نزدیک‌ترین پرواز تاریخ ناسا به سطح خورشید، راز بادهای خورشیدی را فاش کرد

توسط محمد امین نعمتی
2 دقیقه

مطابق وعده‌ها، ناسا نتایج اولیه کاوشگر خورشیدی پارکر را منتشر کرده است که اطلاعات بسیار ارزشمندی را درباره خورشید در اختیار ما می‌گذارد.

بخش قابل توجهی از این یافته‌ها، نشان می‌دهد که بادهای خورشیدی آنچنان هم مطابق انتظار دانشمندان رفتار نمی‌کنند. در جهت میدان مغناطیسی خورشید، چرخش‌هایی وجود دارد که با نام switchbacks شناخته می‌شوند  و اثر آن‌ها حتی در بادهای داخل مدار سیاره عطارد نیز قابل مشاهده است.

نزدیک‌ترین پرواز تاریخ ناسا به سطح خورشید، راز بادهای خورشیدی را فاش کرد

علاوه بر این، حرکات جانبی بادهای نزدیک سطح خورشید نه تنها بسیار قوی‌تر از انتظار دانشمندان است بلکه بسیار زودتر از چیزی که قبلا پیش‌بینی می‌شد، از بین رفته است و حرکت بادها صاف و مستقیم می‌شود.

رازهای جالب‌‌‌تری نیز وجود دارد. به گزارش ناسا، این کاوشگر، فعالیت ذرات پرانرژی کوچکی را شناسایی کرده است که هیچ‌گاه به زمین نمی‌رسند. همچنین انفجارهایی با سطح بسیار بالای عناصر سنگین نیز ثبت شده است و هر دو این پدیده‌ها احتمالا بسیار متداول‌تر از چیزی هستند که دانشمندان پیش از این تصور می‌کردند.

این کاوش ها توانسته است پاسخ برخی از سوال‌های بشری را پیدا کند. برای مثال در این اطلاعات، مدارکی وجود دارد که نشان می‌دهد لایه گرد و غبار اطراف خورشید از فاصله 7 میلیون مایلی سطح خورشید شروع به باریک شدن و محو شدن می‌کند؛ زیرا گرمای شدید سطح خورشید، گرد و غبار را به گاز تبدیل خواهد کرد.

این اکتشافات به شکل‌های گوناگون دیدگاه بشر از ستارگان را تغییر خواهند داد؛ از جمله دلایل شکل‌گیری بادهای خودرشیدی سرعت کند شدن (سر نخی بر طول عمر آن) و تاثیرات ذرات و پدیده‌های مربوط به آن‌ها روی شرایط جوی فضا

البته در آینده نزدیک پروازهایی در ارتفاعات نزدیک‌تر به سطح خورشید نیز انجام خواهد گرفت از جمله ششمین پرواز که قرار است در ماه سپتامبر سال 2020 انجام شود و می‌تواند فضای فارغ از گرد و غبار در فاصله 2 تا 3 میلیون مایل از سطح خورشید را مورد مطالعه و بررسی قرار دهد. این‌ گونه کاوش‌ها ممکن است اخترشناسان را مجبور کند در مدل‌های کیهانی خود تجدید نظر کنند.

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟