مایکروسافت رسماً ویندوز 11 را به عنوان جایگزین ویندوز 10 معرفی کرد، اما این ویندوز چه قابلیتهایی برای گیمرها دارد؟ با ما همراه باشید تا با قابلیتهای این نسخه جدید از ویندوز آشنا شوید.
سیستم گیمینگ ویندوز چیست؟
فاز جدید سرویسهای گیمینگ ویندوز کم و بیش با اپلیکیشن Xbox Companion ویندوز 8 شروع شد. از آن زمان به بعد، مایکروسافت همواره در حال افزودن قابلیتهای جدید به ویندوز بوده و تعریف ایکس باکس را به چیزی فراتر از یک سختافزار کنسول توسعه داد و آن را تبدیل به یک برند گیمینگ برای چندین پلتفرم کرد.
امکانات گیمینگ جدید ویندوز 10 به قدری زیاد است که حالا برای امکانات گیمینگ یک صفحه اختصاصی در تنظیمات ویندوز وجود دارد. این امکانات شامل گیم بار، سیستمهای ضبط و پخش تصویر و غیره هستند.
اما امکانات گیمینگ جدید ویندوز 11 چه چیزهایی را به این مجموعه اضافه میکند؟ در حال حاضر مایکروسافت وجود سه قابلیت جدید در ویندوز 11 برای گیمینگ را تأیید کرده است.
1. HDR خودکار در ویندوز 11
HDR خودکار اولین بار برای کنسولهای ایکس باکس سری X و S معرفی شد تا بازیهای ویدیویی بدون نیاز به نصب افزونههایی خاص از کیفیت HDR پشتیبانی کنند. در سال 2017، زمانی که توسعه دهندگان HDR را برای آخرین نسل از کنسولها معرفی کردند، این قابلیت تنها از چند بازی پشتیبانی میکرد. حالا قابلیت HDR خودکار میتواند همه بازیهایی که از HDR پشتیبانی میکنند را اجرا کند.
HDR مخفف High Dynamic Range به معنای تصویربرداری با دامنه دینامیک بالا است. HDR با داشتن محدوده رنگهای بیشتر، باعث پرشورتر و واقعی تر شدن رنگهای بازی شده و به زیباتر شدن مناظر مختلف کمک میکند.
درست مثل ایکس باکس سری X و S، قابلیت HDR خودکار در ویندوز 11 هم از الگوریتمهای یادگیری ماشینی برای اضافه کردن امکان پشتیبانی از HDR به بازیهای ویدیویی SDR استفاده کرده و HDR را برای هزاران بازی قابل اجرا در ویندوز 11 پیاده سازی میکند.
البته برای پشتیبانی از این قابلیت نیاز به تلویزیون یا مانیتوری دارید که از HDR پشتیبانی کند.
2. DirectStorage در ویندوز 11
DirectStorage یک API است که به جیپییو برای بارگذاری مستقیم دادهها از SSD و رد کردن مرحله پردازش توسط سیپییو کمک میکند. با وجود DirectStorage، خود جیپییو دادهها را پردازش کرده و از حالت فشرده استخراج میکند.
معمولاً همیشه APIها دادههای فشرده سازی شده بازی را به رم ارسال میکنند تا آنها را به صورت موقت ذخیره کنند و سپس آن را برای خارج کردن از حالت فشرده به سیپییو ارسال میکنند. وقتی سیپییو دادههای بازی را از حالت فشرده خارج کند، آن را دوباره به رم ارسال کرده و در نهایت برای پردازش تصویر به جیپییو ارسال میکند.
DirectStorage دادههای فشرده شده را مستقیماً به جیپییو ارسال میکند که سپس به سرعت در آنجا از حالت فشرده خارج و پردازش میشود. این فرایند در ترکیب با یک SSD پرسرعت، منجر به افزایش چشمگیر سرعت بارگذاری و خروج دادهها از حالت فشرده میشود. به غیر از بارگذاری سریع دادهها، DirectStorage با بارگذاری آنها کار سیپییو را کمتر کرده و به آن فرصت میدهد که روی کارهای مهم تر تمرکز کند.
DirectStorage در ایکس باکس سری X و S پیاده سازی شده و حالا مایکروسافت آن را در ویندوز 11 هم پیاده سازی کرده تا سرعت بارگذاری را به صورت چشمگیری افزایش دهد. قرار نیست DirectStorage در آپدیتهای آینده ویندوز 10 پیاده سازی شود و به طور اختصاصی برای ویندوز 11 باقی خواهد ماند.
3. پیاده سازی عمیق تر اپلیکیشن ایکس باکس در ویندوز 11
در حال حاضر، در ویندوز 10 باید اپلیکیشن ایکس باکس را به صورت مجزا از مایکروسافت استور دانلود و نصب کنید. اپلیکیشن Xbox Companion امکان دسترسی به داشبورد ایکس باکس را برای شما فراهم کرده و اپلیکیشن ایکس باکس درگاه ورود به گیمینگ کامپیوتری و گیم پس است.
اپلیکیشن ایکس باکس و گیم پس جزء قابلیتهای داخلی ویندوز 11 هستند در نتیجه مشترکین طرح Ultimate گیم پس به انبوهی از بازیهای ویدیویی و سیستم گیمینگ ایکس باکس کلود دسترسی فوری دارند.
در حال حاضر سیستم کلود گیمینگ در مرحله بتا قرار دارد اما با وجود سیستم کلود گیمینگ ایکس باکس میتوانید از آن برای اجرای بازیهای گیم پس استفاده کنید چه روی یک ابرکامپیوتر و چه روی یک لپ تاپ معمولی. تنها چیزی که به آن نیاز دارید یک مرورگر و یک کانکشن اینترنت پایدار است.
عصر طلایی گیمینگ ویندوز
بازیهای ویدیویی تبدیل به عضو مهمی از فرهنگ ما شده اند و به همین دلیل وجود پلتفرمهای خوب برای اجرا و به اشتراک گذاری این بازیها اهمیت زیادی دارد.
مایکروسافت با پیاده سازی قابلیتهایی مثل HDR خودکار، DirectStorage و گیم پس ویندوز 11 را تبدیل به مکانی مناسب برای گیمینگ کرده هر چند گیمینگ تمرکز اصلی این شرکت در ویندوز 11 نیست.