بررسی اجمالی محصولات Tiger Lake Xe و Ghost Canyon NUC اینتل

توسط محمد امین نعمتی

2020 یقینا سال بزرگی برای حضور اینتل در حوزه گیمینگ خواهد بود. این شرکت تراشه‌سازی خودش را برای معرفی اولین سخت‌افزار گرافیکی اختصاصی به اسم Intel Xe آماده کرده است.

اما این شرکت در نمایشگاه CES 2020 همچنین همه را با معرفی یک سری محصول شگفت‌زده کرد مانند یک دستگاه NUC جدید به اسم «Ghost Canyon» که می‌تواند کارت‌های گرافیک در اندازه کامپیوترهای رومیزی داشته باشد و همچنین با استفاده از چیپ‌های جدید نسل دهم سری H سرعت کلاک بیشتر از 5 گیگاهرتز خواهد داشت.

تمامی این اخبار برای گیمرها یک معنی دارد: امسال قرار است سال شگفت‌انگیزی باشد.

بررسی اجمالی محصولات Tiger Lake Xe و Ghost Canyon NUC اینتل

تمامی دستگاه‌های NUC (مخفف واحد بعدی محاسباتی) اینتل برای مشتاقان به این محصول کیت‌های نسبتا کوچک خودت انجام بده (DIY) بوده‌اند.

این دستگاه‌ها با یک پردازنده به بازار می‌آیند و کاربر براساس سلیقه و بودجه خود رم، حافظه دخلی و سیستم عامل را به آن اضافه می‌کند.

در گذشته Hades Canyon NUC اینتل که بیشتر هدف از آن ارائه یک تجربه گیمینگ عالی بود روی من تاثیر قابل توجهی گذاشت، این دستگاه به واسطه همکاری کوتاه‌مدت اینتل با شرکت AMD ساخته شده بود تا از یک کارت گرافیک سری Radeon در کنار پردازنده مرکزی آن استفاده شود.

اما در مدل Ghost Canyon (که رسما NUC 9 Extreme نامیده می‌شود)، قدرت پردازش و گرافیکی بیشتری را خواهیم دید.

این دستگاه می‌تواند از یک کارت گرافیک کامپیوترهای رومیزی تا طول 8 اینچ استفاده کند، به عبارت دیگر می‌توانید اگر به دنبال یک تجربه بازی عالی هستید کارت گرافیک NVIDIA RTX 2070 را روی آن نصب کنید.

گرچه دیدن دستگاه‌های NUC با ابعاد حتی بزرگ‌تر کمی مایوس‌کننده است، ولی NUC 9 Extreme همچنان در مقایسه با هر گونه دستگاه رومیزی کوچک دیگر موجود در بازار کوچک‌تر است.

این دستگاه همچنین در مقایسه با کیت‌های قبلی NUC بیشتر قابل ارتقاء است: اینتل یک واحد محاسباتی توسعه داده است که پردازنده سیستمی دارد که می‌توانید آن را روی دستگاه‌های قدیمی‌تر نیز قرار دهید.

بررسی اجمالی محصولات Tiger Lake Xe و Ghost Canyon NUC اینتل

اینتل بدون شک در تلاش برای ساخت یک اکوسیستم از دستگاه‌های رومیزی کوچک است و برای همین احتمالا NUC 9 Extreme در مقایسه با هر کدام از برادرهای کوچک خود محصول جذاب‌تری خواهد بود.

این شرکت در نمایشگاه CES و در حوزه لپ‌تاپ علاقه‌مندان را نسبت به سخت‌افزار بعدی خود مطلع کرد یعنی چیپ جدید نسل دهم سری H و نسل بعدی پلت‌فرم Tiger Lake با کارت گرافیک اختصاصی Xe.

من قادر بودم روی یک دستگاه که هنوز وارد بازار نشده است و مجهز به پردازنده سری H (و کارت گرافیک شخص ثالث نامشخص) بود، بازی Star Wars Jedi: Fallen Order را انجام دهم و تجربه بسیار لذت‌بخشی داشتم و بازی بسیار روان اجرا شد.

البته، کارت گرافیک کار اصلی را این جا انجام می‌دهد ولی دیدن و تجربه کار با چیپ موبایل نسل دهم با عملکرد بالای اینتل واقعا جالب بود. (متاسفانه من واقعا نتوانستم آن را تست کنم تا ببینم سرعت کلاک بیشتر از 5 گیگاهرتز خواهد داشت یا نه.)

بررسی اجمالی محصولات Tiger Lake Xe و Ghost Canyon NUC اینتل

با آن که ما تحت تاثیر نسل دهم کارت‌های گرافیک داخلی Iris Plus قرار گرفته بودیم که تجربه بازی عناوینی مانند Overwatch را روی محصولات اولترا پرتابل (ultraportable) لذت‌بخش کرده بود، این شرکت با سری Tiger Lake یک گام به جلو قابل توجه برداشته است.

من به صورت آزمایشی دو سیستم که از پلت‌فرم جدید استفاده می‌کنند را امتحان کردم و هر دو عملکرد واقعا شگفت‌انگیزی داشتند. یک اولترا پرتابل که برند آن مشخص نبود و بسیار شبیه به اکثریت سیستم‌های سبک و باریکی که امروز می‌بینیم بود، توانست بازی MechWarrior 5 را در تنظیمات پایین گرافیکی با دقت فول اچ‌دی اجرا کند.

از نظر روانی اجرای بازی در سطح بالایی نبود ولی به طور کلی نرخ فریم بازی 30 فریم در ثانیه احساس می‌شد که واقعا برای چنین دستگاه کوچکی قابل قبول است.

اما از طرف دیگر یک دستگاه رده‌متوسط با کارت گرافیک Tiger Lake توانست به شکل قابل قبولی بازی Destiny 2 را با دقت فول اچ‌دی بازی کند. رندر محیط بازی و اجرای آن کمی کند بود و اندکی تاخیر بین حرکات موس و تیراندازی دیده شد، ولی این دستگاه سایه‌ها را به شکل واقع‌گرایانه و کاملا شگفت‌آوری رندر کرد.

بررسی اجمالی محصولات Tiger Lake Xe و Ghost Canyon NUC اینتل

مجددا حس کار با یک دستگاه گیمینگ را نداشتیم، ولی برای یک لپ‌تاپ معمولی به اندازه کافی از نظر اجرای بازی قدرتمند است. این محصول در کمترین حالت ممکن کارت گرافیک Xe اینتل را در جایگاه بهتری برای رقابت با شرکت AMD قرار می‌دهد که امسال برنامه‌های بزرگ‌تری برای پردازنده‌های گرافیکی موبایل Radeon دارد.

بررسی اجمالی محصولات Tiger Lake Xe و Ghost Canyon NUC اینتل

اینتل اطلاعاتی در مورد این محصولات آینده خود منتشر نکرده است ولی انتظار داریم به زودی اخبار جدیدی را بشنویم. بدون شک کاربران باید برای خرید NUC 9 Extreme هزینه بالایی کنند، یکی از نمایندگان اینتل اعلام کرد خرید یک نمونه رده‌بالای آن مجهز به پردازنده Core i9 قیمتی در حدود 2700 دلار خواهد داشت.

همچنین در رابطه با فناوری لپ‌تاپ جدید این شرکت باید بگوییم احتمالا پیش از Tiger Lake، چیپ نسل دهم سری H وارد بازار خواهد شد.

منبع: engadget.com

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهی بنویسید