با ربات متن باز و همه کاره ریچی آشنا شوید

توسط عباس رهامی
ربات متن باز ریچی

ظاهراً همه دنیا به ساخت ربات و هوش مصنوعی علاقه‌مند شده‌اند. این مسئله را از تعداد زیاد شرکت‌هایی که به سمت این فناوری نوین حرکت می‌کنند و ربات‌های مختلف و متنوعی که هر روز خبر ساخت آن‌ها را می‌شنویم، می‌توان برداشت کرد. حداقل تا فعلاً بیشتر شرکت‌ها و مؤسساتی که از پس هزینه‌ها، مخارج و البته مسائل فنی آن بر می‌آمدند، به فکر ساخت ربات افتاده‌اند. یکی از این شرکت‌ها، شرکت فرانس پولن رباتیکس (Frace’s Pollen Robatics) است که به‌تازگی از ربات خارق‌العاده و کاملاً متفاوتش رو نمایی کرده است. این ربات که ریچی نام دارد به‌واسطه بهره گیری از یک سیستم متن باز پتانسیل تغییر دنیای رباتیک آینده را در خود دارد.

ربات ریچی در نمایشگاه الکترونیک مصرفی ۲۰۲۰ به نمایش در آمد. اگرچه ریچی در این رویداد نتوانست در بازی ایکس او حریف انسان شود، ولی برخورداری از یک سیستم متن باز می‌تواند به این معنی باشد که الگوریتم رفتار ریچی به‌راحتی قابل ارتقاست. یعنی هر کسی که فکر می‌کند قادر به ارائه الگوی رفتاری بهتر به ریچی است، می‌تواند ریچی مخصوص به خودش را توسعه دهد. توسعه دهندگان می‌توانند از زبان برنامه نویسی پایتون برای ساخت هر برنامه‌ای که می‌خواهند استفاده کنند. طبیعت ماژولار این ربات به کاربران امکان می‌دهد هر تعداد برنامه که دوست دارند را توسط ربات پیاده سازی کنند. حال این برنامه برای ارائه خدمات غذا، خدمات مشتری، نمایش یا حتی تحقیق و توسعه باشد.

ریچی در درون خود یک سیستم هوش مصنوعی دارد که به توسعه دهنده امکان می‌دهد بدون درگیری با جزئیات زیاد، مستقیم سراغ هدف خود بروند. به این ترتیب توسعه دهندگان دیگر برای کار با این ربات نیازی به یادگیری ماشینی و … نخواهند داشت.

البته ریچی از نظر فیزیکی هم قابلیت‌های جالب توجهی دارد. مثلاً اینکه بازوی ریچی با الهام گرفتن از یک بازوی بیولوژیکی طراحی شده است. این بازو درجه آزادی ۷ دارد که یعنی می‌تواند در جهات مختلف بدون مشکل حرکت کند. همچنین این ربات می‌تواند با استفاده از کلمپ های ۵ انگشتی که دارد تجهیزات مختلف را به دست گرفته و کارهای مختلفی انجام دهد. سر این ربات کم و بیش به ربات وال-ای در انیمیشن وال-ای محصول سال ۲۰۰۸ شرکت پیکسار، شباهت دارد. بیان حالات و احساسات از طریق چهره مظلوم و بامزه آن انجام می‌شود که به اتصال خاص که نقش همان گردن را بازی می‌کند، متصل است. مفصل گردن به گونه‌ای طراحی شده که به سر اجازه گردش، چپ و راست شدن و بالا و پایین رفته به آن می‌دهد. یعنی همان حرکاتی که ما توسط گردنمان انجام می‌دهیم.

شاید تا اینجا ویژگی‌های جالب ریچی شما را هیجان زده کرده باشد. ولی قیمت بالای این ربات عملاً آن را از دسترس ما خارج می‌کند. حداقل کسانی که برای تحقیق یا صرفاً سرگرمی می‌خواهند سراغ کار با ربات بروند، باید دور ریچی را خط بکشند. نسخه تک بازوی ریچی به‌تنهایی قیمتی معادل ۹ هزار دلار دارد. یعنی با پرداخت این هزینه شما فقط یک عدد بازوی مکانیکی دریافت می‌کنید.  این در حالی است که نسخه کامل‌تر که شامل سر و دست می‌شود ۱۷ هزار دلار هزینه خواهد داشت.

به‌زودی اولین تولیدات ریچی وارد بازار می‌شود که البته ۱۵ عدد بیشتر نخواهد بود! امیدواریم که در آینده قیمت این ربات کمتر شود.

منبع: engadget

مطالب مرتبط

نظر شما چیست؟