پروژه ناتیک: سرورها به زیر آب می‌روند؟

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
3 دقیقه
پروزه ناتیک ماکروسافت

پروژه ناتیک، پروژه تحقیقاتی شرکت مایکروسافت است. این پروژه در مورد قراردادن سرورها (مراکز داده) زیر آب می‌باشد. انرژی این سرورها از منابع تجدید پذیر تامین می‌شود.

ساتیا نادلا، مدیرعامل پروژه گفت: این مراکز داده سرمایه گذاری بلند مدت مایکروسافت است. کاربرد آن‌ها در محاسبات ابری می‌باشد. در آینده سرورها درون پوشش‌هایی زیر آب قرار خواهند گرفت. این روش از ساخت سرورها بر روی زمین سریع‌تر است.

فاصله یکی از مشکلات ارتباطی است. سرورها در این روش نزدیک به ساحل قرار می‌گیرند. با نزدیک‌تر شدن سرورها تاخیر در ارتباطات کاهش می‌یابد.

پروزه ناتیک ماکروسافت

آیا قرار دادن سرور زیر آب قابل اطمینان است؟ آزمایش این روش بهار 2018 در نزدیکی جزایر اورکنی اسکاتلند انجام شد. محققان مایکروسافت سرورها را 35 متر زیر آب قرار دادند. 864 سرور در این آزمایش وجود داشتند.

در تاریخ 9 جولای این آزمایش پایان یافت. پس از پایان آزمایش‌ها مایکروسافت نتایج به دست آمده را منتشر کرد.

عوامل محیطی چه تاثیری روی پروژه ناتیک دارند؟

محققان پروژه ناتیک اعلام کردند: نظر اول آن‌ها در مورد قرار گرفتن سرورها زیر آب درست بود. می‌توانیم انرژی سرورها را از انرژی‌های تجدید پذیر تامین کنیم. این مسیر تامین انرژی می‌تواند قابل اطمینان باشد.

مراکز سرور بر روی زمین مشکلاتی دارند، مانند: کم و زیاد شدن دما، خوردگی و رطوبت. این مشکلات باعث خرابی تجهیزات می‌شود. تعمیر و نگهداری منظم سرورها بسیار هزینه بر است.

سرورها زیر آب در یک محیط سردتر قرار دارند. عوامل محیطی در زیر آب تاثیر کم‌تری بر روی سرورها می‌گذارند. در زیر آب امکان استفاده از لوله‌های تبادل گرمایی برای خنک کردن سرورها وجود دارد. مجموع خوبی‌های این روش مصرف انرژی و هزینه‌های نگهداری را کاهش می‌دهد.

پروزه ناتیک ماکروسافت

مایکروسافت گفت: سرورهای زیر آب خرابی بسیار کمتری از سرورهای روی زمین داشتند. نسبت خرابی آن‌ها یک هشتم سرورهای روی زمین بود. این نتایج نشان دادند که پروژه امکان پذیر است و به نیازهای مایکروسافت در محاسبات ابری پاسخ می‌دهد.

محققان مایکروسافت زمان مورد نیاز برای ایجاد یک پایگاه سرور را در سال 2018 اندازه گیری کردند. برای ایجاد یک پایگاه سرور بر روی زمین تا دوسال زمان لازم است. همچنین باید بدانید که هزینه خنک کردن سرورها بر روی زمین بسیار زیاد است. زمان مورد نیاز برای ایجاد یک پایگاه سرور در زیر آب 90 روز است.

جالب است بدانید که محققان از سرورهای مایکروسافت برای تحقیقات کویید19 استفاده کردند. یکی از بخش‌های مهم این تحقیقات استفاده از انرژی‌های سبز مانند باد و خورشید بوده است. مایکروسافت تا سال 2030 باید گاز کربن تولیدی خود را به صفر برساند.

پروزه ناتیک ماکروسافت

بخش آزور از مایکروسافت مسئول تجاری سازی این پروژه است. محققین پروژه ناتیک و مسئولین آزور در حال مذاکره برای تامین انرژی و مشخص کردن موقعیت سرورها هستند. سرورها باید در نزدیکی مشتریان قرار بگیرند.

نیمی از جمعیت جهان در فاصله 200 کیلومتری ساحل زندگی می‌کنند. باید بدانید که سرورهای زیر آب اینترنت روان و با ثباتی را برای پخش ویدئو، بازی و وبگردی فراهم می‌کنند.

یکی از مشکلات بزرگ مایکروسافت جا به جایی برخی از سرور‌ها می‌باشد. پروژه ناتیک یک راه حل قابل اعتماد برای این مشکل است.

منبع: neowin.net

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟