. سامسونگ نیز مشتاق است تا با آن ها همکاری داشته باشد؛ همچنین مواد نقاط کوانتومی را نیز تهیه کند.
شرکت های چینی مثل TCL و Hisense ، سومین و چهارمین فروشندگان بزرگ تلویزیون ، نیز در تلاش اند تا تلویزیون های با تکنولوژی نقاط کوانتومی را تولید کنند.
سامسونگ واقعا درباره ی تکنولوژی نقطه های کوانتومی مسمم است. این شرکت در ماه نوامبر با هزینه ی 70 میلیون دلار به این تکنولوژی دست یافت.
کادمیوم، که یک ماده ی خطرناک برای انسان ها به حساب می آید، قبلا به عنوان یک ماده ی ضروری برای ساخت نقطه های نانوبلور کوانتومی در نظر گرفته می شد؛ اما غول تکنولوژی کره ی جنوبی ، موفق به ساخت بلور های بدون کادمیوم شده است.
همچنین میتوان آن ها را به مانیتور ها هم اضافه کرد؛این شرکت همچنین قصد نمایش مانیتور های خمیده ای که از این تکنولوژی استفاده میکنند را در شوی الکتریکی مشتریان دارد.
این مطلب بسیار عالی بود
فوق العادست
کارتون عالیه