ربات زیرآبی (زیردریایی) که با فضولات ماهی‌ها شارژ می شود!

توسط عباس رهامی
3 دقیقه
ربات زیردریایی

ربات‌ها روز به روز پیشرفت می‌کنند و هر روز یک مدل جدید ربات می‌بینیم. ولی تا به حال رباتی نداشتیم که به این شکل انرژی‌اش را تأمین کند. این راه حل خلاقانه‌ای (!) است که آمریکایی‌ها پیدا کرده اند. نیروی دریایی آمریکا به دنبال ساخت ربات زیرآبی بود که بتواند کارکردهای زیاد و گسترده‌ای داشته باشد و موفق هم شد. با روکیدا همراه باشید تا بیشتر با این ربات زیردریایی آشنا شوید.

 

تأمین انرژی ربات زیرآبی

هدف از ساخت این ربات زیرآبی انجام طیف گسترده‌ای از مأموریت‌ها بود. از دیدبانی و مراقبت گرفته، تا اکتشاف و حمل تجهیزات و … . ولی در راه رسیدن به این هدف یک سد بزرگ قرار داشت. ربات‌های زیرآبی درست مثل پهباد ها و هواپیماهای بدون سرنشین انرژی الکتریکی محدودی در اختیار دارند. محدودیت توان باتری‌ها بزرگ‌ترین مشکل ربات زیرآبی محسوب می‌شود که قابلیت‌هایش را بسیار پایین می‌آورد. به خصوص اگر مأموریت شامل انتقال تجهیزات در فواصل طولانی باشد، این نقطه ضعف به‌شدت هر چه بیشتر نمایان می‌شود.
این مسئله با یک راه حل جدید تا حدی برطرف شده است. واقعیت این است که راه حل جذابی محسوب نمی‌شود ولی در عوض می‌تواند انقلابی در ساخت و استفاده از ربات‌های زیرآبی به وجود آورد. راه حل، تأمین انرژی ربات زیرآبی از طریق فضولات ماهی‌ها و جانوران دریایی است.

 

باتری میکروبی ربات زیرآبی

باتری میکروبیاز آن جایی که قرار است ربات زیرآبی به مدت طولانی زیر آبی بماند، حتما با مشکل خالی شدن باتری مواجه می‌شود. اینجاست که سلول‌های سوخت میکروبی وارد عمل می‌شوند. این باتری با استفاده از مواد ارگانیکی که در کف دریا قرار دارد شارژ می‌شود. به شکل ساده تر می‌توان گفت که این ربات زیرآبی با خوردن فضولات ماهی‌ها می‌تواند انرژی‌اش را تأمین کند.
بنابراین سلول‌های سوختی میکروبی ربات از این مواد استفاده می‌کنند. موادی که در تمام دریا و به خصوص کف دریا به وفور پیدا می‌شوند. بعد از دریافت این مواد، سلول آن‌ها را به الکتریسیته تبدیل می‌کند و تحویل ربات می دهد.
در حال حاضر رباتی که ساخته شده است از سه سلول سوخت میکروبی برای تأمین انرژی سنسور های مهم، مثل سنسور بررسی میزان اسیدیته آب، استفاده می‌کند. این دستگاه‌ها در صورت استفاده از باتری می‌توانند چند هفته‌ای زیر آب به کار ادامه دهند در حالی که اگر گزینه استفاده از سلول سوخت میکروبی به آن اضافه شود، کارایی آن به 8 ماه می‌رسد.

 

استفاده از باتری میکروبی در ربات زیرآبی

اگر این طرح بهبود یابد و بهتر شود، احتمالا در آینده به طور گسترده در ربات‌های زیرآبی مورد استفاده قرار خواهند گرفت. به علاوه این باتری قادر خواهد بود نه فقط سنسورها، بلکه تمام انرژی مورد نیاز ربات زیرآبی را تأمین کند. سلول‌های سوختی میکروبی جریان و توان کمی تولید می‌کنند. آنقدر کم که اگر قرار باشد یک ربات زیرآبی کوچک را شارژ کنند، حدود یک سال زمان خواهد برد! در نتیجه احتمالا از یک تعداد زیادی سلول استفاده خواهد شد.
راه حل دیگر هم این است که دستگاه‌ها و ربات‌های زیرآبی در آینده به شکلی طراحی شوند که انرژی کمتری مصرف کنند و در نتیجه سلول‌های سوخت میکروبی پاسخگوی نیاز آن‌ها باشند.
شاید محتمل سناریو ساخت ایستگاه‌های شارژ زیردریایی باشد. بسته‌های باتری بزرگ زیرآبی که بتوانند پهباد یا ربات‌های زیرآبی را شارژ کنند. به این صورت ربات‌ها قادر خواهند بود مدت زیادی را در زیر آب سپری کنند.

نظر شما در مورد آینده ربات‌های زیردریایی چیست؟

منبع: digitaltrends.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟