نقد و بررسی گلکسی A32: میان رده‌ای که برای سال 2021 کمی کند است!

توسط سمیرا گلکار
11 minutes read
گلکسی A32

گلکسی A30 و گلکسی A31 جزء گوشی‌های میان رده‌ بودند و با هدف جذب کاربرانی که خیلی به دنبال زرق و برق و امکانات آنچنانی نیستند طراحی شده‌اند. ظاهراً این شرایط برای گلکسی A32 هم صدق می‌کند و سامسونگ فقط نرخ نوسازی تصویر این گوشی را کمی ارتقاء داده و به سطحی رسانده که در حال حاضر فقط در پرچمدارهای گلکسی مشاهده می‌کنیم.

این پنل از نوع 90 هرتزی (فول اچ دی پلاس) است بنابراین بهترین پنل موجود در بازار محسوب نمی‌شود اما برای یک گوشی گلکسی میان رده، قابلیت لوکسی است که هیچکس انتظار آن را نداشت. البته گلکسی A32 هم مثل گلکسی A31 با چیپست مدیاتک کار می‌کند که این موضوع منجر به ایجاد تردیدهایی درباره قابلیت آن برای دستیابی به نرخ نوسازی بالا می‌شود.

گلکسی A32 قابلیت‌های دیگری هم دارد. حتی اگر نرخ نوسازی بالا برای شما مهم نیست، امکانات دیگری در اختیار شما قرار می‌گیرد از جمله باتری 5 هزار میلی آمپرساعتی، دوربین 4 تایی 64 مگاپیکسلی و جدیدترین نرم‌افزار اندروید و سامسونگ در هنگام تحویل گرفتن گوشی.

با مطالعه کامل این راهنما متوجه خواهید شد که آیا این قابلیت‌ها باعث شده می‌شوند که گلکسی A32 ارزش خرید را پیدا کند یا نه؟

طراحی گلکسی A32

گلکسی A32

سامسونگ در طراحی سری گوشی‌های 2021 خودش، از یک رویکرد جدید استفاده کرده که نسبتاً مینیمالیستی و شامل یک قسمت پشت ساده بدون الگوهای تجملی خاص است؛ در گلکسی A32 هم حسگرهای دوربین به جای اینکه در یک بلوک اختصاصی قرار داشته باشند، روی بدنه قرار گرفته و کمی از آن بیرون زده اند. این طراحی در عین سادگی جذابیت و تازگی خاصی دارد و در بقیه گوشی‌های سری A مثل گلکسی A52 و گلکسی A72 هم آن را مشاهده کردیم.

طبق استانداردهای مدرن، طراحی گلکسی A32 مینیمالیستی و فشرده محسوب می‌شود و به عنوان گوشی که باتری 5 هزار میلی آمپرساعتی دارد، وزن خیلی زیادی ندارد. همانطور که انتظار می‌رود، پشت دستگاه و همچنین فریم آن از پلاستیک ساخته شده در نتیجه A32 خیلی مرغوب و لوکس به نظر نمی‌رسد (و البته خیلی راحت لک اثرانگشت را گرفته و خش‌های جزئی روی آن ایجاد می‌شود). با این حال کیفیت ساخت گوشی کاملاً خوب است و طراحی پلاستیکی پشت آن باعث شده که نیاز به نگرانی درباره شکستن آن در اثر زمین خوردن نداشته باشید.

یکی از ویژگی‌هایی که باعث شده گلکسی A32 کمی قدیمی به نظر برسد، حاشیه‌های نسبتاً بزرگ اطراف آن است. هر چند نرخ نوسازی این گوشی نسبت به سری‌های قبل گلکسی A3x زیاد است اما باز هم با صفحه نمایش Infinity-U کار می‌کند که در خیلی از گوشی‌های میان رده و ارزان قیمت گلکسی مشاهده می‌کنیم و این یعنی حاشیه پایین گوشی بیش از حد بزرگ به نظر می‌رسد. اگر سامسونگ در طراحی این گوشی از صفحه نمایش Infinity-O استفاده می‌کرد شرایط خیلی بهتر بود هر چند با توجه به قیمت گلکسی A32 می‌توان این تصمیم را درک کرد.

صفحه نمایش گلکسی A32

صفحه نمایش گلکسی A32

صفحه نمایش گلکسی A32

گلکسی A32 اولین گوشی سامسونگ با صفحه نمایش AMOLED و نرخ نوسازی 90 هرتز است. وقتی این گوشی برای اولین بار رونمایی شد، بعید به نظر می‌رسید که چیپست Helio G80 مدیاتک این گوشی قادر به کار کردن با نرخ نوسازی بالا باشد و البته پس از استفاده از گوشی باز هم این دیدگاه تغییری نکرده است.

اول اینکه باید دقت داشته باشید که فرکانس 90 هرتز نسبت به 60 هرتز تغییر بسیار مهمی محسوب می‌شود. در این حالت انیمیشن‌ها روان تر شده، اسکرول کردن صفحه به راحتی انجام می‌شود اما این در صورتی است که گوشی بتواند فریم‌ها را به موقع نمایش دهد. در بررسی ما تنها اپلیکیشن‌هایی که توانستند به خوبی با این نرخ نوسازی کار کنند، فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ بودند. نکته جالب اینجاست که فیسبوک از جمله اپلیکیشن‌هایی است که کمترین سطح بهینه سازی برای آن انجام شده.

صفحه نمایش گلکسی A32

صفحه نمایش گلکسی A32

اسکرول کردن تصویر در اپلیکیشن Settings هم به صورت هموار و روان انجام می‌شود اما بخش نمایش اعلان‌ها همیشه روی حالت 60 هرتز کار می‌کند. کار با اپلیکیشن‌های اینترنتی سامسونگ و کروم هم ترکیبی از حالت‌های خوب و بد را به همراه دارد. هر از گاهی حتی سایت‌هایی با گرافیک‌های سنگین هم به شکل کاملاً روان پیمایش می‌شوند و هر از گاهی شرایط کاملاً برعکس است. واضح است که جی پی یوی G80 مدیاتک نمی‌تواند به خوبی با سرعت نوسازی بالای صفحه تطبیق پیدا کند و صفحه نمایش 90 هرتزی بیشتر یک قابلیت ظاهری و تبلیغاتی محسوب می‌شود تا قابلیتی که واقعاً تأثیرگذار باشد. این قابلیت وقتی فعال شده و کار کند، کاملاً خوب و قابل توجه است اما متأسفانه خیلی از اوقات این اتفاق رخ نمی‌دهد.

خوشبختانه، در مجموع این صفحه نمایش از آنچه که از یک محصول کمتر از 300 دلاری انتظار می‌رود، بهتر است. تصویر کاملاً واضح است و رنگ‌ها پرشور و جذاب هستند. رنگ مشکی هم کاملاً تیره است و نور آفتاب هم مشکل خاصی برای دید تصویر ایجاد نمی‌کند. حسگر اثرانگشت نوری که داخل صفحه نمایش تعبیه شده، بیشتر اوقات سریع کار می‌کند هر چند هر از گاهی ممکن است در شناسایی اثرانگشت دچار مشکل شود در نتیجه کاملاً عالی و بی نقص نیست.

دوربین گلکسی A32

دوربین 64 مگاپیکسلی اصلی پشت گوشی با روش ترکیب پیکسل، عکس‌های 16 مگاپیکسلی ثبت می‌کند اما جزئیات تصویر در این عکس‌ها خیلی قابل مشاهده نیست. برای ثبت جزئیات بیشتر باید به حالت 64 مگاپیکسل سوئیچ کنید حتی اگر در این حالت محدوده پویا (یا داینامیک رنج) کمتری داشته باشید. اما در هر دو حالت 16 و 64 مگاپیکسل، در نور روز و فضاهای داخلی که یک نور مصنوعی در محیط وجود داشته باشد، نویز تصویری به خوبی کنترل می‌شود. عملکرد دوربین در حالت تصویربرداری در شب بدون وجود نور مصنوعی خیلی زیاد چندان چشمگیر نیست اما باز هم همانطور که قبلاً اشاره شد، این عملکرد نسبت به قیمت کمتر از 300 دلاری گوشی بد نیست.

دوربین گلکسی A32

دوربین گلکسی A32

نتایج به دست آمده در حالت اولترا واید هم به ندرت خوب و قابل استفاده هستند؛ حتی در نور طبیعی روز هم وقتی زوم کردن را شروع کنید، متوجه نبود جزئیات در تصویر می‌شوید و دوربین ماکرویی هم که سامسونگ در همه گوشی‌های ارزان قیمت خودش از آن استفاده می‌کند همچنان عملکرد بسیار ضعیفی دارد چون رزولوشن پایین است و سیستم فاکوس خودکار هم وجود ندارد در نتیجه به سختی می‌توان به فاکوس مناسب رسید.

اما دوربین تشخیص عمق در ضبط تصاویر بوکه خیلی خوب عمل می‌کند گرچه مشکلات تشخیص لبه همواره مشاهده می‌شود.

دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی گوشی جزئیات زیادی را ثبت کرده و رنگ پوست را تقریباً به صورت طبیعی ثبت می‌کند. سلفی گرفتن در نور خیلی کم کمی چالش برانگیز است اما برای رسیدن به نتایج بهتر می‌توانید از فلاش استفاده کنید. حالت شب هم برای هر دو دوربین پشت و جلو قابل استفاده است هر چند معمولاً نتیجه کار شبیه به حالت عکاسی بدون استفاده از این حالت است. در رابطه با حالات عکاسی، A32 چند گزینه ساده و ابتدایی دارد مثل پانورما، حالت پروی ساده،‌ هایپر لپس، تصویر آهسته و AR Doodl. ضبط ویدیو در حداکثر حالت با کیفیت فول اچ دی به نرخ فریم 30 می‌رسد و کیفیت ویدیو هم در صورتی که دست کاربر خیلی حرکت نکند خوب است چون این گوشی فاقد سیستم لرزش‌گیر تصویر است.

در ادامه چند عکسی که با دوربین گلکسی A32 گرفته شده را مشاهده می‌کنید.

عکس‌های گرفته شده با دوربین گلکسی A32

عکس‌های گرفته شده با دوربین گلکسی A32

عکس 2 عکس 3 عکس 4 عکس 5 عکس 6

نرم افزار گلکسی A32

گلکسی A32 یکی از محدود گوشی‌های سری گلکسی است که با اندروید 11 و اینترفیس One UI 3.1 به کاربران تحویل می‌شود. همانطور که از گوشی‌های میان رده انتظار می‌رود، سامسونگ یکسری از بهترین قابلیت‌ها را از این گوشی حذف کرده مثل امکانات بیکس بای (Bixby) و ابزار ضبط تصویر صفحه نمایش. امکانات One UI 3.1 مثل جلوه‌های ویژه مخصوص تماس ویدیویی هم در این گوشی وجود ندارند اما در صفحه اصلی گوگل دیسکاور را داریم و Google Messages هم به عنوان اپلیکیشن پیش فرض برای ارسال پیامک عمل می‌کند.

نرم افزار گلکسی A32

بعضی از قابلیت‌ها و امکانات خوب قدیمی سامسونگ هم همچنان در دسترس هستند مثل حالت کار با یک دست، Dual Messenger (برای اجرای همزمان دو نمونه از یک اپلیکیشن شبکه اجتماعی)، حالت کودک، پوشه امن، سیستم پرداخت سامسونگ (فقط با NFC) و صفحه نمایش همیشه روشن. سیستم ادغام و یکپارچه سازی Link to Windows هم در این نسخه فعال است همچنین قابلیت‌هایی مثل Call & text on other devices و Continue apps on other devices که با استفاده از آنها می‌توانید به تماس‌های تبلت سامسونگ یا یک گوشی دیگر پاسخ دهید یا اینکه از جایی که اپلیکیشن‌هایی مثل Samsung Internet را ترک می‌کنید به کار ادامه دهید البته به این شرط که در همه این دستگاه‌ها از یک حساب سامسونگ مشترک استفاده کنید.

در حال حاضر هنوز مشخص نیست که گلکسی A32 هم شامل وعده اخیر سامسونگ که قول داده هر گوشی 3 آپدیت مهم سیستم عامل را دریافت کند، می‌شود یا خیر اما در حداقل حالت باید دو آپدیت اندروید و یک آپدیت One UI و تا 4 سال آپدیت امنیتی را دریافت کند. این حجم از آپدیت نسبت به آنچه که بیشتر تولیدکنندگان گوشی‌هایی با این قیمت ارائه می‌کنند بیشتر است بنابراین A32 چه آپدیت سوم را دریافت کند و چه نکند، دست بالا را دارد.

عملکرد گلکسی A32

عملکرد گلکسی A32

عملکرد کلی گلکسی A32 در حد معمولی است و معمولاً چند دقیقه‌ای روان و خوب کار می‌کند اما ناگهان تأخیر و گیر کردن کارهای مختلف از باز کردن اعلان‌های معرفی گرفته تا اپلیکیشن دوربین شروع می‌شود. باز شدن اپلیکیشن دوربین هم گاهی اوقات 4 تا 5 دقیقه زمان می‌برد و جابجایی بین حالت‌های عکاسی مختلف هم چند ثانیه طول می‌کشد.

اینکه نرخ نوسازی 90 هرتز با این گوشی کار می‌کند جای تعجب دارد! چون عملکرد کلی گوشی به غیر از حالت گیمینگ نسبت به گلکسی A31 بدتر است در حالی که گلکسی A31 با چیپست مدیاتیک و جی پی یو و کورهایی با کلاک پایین تر کار می‌کرد.

البته در حالت بازی به دلیل سرعت بالاتر کلاک جی پی یو، عملکرد A32 بهتر است یعنی برای عناوین AAA مثل PUBG، ندای وظیفه و آسفالت 9 با حالت تنظیمات گرافیکی پیش فرض که A31 برای انجام آن مشکل داشت. نرخ نوسازی 90 هرتز هم در هیچ یک از این عناوین نقشی نداشت چون این عملکرد در حدی نیست که از چیپست‌های مدیاتک انتظار می‌رود.

ماندگاری شارژ گلکسی A32

باتری 5 هزار میلی آمپرساعتی گلکسی A32 برای دو روز استفاده سبک مناسب است و حتی با استفاده سنگین هم یک روز دوام دارد. این موضوع در هر دو حالت فعال بودن و نبودن نرخ نوسازی بالای تصویر صدق می‌کند و برای خریداران این گوشی خبر خوبی است چون شارژ شدن گوشی بیشتر زمان می‌برد.

ماندگاری شارژ گلکسی A32

در حال حاضر شارژ 15 وات این گوشی نسبت به بقیه محصولات موجود در بازار خیلی سریع نیست هر چند خود سامسونگ اصرار دارد که از نام شارژ سریع برای گلکسی A32 استفاده کند در حالیکه شارژ باتری از صفر تا صددرصد 2 ساعت و نیم زمان می‌برد. برای شارژ سریع تر باید به دنبال گوشی‌های سری M مثل گلکسی M31s یا M51 باشید.

کیفیت صدا و تماس گلکسی A32

کیفیت صدای تنها اسپیکر گلکسی A32 هیچ وقت در حالت حداکثر صدا تخریب نمی‌شود و فقط کمی سطح صدا کم است. مثلاً اگر در اتاق، صدای دیگری باشد به سختی می‌توانید صدای فیلم و موزیک گوشی را بشنوید. برای برقراری تماس با اسپیکر هم معمولاً مشکل ایجاد می‌شود چون هر چند اتصال شبکه خوب است اما صدای اسپیکر خروجی (حالت بلندگو) معمولاً حتی در فضاهای سربسته و داخلی هم ضعیف است. در نتیجه استفاده از هدفون ضروری است اما در جعبه گوشی هدفونی نیست (و فقط یک شارژر 15 واتی و کابل USB خواهید داشت) یا اینکه باید در حالت معمولی و بدون فعال کردن بلندگو صحبت کنید.

کیفیت صدا و تماس گلکسی A32

رأی نهایی درباره گلکسی A32

اگر گلکسی A32 مشکلات عملکردی (روان نبودن، افت سرعت) نداشت توصیه کردنش کار راحتی بود. دوربین چند کاره، ماندگاری شارژ زیاد و جدیدترین نرم‌افزارها قابلیت‌های خوبی هستند اما کند شدن در استفاده‌های روزمره و عدم توانایی گوشی برای ارائه نرخ نوسازی تصویر وعده داده شده این تجربه را تخریب می‌کنند.

جمع بندی

برای خیلی از کاربران، خرید گلکسی A51 سال پیش توصیه می‌شود بخصوص اگر قرار آپگرید از گلکسی A30 یا A31 را داشته باشند. هر چند این گوشی نرخ نوسازی بیشتر یا باتری در حد گلکسی A32 ندارد اما در مجموع عملکرد بهتری دارد و سه آپدیت اصلی سیستم عامل دریافت می‌کند در نتیجه از نظر نرم‌افزاری تا سال 2023 قدیمی نمی‌شود.

 

مزایا معایب
صفحه Super AMOLED به عنوان یک گوشی تولید سال 2021 تأخیر و لگ زیادی دارد
نرخ نوسازی 90 هرتز باعث شده پیمایش صفحه (وقتی این قابلیت درست کار کند) به شکل روان انجام شود خیلی از مواقع جزئیات به خوبی مشاهده نمی‌شود
دوربین چند کاره با عملکرد خوب در نور روز دوربین ماکرو به حسگری با رزولوشن بالاتر نیاز دارد
ماندگاری شارژ خیلی خوب کم بودن صدای اسپیکر
اندروید 11 و اینترفیس One UI 3.1 شارژ 15 واتی به هیچ وجه کافی به نظر نمی‌رسد
طراحی زیبا
ارتقای عملکرد نسبت به گلکسی A31

 

Galaxy A32

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟