شرکت ولوو استارتاپ “ماشین‌پرنده” را خرید!

توسط hanimn
4 دقیقه
شرکت ولوو استارتاپ "ماشین‌پرنده" را خرید!

در اقدامی که باعث افزایش خودباوری صنعت ماشین‌ پرنده می‌شود، شرکت چینی مالک ولوو امروز خبر داد که به طور کامل مالکیت “تریفیوجیا” را در اختیار دارد، استارتاپی که توسط مهندسان MIT و دانشجویان رشته MBA تاسیس شده است.

اولین بار اخبار خرید سهام این استارتاپ در جولای درز کرد، وقتی که روزنامه‌ی “صبح چین جنوبی” گزارش داد که شرکت هولدینگ خودروی جیلی تصمیم گرفته استارتاپ 11ساله‌ی “تریفیوجیا” را خریداری کند. کمپانی این خبر را تا به امروز تائید نکرده‌بود. آنها طی یک بیانیه مشترک از هدف‌شان برای واقعیت بخشیدن به رویای “ماشین پرنده” خبر دادند. در آن زمان ایده‌ی شرکت مالک ولوو که می‌خواست ماشین‌های پرنده بسازد و به فروش برساند به نظر مردم ایده‌ی احمقانه‌ای بود. مطمئن هستم حالا که این معامله صورت گرفته همچنان به نظر افراد زیادی احمقانه است.

این دید منفی به این دلیل است که ماشین‌های پرنده از نگاه دینامیکی ،حتی اگر غیرممکن نباشند، باز هم رسیدن به آن و هموار سازی آینده برای استفاده از آن بسیار دشوار است. اینکه آسمان بالای شهرها پر از تاکسی‌های هوایی شود، باعث ترس بسیاری از شهرسازان و طراحان شهری شده است. به بسیاری از کمپانی ها مثل “تریفیوجیا” که روی این تکنولوژی کار می‌کنند، لقب “وعده های بزرگ، عملکرد ضعیف” داده اند.

با این حال، “تریفیوجیا” مثل گوگل و اوبر تازه وارد بیزینس ماشین‌های پرنده نشده است. این تیم که در شهر ووبرن در ایالت ماساچوست واقع شده، از سال 2009 نمونه های اولیه ماشین پرنده می‌ساخته است. مدل “ترنزیشن” که یک هواپیمای مناسب جاده با بال های جمع‌شدنی است، در سال 2012 از اداره ملی ایمنی ترافیک جاده های آمریکا مجوز دریافت کرده که این مجوز باعث قانونی شدن این محصول شد. حتی این استارتاپ موفق به فروش تعداد انگشت شماری از این محصول، هر کدام به ارزش 279 هزار دلار شد. “ترنزیشن” بیشتر شبیه یک هواپیما با قابلیت راندن در جاده بود تا یک ماشین پرنده، اما ظاهرا این محصول در گاراژ به اندازه‌ی یک اتومبیل فضا اشغال می‌کند.

نمونه‌ی اولیه‌ی مدل TF-X حتی بلندپروازانه‌تر هم هست. اگر “ترنزیشن” را به عنوان محصولی مرکب از اتومبیل و هواپیما در نظر بگیریم، مدل  TF-X بیشتر نزدیک به تصور عموم مردم از ماشین‌پرنده است.

 

“به فیلم های بلید رانر(Blade Runner) یا بازگشت به آینده (Back to the Future) فکر کنید.”

این جمله در وب سایت “تریفیوجیا” نوشته شده‌است. روی بال‌های جمع شدنی TF-X یک جفت ملخ وجود دارد که امکان بلند شدن و فرود عمودی به آنها می‌دهد، مانند یک هلی‌کوپتر. این نوع از تکنولوژی VTOL  (عمودپرواز) اساس ساخت سرویس تاکسی‌هوایی پیش بینی شده توسط اوبر و بقیه است. این هواپیما از انرژی الکتریکی استفاده می‌کند که مانع از ایجاد آلودگی هوایی و صوتی(مانند هلی‌کوپترهای مرسوم) می‌شود.

شرکت ولوو استارتاپ "ماشین‌پرنده" را خرید!

“تیم تریفیوجیا پیشگام باور و اعتقاد به رویای ماشین‌پرنده و ساخت نمونه‌‌ی نهایی و محرک آن بوده‌است.”

لی شوفو -بنیان‌گذار و رئيس کمپانی جیلی- گفته است: “این موضوع فوق العاده است و ما باور داریم که تریفیوجیا موفق می‌شود حمل‌ونقل را از مفهومی که ما امروز می‌شناسیم تغییر دهد و پیشروی توسعه‌ی صنعت جدیدی باشد.”

به عنوان بخشی از مالکیت، کارل دیتریچ -بنیان‌گذار تریفیوجیا- به سِمَت مدیر ارشد فناوری منسوب شد که این جابجایی به جیلی امکان می‌دهد کریس جاران -مدیرعامل سابق هلی‌کوپتر بل- را به عنوان مدیرعامل تریفیوجیا منسوب کند. نیتن یو نینگ -معاون مدیرعامل در بخش بین الملل جیلی- رئیس تریفیویجیا خواهد شد و سه مدیر دیگر جیلی به اعضای هیئت‌مدیره ی این کمپانی خواهند پیوست. در حین آماده شدن برای فروش مالکیت، تریفیوجیا تعداد مهندسان آمریکایی خود را سه برابر کرد. حالا که معامله کامل شده، جیلی می گوید تصمیم دارد تعداد استخدامی ها را بیشتر هم کند.

تریفیوجیا قادر خواهد بود از ثروت جیلی نیز بهره ببرد، این ثروت به میزانی است که توانست ولوو را که در سال 2010 از فورد خرید از یک دارایی زیان‌دیده به یکی از برندهای پیشرو در جهان تبدیل کند. کمپانی چینی هانگژو مالک کمپانی تاکسیهای لندن (که این کمپانی تاکسیهای سیاه و معروف لندن را مدیریت می‌کند) و بخش بزرگی از کمپانی پروتون مالزی و لوتوس انگلیس نیز هست.

تبدیل ماشین‌ پرنده از یک مفهوم عجیب‌وغریب به چیزی واقعی که تاثیر بزرگی بر حمل‌ونقل شهری دارد بسیار دشوار است. برخی از کارشناسان نیز معتقدند زمان، تلاش و منابعی که کمپانی هایی مانند ایرباس، اوبر و حالا جیلی صرف این ایده می‌کنند، شاید ارزشش را نداشته باشد.

اوبر می‌گوید تصمیم دارد تا سال 2020 سرویس تاکسی پرنده خود را در دالاس، لوس‌آنجلس و دوبی راه‌اندازی کند اما ممکن است سال ها و یا حتی دهه‌ها طول بکشد تا این تکنولوژی به موفقیت‌های مالی برسد. جیلی و تریفیوجیا تاریخی را برای راه اندازی خدمات‌شان تعیین نکرده‌اند بنابراین انتظار دیدن ماشین‌ پرنده ولوو که بالای سقف‌ها پرواز می‌کنند احتمالا تا 10 سال آینده محقق خواهد شد.

مطالب مرتبط

2 نظر

نادیا یکشنبه , ۱۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۶:۳۳ - ۰۶:۳۳

بسیار سودمند بود

Reply
مهدی یکشنبه , ۱۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۷:۲۴ - ۰۷:۲۴

بسیار آموزنده

Reply

دیدگاه شما چیست؟