فهرست عنوانها
پیش از همه گیری ویروس کرونا، همه ما تصور میکردیم که دوره تبلتهای اندرویدی به سر رسیده است اما وقتی کاربران مجبور به ماندن در خانه شدند، فروش تبلت شدت گرفت و این شرایط در سال 2021 هم ادامه یافت. در چنین شرایطی تصمیم گیری هوآوی برای تداوم تلاشهای خودش در این حوزه کاملاً طبیعی به نظر میرسید به خصوص با توجه به اینکه این شرکت جزء محدود شرکتهایی است که منابع خودش را صرف تولید تبلتهای اندرویدی میکرد آن هم در زمانی که دیگران چنین کاری را انجام نمیدادند.
چالش پیش روی هوآوی دو جنبه دارد. علاوه بر اینکه این شرکت با شدت گرفتن رقابت در این حوزه روبرو شده، حالا باید اثبات کند که سیستم عامل HarmonyOS این شرکت جایگزین کامل و بی نقصی برای سیستم عامل اندروید است.
و حالا این شرکت برای پیشی گرفتن در این رقابت میت پد جدید را عرضه کرده است. قبلاً به بررسی میت پروی 12.6 پرداخته بودیم و حالا باید نسخه 2021 میت پد 11 ساده را بررسی کنیم که به ظاهر یک دستگاه کامل و جامع است (با قیمت 400 یورو و 6 گیگابایت رم به همراه 64 گیگابایت حافظه).
گرچه هنوز نقد و بررسی میت پد پرو 10.8 را منتشر نکردیم اما ظاهراً میت پد 11 ساده یکسری ویژگی مشترک با این مدل دارد از جمله چیپست اسنپدراگون و پنل LCD. اولویت اصلی میت پد پرو 10.8 دقت رنگها و روشنایی بیشتر صفحه بوده اما میت پد 11 با نرخ نوسازی 120 هرتز عرضه شده که کاملاً قابل توجه است.
مروری کلی بر مشخصات میت پد 11:
- بدنه: 253.8 × 165.3 × 7.3 میلی متر؛ وزن 485 گرم؛ فریم و پشت پلاستیکی؛ پشتیبانی از قلم نوری (مغناطیسی)
- صفحه نمایش: پنل السیدی آیپیاس 10.95 اینچی؛ 120 هرتز؛ رزولوشن 2560×1600 پیکسل؛ نسبت ابعاد 5.6 به 9؛ تراکم پیکسل 276 ppi
- چیپست: کوالکام SM8250 اسنپدراگون 865 فایوجی (7 nm+): هشت هستهای (یک Kryo 585 با فرکانس 2.84 گیگاهرتزی، سه Kryo 585 با فرکانس 2.42 گیگاهرتزی و چهار Kryo 585 با فرکانس 1.8 گیگاهرتزی)
- حافظه: 6 گیگابایت رم با 64 گیگابایت؛ 6 گیگابایت رم با 128 گیگابایت؛ 6 گیگابایت رم با 256 گیگابایت حافظه ذخیره اطلاعات و microSDXC (اسلات اختصاصی)
- سیستم عامل: HarmonyOS 2.0.
- دوربین پشت: 13 مگاپیکسلی، f/1.8، PDAF
- دوربین جلو: 8 مگاپیکسلی، f/2.0
- ضبط ویدیو: دوربین پشت: 4K با 30 فریم بر ثانیه، 1080p با 30 فریم بر ثانیه؛ دوربین جلو: 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 7250 میلی آمپر ساعتی؛ شارژ سریع 22.5 واتی، شارژ معکوس 5 واتی
- سایر امکانات: شتاب سنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطب نما
باتری این تبلت هم مثل مدل پرو دارای ظرفیت 7250 میلی آمپرساعتی است اما سرعت شارژ آن بسیار کمتر است و از شارژ بی سیم هم پشتیبانی نمیکند. به هر حال لازم است اقداماتی برای کم کردن هزینهها صورت بگیرد تا این محصول به قیمت مورد نظر برسد. مثلاً این تبلت فاقد نسخه سیم کارت خور است و حافظه پایه آن 2 برابر کمتر است.
از طرفی مدیاپد 11 ساده تنها مدلی از این سری است که به جای کارتهای NM اختصاصی هوآوی (که پیدا کردن آن سخت تر و قیمت آن به ازای هر یک گیگابایت بیشتر است) در آن از اسلات microSD استفاده میشود. بنابراین اگر فضای ذخیره اطلاعات برای شما مهم است ممکن است مدیاپد 11 گزینه مناسب تری باشد.
در مجموع از نظر ما مدیاپد 11 محصول خوبی است چون بیشتر امکانات مدل گران قیمت – یعنی مدیاپد پرو 12.6 و پرو 10.8 – را داشته و در عین حال تجربیات کاربری شبیه به این مدل ارائه میکند. به خصوص اینکه این تبلت از لوازم جانبی مثل M-Pencil هوآوی و کیبورد مغناطیسی هوشمند پشتیبانی میکند و کیبورد ذکر شده همراه خود تبلت عرضه میشود اما باز هم احتمال اینکه در بعضی مناطق این کیبورد همراه خود تبلت عرضه نشود وجود دارد.
جعبه گشایی هوآوی میت پد 11
هوآوی میت پد 11 با یک جعبه معمولی به همراه شارژر 22.5 واتی و یک کابل USB-A به USB-C عرضه میشود که از آن برای انتقال دیتا هم استفاده میشود. از آنجایی که فیش صوتی 3 و نیم میلی متری در این تبلت وجود ندارد، هوآوی یک دانگل همراه آن ارائه میکند.
همان طور که اشاره شد این تبلت برای بعضی مناطق با کیبورد Smart Magnetic هوآوی عرضه میشود که فقط با میت پد 11 سازگار است اما در بعضی مناطق کاربران باید آن را به صورت مجزا بخرند. همچنین در بعضی کشورها در صورت خرید مدل گران تر، این کیبورد همراه تبلت عرضه میشود.
طراحی و قابلیت مدیریت تبلت
گرچه این موضوع در برگه مشخصات میت پد 11 به صورت صریح ذکر نشده اما این تبلت کاملاً از پلاستیک ساخته شده به غیر از گلس روی پنل السیدی. همچنین لازم به ذکر است که این پنل از نوع حفاظت شده با گوریلا گلس نیست و هوآوی به هیچ سطح حفاظتی اشاره نکرده اما معمولاً صفحه تبلت به اندازه صفحه گوشی در معرض خطر نیست.
در رابطه با بدنه، همانطور که اشاره شد پنل پشتی و فریمهای کناری پلاستیکی هستند اما به هیچ وجه حس و حال ارزان و بی کیفیت بودن ندارند. کاملاً مشخص است که هوآوی مواد مورد استفاده در طراحی این تبلت را با فکر انتخاب کرده. لایه رویی شباهت خیلی زیادی به آلومینیوم آنودایز شده دارد یا حداقل مدل خاکستری رنگی که ما انتخاب کردیم، این طور است.
در رابطه با مشخصات ارگونومیک و کار با تبلت، در مجموع کار کردن با میت پد 11 حس و حال خوبی دارد. ماژول دوربین که فقط یک حسگر 13 مگاپیکسلی در آن وجود دارد کمی بیش از حد برجسته است و به نظر ما همین برجستگی به قدری هست که باعث تکان خوردن تبلت روی سطوح صاف شود. بعلاوه، با توجه به ظریف بودن حاشیهها ممکن است کاربرانی که دستان بزرگتری دارند نتوانند انگشت و کف دستشان را کاملاً از صفحه اصلی دور نگه دارند و احتمال برخورد تصادفی وجود دارد.
معمولاً این یک ویژگیهای مطلوب در طراحی گوشیهای هوشمند است اما برای کار با تبلت هم معمولاً انتظار میرود حاشیهها طوری باشند که بتوان تبلت را راحت در دست نگه داشت و از برخوردهای تصادفی پیشگیری شود. از طرف دیگر ما در کار با این تبلت خیلی با مشکلاتی مثل لمس یا بالا کشیدن ناخواسته صفحه روبرو نشدیم.
همچنین لبههای نرم و گرد این تبلت باعث شده که نگه داشتن آن در دست بسیار راحت تر بوده و فشار کمی روی کف دست ایجاد کنند. از آنجایی که این تبلت یک وسیله سنگین محسوب میشود (11 اینچ با وزن 485 گرم) ممکن است تصور کنید که نگه داشتن آن در دست برای مدتی طولانی شما را اذیت میکند اما اینطور نبود.
در مجموع نگه داشتن این تبلت در حالت افقی حس و حال طبیعی تری دارد اما در حالت عمودی به دلیل سنگین بودن بدنه خیلی راحت نیست.
در کنارههای تبلت، یک اسلات کارت microSD در قسمت پایین بدنه قرار دارد (وقتی تبلت را در حالت افقی بگیرید)، دکمه پاور در سمت چپ نزدیک گوشه سمت چپ بالا نصب شده و دکمه تنظیم صدا هم در بالا نزدیک گوشه قرار دارد. دو دکمه کاملاً نزدیک هم قرار گرفته و دسترسی به آنها با دست چپ راحت است. کانکتور USB-C هم در سمت راست قرار دارد.
از آنجایی که این تبلت دارای چهار اسپیکر است، چهار توری اسپیکر هم در آن وجود دارد – دو عدد در سمت چپ و دو عدد در سمت راست.
گرفتن تبلت در حالت افقی باعث ایجاد تداخل در خروجی صدا میشود چون دستها روی این خروجیها قرار میگیرند اما تفاوت ایجاد شده در اثر این مسئله خیلی چشمگیر نیست. اگر تبلت را در حالت عمودی نگه دارید صدای اسپیکر خفه نخواهد شد.
لازم به ذکر است که این تبلت فاقد مکانیزمهای امنیتی بیومتریک است و هیچ سیستم تشخیص چهره یا اثرانگشتی در آن وجود ندارد. سالهاست که این قابلیت را در گوشیهای موبایل میبینیم و بی توجهی به چنین قابلیت مهمی حرکت خوبی نیست. جالب تر اینکه امسال هیچکدام از دستگاههای میت پد سیستم امنیت پیشرفته بیومتریک را نداشتند در نتیجه ممکن است این مسئله جزء نواقص سیستم عامل Harmony OS باشد.
لوازم جانبی
همانطور که قبلاً اشاره شد، میت پد 11 از قلم نوری پیشرفته M-Pencil و کیبورد Smart Magnetic پشتیبانی میکند. تبلتی که ما برای نقد و بررسی دریافت کردیم دارای کاور کیبورد بود و تجربه کار با آن با آنچه که از کار با میت پرو 12.6 کسب کردیم خیلی متفاوت نیست.
همچنین همراه این تبلت قلم M-Pencil هم وجود داشت در نتیجه این قلم را هم امتحان کردیم. تجربیات کاربری فوق العاده و حساسیت فشار آن در حد بسیار مطلوب بود.
این تبلت با استفاده از یکسری آهنربا روی کاور کیبورد قرار میگیرد؛ به اندازه کافی محکم است و در عین حال به راحتی باز میشود. دو قسمت برای تنظیم شیب تبلت وجود دارد که این دو قسمت هم با استفاده از آهنربا تقویت میشود. کاور صفحه کلید در دو قسمت به تبلت چسبیده و خیلی از اوقات برای تغییر دادن شیب، کل تبلت را از پایه جدا میکردیم که کار ما را کمی سخت میکرد.
قسمت بیرونی تبلت شبیه چرم است اما بیشتر شبیه به سیلیکون حس میشود. در مجموع لمس کردن آن لذت بخش، کار کردن با آن راحت و به خوبی در دست باقی میماند. قسمت داخلی هم از مواد مشابهی ساخته شده اما کمی نرم تر به نظر میرسد.
در هر صورت این صفحه کلید یک صفحه کلید کامل و بی نقص است البته اگر صفحه کلید عددی را در نظر نگیریم. کلیدها بازخورد خیلی خوبی دارند و در مجموع این صفحه کلید یکی از بهترینها محسوب میشود.
سرعت و دقت صفحه کلید هم بسیار خوب است و در طراحی فضای آنها هم دقت خیلی خوبی به کار رفته است.
در رابطه با قلم M-Pencil نکات قابل توجه زیادی وجود ندارد. به طور کلی این قلم هوآوی سبک و محکم است و به خوبی روی لبه بالایی دستگاه نصب میشود. شارژ هم از طریق تبلت صورت میگیرد.
پنل السیدی پرنور با فرکانس 120 هرتز
همانطور که قبلاً اشاره شد، میت پد 11 به جای پنل OLED که با مدیاپد پرو 12.6 عرضه میشود، با پنل السیدی آیپیاس عرضه شده اما با قاطعیت میتوان گفت که تجربیات کاربری آن فوق العاده هستند. نسبت ابعاد 16 به 10 این تبلت برای انجام فعالیتهای کاربردی مناسب است و قطر دقیق آن 10.95 اینچ است. اولین چیزی که درباره صفحه نمایش جلب توجه میکند، یکپارچگی فوق العاده آن است و اینکه اطراف لبهها هیچ رخنه و بیرون زدن نوری وجود ندارد که این نشان دهنده کیفیت بالای پنل السیدی آن است.
و گرچه این پنل OLED نیست اما در تستهایی که روی آن انجام شد از نظر روشنایی و کنتراست عملکرد خیلی خوبی داشت. حداکثر روشنایی این تبلت 497 نیتز و نسبت ابعاد آن 1200 به 1 است. این اعداد و ارقام برای یک صفحه نمایش 11 اینچی بسیار قابل توجه هستند به خصوص با توجه به ال سی بودن آن.
تست صفحه نمایش | روشنایی صددرصد | ||
مشکی، کندل بر متر مربع | سفید، کندل بر متر مربع | نسبت کنتراست | |
هوآوی میت پد پرو 12.6 | 0 | 382 | ∞ |
هوآوی میت پد 11 | 0.414 | 497 | 1200:1 |
گلکسی تب S7 پلاس سامسونگ | 0 | 388 | ∞ |
گلکسی تب S7 پلاس سامسونگ (Max Auto) | 0 | 484 | ∞ |
ارتقای سطح روشنایی در حالت Auto مثل حالت معمولی نیست. هیچ تغییری از نظر اوج روشنایی مشاهده نکردیم اما با پخش نور روشن به حسگر تشخیص نور محیط، نرخ کنتراست به طور چشمگیری کم شد که اثر بسیار مطلوبی داشت. گرچه نسبت ابعاد خوب است اما خوانایی صفحه زیرنور خورشید را کمتر میکند که کاهش کنتراست به رفع این مشکل کمک میکند. در واقع این روش برای بهبود خوانایی بدون نیاز به افزایش روشنایی صفحه بسیار مناسب است. ظاهراً اوج روشنایی این پنل 500 نیتز است.
متأسفانه، دقت رنگ چندان خوب نیست. در هر دو حالت Vivid و Natural میانگین dE2000 از نظر ما بیش از حد زیاد بود که بیشترین مشکل برای رنگهای سفید، خاکستری و فیروزهای مشاهده میشد. رنگ فیروزهای کمی بیش از حد پررنگ تر میشد و رنگهای سفید و خاکستری، کاملاً آبی به نظر میرسیدند.
خبر خوب اینکه هوآوی یک قابلیت کنترل مرحلهای و تدریجی روی دمای رنگ پیاده سازی کرده تا در مواقعی که کارهای حساس به رنگ انجام میدهید، بتوانید این تنظیمات را به صورت دستی تغییر دهید.
از جمله سایر امکانات خوب این تبلت میتوان به حالت Eye Comfort اشاره کرد که دمای رنگها را کمتر میکند. یک حالت eBook هم برای خواندن متن وجود دارد که رنگ صفحه را به مشکی خالص تغییر میدهد به همراه رنگ سفیدی که صفحه نمایشهای جوهر الکترونیکی (E Ink) را شبیه سازی میکند.
در منوی تنظیمات این تبلت سه گزینه وجود دارد: Dynamic، Standard و High. گزینه آخر نرخ نوسازی را روی 120 هرتز تنظیم میکند و نرخ نوسازی حالت استاندارد 60 هرتز است. حالت Dynamic هم به سیستم امکان میدهد تا نرخ نوسازی را متناسب با شرایط تنظیم کند تا هم بتوانید از انیمیشنهای روان استفاده کنید و هم در مصرف شارژ باتری صرفه جویی شود.
در هر صورت حالت Dynamic یک راهکار ساده اما مؤثر فراهم میکند. اگر با صفحه نمایش زیاد کار نکنید، نرخ نوسازی روی 60 هرتز تنظیم میشود و به محض اینکه آن را لمس کنید دوباره به 120 هرتز برمیگردد. این روش در مرورگرها و هنگام تماشای ویدیو خوب کار میکند و هنگام استفاده از صفحه کلید هم از آن استفاده میشود – در این حالت حتی وقتی تایپ میکنید هم نرخ نوسازی روی 60 هرتز تنظیم میشود. قویاً توصیه میکنیم که تنظیمات کنترل HDR را روی حالت Dynamic قرار دهید تا از هر دو ویژگی بهره مند شوید.
ماندگاری شارژ
این تبلت با تراشه اسنپدراگون 865 کار میکند که مصرف انرژی زیادی دارد و با باتری 7250 میلی آمپرساعتی عرضه شده که در تست وبگردی نسبت به میت پد پرو 12.6 بهتر کار کرد اما برای پخش ویدیو ماندگاری شارژ آن کمتر حفظ شد چون از پنل السیدی آیپیاس استفاده میکند که معمولاً باعث کمتر شدن ماندگاری شارژ میشود. از طرفی امتیازات این دستگاه نسبت به گلکسی تب S7 پلاس که قیمت بالاتری دارد به خصوص برای تست وبگردی، بیشتر بود. میتوان گفت که ماندگاری کلی شارژ باتری خیلی قابل اطمینان نیست اما در مجموع خوب است.
سرعت شارژ
گرچه این تبلت با کابل شارژ 22.5 واتی عرضه میشود اما شارژ آن از صفر تا صددرصد به کندی انجام میشود. به هر حال وقتی دستگاهی یک باتری 7250 میلی آمپرساعتی داشته باشد، شارژ شدن آن نسبت به یک گوشی بیشتر زمان میبرد. شارژ کامل از صفر تا صددرصد 1 ساعت و 50 دقیقه زمان میبرد و در نیم ساعت حدود 36 درصد شارژ میشود.
تست شارژ 30 دقیقهای (از صفر درصد)
عدد بزرگتر، بهتر است
- هوآوی میت پد 11، 36 درصد
- هوآوی میت پد پرو 12.6، 33 درصد
- گلکسی تب S7 پلاس، 18 درصد
زمان شارژ کامل (از صفر درصد)
عدد کمتر بهتر است
- هوآوی میت پد 11، یک ساعت و 50 دقیقه
- هوآوی میت پد پرو 12.6، دو ساعت و 10 دقیقه
- گلکسی تب S7 پلاس، سه ساعت و 35 دقیقه
اسپیکرها
علیرغم اینکه میت پد 11 بین این چند محصول از همه ارزان تر است اما دارای چهار اسپیکر استریو است – دو عدد در هر سمت. توری این اسپیکرها در سمت راست و چپ تبلت قرار گرفته و ممکن است حین نگه داشتن تبلت با دست روی بعضی از آنها را بپوشانید. اسپیکرها توسط شرکت هارمن کاردن طراحی شده و صدای خیلی خوبی دارند. باس این اسپیکرها کامل است، وکالها شفاف و اعوجاع صدا بسیار کم است و فقط در صداهای بلند با حجم صدای ماکسیمم حس میشود. این اسپیکرها برای تماشای فیلم و پخش صداهای فیلم بسیار مناسب هستند.
همانطور که از تبلتی با چهار اسپیکر انتظار میرود، شدت صدا هم بسیار خوب است و وقتی موزیکی در حال پخش باشد، صدای باس را کاملاً در بدنه تبلت حس میکنید.
HarmonyOS 2.0 با حس و حالی کاملاً آشنا
میت پد 11 یکی از اولین دستگاههای هوآوی بود که به صورت رسمی با تازه ترین نسخه از سیستم عامل این شرکت عرضه شد. در حال حاضر این سیستم عامل برای بعضی از گوشیها در کشور چین عرضه شده و بیشتر آنها هنوز در مرحله بتا قرار دارند. گرچه هوآوی سعی به ایجاد این باور دارد که HarmonyOS ارتباطی با اندروید ندارد اما این طور نیست. بررسی دقیق این سیستم عامل نشان میدهد که هوآوی آن را بر اساس اندروید 10 طراحی کرده و در عین حال نمایندگان هوآوی هم اعلام کرده اند که در HarmonyOS از یک کرنل لینوکس استفاده شده است.
اما این مسئله به هیچ وجه بد نیست. ظاهراً این شرکت سخت تلاش کرده تا قابلیتهای پیشرفته، رابط کاربری جدید و حتی سرویسهای خاص خودش را در HarmonyOS پیاده سازی کند تا یک اکوسیستم قوی و مستقل داشته باشد و شاید مهم ترین نکته این است که این سیستم عامل فایلهای APK اندرویدی را اجرا میکند به غیر از آنهایی که به سرویسهای گوگل متکی هستند که در این حالت نمیتوان این اپلیکیشنها را به صورت عادی اجرا کرد. مثلاً میتوانید مرورگر کروم اندروید را نصب کنید اما امکان همگام سازی دستگاه با سایر دستگاهها وجود ندارد.
لازم به ذکر است که روش پیش فرض برای دریافت اپلیکیشنها در HarmonyOS، استفاده از فروشگاه رسمی اپ گالری هوآوی است اما اگر نتوانستید اپلیکیشنهای مورد نظرتان را پیدا کنید، موتور جستجوی Petal شما را به سایر فروشگاههای APK هدایت میکند مثل APKPure، Aptoide، APKMirror و غیره. ویژگی نامطلوبی که در اپ گالری مشاهده شد، نمایش تبلیغات اجباری هنگام باز کردن اپلیکیشن بود هر چند این تبلیغات مربوط به اپلیکیشنها بودند و هدف هوآوی تبلیغ اپلیکیشنهای توسعه دهندگان است.
و در رابطه با جایگزینهای اپلیکیشنهای گوگل میتوان به اپلیکیشنهایی مثل Petal Maps، Petal Search و Celia دستیار هوشمند هوآوی اشاره کرد. برای راحت تر شدن هر چه بیشتر کار شما، جستجوی یک اپلیکیشن با استفاده از مرورگر پیش فرض هوآوی منجر به نمایش موارد توصیه شده و یک دکمه برای نصب مستقیم آنها میشود.
اپ گالری هوآوی، جستجوگر Petal و اپلیکیشنهای توصیه شده
وقتی دستگاه را روشن میکنید، یکسری پوشه روی صفحه اصلی خواهید داشت که هر کدام مربوط به یک گروه از اپلیکیشنها بوده و یکسری اپلیکیشن توصیه شده در هر گروه قرار دارد که میتوانید از اپ گالری دانلود کنید. این اپلیکیشنها نصب نیستند و این توصیهها در اصل با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربر ارائه میشوند مثل اپلیکیشنهای بانکداری مربوط به همان کشور.
توصیه اپلیکیشنها در صفحه اصلی
در رابطه با تجربیات کاربری، کار با این سیستم عامل شباهت زیادی به رابط کاربری EMUI هوآوی دارد اما باز هم در اصل همان اندروید است. بین iPadOS و iOS شرکت اپل هم از نظر رابط کاربری و مرور و گشتن در صفحات، شباهتهایی وجود دارد. مثلاً سایه مربوط به اعلانها و تنظیمات سریع از هم جدا شده اند (شیائومی هم این کار را برای MIUI انجام داده). تصور کنید که نوار بالایی به دو نیمه تقسیم شده باشد – کشیدن قسمت سمت چپ باعث باز شدن کارت اعلانها و کشیدن از سمت راست باعث نمایش کادر تنظیمات سریع به همراه کشوی تنظیم روشنایی میشود.
کادر اعلانها، تنظیمات سریع، اپلیکیشنهای اخیر و منوی تنظیمات کلی
پشتیبانی از میانبرهای صفحه کلید هم که باعث راحت تر شدن مرور در منوها شده و شباهت زیادی به قابلیتهای ویندوز دارد جای تحسین دارد. این تبلت از کلیدهای میانبری مثل Alt+Tab و Ctrl+C/Ctrl+V پشتیبانی میکند و به کاربر امکان میدهد که مواردی مثل شدت صدا و روشنایی تصویر را با استفاده از کلیدهای میانبر تنظیم کند.
همه اپلیکیشنها در صفحه اصلی قرار گرفته اند اما امکان استفاده از کشوی اپلیکیشنها هم وجود دارد. یک نوار (داک) پایین صفحه اصلی قرار دارد که اپلیکیشنهای محبوب در این قسمت قرار گرفته و در سمت دیگر آن میانبر سه اپلیکیشن پر کاربرد اخیر شما نمایش داده میشود. البته منوی اپلیکیشنهای اخیر هیچ قابلیتی متفاوت و خاصی ندارد.
با حرکت از صفحه اصلی به سمت چپ، بخش Assistant Today باز میشود که اساساً یک مرکز اطلاعات – سرگرمی قابل سفارشی سازی است. میتوانید در این قسمت ویجتها را قرار دهید، اخبار، اپلیکیشنهای پیشنهادی و اطلاعات دیگری دریافت کنید که شما را در جریان رویدادهای روز قرار میدهند.
مالتی تسکینگ یا همان انجام همزمان چند کار با این تبلت لذت خاصی دارد. به غیر از تقسیم صفحه برای اپلیکیشنها، طراحی پنجرههای شناور هم در این تبلت وجود دارد. در هر دو صورت فقط میتوانید دو اپلیکیشن را به صورت همزمان باز کنید اما در مجموع پنجرههای شناور قابلیت خیلی خوبی هستند. وقتی پنجره اپلیکیشنی را باز کنید، پنجرههایی که اخیراً باز شده بودند به لبه سمت چپ صفحه هدایت میشوند تا در صورت نیاز بتوانید به سرعت به این پنجرهها برگردید.
مرور و گشتن در پنجرهها به راحتی انجام میشود. میتوانید این کار را با دکمههای نرمافزاری یا حرکات خاصی انجام دهید که چند سالیست برای همه شناخته شده اند. کشیدن صفحه از حاشیه پایینی باعث رفتن به صفحه Home میشود، کشیدن و نگه داشتن باعث باز شدن اپلیکیشنهای اخیر شده و کشیدن به سمت چپ یا راست نقش دکمه Back را دارد. کشیدن صفحه به سمت پایین از هر جای صفحه اصلی باعث باز شدن جستجوی سراسری مثل iPadOS میشود.
لازم به ذکر است که کشیدن صفحه از چپ یا راست و نگه داشتن آن برای یک لحظه باعث باز شدن منویی حاوی اپلیکیشنهایی میشود که از حالت پنجره شناور پشتیبانی میکنند. در حال حاضر این پشتیبانی نسبتاً محدود و بیشتر مختص اپلیکیشنهای سیستمی است اما به مرور زمان گسترش خواهد یافت.
می توان گفت که جالب ترین امکانات این تبلت امکانات مربوط به همکاری چند صفحهای (Multi-Screen Collaboration) هستند. برای انجام این کار سه گزینه دارید که شامل حالتهای Mirror، Extend و Collaborate میشوند. البته در صورتی که از اکوسیستم هوآوی استفاده کنید این گزینهها را در اختیار دارید که علاوه بر گوشی لپ تاپ را هم شامل میشود. متأسفانه به نظر میرسد که میت پد 11 فقط از حالت همکاری با لپ تاپ هوآوی پشتیبانی میکند که از این طریق میتوانید فایلها را به صورت بی وقفه و روان به اشتراک بگذارید.
تکثیر تصویر صفحه یا همان حالت mirroring تنها در صورت جفت کردن دستگاه با یک گوشی سازگار با هوآوی انجام پذیر است. سایر حالتها هم به تبلتهای میت پد پرو محدود هستند.
هوآوی برای ایجاد یک اکوسیستم کامل قابلیتی موسوم به Super Device را هم پیاده سازی کرده است. با تبدیل تبلت به یک Super Device، امکان دسترسی به همه دستگاههای هوشمند هوآوی – تلویزیون، اسپیکرهای هوشمند، فریبادز، ساعت هوشمند هوآوی و غیره – فراهم میشود. در واقع میتوانید از طریق مرکز کنترل میت پد 11 تقریباً هر چیزی را کنترل کنید.
یک مثال ساده، تغییر منبع صوتی از گوشی هوآوی به تلویزیون تنها با یک لمس ساده است. وجود این قابلیت به جای نیاز به جفت کردن هدفون با تلویزیون بسیار مفید است.
سه اپلیکیشن برای کار کردن با قلم M-Pencil هوآوی بهینه سازی شده اند یعنی نوت پد، نبو و My Script Calculator 2. این قابلیتها با M-Pencil با حالت کم تأخیر 9 میلی ثانیه کار میکنند و کار با آن مثل نوشتن روی کاغذ به نظر میرسد و سرعت واکنش خیلی خوبی دارد.
قابلیتهای Notepad مشخص و برای همه آشنا است. Nebo یک جایگزین پیشرفته تر است که برای طراحی هم کاربرد دارد و My Script Calculator 2 برای اشخاصی که مسائل محاسباتی را حل میکنند مناسب است. این سیستم قابلیت تشخیص معادلات و حتی حل کردن مسائل ریاضی را دارد.
کارایی
میت پد 11 با تراشه پرچمدار سال پیش شرکت کوالکام یعنی اسنپدراگون 865 و بدون قابلیت اتصال به شبکه 5G ساخته شده و با اینکه ممکن است مودم 5G داخل آن باشد اما غیر فعال است. در هر صورت سیستم روی تراشه این تبلت بر اساس فرایند تولید 7 نانومتری پلاس TSMC طراحی شده و در آن از یک جیپییوی Adreno 650 به همراه یک پردازنده 8 هستهای با پیکربندی 1+3+4 استفاده شده است. هسته اصلی یعنی Kryo 585 با فرکانس 2.84 گیگاهرتز کار میکند، سه هسته Kryo 585 Gold با فرکانس 2.42 گیگاهرتز کار میکنند و چهار هسته Kryo 585 Silver فرکانس 1.80 گیگاهرتز دارند.
از نظر حافظه، این تبلت در پیکربندی استاندارد با 6 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه عرضه شده که امکان ارتقای آن تا 256 گیگابایت هم وجود دارد. همچنین میتوان با استفاده از یک کارت حافظه microSD حافظه را گسترش داد.
دوربین
جای تعجب نیست که مدیاپد 11 یک دوربین ساده و بی زرق و برق دارد. پشت این تبلت یک دوربین 13 مگاپیکسلی f/1.8 به همراه یک سیستم فاکوس خودکار PDAF و یک فلاش LED وجود دارد. در قسمت جلو یک دوربین 8 مگاپیکسلی f/2.0 قرار دارد که امکان ضبط ویدیو با کیفیت 1080p را دارد.
منوی دوربین هم نسبتاً ساده و فاقد اکثر امکانات گوشیهای هوشمند است و به میت پد پروی 12.6 نمیرسد. از آنجایی که حسگر تشخیص عمق در این تبلت وجود ندارد، حالت پرتره هم در آن پشتیبانی نمیشود و فقط چند حالت ساده خاص دارد.
نمونههای عکاسی در نور روز
استفاده از دوربین پشت در طی روز نتایج خیلی خوب و منسجمی ایجاد میکند و میتوان گفت که از بعضی جهات نسبت به گوشیهای میان رده بهتر است. عکسهای این گوشی کاملاً شفاف و کنتراست خوبی دارند (حتی کمتری بیشتر از حالت معمولی)، رنج پویای تصویر خوب است و دوربین توانایی ثبت و نمایش جزئیات را دارد. شاید از نظر عدهای رنگهای تبلت خنثی باشند که این دیدگاه تا حدودی درست است اما باز هم این رنگها به دنیای واقعی شباهت زیادی دارند. دمای کلی رنگها کمی گرم تر از حالت عادی به نظر میرسد و نرمافزار تبلت هم نورپردازی تیرهای دارد. نویز هم حتی در قسممتهای تاریک تصویر زیاد مشاهده نمیشود و در فضاهای داخلی هم مشکلی ایجاد نمیکند.
نمونههای عکاسی در نور کم
هیچکس انتظار ندارد که یک تبلت در نور کم عکسهای واضح و شفافی بگیرد اما برای نقد و بررسی و تهیه این مطلب چند نمونه عکس در نور کم گرفتیم. متأسفانه عکسها تاریک، نویزی و فاقد محدوده پویا و کنتراست کافی هستند. هیچ حالت اختصاصی برای عکاسی در شب هم وجود ندارد که کیفیت عکسها را افزایش دهد.
اما با وجود اینکه عملکرد این تبلت برای عکاسی در شب خیلی خوب نبود، رأی نهایی ما این نیست.
سلفی
گرچه رنگهای دوربین جلو خنثی هستند اما از نظر ثبت جزئیات و وضوح، عملکرد این دوربین خوب است. شاید عکسهای فضای داخلی کمی نویزدار باشند. تنها مشکل حالت سلفی این است که قابلیت پشتیبانی از کیفیت HDR را ندارد به همین دلیل در عکس سوم، نورپردازی خوبی روی سوژه اصلی عکس صورت نگرفته است. استفاده از نمایاب هم این شرایط را تغییر نمیدهد.
ویدیو
دوربین 13 مگاپیکسلی این تبلت قابلیت ضبط ویدیوهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه را دارد اما کیفیت کلی تصویر آنطور که انتظار میرود محبوب نیست. شفافیت تصویر خوب است اما رنگهای خنثی هستند و هایلایتها برش میخورند. تصویر کلی هم حالت رنگ پریده دارد – درختان و چمن باید سبزتر بوده و مثلاً رنگ قرمز ماشین پررنگ تر بود.
محصولات رقیب
جایگزینهای زیادی برای میت پد 11 با همین ابعاد و قیمت وجود ندارد. در واقع به غیر از سامسونگ گلکسی تب S6 لایت که قدیمی تر و ارزان تر است، تنها دو گزینه را میتوان در نظر داشت: میت پد پروی 10.8 و آیپد 10.2 آیفون (2020). به هر حال اگر در جستجوی یک تبلت جمع و جور هستید و میت پد 11 برای شما جذاب نیست، میتوانید نسخه پرو را در نظر بگیرید.
گرچه این تبلت فاقد صفحه نمایش HRR است اما سطح روشنایی آن بیشتر است (طبق مشخصات ذکر شده) و از امکانات Multi-screen Collaboration هم پشتیبانی میکند. همچنین این تبلت با چیپست قدرتمندتر اسنپدراگون 870 کار کرده و از مودم فایو جی هم استفاده میکند. این تبلت با آلومینیوم ساخته شده و با شارژر باسیم 40 وات و بی سیم 27 وات عرضه میشود. بعلاوه این مدل قابلیت شارژ معکوس سایر دستگاهها با استفاده از کابل یا شارژر بی سیم را هم دارد. چنین قابلیتی برای مواقعی که در جاده و سفر هستید مناسب است و در عین حال میتوانید از قدرت باتری 7250 میلی آمپرساعتی آن هم استفاده کنید. این قابلیتهای اضافه مدل پرو، قیمت آن را به حداقل 600 یورو میرسانند.
از طرفی میت پد 11 تجربه کاربری مشابهی ایجاد میکند و پنل 120 هرتزی را به این ترکیب اضافه کرده و به جای استاندارد اختصاصی NM از کارت حافظه microSD معمولی پشتیبانی میکند. همه این قابلیتها با کمتر از 500 یورو یا حتی نزدیک به 400 یورو عرضه میشوند (که قیمت آن بستگی به منطقه خرید دارد).
آیپد 10.2 (2020)، هوآوی میت پد پروی 10.8 (2021)، هوآوی میت پد پروی 12.6 (2021)، سامسونگ گلکسی تب S6 لایت
با نگاهی به گزینههای رقیب، میتوان گفت که کار میت پد 11 سخت است. اپل بر بازار تبلت سلطه دارد و دلیل اصلی این سلطهی اپل، اکوسیستم قوی و تنوع محصولات آن است که همه اندازههای محبوب را شامل میشود. البته اینطور نیست که اکوسیستم جدید HarmonyOS بد باشد اما بی شک هنوز در حد اپل به مرحله رشد و تکامل نرسیده و قدرت رقابت با اپل از نظر ادغام iPadOS، iOS و macOS و تنوع اپلیکیشنهای اپ استور را ندارد.
علاوه بر این باید به این واقعیت هم توجه داشت که احتمال اینکه کاربری با میت پد 11، گوشی غیر اندروید غیر هوآوی داشته باشد زیاد است در حالیکه کاربران آیپد به احتمال زیاد آیفون هم دارند.
به غیر از این، محصول شرکت اپل پنل السیدی آیپیاس دارد که حرفهای تر است، همچنین چیپست A12 Bionic و ساختار کلی زیباتر. قابلیت پشتیبانی از قلم نوری و صفحه کلید هم جزء امکانات آیپد اپل هستند. از ایرادات این محصول میتوان به کیفیت پایین دوربین جلو، نبود کارت حافظه microSD و حافظه پایه 32 گیگابایت اشاره کرد. البته آیپد اپل نسبت به میت پد 11 قیمت بسیار کمتری دارد.
رأی نهایی
تبلت میت پد 11 شرکت هوآوی یک محصول کامل و مجهز به امکانات پیشرفته است که بسته به میزان حافظه انتخابی و محل فروش بین 400 تا 500 یورو قیمت دارد. صفحه نمایش این تبلت روشن و دارای نرخ نوسازی بالا، ماندگاری شارژ خوب، قابلیت پشتیبانی از لوازم جانبی مختلف، تراشه قوی و چهار اسپیکر باکیفیت است.
عدم پشتیبانی از سرویسهای موبایلی گوگل توسط این تبلت کار کاربران را کمی سخت میکند. میتوان گفت که حذف اپلیکیشنهای مبتنی بر GMaps مهم ترین کمبود در اکوسیستم اپلیکیشنهای Harmony OS است اما کاربرد خاص تبلت به صورتی است که جای خالی این قابلیت خیلی حس نمیشود.
اما آنچه که کمبودش در این تبلت بیشتر حس میشود، نداشتن صفحهای باکیفیت بالاتر است و اینکه سیستمهای امنیتی بیومتریک مثل حسگر اثرانگشت و تشخیص چهره در آن وجود ندارد. قابلیتهایی که امروزه تقریباً در همه دستگاههای مدرن وجود دارند. به ویژه قیمت پایه این تبلت باعث میشود که نبود این قابلیتها چندان قابل درک نباشد و با توجه به محصولات رقیب این حوزه که روزبروز قوی تر میشوند، نسبت به توصیه خرید میت پد 11 خیلی مطمئن نیستیم.
مزایا
- کیفیت ساخت خوب و راحت
- پنل السیدی آیپیاس پرنور و سریع (120 هرتزی)
- ماندگاری شارژ خوب
- با لوازم جانبی مثل کیبورد، موس و قلم نوری M-Pencil خیلی خوب کار میکند.
- شفافیت و کیفیت صدای خوب
- سیستم عامل HarmonyOS کاملاً آشناست و امکانات خوبی دارد.
- مجهز به کارت حافظه microSD استاندارد.
معایب
- گرچه HarmonyOS حس و حال خوبی دارد اما از نظر تنوع اپلیکیشن فاصله زیادی با اندروید و iOS دارد.
- فاقد حسگر اثرانگشت یا قابلیت باز کردن قفل با چهره
- فاقد فیش 3 و نیم میلی متری (آداپتور همراه تبلت عرضه میشود)
- اپ گالری تبلیغات تمام صفحه دارد و نمیتوان توصیه اپلیکیشنها در صفحه اصلی را غیرفعال کرد.
- محدودیت امکانات قابلیت Multi-screen Collaboration