سوپر رتینا XDR: یک فناوری عادی به سفارش اپل

توسط امیرحسین حیدرزاده

اپل نرم افزار سفارشی، سخت افزار سفارشی و حتی نام‌های سفارشی را دوست دارد. محصولات سیب گاز زده به شکل انبوه تولید می‌شود اما خاص بودن خود را حفظ می‌کند. امروز به نمایشگر سفارشی سوپر رتینا XDR می‌رسیم.

فناوری نمایشگر اپل را با نام‌های سوپر رتینا و سوپر رتینا XDR می‌شناسیم. همان فناوری که تمام دنیا از آن استفاده می‌کند اما سیب گاز زده نام آن را تغییر می‌دهد.

اگر چند قدم با روکیدا همراه شوید، سوپر رتینا XDR را تمام و کمال به شما معرفی می‌کنیم.

1. سوپر رتینا XDR و تماشای رویا با چشم باز

سوپر رتینا XDR: یک فناوری عادی به سفارش اپل

در قدم اول از نقل قول‌ مجموعه بازاریابی اپل کمک می‌گیریم: نمایشگر سوپر رتینا همان فناوری OLED است. یک فناوری که نیازی به نور پس زمینه ندارد و هر پیکسل نور مورد نیاز خود را ایجاد می‌کند.

فناوری OLED را می‌شناسید؟ این مقاله روکیدا را از دست ندهید. فناوری OLED در کنار فناوری LCD دنیای نمایشگرها را می‌سازند.

عمق رنگ مشکی، کنتراست فوق العاده بالا و مصرف انرژی کم‌تر از ویژگی‌های فناوری OLED است. XDR در محصولات اپل چه معنایی دارد؟ آن را پشتیبانی از محدوده پویایی بالا (HDR) معنی می‌کنیم.

با فناوری HDR آشنایی دارید؟ این مقاله روکیدا را از دست ندهید. HDR کیفیت تصویر و ویدئو را افزایش می‌دهد. افزایش کیفیت در این روند به کمک سخت افزار و نرم افزار دنبال می‌شود.

سازندگان فیلم شرایط پخش هر فریم را در کنار دیگر محتوا ذخیره کرده و نمایشگر سازگار، آن را پخش می‌کند. XDR به معنی دامنه پویایی فوق العاده بالا است.

البته که عبارت “فوق العاده بالا” را درک نمی‌کنیم. تا این لحظه تنها یک ابزار تبلیغاتی بوده است.

2. ریشه و گذشته سوپر رتینا

سوپر رتینا XDR: یک فناوری عادی به سفارش اپل

باید به زمان معرفی آیفون 4 در سال 2010 باز گردیم. زمانی که سیب گاز زده برای اولین بار از کلمه “رتینا” استفاده کرد. آن را در مشخصات محصولات به شکل Retina مشاهده می‌کنیم.

هر نمایشگر از پیکسل‌ها استفاده می‌کند. پیکسل‌های یک نمایشگر با نام رتینا قابل تشخیص از یکدیگر نیستند. البته که برای تشخیص پیکسل‌ها باید از چشم کمک بگیریم.

از طرفی باید بدانید که آیفون 4 از فناوری LCD استفاده می‌کند. زمانی که به فناوری OLED مهاجرت کرد، نام نمایشگرهای این شرکت نیز به سوپر رتینا تغییر کرد.

نام لیکویید رتینا (Liquid Retina) را به یاد داشته باشید. چراکه با یک پیشوند اضافه هم‌چنان به فناوری LCD اشاره می‌کند. آن را در آیفون 11 پیدا می‌کنیم.

البته که با معرفی آیفون 12، تمام تلفن‌های هوشمند رده بالای این شرکت به سوپر رتینا XDR مجهز شدند. تنها آیفون SE 2020 هم‌چنان با نمایشگر LCD تولید می‌شود.

3. برند رتینا

این نام و برند به آیفون‌ها تمام نمی‌شود. آن را در اپل واچ، آیپد، نمایشگرهای دسکتاپ و مک بوک‌ها پیدا می‌کنیم. برای مثال: مک بوک پرو M1، مک بوک پرو M1 مکس و آیپد پرو 12.9 اینچ مدل 2021 از لیکویید رتینا XDR استفاده می‌کنند.

نمایشگر سه محصول گفته شده ابعاد بزرگی دارد. استفاده از OLED در آن‌ها هزینه ساخت را تا چند صد دلار افزایش می‌دهد. به همین دلیل LCD به شما سلام می‌کند.

4. آیا سوپر رتینا XDR بهتر از OLED است؟

oled display galaxy note

به اپل اعتماد کنیم؟ بر اساس گفته‌های این شرکت یک نمایشگر سوپر رتینا بسیار بهتر از OLED سنتی است. در زمینه دقت رنگ، شدت روشنایی و طیف رنگ‌ها OLED معمولی را شکست می‌دهد.

یکی از مشکلات بزرگ فناوری OLED سوختن پیکسل‌ها است. در این فناوری از مواد آلی برای ساخت نمایشگر استفاده می‌کنیم. موادی که به شدت آسیب پذیر حساب می‌شوند.

سیب گاز زده می‌گوید: نمایشگرهای سوپر رتینا XDR به شکلی طراحی شده تا کم‌ترین مقدار سوختگی پیکسل را داشته باشد. برای کنترل روشنایی یک الگوریتم ویژه وجود دارد.

در الگوریتم ویژه این شرکت تک به تک پیکسل‌ها کنترل می‌شوند. با کنترل هر پیکسل محتوا در بهترین حالت نمایش داده خواهد شد.

5. کدام دستگاه‌ها از سوپر رتینا استفاده می‌کنند؟

با نمایشگر سوپر رتینا

  • آیفون X
  • آیفون XS
  • آیفون XS مکس

با نمایشگر سوپر رتینا XDR

  • تمام خانواده آیفون 12 و آیفون 13
  • آیفون 11 پرو
  • آیفون 11 پرو مکس

نتیجه نهایی: سوپر رتینا XDR همان OLED با رنگ و بوی سیب گاز زده است.

منبع: makeuseof.com

همچنین ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهی بنویسید