شکر می‌تواند حافظه و تعامل با دیگران را در افراد مسن افزایش دهد

توسط Avatar photoمهرناز شهریاری
2 دقیقه
شکر می‌تواند حافظه و تعامل با دیگران را در افراد مسن افزایش دهد

یک خبر خوب برای افراد مسن! مقدار کمی شکر می­‌تواند حافظه و عملکردتان را هنگام روبه‌رو شدن با کاری دشوار افزایش دهد. تحقیقات جدید انجام‌­شده در دانشگاه وارویک (University of Warwick) نشان می‌­دهد که قند باعث تقویت حافظه و انگیزه در افراد مسن می‌­شود.

برای چندین دهه، دانشمندان اثرات مثبت گلوکز را در رابطه با عملکرد سیستم عصبی­ شناختی موردبررسی قرار دادند. در بسیاری از مطالعات، بر روی این‌که چه پدیده‌ای باعث به‌وجود آمدن این مکانیسم بالقوه در سیستم عصبی می‌­شود تمرکز شده است. اغلب به این نتیجه رسیده‌اند که گلوکز می‌­تواند فعالیت را در هیپوکامپ افزایش دهد. در آخر، این قسمت باعث بهبود عملکرد شناختی مغز می­‌شود.

شکر می‌تواند حافظه و تعامل با دیگران را در افراد مسن افزایش دهد

در مطالعات جدیدی، دانشگاه وارویک از دیدگاه روان‌شناختی این موضوع را بررسی کرده است. آن‌­ها اثرات مختلف گلوکز بر حالت و انگیزه را در افراد جوان و سالخورده بررسی کردند. این آزمایش بر روی حدوداً 50 جوان بین 18 تا 27 سال و 58 سالمند بین 65 تا 82 انجام شد.

به هر یک از این افراد، نوشیدنی حاوی مقدار کمی گلوکز یا شیرین­‌کننده مصنوعی داده شد. پس از اجرای مجموعه‌­ای از وظایف حافظه، مشارکت افراد توسط تغییرات در ضربان قلب و خود فرد اندازه‌­گیری شد.

جالب‌توجه است، هر دو گروه به دلیل اثر پلاسیبو فکر کردند که مشارکت و عملکرد حافظه در آن‌ها افزایش یافته است. در واقع تعامل در هر دو افزایش یافت ولی عملکرد حافظه فقط در گروه افراد مسن تقویت شد. در افراد جوان فقط میزان گلوکز بدن بیشتر شد. در حقیقت گلوکز بر روی عملکرد حافظه جوانان تأثیری نمی‌­گذارد.

شکر می‌تواند حافظه و تعامل با دیگران را در افراد مسن افزایش دهد

نتیجه اندازه‌گیری میزان تعامل افراد مسن نیز به این صورت بود. کسانی‌که از نوشیدنی حاوی گلوکز استفاده کردند نسبت به افرادی که از شیرین‌­کننده مصنوعی نوشیده بودند، مشارکت بیشتری برای انجام کاری مشخص از خود نشان دادند. محققان فرض می‌­کنند که افزایش سطح قند خون باعث بالارفتن انرژی بدن در مدت‌زمانی کوتاه می­شود. همین موضوع باعث افزایش انگیزه در افراد مسن برای انجام کاری می‌شود. محققان دلیل بهبود اثرات شناختی در مغز را همین تعامل برای انجام کار می­‌دانند.

شکر می‌تواند حافظه و تعامل با دیگران را در افراد مسن افزایش دهد

کنستانینوس منتانتیس (Konstantinos Mantantis)، یکی از دانشجویان دکترایی که بر روی این پروژه کار کرد چنین می­‌گوید که “در طول سال‌­ها، مطالعات نشان داده است که درگیرشدن فعالانه با وظایف دشوار، یک شرط لازم برای حفظ سلامت شناختی در سنین بالاتر است. بنابراین کشف مکانیسم­‌هایی در بدن که سطح مشارکت در افراد سالمند را تعیین می‌­کند قابل‌درک نیست.”

محققان همچنین اشاره کردند که این‌که چگونه وجود انرژی باعث تعامل شناختی می‌­شود هنوز مشخص نیست. پس این تحقیق انجام شده به شهروندان مسن پیشنهاد نمی­‌کند که در رژیم غذایی‌شان شکر اضافه کنند. هرچند اگر شما یک فرد مسن سالم هستید و به یک انرژی کوتاه‌مدت برای انجام دادن وظایف سخت خود دارید، مقدار کمی شکر قطعاً می­تواند به شما کمک کند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟