برنامه‌های فاطمی امین برای صنعت خودرو ـ 4 شهریور 1400

توسط بردیا دهقانیانبردیا
4 دقیقه
سید رضا فاطمی امین

چهار شنبه مورخه‌ی ۴ شریور ۱۴۰۰، رضا فاطمی امین وزیر پیشنهادی صمت، برای دفاع از برنامه‌های خود در مجلس شورای اسلامی حاضر شد. همان‌طور که تصور می‌شد یکی از موضوعات اصلی صحبت‌های وی، خودروسازی بود و بخشی از اظهارات نمایندگان موافق و مخالف نیز به این صنعت اختصاص یافت.

پیش از این در مقاله‌ای با نام ( صمت و برنامه‌های وزیر پیشنهادی ) به برنامه‌های فاطمی امین برای دوران وزارت خود پرداخته ایم و می‌توانید با مطلاعه‌ی آن اطلاعات بیشتر کسب کنید.

سید رضا فاطمی امین

سید رضا فاطمی امین

برنامه‌های فاطمی امین برای صنعت خودرو

فاطمی امین که پیش‌تر اهداف خودرویی خود را اعلام کرده بود، دیروز  روی محور اصلی برنامه‌های خودرویی‌ تاکید می‌کرد. او برای تولید سالیانه ۳ میلیون دستگاه خودرو برنامه ریزی کرده و وعده تحقق این هدف را در عرض سه الی چهار سال داده است. طبق برنامه فاطمی امین، قرار است تولید خودرو در کشور تا سال ۱۴۰۴ به ۳ میلیون دستگاه برسد و یک میلیون دستگاه آن نیز صادر شود. وزیر صمت درباره خودرو، مسائل دیگری را نیز مطرح کرد و با بیان اینکه این صنعت دغدغه همه است، گفت:

در حوزه خودرو یک برنامه ۶ ماهه و یک برنامه دو ساله در نظر گرفته‌ایم که با اجرای آنها، طی۳ الی ۴ سال دیگر صنعت خودرو، افتخار ملی خواهد بود. در حوزه خودرو مشکل فنی نداریم، بلکه عدم رقابت و تولید پایین ، عمده مشکلات این صنعت به شمار می‌روند.

وزیر صمت با تاکید دوباره بر تولید ۳ میلیون خودرو در کشور، این را هم گفت که اگر بخواهیم قیمت خودرو را کاهش و کیفیت را افزایش دهیم، باید هزینه تولید را پایین بیاوریم. فاطمی امین اما از خصوصی‌سازی خودروسازان نیز گفت و تاکید کرد که دولت نباید بنگاهداری کند. او این وعده را هم داد که اگر وزیر صمت بشود، اصلا مایل به تعیین مدیران عامل خودروسازی نیست و در یک دوره گذار، آنها را به سهامداران واگذار خواهد کرد. کاهش مصرف سوخت خودرو نیز دیگر وعده وزیر پیشنهادی صمت بود که به گفته وی تا پایان امسال انجام خواهد شد.

 

وعده‌ها

تولید سالیانه ۳ میلیون دستگاه خودرو در کشور طی سه تا چهار سال

کاهش هزینه‌های تولید

واگذاری مدیریت خودروسازی‌ها به سهام داران

کاهش مصرف سوخت تا پایان سال

سید رضا فاطمی امین

سید رضا فاطمی امین

واکنش نمایندگان

در واکنش به دفاعیات فاطمی امین، نمایندگان مسائلی را در تایید و رد برنامه‌های خودرویی وی عنوان کردند. محور اصلی ایرادات نمایندگان به برنامه‌های خودرویی وزیر پیشنهادی صمت، هدف‌گذاری تولید۳ میلیون دستگاهی خودرو در سال ۱۴۰۴ بود. در این مورد، اردشیر مطهری نماینده مردم گرمسار با بیان اینکه برنامه‌های فاطمی امین، انشایی است نه اجرایی، گفت:

صحبت از تولید ۳ میلیون خودرو در سال و صادرات یک میلیونی نشان می‌دهد وزیر پیشنهادی صمت مساله خودروسازی را درک نکرده و این برنامه موهوم است. آیا می‌داند تولید داخلی (در صنعت خودرو) چقدر است؟ در برنامه‌های شما هیچ راهکاری برای افزایش کیفیت خودروها که مطالبه شهروندان است، ارائه داده نشده است. آقای فاطمی در طول زنجیره ارزش را مورد تاکید قرار داده‌ و این مساله شائبه قیمت‌گذاری دستوری را ایجاد می‌کند.

همچنین احسان ارکانی، نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس نیز با اشاره به برنامه‌های وزیر پیشنهادی صمت، این پرسش را مطرح کرد که این برنامه‌ها آیا مبتنی بر واقعیت‌ها تهیه شده یا صرفا یک ایده خام به شمار می‌روند.

اما در موافقت با برنامه‌های  فاطمی‌امین، خلیل بهروزی‌فر نماینده مردم فومن تاکید کرد که ساختار برنامه فاطمی امین حاکی از اشراف وی به این حوزه صنعت است و تطبیق حداکثری برنامه با اسناد بالادستی نیز به خوبی دیده می‌شود. همچنین احمد راستینه نماینده شهرکرد نیز در دفاع از وزیر پیشنهادی صمت، به سابقه او در پروژه خارج کردن خودروهای فرسوده اشاره کرد و گفت: سه نقطه قوت برنامه‌های فاطمی امین را می‌توان در رعایت چارچوب و اصول برنامه‌ریزی، انطباق کامل برنامه‌ها با وظایف وزارتخانه‌ها و تفکیک اقدامات و برنامه‌ها به دو دوره کوتاه‌مدت و میان مدت مشاهده کرد.

کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس

در انتها، سید رضا فاطمی امین، با پاسخگویی به ابهامات موجود در برنامه‌هایش توانست رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را دریافت کرده و به عنوان وزیر صنعت، مدن و تجارت یا همان صمت، انتخاب شود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز ( چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۰) مجلس، سید رضا فاطمی امین را با ۲۰۵ رای موافق، ۶۰ رای مخالف، ۱۴ ممتنع و ۶ رای سفید به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت سیزدهم انتخاب کردند.

سیدرضا فاطمی امین متولد سال ۱۳۵۳ بوده و دارای مدرک مهندسی الکترونیک، مهندسی سیستم‌های اقتصادی و اجتماعی (کارشناسی ارشد) و دکترای تخصصی مدیریت راهبردی دانش (در مرحله اخذ دانشنامه) است.

وی تجربیات و سوابق اجرایی مهمی از جمله معاونت برنامه‌ریزی وزارت صمت، معاون برنامه‌ریزی توسعه و فناوری وزارت صنایع و معادن و عضو هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، مشاور وزیر و رئیس ستاد تحول صنایع و معادن، مدیر عامل سازمان اقتصادی رضوی و مجری طرح نوسازی خودروهای فرسوده را در کارنامه خود دارد. همچنین در کنار فعالیت‌های علمی و پژوهشی و سوابق اجرایی و مدیریتی مرتبط با حوزه صنعت و معدن، تألیفات متعددی در این حوزه نیز دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟