کامپیوتر کوانتوم به کمک دانشمندان می‌آید: آیا تکنولوژی کوانتوم به کشف اسرار جدیدی از فضا کمک می‌کند؟

توسط سمیرا گلکار
1 دقیقه

شرکت Zapata Computing که در زمینه تولید نرم‌افزارهای کوانتوم فعالیت دارد، با همکاری دانشگاه ‌هال انگلیس به دنبال پیدا کردن سرنخ‌هایی از حیات در اعماق فضا است.

این همکاری با هدف تغییر کاربری پلتفرم کوانتومی Orquestra انجام می‌شود تا به طراحی مدل‌ها و اپلیکیشن‌های نجومی بسیار دقیق کمک کند. دکتر دیوید بِنویت استاد ارشد فیزیک مولکولی و اختر شیمی دانشگاه هال می‌گوید: “گر چه کامپیوتر کوانتوم یک فناوری نوظهور است و هنوز عملکرد آن بهتر از سخت‌افزارهای کلاسیک نیست اما Zapata  کمک زیادی به کسب اطلاعات ارزشمند از دستگاه‌های NISQ یا « ماشین کوانتوم با مقیاس متوسط نویزی» کرده است.”

به گفته دکتر بنویت، پلتفرم Orquestra به محققان امکان داده اپلیکیشن‌هایی برای آینده بسازند که با دستگاه‌های NISQ امروزی کار نمی کنند اما امکان استفاده از دستگاه‌های کوانتومی پرقدرت آینده را دارند.

افزایش دقت مدل

قرار است این محققان روی نتیجه مطالعه سال 2016 محققان دانشگاه MIT کار کنند. در این مطالعه، دانشمندان فهرست مولکوهایی را که می‌توانند نشان دهنده وجود حیات در سیاره‌های فرا خورشیدی باشند، تهیه کردند.

حالا محققان با ساخت مدل‌های محاسباتی جدید از لرزش و چرخش مولکول‌ها، به دنبال تولید دیتابیسی از مشخصات بیولوژیک این مولکول ها هستند. اما در حال حاضر اطلاعات کمی درباره واکنش چرخش و ارتعاش این مولکول ها نسبت به امواج مادون قرمز ستاره‌های اطرافشان در دست است.

محققان باید برای حل این معما با استفاده از محاسبات بسیار دقیق، مدل‌های دقیقی بسازند که این یکی از اهداف رایانش کوانتومی آینده است.

کریستوفر ساووی مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران شرکت Zapata می‌گوید: “مطالعه دکتر بنویت و همکارانش می‌تواند تعریف ما از جایگاهمان در جهان را متحول کند.”

قرار است این آزمایش 8 هفته ادامه پیدا کند تا در نهایت محققان تحلیل خودشان را از این مطالعه منتشر کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟