فهرست عنوانها
خرید تلویزیونهای 4K OLED تا چندین سال به دلیل قیمت بالای آنها برای بیشتر افراد غیرممکن بود. اما حالا فناوری به سرعت پیشرفت کرده، هزینهها کاهش یافته و این تلویزیونها متداول تر از قبل شده اند. در نتیجه ما به نقطهای رسیدیم که هر شخصی که به دنبال خرید تلویزیون جدید است، مدلهای OLED را زیرسر دارد.
از آنجایی که فناوری OLED کمی پیشرفته تر شده، قطعاً شما مایل نیستید که در انتخاب دچار اشتباه شده و یک مدل قدیمی بخرید. از این رو، برای اینکه مطمئن شوید تلویزیون انتخابی شما استانداردهای امروزی را دارد، این امکانات و ویژگیها را برای خرید در نظر داشته باشید.
1. سطح روشنایی
یکی از مهم ترین نقاط ضعف تلویزیونهای OLED نسبت به مدلهای QLED، سطح روشنایی است. متأسفانه این نمایشگرها به اندازه QLED روشنایی ندارند با این حال در سالهای اخیر روشنایی پنلهای OLED بیشتر شده و میتوانند برای ایجاد تجربیات خیلی خوب از نظر مشاهده تصاویر HDR، سطح روشنایی کافی را ارائه کنند.
بنابراین باید مطمئن شوید تلویزیون OLED که قصد خرید آن را دارید قادر است هنگام پخش محتوای HDR، روشنایی 700 تا 800 نیتز ایجاد کند. در رابطه با محتوای SDR هم تلویزیون شما باید بتواند برای ایجاد تصویر مناسب در اتاقی با نور خوب، 400 تا 500 نیتز روشنایی ایجاد کند.
با این حال اگر در اغلب مواقع تلویزیون را در اتاقی با نور کم تماشا میکنید، بعید است که سطح روشنایی OLED برای شما خیلی مهم باشد.
2. حداکثر نرخ روشنایی
گرچه نرخ 60 هرتز برای مشاهده فیلم، برنامههای تلویزیونی و سایر ویدیوها مناسب است اما اگر قصد اجرای بازی را دارید، خیلی خوب نیست. جدیدترین کنسولهای بازی – PS5 و ایکس باکس سری ایکس – امکان پخش بازی 4K با نرخ 120 فریم بر ثانیه را دارند. برای مشاهده واقعی مزایای این فناوری، نیاز به صفحه نمایشی با نرخ نوسازی بالاتر دارید.
خوشبختانه، به لطف وجود استاندارد HDMI 2.1 اکثر تلویزیونهای OLED عرضه شده در یکی دو سال اخیر، میتوانند نرخ نوسازی 120 هرتز را ارائه کنند. بعلاوه، این مدلها از تکنولوژی نرخ نوسازی متغیر هم پشتیبانی میکنند که امکان تغییر پویای نرخ نوسازی برای تطبیق یافتن با نرخ فریم را فراهم میکند. در چنین شرایطی امکان پارگی تصویر و تأخیر پخش تصاویر بازی وجود دارد.
بنابراین اگر ترجیح میدهید که با تلویزیون بازی اجرا کنید، حتماً به دنبال مدلی با پورت HDMI 2.1 باشید که از نرخ نوسازی متغیر و 120 هرتز پشتیبانی کند.
3. قیمت
قیمت تلویزیونهای OLED در سالهای اخیر کمتر شده اما هنوز هم بالاست (حداقل در مقایسه با تلویزیونهای LED سنتی). قیمت این محصولات به میزان زیادی بستگی به برند و مدلی دارد که انتخاب میکنید. مثلاً تلویزیونهای OLED پیشرفته سونی، نسبت به مدلهای الجی مشابه چند صد دلاری گران تر هستند.
می توانید با انتخاب مدلی که سال پیش عرضه شده، به جای یک مدل امروزی، در هزینه خرید صرفه جویی کنید. با خرید چنین مدلهایی همه امکانات لازم را خواهید داشت اما حتماً مشخصات آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هر آنچه نیاز دارید را در اختیار شما قرار میدهد.
4. کیفیت صدا
کیفیت تصویر یک بحث است اما کیفیت صدا یک موضوع دیگر است. اگر مایل به پرداخت چند صد دلار برای خرید یک ساندبار یا سیستم صوتی اختصاصی نیستید، باید به دنبال تلویزیونی باشید که اسپیکرهای داخلی آن کیفیت خوبی داشته باشد.
بعضی از تلویزیونهای OLED کیفیت تصویر خیلی خوبی دارند اما صدای اسپیکر آنها در حد معمولی است و بعضی دیگر کیفیت صدای خیلی خوب و کیفیت تصویر معمولی دارند. در نتیجه باید به دنبال محصولی باشید که بین این دو ویژگی یک توازن خوب برقرار کند یا اینکه اگر به دنبال کیفیت تصویر هستید، میتوانید بحث صدا را نادیده گرفته و به جای آن یک ساندبار بخرید.
بهترین راه برای بررسی کیفیت صدای تلویزیون، سر زدن به نمایشگاهها و گوش کردن به صدای آن از نزدیک است. اگر صدا در محیط نمایشگاه به اندازه کافی شفاف و بلند بود، به احتمال زیاد در اتاق نشیمن منزل شما هم باکیفیت و خوب خواهد بود.
5. تأخیر ورودی
اگر گیمر هستید، این ویژگی باید جزء اولویتهای شما باشد به خصوص اگر زیاد بازی چند نفره اجرا میکنید. تقریباً همه تلویزیونهای OLED، زمان پاسخ فوری دارند بنابراین از این نظر نیاز به نگرانی ندارد اما تأخیر ورودی یک مسئله کاملاً متفاوت است.
تأخیر ورودی به فاصله بین فشردن یک دکمه روی کنترلر دستگاه و واکنش نشان دادن تلویزیون به آن گفته میشود. اگر تلویزیون شما تأخیر ورودی زیادی داشته باشد، هنگام اجرای بازیهای پرسرعت متوجه این مسئله خواهید شد. امروزه بیشتر تلویزیونها یک حالت بازی اختصاصی دارند که تأخیر ورودی را به حداقل میرساند اما بعضی از آنها نسبت به بقیه از این جهت عملکرد بهتری دارند.
در مجموع، تأخیر کمتر از 20 میلی ثانیه برای بیشتر گیمرها ایده آل است اما اگر به دنبال بهترین تجربه ممکن هستید، به دنبال تلویزیونی باشید که تأخیری کمتر از 10 میلی ثانیه داشته باشد.
6. پردازشگر تصویر
پرداشگر تصویر یکی از مهم ترین دلایل ارتقای کیفیت تلویزیونهای OLED در چند سال اخیر است. هر چقدر پردازشگر تصویر جدیدتر باشد، قابلیت آن برای پردازش ویدیویی که در حال تماشای آن هستید بیشتر خواهد بود. به زبان ساده اگر تلویزیون شما جدیدتر باشد، کیفیت تصویر بهتری خواهید داشت اما برای دیدن تفاوتهای جزئی باید چشمان تیزبینی داشته باشید.
7. سایر امکانات
نرمافزار تلویزیون هم به اندازه سختافزار آن مهم است چون نرمافزار است که مشخص میکند شما به چه محتوایی دسترسی دارید. خوشبختانه، صرف نظر از برندی که انتخاب میکنید به همه سرویسهای محبوب مثل نت فلیکس، دیزنی پلاس و غیره دسترسی خواهید داشت. اما بسته به اینکه تلویزیون شما از چه برندی باشد، ممکن است برای طراحی آن از سیستم عامل webOS یا Android TV استفاده شده باشد.
امکانات نرمافزاری جانبی یک امتیاز مثبت مهم محسوب میشوند مثل ایرپلی. اگر آیفون، آیپد یا مک داشته باشید، میتوانید تصویر را مستقیماً روی تلویزیونتان پخش کنید. بعضی از تلویزیونهای OLED ال جی هم از سیستم NVIDIA G-Sync پشتیبانی میکنند در نتیجه با اتصال آنها به کامپیوتر تصویری بدون تأخیر و مشکلاتی مثل پارگی تصویر خواهید داشت.
بهترین گزینه را برای خودتان انتخاب کنید
تلویزیون OLED انتخابی شما باید متناسب با نیازتان باشد. دقت داشته باشید که نیاز نیست برای سختافزاری که شاید هیچ وقت از آن استفاده نکنید، هزینه اضافه صرف کنید. مثلاً اگر قصد اجرای بازی را ندارید، پرداخت هزینه سنگین برای خرید تلویزیونی با نرخ نوسازی تصویر بسیار بالا کار معقولی نیست. میتوانید این پول را صرف خرید لوازمی مثل ساندبار کنید.
با توجه به تعداد بسیار زیاد گزینههای موجود در حال حاضر، احتمال اینکه برای انتخاب دچار اشتباه شوید وجود دارد اما در نظر گرفتن نکات مطرح شده در این مطلب میتواند به شما برای انتخاب بهترین گزینه کمک کند.