سری جدید تراشه های میان رده کوالکام چه مشخصاتی خواهند داشت؟

توسط محمد حسین
کوالکام

کمپانی آمریکایی کوالکام در سال گذشته با رقابت شدیدی از سوی کمپانی مدیاتک روبرو بوده است. این کمپانی تایوانی با عرضه طیف وسیعی از تراشه میان رده مجهز به شبکه 5G صنعت موبایل را شگفت زده کرد. سال گذشته کمپانی مدیاتک، تمام تمرکز خود را بر روی تراشه‌های فایو جی مناسب هر رده قیمتی قرار داده بود. اما در مقابل کوالکام، سخت مشغول تولید تراشه‌های رده بالا و میان رده‌های گران قیمت خود بود.

کوالکام

در سال جدید نیز شرکت تایوانی مدیاتک توانست عنوان بزرگ‌ترین کمپانی تولید تراشه جهان را از آن خود کند. در طرف دیگر اما کوالکام نیز عزم خود را جزم کرده تا دوباره تاج پادشاهی را باز پس بگیرد و در صدر تولیدکنندگان چیپست جهان بنشیند. طبق گزارشات جدید به دست آمده کمپانی کوالکام قصد دارد تراشه‌های میان رده جدید را به سبد محصولات خود اضافه کند. این شرکت در نظر دارد تا هرچه زودتر جای تراشه‌های میان رده مدیاتک را در کمپانی‌های تولیدکننده موبایل بگیرد.

اگر به گذشته برگردیم، متوجه خواهیم شد که کوالکام بیشتر بر روی تراشه میان رده سری ۷۰۰ خود تمرکز کرده بود. اما ظاهرا اوضاع کمی متفاوت شده و سیاست‌های کوالکام نیز تغییر پیدا کرده است. کوالکام قصد دارد تا خط تولید تراشه‌های سری ۶۰۰ خود را تنوع و رونق ببخشد. برخی گزارشات نیز بر این باورند که کوالکام نسخه‌های گیمینگ تراشه‌های سری ۶۰۰ را نیز تولید می‌کند. تراشه‌هایی که به احتمال زیاد مانند نسخه گیمینگ سری ۷۰۰ به پسوند G آراسته شوند.

تراشه‌های SM6375 و SM6225 کوالکام

اولین پلتفرم، Qualcomm SM6375 بوده که قرار است در چهار نسخه عرضه شود. هر چهار نسخه دارای نرخ کلاک CPU و GPU متفاوتی هستند اما مشخصات پایه‌ای همه آنها یکیست. هر چهار نسخه دارای ۸ هسته پردازشی مرکزی بوده که چهار تای آنها طلایی و چهار تای بعدی نقره‌ای هستند. سرعت کلاک پردازنده گرافیکی آنها نیز بین ۹۴۰ هرتز و ۹۶۰ هرتز است.

  • ۴ هسته پردازشی طلایی با فرکانس ۲.۱ گیگاهرتز + ۴ هسته پردازشی نقره‌ای با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز
  • ۴ هسته پردازشی طلایی با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز + ۴ هسته پردازشی نقره‌ای با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز
  • ۴ هسته پردازشی طلایی با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز + ۴ هسته پردازشی نقره‌ای با فرکانس ۲.۱ گیگاهرتز
  • ۴ هسته پردازشی طلایی با فرکانس ۲.۵ گیگاهرتز + ۴ هسته پردازشی نقره‌ای با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز

بر اساس اطلاعات گزارش شده، یکی از تراشه‌های در دست توسعه سری ۶۰۰ قرار است که از حداکثر نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز پشتیبانی کند. علاوه بر این مورد، گفته شده که حداقل یکی از چهار تراشه دارای پسوند گیمینگ یا G باشد. در ادامه حدس زده می‌شود که دو تای چیپست‌ها با عناوین اسنپدراگون ۶۹۵ و اسنپدراگون 695G روانه مارکت شوند.

کوالکام

در این بخش به معرفی تراشه اسنپدراگون SM6225 می‌پردازیم. طبق اطلاعات بدست آمده این تراشه قرار است که با عنوان اسنپدراگون ۶۹۰ با پارت نامبر SM6350 عرضه شود. هرچند بین این تراشه و تراشه اسنپدراگون ۷۶۵ با پارت نامبر SM7250 شباهت‌هایی دیده می‌شود. متاسفانه اطلاعاتی از جزئیات تخصصی عملکرد پردازنده‌های CPU و GPU در دست نیست.

با این حال، مشخصات پلتفرم‌های آزمایشی با دستگاه‌های میان رده مطابقت دارند. دستگاه‌هایی میان رده که دارای مشخصاتی نظیر ۶ گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 2.2 و نمایشگر Full HD پلاس با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز هستند.

تراشه‌های جدید سری ۶۰۰ کوالکام چه زمانی عرضه می‌شوند؟

هر دو پلفترم نامبرده در بالا قرار است که به دست کمپانی TSMC به مرحله تولید برسند. هرچند هنوز معماری ساخت آنها مشخص نشده است. می‌توان امیدوارانه بیان کرد که فناوری ساخت آنها کوچک‌تر از ۸ نانومتر باشد. علاوه بر این، انتظار می‌رود که طبق گزارشات بالا، چیپست‌ها تا اواخر سال جاری به طور رسمی معرفی شوند.

منبع: gizchina

مطالب مرتبط

نظر شما چیست؟