رایانش ابری در سال 2021 به کجا می رود؟ 7 مسیر جنجالی!

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
6 minutes read
رایانش ابری در سال 2021 به کجا می رود؟ 7 مسیر جنجالی!

هزینه جهانی برای فناوری اطلاعات در چند سال گذشته کاهش یافته است. در همین حال مقدار سرمایه گذاری‌ روی رایانش ابری به سمت بالا می‌رود.

این روند یک تصادف نیست. انتقال و استفاده از سیستم‌های مجازی با شدت بیش‌تری در حال انجام است. شرکت‌ها به جای هزینه روی سخت افزار از رایانش ابری کمک می‌گیرند.

تقاضا برای رایانش ابری هر روز بیش‌تر می‌شود. این فناوری در موارد مختلفی به کار می‌آید که هفت روند را برای شما آماده کرده‌ایم.

برای آشنایی با دنیای فردا با روکیدا همراه می‌شوید؟

1. رایانش مرزی و نزدیک شدن فاصله‌ها

رایانش ابری در سال 2021 به کجا می رود؟ 7 مسیر جنجالی!

رایانش مرزی یعنی پردازش در محل یا نزدیک به منبع انجام می‌شود. همانطور که از نامش پیداست در مرز ارتباطی قرار دارد.

در رایانش مرزی اطلاعات درون منبع یا نزدیک به منبع ساخته، پردازش و ذخیره می‌شود. نزدیک بودن در این زمینه اهمیت بسیار زیادی دارد.

محاسبات ابری به شکل فشرده و متمرکز انجام می‌شود. یعنی اطلاعات مورد نظر شما برای پردازش به یک سرور مشخص ارسال می‌شود.

این حرکت، می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند. یکی از آن مشکلات، تاخیر است. از طرفی زمانی که ارتباط با اینترنت قطع شود، محاسبات ابری غیر ممکن می‌شود.

رایانش مرزی در این میان قرار می‌گیرد. اتصال دستگاه شما به یک منبع نزدیک سرعت کار را افزایش و تاخیر را کاهش می‌دهد. از طرفی در زمان عدم دسترسی به اینترنت، کار را انجام می‌دهد.

سال 2021 آغاز ماجرای این نوع رایانش خواهد بود. امیدواریم در سال‌های آینده همه گیری آن را ببینیم. این فناوری در اینترنت اشیا، سیستم‌های نظارتی، دستگاه‌های پزشکی و دیگر موارد به کار می‌آید.

2. همگام شدن هوش مصنوعی و رایانش ابری

هوش مصنوعی می‌تواند سیستم محاسبات ابری را کنترل، مدیریت، پردازش و خود ترمیم کند. این فناوری تلاش می‌کند تا شبیه به هوش انسان باشد.

درست مانند شما به موارد مختلف فکر و آن‌ها را تجزیه و تحلیل کند. ویژگی بزرگ انسان ساخت ابزار است، هوش مصنوعی درست مثل انسان می‌تواند ابزار بسازد.

به احتمال زیاد، تا امروز با هوش مصنوعی سروکار داشته‌اید. برای مثال: باز شدن قفل آیفون با تشخیص چهره به هوش مصنوعی وابسته است.

تنظیم هوشمند دمای خانه به زیبایی از هوش مصنوعی کمک می‌گیرد. تا امروز به تبلیغات مختلف روی صفحه وب دقت کرده‌اید؟ آن‌ها تلاش می‌کنند تا با سابقه جست و جوی شما دقیقا مواردی که نیاز دارید را نمایش دهند.

Cloud Computing the Future

هوش مصنوعی وارد جریان بزرگ‌تری شده. او می‌تواند سیستم رایانش ابری را در لحظه کنترل و خطای آن را بر طرف کند.

به یک حریف تمرینی و مربی حرفه‌ای فکر کنید که با شما کار می‌کند. هوش مصنوعی مربی و شما رایانش ابری هستید.

الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌تواند وظایف تکراری در رایانش ابری را با دقت بالا و سریع انجام دهند. این روند در کارهای روزمره شرکت‌ها بسیار موثر خواهد بود.

چرا که بسیاری از هزینه‌های اضافی حذف خواهد شد.

3. رایانش ابری ترکیبی

مجموعه ابری ترکیبی یا هیبرید، ترکیب مجموعه ابری خصوصی و عمومی است. آیا باید اطلاعات خود را در فضای ابری خصوصی ذخیره کنید؟ چرا نباید از فضای ابری عمومی استفاده کرد؟

در بسیاری از موارد، جواب به این سوالات مشخص نیست. در نتیجه مجموعه ابری ترکیبی وارد می‌شود. این نوع خدمات خوبی‌های فضای عمومی و خصوصی را در کنار هم ممکن می‌کند.

در این نوع خدمات، می‌توانید از هر دو نوع مجموعه خصوصی و عمومی برای محاسبه و ذخیره اطلاعات کمک بگیرید.

مجموعه ابری ترکیبی انعطاف پذیری بالایی دارد. به شما اجازه می‌دهد تا اطلاعات حساس را در بخش خصوصی و اطلاعات غیر حساس را در بخش عمومی قرار دهید.

0 TJYC4iOM32qoE7Vj

استفاده از این سرویس اقتصادی است. کم‌ترین زمان خرابی را دارد و امنیت بالایی را ممکن می‌کند. شرکت‌های زیادی برای عرضه این خدمات فعال هستند.

یکی از مجموعه‌های شاخص، مایکروسافت آزور نام دارد. آن‌ها خدمات ابری مختلفی را با نام‌های آزور دیفندر، آزور استک و آزور آرک عرضه می‌کنند.

4. حرکت بدون سرور

محاسبات ابری بدون سرور عجیب به نظر می‌رسد. چطور بدون استفاده از یک سرور، محاسبه ممکن می‌شود؟ به این شکل که شما سرور خود را از یک ارائه دهنده ابری، برون سپاری می‌کنید.

به عبارتی برای دریافت خدمات، به یک سرور مشخص در محل مشخص وابسته نیستید.

خدمات وب آمازون نمونه‌ای از این فناوری است که بدون سرور محاسبات را انجام می‌دهد. فایده آن چیست؟ هیچ سرور یا سیستم عاملی وجود ندارد.

هیچ گاه خدمات آن‌ها متوقف نمی‌شود و در تمام لحظات در دسترس است. در ادامه شما تنها برای آن مقداری که استفاده می‌شود، هزینه پرداخت می‌کنید.

فناوری سعی می‌کند تا با یک جهش بزرگ به سمت رایانش ابری بدون سرور حرکت کند.

5. رایانه‌های دسکتاپ ابری

دیگر نیاز نیست که سخت افزار را درست کنار خود داشته باشید. آیا به خرید یک رایانه جدید فکر می‌کنید؟ کمی صبر کنید و به رایانه‌های ابری نگاهی داشته باشید.

آن‌ها تمام کارهای یک رایانه معمولی را انجام می‌دهند، حتی توان بسیار بیش‌تری دارند. از طرفی پردازنده، حافظه، فضای ذخیره سازی و حتی نرم افزار آن‌ها در فضای ابری قرار می‌گیرد.

یک رایانه است اما هر اتفاقی که در تصویر می‌بینید، جایی در ابرها پردازش می‌شود. برای استفاده از این سرویس نیاز نیست رایانه خود را کنار بگذارید. تنها باید آن را برای استفاده از دنیای ابرها تنظیم کنید.

Cloud Computing

آمازون سرویس فضای کار (WorkSpaces) و مایکروسافت سرویس دسکتاپ مجازی (Virtual Desktop) را عرضه می‌کند.

فکر می‌کنیم در آینده نزدیک رایانه‌های ابری همه گیر شوند. چراکه فناوری آن‌ها از رده خارج نمی‌شود. همیشه قدرت کافی را به همراه دارید و به اندازه مصرف خود، هزینه پرداخت می‌کنید.

6. همگام شدن دنیای رایانش ابری

می‌توانیم در میان ابرها پرواز کنیم؟ اگر دنیای ابری همگام شود، امکان اشتراک گذاری اطلاعات با کاربران دیگر مجموعه‌های رایانش ابری ممکن خواهد شد.

سه غول دنیای خدمات رایانش ابری، یعنی: آمازون، مایکروسافت و گوگل بدون دیوار فعالیت می‌کنند. برای دسترسی به خدمات هر کدام آن‌ها یک بار ثبت نام می‌کنید.

سپس تمام خدمات در دسترس شما قرار می‌گیرد. برای مثال: یک حساب گوگل ایجاد می‌کنید. این حساب یک کلید برای تمام خدمات گوگل است.

با این حال کاربران از این روند راضی نیستند. آن‌ها می‌خواهند که تمام این سرویس‌های ابری همگام با یکدیگر کار کنند تا یک فایل از یک سرویس (برای مثال گوگل) به کاربر دیگر از سرویس دیگر (برای مثال آمازون) ارسال شود.

در آینده‌ای نه چندان دور استارت آپ‌های دنیای فناوری این کار را ممکن می‌کنند.

رایانش ابری در سال 2021 به کجا می رود؟ 7 مسیر جنجالی!

7. قوانین حریم خصوصی

امیدواریم بعد از سال 2021 دنیای بی قانون اشتراک اطلاعات به پایان برسد. یک قانون برای ایجاد امنیت سایبری، جلوگیری از استفاده بدون اجازه از اطلاعات و حریم خصوصی در حال تصویب در آمریکا است.

قانون مورد نظر، قانون GDRP اتحادیه اروپا را دنبال می‌کند. تا به امروز، ایالات متحده قانونی مشخص شبیه به اروپا برای حفظ حریم خصوصی ندارد.

چندین قانون مختلف در سطح ایالتی به تصویب رسیده است. مانند: قانون حریم شخصی مصرف کننده کالیفرنیا (CCPA)، قانون حفظ حریم خصوصی کالیفرنیا (CPRA)، قانون حفظ حریم خصوصی آنلاین بیل 220 از نوادا و قانون “ماین” برای محافظت از حریم خصوصی آنلاین افراد.

healthcare data security in cloud computing

در مجموع حدود 50 قانون در صف تایید دولت به انتظار نشسته است. در کشور عزیز ما ایران نیز قوانین مربوط به حریم خصوصی وجود دارد.

مواد 36 تا 42 حقوق شهروندی به حریم خصوصی و موارد مربوط به آن اشاره می‌کند. ابهامات زیادی در این خصوص وجود دارد، امیدواریم مراجع قانونی، قوانین مربوطه را تکمیل کنند.

رایانش ابری به کجا می‌رود؟

پردازش تا به امروز مسیر بسیار طولانی را پشت سر گذاشته است. این کار از محاسبات بسیار ساده شروع شد. رایانه‌ها در گذشته به تنهایی یک پردازش را انجام می‌دادند.

این تکامل قدم به قدم حرکت کرد تا به امروز برسد. جایی که با رایانش مرزی رو به رو می‌شویم. فناوری هر روز رشد می‌کند و کامل می‌شود.

شما در مورد آینده رایانش ابری چطور فکر می‌کنید؟ آیا جایی در آینده از سخت افزار بی نیاز خواهیم شد؟

منبع: makeuseof.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟