نقد و بررسی کامل و تخصصی گوشی جدید Realme X

توسط محمد امین نعمتی
22 دقیقه

مقدمه

همیشه این شبهه وجود داشته است استفاده از X در اسم یک گوشی عدد 10 رومی را نشان می‎دهد یا فقط به معنای حرف انگلیسی ایکس است؟ به هرحال جواب منطقی همیشه 10 بوده است و Realme X دهمین گوشی‎ هوشمند این شرکت به شمار می‎رود.

گوشی Realme X

شرکت Realme برای دهمین سالگرد خود امکانات خوبی به محصول خود اضافه کرده است که در 9 گوشی دیگر این شرکت پیدا نمی‎کنید. بارزترین آن‎ها برای اولین بار استفاده از یک نمایشگر اولد است که ابعاد بزرگ 6.53 اینچ و دقت فول اچ‎دی پلاس دارد و فاقد بریدگی است.

بنابراین نمایشگر بدون بریدگی به ویژگی قابل توجه دوم گوشی Realme X یعنی دوربین سلفی پاپ‎آپ اشاره می‎کند. همچنین استفاده از نمایشگر اولد به معنای قرار دادن حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر است.

در پنل پشتی سنسور دوربین IMX586 سونی با دقت 48 مگاپیکسل دیده می‎شود که بعید است در رقبای بی شمار این گوشی در این محدوده قیمتی آن را ببینیم.

تیم کارشناس روکیدا قصد دارد در این مطلب گوشی Realme X را برای شما نقد کند، تا انتها همراه ما باشید.

مشخصات گوشی Realme X:

  • بدنه: پنل پشتی و قالب پلاستیکی، شیشه محافظ گوریلا گلس 5 در پنل جلو، ابعاد 161.3 در 76.1 در 8.6 میلی‎متر، وزن 191 گرم
  • در دو رنگ آبی و سفید
  • نمایشگر: 6.53 اینچ، نسبت تصویر 19.5:9، دقت 1080 در 2340 پیکسل، تراکم پیکسلی 394 پیکسل در هر اینچ، اولد
  • دوربین عقب: دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی با ضریب اف f/1.7، دوربین عمق سنج ثانویه 5 مگاپیکسلی، فلاش ال‎ای‎دی، فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه
  • دوربین جلو: 16 مگاپیکسلی، ضریب اف f/2.0، فیلمبرداری با کیفیت فول اچ‎دی و نرخ 30 فریم بر ثانیه
  • چیپست: اسنپ‎دراگون 710، پردازنده هشت هسته‎ای (2 هسته کریو 360 طلایی با سرعت کلاک 2.2 گیگاهرتز به همراه 6 هسته کریو 360 نقره‎ای با سرعت کلاک 1.7 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی آدرنو 616
  • حافظه: 4، 6 یا 8 گیگابایت رم، 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی، نبود درگاه میکرو اس‎دی
  • سیستم‎عامل: اندروید 9 پای، رابط کاربری ColorOS 6.0
  • باتری: 3765 میلی‎آمپر ساعت، فناوری شارژ سریع 20 وات VOOC 3.0
  • اتصالات: دو سیم، بلوتوث 5.0، سرویس مسیریابی جی‎پی‎اس و GLONASS، استاندارد a/b/g/n/ac وای‎فای، رادیو اف‎ام، پورت یو‎اس‎بی C، درگاه هدفون 3.5 میلی‎متری
  • حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر

تنها عیبی که به این برگه مشخصات قابل احترام می‎توانیم بگیریم نبود درگاه میکرو اس‎دی است چون تمامی گوشی‎های Realme از آن بهره می‎برند.

محتویات جعبه فروش گوشی Realme X

این گوشی در جعبه خاکستری و زرد رنگ استاندارد این شرکت به بازار آمده است که روی آن حرف X ثبت شده است تا از سایر گوشی‎های شرکت متمایز شود.

گوشی Realme X

مانند بسیاری از محصولات دیگر شرکت داخل جعبه یک قالب ضربه‎گیر پیدا می‎کنیم که به نسبت گذشته کیفیت آن بیشتر شده است.

علاوه بر این شارژر 20 واتی را در جعبه می‎بینیم و برخلاف سایر گوشی‎های قبلی این شرکت که پورت میکرو یو‎اس‎بی را برای شارژ استفاده می‎کنند جای آن به یواس‎بی تایپ C داده شده است.

طراحی

گوشی Realme X از آن دست گوشی‎های بدون نمایشگر و تقریبا بدون حاشیه است که فورا عاشق آن می‎شوید. حذف دوربین سلفی از نمایشگر به معنای نبود بریدگی‎های زشت و یک گام نزدیک‎تر به نمایشگر بدون حاشیه است که اخیرا شرکت‎ها توجه زیادی به آن دارند.

تصویر گوشی Realme X

البته چانه زیر نمایشگر به نسبت محیط اطراف نمایشگر کمی بیشتر توی دید است. این گوشی را به هیچ‎وجه نمی‎توانید ضخیم بدانید و طراحی به نحوی است که فضایی اطراف نمایشگر وجود دارد که می‎توانید انگشت شست خود را روی آن بگذارید و با یک دست ژست‎های حرکتی را برای مسیریابی در گوشی به کار بگیرید.

گوشی جدید گوشی Realme X

یک قابلیت ممتاز این گوشی استفاده از راه‎های امنیتی بیومتریک است. به لطف وجود نمایشگر اولد، حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر قرار گرفته است و از نوع مرسوم‎تر اپتیکال یا نوری است بر خلاف حسگر اثرانگشت گلکسی اس 10 که اولتراسونیک است.

گوشی خوب گوشی Realme X

محل قرارگیری حسگر مناسب و بالای لبه پایینی نمایشگر و نه زیاد پایین و نه زیاد بالا است. می‎توانید آن را تنظیم کنید زمانی که گوشی حرکت را حس کند فعال شود یا تا زمانی که صفحه گوشی را روشن نکردید فعال نشود ولی امکان همیشه فعال بودن آن وجود ندارد.

با وجود این که زمانی گوشی را بر می‎دارید حسگر آماده به استفاده خواهد بود و سریعا گوشی را از حالت قفل خارج می‎کند اما به سریعی به عنوان مثال حسگر گوشی وان‎پلاس 7 پرو نیست و یقینا به نسبت مدل‎های اولیه این حسگر سریع‎تر است.

پرچم دار گوشی Realme X

دوربین سلفی از داخل یک سکو کوچک موتوردار مانند چیزی که در گوشی Vivo NEX S دیده بودیم، بیرون می‎آید با این تفاوت که در محصول Realme ماژول دوربین به جای این که یک طرف باشد در وسط قرار دارد.

تصویر جدید گوشی Realme X

شرکت Realme وعده داده است حداقل 200 هزار مرتبه بتوانید از مکانیسم پاپ‎آپ این دوربین استفاده کنید. علاوه بر این پنل دوربین سلفی یا شیشه عقیق پوشیده شده است.

ماژول پاپ‎آپ قابلیت‎های هوشمندی دارد به نحوی که زمانی که حس کند در حال گذاشتن گوشی هستید خودکار به داخل می‎رود و زمانی که سعی کنید دستی آن را به داخل فرو ببرید متوجه آن می‎شود.

gsmarena 004 1 3gsmarena 002 8گوشی Realme X 4

جدا از حسگر اثرانگشت و دوربین سلفی تنها چیز دیگری که به صورت بالقوه می‎تواند ظاهر یک گوشی را خراب کند بلندگوی مکالماتی است. Reame موفق شده است فضایی را بالای نمایشگر برای آن پیدا کند یعنی جایی که شیشه با بدنه تلاقی پیدا می‎کند.

عجیب است که این بلندگو دو درایور جداگانه در دو طرف دوربین دارد و با آن که ممکن است در دید نباشد ولی دقیقا جایی که باید قرار گرفته است. نحوه قرارگیری این بلندگو تاثیر مخربی روی کاربردپذیری آن ندارد.

gsmarena 018 2

حسگرهای نور محیطی و مجاورتی نیز زیر نمایشگر قرار دارند و خبری از چراغ وضعیت یا نوتیفیکیشن نیست.

در پنل پشتی شاهد حضور دوربین‎ها در وسط هستیم تا اولین گوشی Realme به شمار رود که دوربین در بالا سمت چپ نیست. اما همچنان شاهد استفاده از یک حلقه طلایی رنگ اطراف یکی از ماژول‎ها هستیم که امضای این شرکت از زمان تولید Realme 3 محسوب می‎شود.

gsmarena 007 6

دو دوربین و فلاش آن یک برآمدگی مشترک دارند، مانند چیزی که در گوشی‎های Realme 3 Pro و پیش از آن 3 دیده بودیم. برآمدگی وجود دارد ولی به سختی اندازه آن نیم میلی‎متر است. به عبارت دیگر گوشی روی یک سطح صاف یکدست و تخت قرار می‎گیرد.

gsmarena 006 5

این گوشی به دو رنگ وارد بازار شده است یعنی سفید و آبی. مدل تحت بررسی ما آبی است که یک تغییر رنگ واقعا زیبای آبی به بنفش را در نور می‎بینیم. این تغییر رنگ در بدنه نیز دیده می‎شود تا با پنل پشتی هماهنگی داشته باشد که واقعا جالب توجه است.

نحوه آرایش کلیدها مانند سایر گوشی‎های این شرکت است. یک دکمه پاور بزرگ در سمت راست، اندکی بالاتر از نقطه وسط دیده می‎شود. کلیدهای تنظیم حجم صدا در سمت چپ قرار دارند و کلید کم کردن صدا مستقیما روبرو دکمه پاور است.

گوشی Realme Xعکس gsmarena 012 1

برخلاف سایر گوشی‎های Realme درگاه میکرو اس‎دی را مشاهده نمی‎کنیم. سینی سیم‎ کارت تنها دو سیم کارت با قطع نانو قبول می‎کند.

درگاه 3.5 میلی‎متری هدفون نیز دیده می‎شود و در پایین پورت جدید یواس‎بی تایپ C را می‎بینیم که باید به آن در مقایسه با پورت میکرو یواس‎بی خوش‎آمد بگوییم. بلندگو و میکروفون اولیه نیز در این بخش هستند و میکروفون ثانویه در قسمت بالای گوشی است.

gsmarena 010 3gsmarena 009 3gsmarena 008 5

ابعاد این گوشی 161.3 در 76.1 در 8.6 میلی‎متر و وزن شان 191 گرم است. به هیچ وجه گوشی برای یک دستگاه 6.53 اینچی جمع‎و‎جور نیست. مقایسه کنیم Oppo F11 Pro با همین ابعاد 1 گرم سبک‎تر و 0.2 میلی‎متر ضخیم‎تر است ولی چنین چیزی به سختی حس می‎شود.

گوشی گلکسی A50 سامسونگ از تمامی جهات چند میلی‎متر کم کرده است ولی نمایشگر کوچک‎تر و 6.4 اینچی و همچنین بریدگی دارد. وزن آن با 166 گرم کاملا سبک‎تر است.

ردمی نوت 7 نیز اندکی با توجه به نمایشگر 6.3 اینچی خود کوچک‎تر است. گوشی Honor 8x نمایشگر دارای بریدگی 6.5 اینچی دارد که از نظر ابعاد نزدیک‎ترین به Realme X است چون این دو گوشی اندازه مشابهی دارند ولی محصول آنر 0.8 میلی‎متر باریکتر و 16 گرم سبک‎تر است.

نمایشگر بدون بریدگی اولد 6.53 اینچی

گوشی Realme X مجهز به یک پنل نمایش اولد 6.53 اینچی با دقت فول اچ‎دی پلاس و نسبت تصویر 19.5:9 و همچنین تراکم پیکسلی 394 پیکسل در هر اینچ است. نکته قابل توجه این نمایشگر نبود بریدگی است و دوربین سلفی خللی در ظاهر یکدست آن ایجاد نمی‎کند.

gsmarena 009 1 2

حداکثر میزان روشنایی این پنل 448 نیت و تقریبا برابر با وعده 450 نیت خود شرکت است که برای یک پنل اولد نسبتا معمولی است. خبری از حالت افزایش خودکار روشنایی صفحه وجود ندارد. گرچه این روشنایی کافی است و در محیط روشن بیرون از خانه مشکلی نخواهید داشت.

حداقل میزان روشنایی نمایشگر 2.4 نیت است تا چشم برای مطالعه در شب خسته نشود. وجود رنگ‎های مشکلی کاملا سیاه به معنای کنتراست بی‎نهایت است که انتظاری جز این نداشتیم.

نمایشگر 1

بازتولید رنگ مانند یک پنل نمایش اولد است یعنی برجستگی و تاثیرگذاری رنگ‎ها از دقت آن‎ها باید اهمیت بیشتری داشته باشد. رنگ‎های سفید در حالت پیش‎فرض نمایشگر یک ته رنگ قابل توجه آبی دارد (DeltaE در حدود 9 است) و میانگین کلی DeltaE برابر با 6.4 است. اگر اسلایدر نمایشگر را به سمت گرم‎ترین رنگ‎ها ببرید، رنگ‎های سفید بهتر می‎شوند (گرچه با آمار DeltaE 4 دقیقا کامل نیست) ولی میانگین DeltaE مقدار نه چندان جالب 5.6 باقی می‎ماند.

عمر باتری گوشی Realme X

این گوش یک باتری 3765 میلی‎آمپر ساعتی دارد که به نسبت باتری 4045 میلی‎آمپر ساعتی Realme 3 Pro اندکی کوچک‎تر است. مشخصات داخلی الزاما یکسان ولی اندازه نمایشگر (6.53 اینچ در مقابل 6.3 اینچ) اندکی بزرگ‎تر است و از طرفی پنل نمایش کارآمدتر اولد را داریم.

در مقایسه با 3 Pro امتیاز به دست آمده در بخش مکالمه اینترنتی 28:33 در مقابل 30:46 بود که با توجه به اختلاف ظرفیت باتری بین این دو گوشی منطقی است.

در بخش گردش در اینترنت با وای‎فای امتیاز به دست آمده 12.27 ساعت بود در حالی که این عدد برای 3 Pro برابر با 13:48 ساعت است ولی محصول جدید Realme در بخش پخش ویدئو با امتیاز 16 ساعت کامل به نسبت 15 ساعت گوشی 3 Pro امتیاز بهتری به دست آورد.

به طور کلی باتری این گوشی در حالت انتظار می‎تواند تا 86 ساعت دوام آورد.

gsmarena 214 1

بخواهیم مقایسه کنیم گوشی گلکسی A50 در تست‎هایی که نمایشگر روشن است امتیاز مشابهی به دست آورد ولی در مکالمه امتیاز آن 20 درصد کمتر بود. گرچه دوام باتری آن گوشی در حالت انتظار بالاتر و 98 ساعت است. Huawei P30 lite در بخش گردش در اینترنت 2 ساعت امتیاز بیشتری داشت ولی در پخش ویدئو به همین مقدار امتیاز کمتری به دست آورد.

برخلاف تمامی این گوشی‎ها، Realme X از قابلیت شارژ سریع 20 واتی VOOC بهره می‎برد تا در عرض 30 دقیقه 50 درصد شارژ شود و تنها یک ساعت و 18 دقیقه شارژ کامل آن طول بکشد.

بلندگو

تک اسپیکر گوشی Realme X در انتهای آن است، مانند چیزی که در Realme 3 Pro دیده بودیم. در دو بخش از تست کیفیت صدای ما آمار این دو گوشی تا حد زیادی مشابه بود ولی در بخش سوم مدل X امتیازی اندکی پایین‎تر به دست آورد تا به طور کلی از نظر کیفیت بلندگو در دسته خیلی خوب قرار گیرد.

بلندگو 1

کیفیت صدا

خروجی صدا گوشی Realme X کاملا مشابه با 3 Pro است. نکته خوب کسب امتیازهای عالی در زمان اتصال گوشی به یک آمپلی فایر فعال خارجی به همراه حجم صدای بسیار بالا است.

بخش نه چندان دلچسب ماجرا افت کیفیت صدا زمان استفاده از هدفون است تا بلندی حجم صدا به تنها بالاتر از سطح متوسط برسد. نویز استریویی و اعوجاج اینترمدولاسیون کمی اوج گرفت تا به طور کلی در این بخش نمایش باشکوهی را مشاهده نکنیم.

کیفیت صدا 2 کیفیت صدا 1 1

سیستم عامل اندروید پای و رابط کاربری Color OS 6

گوشی Realme X از آخرین رابط کاربری شرکت اوپو یعنی Color OS 6 به همراه اندروید پای 9.0 استفاده می‎کند. ترکیبی که در گوشی‎های Realme 3 و 3 Pro دیده بودیم.

gsmarena 014 3

Color OS 6 به طور کلی یک طرح رنگی روشن دارد به نحوی که منوی تنظیمات یک پس زمینه سفید دارد و طرح‎های رنگی روشن در آن دیده می‎شود.

بعضی از منوها تغییر داده شده‎اند تا تفاوت سخت‎افزاری این گوشی با Realme 3 و 3 Pro را نشان دهد. به عنوان مثال بخش حسگر اثر انگشت در این مدل تیره است در حالی که در 3 Pro  سفید بود.

از طرفی ممکن است دلیل آن به نمایشگر اولد برگردد چون تم‎های تیره در نمایشگر اولد مزیت‎های متعددی دارند.

برای ثبت اثر انگشت باید چند مرحله را سپری کنید و در مورد کیفیت حسگر ثبت آن در بالا صحبت کردیم.

می‎توانید به جای اثر انگشت با اسکن چهره نیز گوشی را از حالت قفل خارج کنید. عملکرد این قابلیت آهسته نیست و شما را به ندرت منتظر می‎گذارد. صفحه نمایش در محیط‎های تاریک برای کمک به شناسایی چهره روشن می‎شود.

علاوه بر این یک گزینه دیگر برای افزایش سطح امنیت وجود دارد که به دنبال فعال‎سازی آن باید هنگام باز کردن گوشی از حالت قفل چشمان خود را باز نگه دارید.

gsmarena 006 6gsmarena 005 6gsmarena 001 6gsmarena 003 8gsmarena 002 9gsmarena 004 7

قفل صفحه نمایش یکی از چیزهایی که در رام جهانی این گوشی تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال گزینه‎ای برای فعالسازی کشوی اپلیکیشنی خواهد داشت. در حالت عادی گوشی تنها یک صفحه هوم دارد که مانند iOS تمامی آیکون‎ها روی آن قرار می‎گیرد.

سایه‎بان گوشی که باید آن را از بالا به سمت پایین بکشید میزبان نوتیفیکیشن‎ها، تاگل‎های سریع و اسلایدر تنظیم میزان روشنایی است که برای Color OS 6 طراحی آن تغییر داده شده است.

gsmarena 007 8gsmarena 008 1 3gsmarena 008 6gsmarena 009 4gsmarena 010 4gsmarena 012 2

Task switcher مانند قابلیت مشابه آن در محصولات اپل است ولی یک گزینه End All دارد. می‎توانید با کمک قابلیت تقسیم صفحه چندین کار را همزمان انجام دهید و اندازه پنجره‎ها یا جای دو اپلیکیشن را در صفحه عوض کنید. قابلیتی که به عنوان مثال در گوشی‎های پیکسل گوگل نمی‎بینیم.

همه نوع گزینه‎ای برای مسیریابی در گوشی Realme X دیده می‎شود. نوار مسیریابی قدیمی را در پایین داریم، ژست‎های حرکتی که جایگزین آن می‎توانند باشند و سپس گزینه‎ای به اسم «Swipe Gestures from Both Sides». این گزینه آخر از شیوه انجام کارها در سیستم عامل iOS تقلید می‎کند که به طریقی آن را در رابطه‎های کاربری EMUI و MIUi نیز می‎بینیم.

به دنبال فعال‎سازی آن می‎توانید دست خود را از هر طرف صفحه بکشید و نگه دارید تا بین دو اپلیکیشنی که آخر از همه استفاده کردید جابه‎جا شوید.

gsmarena 018 3gsmarena 019 2gsmarena 020 2gsmarena 021 1 1gsmarena 021 2gsmarena 023 2

بدون شک یک سری اپلیکیشن از پیش نصب شده نیز دیده می‎شود. اپلیکیشن Phone Manager پاکسازی حافظه، مجوزها و رمزنگاری اپلیکیشن، ویروس‎یابی و کارهای متعدد دیگر انجام می‎دهد.

اپلیکیشن دیگری به اسم Game Space وجود دارد که به شما اجازه می‎دهد مشخص کنید کدام نوتیفیکیشن‎ها در حین بازی به شما نشان داده شوند. همچنین چند حالت مختلف برای تغییر سطح عملکرد گوشی و یک گزینه برای قفل کردن میزان روشنایی تنها برای بازی‎های خاص وجود دارد.

شرکت Realme همچنین چند اپلیکیشن مولتی مدیای ساده در محصول خود لحاظ کرده است یعنی یک گالری به اسم Photos و یک موزیک پلیر.

در کنار آن‎ها یک فایل منیجر دیده می‎شود ولی برخلای 3 Pro رادیو اف‎ام را نمی‎بینیم ولی احتمالا در رام جهانی این گوشی وجود داشته باشد.

gsmarena 024 2gsmarena 025 1gsmarena 026 2gsmarena 027 1gsmarena 028 1gsmarena 029 2

بنچمارک‎ها و عملکرد گوشی Realme X

گوشی Realme X مانند 3 Pro مجهز به چیپست اسنپ‎دراگون 710 است و سه مدل از این گوشی با 4، 6 یا 8 گیگابایت رم وجود دارد ولی حافظه داخلی تنها 64 یا 128 گیگابایت است. مدل تحت بررسی ما 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی دارد.

gsmarena 011 2

نتایج  بنچمارک Geekbench قابل پیش‎بینی و مشابه با امتیاز Realme 3 Pro بود. در تست تک هسته، این گوشی عملکرد خوبی نسبت به رقبا نداشت به نحوی که ردمی نوت 7 و گلکسی A50 هر دو امتیازهای کاملا بالاتری به دست آوردند و Vivo V15 Pro در صدر قرار گرفت.

GeekBench 4.1

در تست چند هسته پردازنده عملکرد محصول Realme به نسبت ردمی و گلکسی بهتر می‎شود ولی vivo V15 همچنان در صدر باقی می‎ماند.

GeekBench 4.1

قدرت پردازنده گرافیکی Realme X در بنچمارک Basemark X مشخص می‎شود. اسنپ‎دراگون 710 و آدرنو 616 تمامی رقبا را کنار می‎زنند به نحوی که گوشی Realme به نسبت vivo V15 و ردمی نوت 7 سی درصد و در مقایسه با گلکسی A50 یک برتری 50 درصدی پیدا می‎کند.

Capture 4

در بنچمارک ترکیبی Basemark OS II 2.0، پردازنده بهتر V15 Pro باعث برتری آن می‎شود ولی Realme X در نزدیک آن قرار می‎گیرد، نکته‎ای که در مورد گلکسی A50 و ردمی نوت 7 نمی‎توانیم بگوییم.

Capture1 3

Realme X مانند Realme 3 Pro تاکید زیادی  روی عملکرد در بخش گرافیک دارد و در پردازش کارهای سنگین گرافیکی به نسبت رقبا کاملا برتر عمل می‎کند. عملکرد پردازنده در بخش تک هسته با توجه به کلاس گوشی قابل قبول است و در بخش چند هسته به سمت رتبه‎های بالا حرکت می‎کند.

دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی با فناوری Quad Bayer به همراه دوربین ثانویه 5 مگاپیکسلی

دوربین اصلی گوشی Realme X یک سنسور 48 مگاپیکسلی IMX586 سونی مجهز به فناوری Quad Bayer و اندازه کلی 1.2 اینچ و اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر است. به همراه آن یک لنز دارای ضریب اف f/1.7 و طول کانونی معادل 26 میلی‎متر دیده می‎شود. برخلاف بعضی از سیستم‎های مشابه این مجموعه فناوری لرزشگیر اپتیکال تصویر را ندارد.

gsmarena 020 3

برای ثبت افکت بوکه و عمق‎سنجی یک سنسور 5 مگاپیکسلی با ضریب اف f/2.4 وجود دارد.

اپلیکیشن دوربین قابلیت شناسایی صحنه به کمک هوش مصنوعی را دارد و به دنبال شناسایی موفق یک صفحه یک آیکون کوچک خواهید دید تا بخش نرم‎افزاری تنظیمات را براساس آن تغییر دهد. از جمله صحنه‎هایی که تقریبا درست شناسایی می‎شوند می‎توانیم به غذا، برف، حیوانات خانگی، چمن اشاره کنیم.

اپلیکیشن سه حالت اصلی دارد یعنی عکاسی ثابت (Photo)، پرتره و فیلمبرداری و می‎توانید با کشیدن دست روی صفحه بین آن‎ها جابه‎جا شوید. گزینه جدیدی به اسم Chroma Boost دیده می‎شود که در انتهای مخالف نمایاب به همراه تنظیمات فلاش و HDR است.

این گزینه یک حالت پیشرفته HDR است که انباشت چندین تصویر را انجام می‎دهد و دامنه دینامیک را بهبود می‎بخشد و گاهی اوقات سطح اشباع رنگ‎ها را بهتر می‎کند.

یک منوی همبرگری با چند حالت عکاسی بیشتر نیز دیده می‎شود به اسامی Expert (تنظیمات دستی دوربین)، پانوراما، تایم‎لپس، اسلوموشن و Nightscape. گزینه آخر شبیه به حالت Night mode هوآوی و Night Sight پیکسل است که مدت زمان نوردهی را زیاد می‎کند.

یک گزینه برای زوم 2x نیز دیده می‎شود ولی تنها زوم دیجیتالی است چون این گوشی لنز تله‎فوتو ندارد.

انتخاب حالت عکاسی Expert باعث می‎شود بتوانید میزان نوردهی (مقدار ایزو از 100 تا 640 و سرعت شاتر در محدوده 1/8000 ثانیه تا 16 ثانیه) تعادل سفید (براساس دمای نور، اما خبری از پیش تنظیمات نیست)، فوکوس دستی (از محدوده 0 تا 1 واحد به نحوی که 0 فوکوس بسته و 1 بی‎‎نهایت است) و جبران نوردهی (-2EV تا +2EV) را تغییر دهید.

gsmarena 030 2gsmarena 031 1gsmarena 032 2gsmarena 033 1gsmarena 034 1

کیفیت تصویر

تصاویری که دوربین گوشی Realme X در روز می‎گیرد ظاهر خوب، کنتراست بالا و رنگ‎های شفاف دارند. دامنه دینامیک کاملا وسیع است حتی اگر بعضی از جزئیات در صحنه‎های با سطح کنتراست فوق‎العاده بالا دیده نشود.

زمانی که هوش مصنوعی را فعال می‎کنید جزئیات زیادی ثبت می‎شود و تصویر در تمامی نواحی تا گوشه‎ها شارپ است.

در گوشی Realme 3 Pro با فعال بودن حالت عکاسی HDR رنگ‎ها در زنده‎ترین حالت خود قرار دارند ولی در مدل X با فعال‎سازی Chroma Boost اشباع‎ترین رنگ‎ها را خواهید داشت.

در نهایت باید بگوییم تنظیمات مورد نظر ما برای دوربین گوشی Realme X مانند 3 Pro است یعنی روشن بودن هوش مصنوعی، خاموش بودن Chroma Boost و روشن کردن عکاسی HDR خودکار.

دوربین در حالت پیش‎فرض تصاویر را با دقت 12 مگاپیکسل می‎گیرد. البته می‎توانید در بخش تنظیمات  48 مگاپیکسل را انتخاب کنید که نتیجه کار بهبود جزئیات کاملا ریز است.

تصاویر ثبت شده در محیط تاریک خوب هستند ولی این گوشی تمایل دارد نوردهی را در سطح پایینی قرار دهد. رنگ‎ها بسیار خوب نگه داشته می‎شوند و ثبت جزئیات در حد قابل قبول است.

استفاده از حالت Nightscape جزئیات نواحی تاریک را افزایش می‎دهد و در حفظ جزئیات نواحی بسیار روشن عملکرد درخشانی دارد. برخلاف Realme 3 Pro خبری از برش تصویر نیست.

عکاسی پرتره

Realme X همانطور که در مورد 3 Pro نیز صدق پیدا می‎کند بهترین پرتره‎ها را با بهترین نحوه تشخیص سوژه ثبت می‎کند. دوربین این گوشی می‎تواند به خوبی یک سوژه را با دقت بالا از پس زمینه جدا کند.

دوربین سلفی

این گوشی مجهز به یک دوربین سلفی پاپ‎آپ 16 مگاپیکسلی با ضریب اف f/2.0 و فوکوس ثابت است. در بخش نرم‎افزاری همه نوع گزینه برای افزایش زیبایی چهره مانند هموارسازی پوست و بزرگ کردن چشم و باریک‎ کردن چهره و غیره دیده می‎شود.

gsmarena 021 3

زمانی که نور به اندازه کافی است، گوشی مقدار ایزو را در حد پایه یا نزدیک به آن نگه می‎دارد و تصاویری شارپ با سطح جزئیات فوق‎العاده بالا ثبت می‎کند. در شرایطی که سطح نور متوسط است ایزو به 400 افزایش پیدا می‎کند و اگر از نزدیک نگاه کنیم از شارپ بودن تصاویر کاسته می‎شود که احتمالا به واسطه عملکرد شدید الگوریتم کاهش پارازیت بوده است.

در هر صورت، رنگ‎ها به خوبی رندر می‎شوند و دامنه دینامیک به شکل معقولی وسیع است.

تصاویر سلفی پرتره نیز کاملا خوب هستند حتی اگر مزیت استفاده از دوربین عمق سنج عقب وجود نداشته باشند. این تصاویر به جای 16 مگاپیکسل با دقت 8 مگاپیکسلی گرفته می‎شوند که به نظر ما کافی است. دوربین جلو این گوشی در جداسازی سوژه عملکرد خوبی دارد. مجددا باید بگوییم شرایط نوری نه چندان ایده‎آل ایزو را افزایش می‎دهد و شارپ بودن تصاویر را کم می‎کند.

دوربین فیلمبرداری

دوربین Realme X حداکثر کیفیتی که برای فیلم‎های خود می‎گیرد 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه است. خبری از ضبط فیلم‎های فول اچ‎دی با نرخ 60 فریم بر ثانیه نیست، گرچه ممکن است فعالسازی آن به علت تشابه چیپست با سخت‎افزار 3 Pro به یک آپدیت نرم‎افزاری نیاز داشته باشد.

کاربر می‎تواند از بین کدک‎های تصویری h.264 و h.265 یکی را انتخاب کند و در نمایاب یا منوها گزینه لرزشگیر ویدئو دیده نمی‎شود ولی یک برش کوچک در ویدئوهای فول اچ‎دی با نرخ 30 فریم بر ثانیه به وجود آن اشاره می‎کند.

همانند با مدل 3 Pro، بیت‎ریت ویدئوها واقعا خوب است. در زمان استفاده از کدک h.264 ویدئوهای 4k با بیت‎ریت 50 مگابیت در ثانیه و ویدئوهای فول اچ‎دی با بی‎ریت بالاتر از حد متوسط یعنی 20 مگابیت در ثانیه ضبط می‎شوند. نکته عجیب بیت‎ریت صدا یعنی 96 کیلوبایت در ثانیه است (گرچه کیفیت آن استریو و واقعا خوب است).

ویدئوهای 4k سرشار از جزئیات هستند ولی اگر از نزدیک به آن‎ها نگاه کنید کمی پارازیت دارند. رندر رنگ‎ها دقیق و دامنه دینامیک نیز به همان خوبی است. همانند با ویدئوهای فول اچ‎دی که با دوربین 3 Pro گرفته می‎شوند، این ویدئوها کمی بیش از حد اشباع ولی همچنان کاملا خوب هستند.

الگوریتم رفع لرزش تنها در ویدئوهای فول اچ‎دی با نرخ 30 فریم بر ثانیه دیده می‎شود، بر خلاف چیزی که در Realme 3 Pro دیده بودیم. گرچه نمی‎تواند کاملا لرزش راه رفتن را بگیرد ولی تا حد زیادی آن را جبران می‎کند و اگر به جای آن که راه بروید در یک مکان ایستاده باشید ، فیلم نهایی بدون لرزش است.

رقبا

گوشی Realme X یک سخت‎افزار خوب دارد که به خوبی از آن استفاده می‎کند. بنابراین باید شبیه به گوشی‎های میان‎رده متعدد موجود در بازار باشد، درست است؟

گوشی Realme X

رقبا را با vivo V15 Pro شروع می‎کنیم که این گوشی نیز یک دوربین سلفی پاپ‎آپ دارد. علاوه بر این  برخلاف Realme X در پنل پشتی یک دوربین اولترا واید را می‎بینیم. در تست‎های استفاده فعالانه از گوشی عمر باتری Realme X تا حدی بهتر است، علاوه بر این که سریع‎تر شارژ می‎شود ولی باتری گوشی وایو در حالت انتظار امتیاز بیشتری می‎گیرد.

عملکرد نمایشگر یکسان است و بخش‎ نرم‎افزاری هر دو شرکت اندروید 9.0 را شدیدا سفارشی کردند. پردازنده وایو به مراتب بهتر است ولی پردازنده گرافیکی Realme برای بازی مناسب‎تر است که برای برخی‎ها ممکن است مهم باشد. یک تفاوت بارز دیگر قیمت است که باعث می‎شود افراد بیشتر Realme X را انتخاب کنند.

رقیب دیگر گلکسی A50 سامسونگ است که همانند با V15 Pro یک دوربین اولترا واید و درگاه میکرو اس‎دی دارد. تصاویر دوربین این گوشی به خوبی دوربین Realme نیستند و محصول سامسونگ نمی‎تواند ویدئوهای 4k بگیرد. بنابراین Realme X در بخش عکاسی و فیلمبرداری برنده می‎شود.

قدرت گلکسی در نمایشگر است و در بخش باتری برابر ظاهر می‎شوند. مجددا پردازنده گرافیکی بهتر Realme X می‎تواند روی نظر افراد تاثیر بگذارد.

رقیب دیگری که دوربین اولترا واید دارد P30 lite هوآوی است که بین این گروه ضعیف‎ترین پردازنده گرافیکی را دارد. قدرت دوربین در ثبت تصاویر ثابث یکسان است اما دوربین Realme برخلاف محصول هوآوی می‎تواند ویدئوهای 4k (با کیفیت واقعا خوب) بگیرد و حتی کیفیت ویدئوهای فول اچ‎دی آن بهتر است.

نمایشگر Realme X بزرگتر و از نوع اولد است در حالی که ال‎سی‎دی P30 lite رنگ‎های واقعا دقیقی را نشان می‎دهد. عمر باتری در یک حد است گرچه Realme X سریع‎تر شارژ می‎شود. اگر نیاز به حافظه زیادی دارید از هواوی بابت وجود درگاه میکرو اس‎دی در P30 lite تشکر می‎کنید.

در کنار این رقبا ردمی نوت 7 قرار می‎گیرد که برخلاف موارد بالا درگاه میکرو اس‎دی ندارد. محصول شرکت ردمی دوربین اولترا واید نیز ندارد و پردازنده گرافیکی Realme مجددا بهتر است.

رقابت در بخش باتری شانه به شانه است ولی Realme X سریع‎تر شارژ می‎شود و برتری در بخش نمایشگر را نیز به دست می‎آورد. اما تمامی عیوب ردمی نوت 7 با توجه به قیمت به مراتب پایین‎تری که دارد ممکن است از سوی افراد بخشیده شود.

رای نهایی

Realme X که در بین محصولات این شرکت بالاترین مشخصات سخت‎افزاری را دارد از یک نمایشگر خوب، عمر باتری قابل قبول و دوربین‎های خوبی برای ثبت تصاویر و ویدئوهای عالی بهره می‎برد. مکانیسم دوربین سلفی پاپ‎آپ ظاهر گوشی را دوست‎داشتنی‎تر می‎کند و نبود درگاه میکرو اس‎دی زیاد توی ذوق نمی‎زند.

Realme X به عنوان دهمین مدل سری گوشی‎های Realme یک گوشی هوشمند عالی با چند نقص کوچک است که ویژگی‎های دوست‎داشتنی زیادی دارد. به راحتی می‎توانیم آن را پیشنهاد کنیم.

مزایای گوشی Realme X:

  • نمایشگر بدون بریدگی، طراحی تقریبا بدون حاشیه و دوربین سلفی پاپ‎آپ باعث متمایز شدن این گوشی به نسبت رقبای دارای نمایشگر بریدگی می‎شود.
  • نمایشگر اولد کاملا خوب است به استثنای دقت رنگ نه چندان بالا.
  • فناوری شارژ سریع ممتاز VOOC عمر طولانی باتری را تکمیل می‎کند.
  • چیپست اسنپ‎دراگون 710 در انجام کارهای گرافیکی و روزمره قدرت کافی دارد.
  • کیفیت تصاویر عالی در روز، عملکرد قابل قبول برای عکاسی در شب، تصاویر پرتره عالی و سلفی‎هایی با جزئیات واقعا خوب.

معایب گوشی Realme X:

  • نبود درگاه میکرو اس‎دی جای تعجب دارد و برای برخی از افراد خوشایند نیست.
  • این گوشی برخلاف تمامی رقبای مهم خود دوربین اولترا واید ندارد.

گوشی Realme X

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟