این راهنما توسط تیم روکیدا آماده شده تا مدیریت تاریخچه جستجو و وبگردی شما ساده و امن انجام شود. تاریخچه مرور یک دفترچه شخصی است و بهتر است کنترل آن همیشه دست شما باشد. اگر چند دستگاه یا چند مرورگر دارید این مراحل را برای هر کدام تکرار کنید. در کروم همگام سازی باعث می شود پاک کردن روی یک دستگاه روی بقیه هم اعمال شود.
نکات کلیدی مدیریت تاریخچه مرورگر
با مدیریت تاریخچه از حریم خصوصی خود محافظت می کنید و جلوی نمایش جستجوها به دیگران را می گیرید. مراحل دیدن و حذف تاریخچه در کروم و فایرفاکس و سافاری متفاوت است. برای پاک کردن فعالیت در گوگل مپس و یوتیوب و دیگر سرویس های گوگل باید دستورالعمل هر دستگاه را دنبال کنید.
حذف تاریخچه در گوگل کروم
روی دسکتاپ سه نقطه بالای راست را بزنید و وارد History شوید. دوباره History را باز کنید. از ستون چپ Clear browsing data را بزنید تا پنجره انتخاب بازه زمانی نمایش داده شود. اگر پاکسازی کامل می خواهید گزینه های Cookies and other site data و Cached images and files را هم علامت بزنید و Clear data را بزنید تا جستجوهای قبلی هم پاک شود.
برای خاموش کردن تکمیل خودکار وارد Settings شوید. سپس Sync and Google services را باز کنید. در Other Google Services گزینه Autocomplete searches and URLs را خاموش کنید تا پیشنهاد خودکار جستجو و آدرس نمایش داده نشود.
روی موبایل منوی سه نقطه را بزنید و وارد History شوید. گزینه Clear browsing data را انتخاب کنید و در پایان Clear data را بزنید تا تاریخچه دستگاه پاک شود.
حذف تاریخچه در فایرفاکس
روی دسکتاپ آیکون سه خط بالای راست مرورگر را بزنید. از منو وارد Library شوید. سپس History را انتخاب کنید. در نوار کناری View History را باز کنید تا بازه هایی مثل Today و Older than 6 months را ببینید. روی گزینه دلخواه راست کلیک کنید و Delete را بزنید تا همان بخش پاک شود.
روی موبایل منوی سه خط را بزنید و وارد Settings شوید. بخش Search را باز کنید. گزینه Show search history را از حالت فعال خارج کنید تا نمایش تاریخچه جستجو متوقف شود.
حذف تاریخچه در سافاری
روی مک منوی Safari را باز کنید و وارد History شوید. گزینه Clear History and Website Data را بزنید. از فهرست بازه زمانی مورد نظر را انتخاب کنید و Clear History را بزنید تا پاکسازی انجام شود.
روی آیفون یا آیپد به Settings بروید و Safari را باز کنید. گزینه Clear History and Website Data را بزنید. توجه کنید که این کار همه داده های مرور را حذف می کند و کوکی ها نیز پاک می شوند.
حذف فعالیت گوگل مپس و یوتیوب و دیگر محصولات گوگل
روی کامپیوتر به حساب گوگل خود در myaccount.google.com وارد شوید. از پنل سمت چپ Privacy and personalization را باز کنید. در بخش Activity and timeline گزینه My Activity را بزنید. از منوی سمت چپ Delete activity by را انتخاب کنید. تاریخ یا بازه زمانی دلخواه را تعیین کنید و حذف را تایید کنید.
روی اندروید وارد Settings دستگاه شوید و بخش Google را باز کنید. Google Account را انتخاب کنید. گزینه Manage your data and personalization را باز کنید. وارد My Activity شوید. آیکون سه نقطه کنار نوار جستجو را بزنید و Delete activity by را انتخاب کنید. بازه زمانی را مشخص کنید و حذف را انجام دهید.
روی آیفون یا آیپد اپ جیمیل را باز کنید یا به myaccount.google.com بروید. منوی سه خط را باز کنید و Settings را بزنید و حساب خود را انتخاب کنید. گزینه Manage your Google Account را بزنید. در بالا روی Data and personalization بزنید. در بخش Activity and timeline وارد My Activity شوید. منوی سه نقطه بالا را بزنید و Delete activity by را انتخاب کنید. تاریخ یا بازه را تعیین کنید و حذف را تایید کنید.
نکته امنیت ورود خودکار کروم
ورود به هر سرویس گوگل مثل جیمیل می تواند شما را در کروم هم وارد کند و تاریخچه جستجو را در دسترس بگذارد. روی دستگاه های اشتراکی این موضوع مشکل ساز است. ورود خودکار را خاموش کنید و پس از پایان کار از حساب خارج شوید.
سوالات متداول تاریخچه گوگل
چطور جستجوهای گوگل را پاک کنم؟
کروم را روی کامپیوتر یا موبایل باز کنید. منوی سه نقطه را بزنید و History را انتخاب کنید. Clear browsing data را بزنید. از Time range بازه زمانی را برگزینید. مطمئن شوید Browsing history تیک خورده است و Clear data را بزنید.
چطور تاریخچه مرور را ببینم؟
در کروم منو را باز کنید و History را بزنید. دوباره History را انتخاب کنید تا فهرست کامل نمایش داده شود. روی دسکتاپ می توانید میانبر Ctrl+H را بزنید یا آدرس chrome://history را باز کنید.
چطور فعالیت حذف شده را در گوگل ببینم؟
به صفحه تنظیمات حساب گوگل بروید. مسیر myaccount.google.com را باز کنید. بخش My Activity را بررسی کنید تا موارد ثبت شده را ببینید. اگر موردی به طور کامل حذف شده باشد ممکن است دیگر نمایش داده نشود.
آیا پاک کردن تاریخچه همه چیز را حذف می کند؟
پاک کردن تاریخچه فقط فهرست سایت ها و صفحات ذخیره شده روی دستگاه شما را حذف می کند. این کار داده های ذخیره شده روی سرورهای گوگل را حذف نمی کند. برای مدیریت یا حذف آن داده ها باید در My Activity اقدام کنید.