روکیدا
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
  • راهنمای خرید
  • بازی
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • نجوم، هوا و فضا
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
No Result
View All Result
روکیدا
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
  • راهنمای خرید
  • بازی
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • نجوم، هوا و فضا
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
No Result
View All Result
روکیدا
No Result
View All Result

آیا هوش مصنوعی انسان را تهدید می کند؟ 5 تهدید نزدیک تر از همیشه!

داستان چرخ خیاطی را می دانید؟ همان ماشین قدیمی که کارگران زیادی را بیکار کرد

امیرحسین حیدرزاده توسط امیرحسین حیدرزاده
2 سال پیش
موضوع: خودرو, عمومی
آیا هوش مصنوعی انسان را تهدید می کند؟ 5 تهدید نزدیک تر از همیشه!
دسترسی سریع به سرفصل‌های این مطلب پنهان
1. هوش مصنوعی چطور می‌تواند خطرناک باشد؟
2. 1. حذف کارگران و کارمندان
3. 2. امنیت و حریم خصوصی
4. 3. بدافزار هوش مصنوعی
5. 4. سلاح‌های خودکار
6. 5. اخبار جعلی، دیپ فیک و امنیت سیاسی
7. کاهش خطرات هوش مصنوعی

هوش مصنوعی همان موج تغییر است. می‌تواند در هر صنعت و هر کاری که امروز انجام می‌دهید، تغییر ایجاد کند. حداقل در ظاهر برای بهبود زندگی ما می‌آید.

از طرفی این انقلاب زیبا، بدون خطر نیست. تعداد زیادی از متخصصان این زمینه، در مورد خطرهای هوش مصنوعی هشدار می‌دهند.

آن طرف میدان، عده‌ای می‌گویند که نباید این هشدارها را خیلی جدی بگیریم. خطر می‌تواند ایجاد شود اما در این روزها بعید به نظر می‌رسد.

احتمالا می‌پرسید: آیا باید خطرات هوش مصنوعی را جدی بگیریم؟ اگر روکیدا را همراهی کنید، در مورد 5 خطر اصلی هوش مصنوعی صحبت می‌کنیم.

هوش مصنوعی چطور می‌تواند خطرناک باشد؟

این فناوری روز به روز پیچیده‌تر می‌شود. پیچیده شدن آن می‌تواند شغل بسیاری از مردم را از آن‌ها بگیرد. کار به جایگزینی شغل‌ها تمام نمی‌شود. شاید این دوستان مهربان امروز بتوانند فاجعه ایجاد کنند.

هوش مصنوعی موضوع بحث مردم و متخصصان است. گاهی اوقات درک درستی در مورد آن وجود ندارد و افراد به نتیجه مشترک نمی‌رسند.

هوش مصنوعی از ابتدا برای مفید بودن ساخته شده است. از طرفی می‌تواند در راه رسیدن به هدف، کارهای مخرب انجام دهد. این نوع خطر با پیچیده‌تر شدن هوش مصنوعی افزایش می‌یابد.

برای درک ماجرا باید با استدلال کلاسیک “به حداکثر رسیدن گیره‌های کاغذ” آشنا شوید. در این آزمایش فکری، یک هوش مصنوعی فوق العاده هوشمند برنامه ریزی شده است تا تعداد گیره‌های کاغذ را به حداکثر برساند.

اگر این فناوری به قدر کافی هوشمند باشد، می‌تواند تمام جهان را برای تولید بی نهایت گیره کاغذ نابود کند. از طرفی نیاز نیست که هوش مصنوعی فوق هوشمند را برای خطرات در نظر بگیریم.

فناوری فردا، امروز چه خطراتی به همراه دارد؟

1. حذف کارگران و کارمندان

Screenshot 2021 06 21 015251

جایگزین هوش مصنوعی با کارگران و کارمندان خطری است که جامعه از مدت‌ها قبل به آن فکر می‌کند. از کارخانه‌های تولید عمده تا صندوق‌هایی که دیگر به یک شخص برای کنترل آن‌ها نیاز نیست.

این روند هر روز با شدت بیش‌تری دنبال می‌شود. یک موسسه مطالعات در سال 2019 نشان داد که تا سال‌های آینده بیش‌تر از 36 میلیون شغل در معرض حذف شدن قرار می‌گیرد.

مسئله این است که برای بسیاری از مشاغل، هوش مصنوعی بسیار بهتر از انسان عمل می‌کند. ارزان‌تر و کارآمد است و دقت بیش‌تری دارد.

برای مثال هوش مصنوعی بسیار بهتر از انسان در زمینه تشخیص جعل هنر عمل می‌کند. امروز درصد تشخیص درست تومور از تصاویر رادیوگرافی توسط هوش مصنوعی بالاتر از انسان قرار دارد.

از طرفی باید در نظر بگیریم: کارگرانی که شغل خود را به دلیل ورود هوش مصنوعی از دست می‌دهند، توانایی یا شرایط یک شغل دیگر در دوران هوش مصنوعی را ندارند.

با پیشرفت سیستم‌های هوش مصنوعی، مهارت‌های آن‌ها بسیار بیش‌تر از انسان خواهد بود. آن‌ها با دقت بسیار بالا یک الگو را تشخیص می‌دهند و مسائل را پیش بینی می‌کنند.

ورود این فناوری به دنیای مشاغل نابرابری اجتماعی را بیش‌تر از هر روزی در تاریخ بشر افزایش می‌دهد. برخی از کارشناسان می‌گویند: ورود هوش مصنوعی می‌تواند به یک فاجعه اقتصادی تمام شود.

2. امنیت و حریم خصوصی

در سال 2020 دولت انگلیس یک گزارش در مورد هوش مصنوعی و امنیت ملی منتشر کرد. این گزارش ضرورت استفاده از این فناوری برای دفاع از امنیت سایبری را برجسته می‌کرد.

این فناوری می‌تواند تهدیدها را شناسایی کند. در برابر تهدیدها با سرعت بسیار بیش‌تری از انسان واکنش نشان دهد.

باید در نظر بگیرید که بالا بردن امنیت به کمک هوش رایانه یک حرکت دو طرفه است. به عبارتی در مرحله اول باید بدانیم که خود ما در برابر هوش مصنوعی امنیت داریم.

Screenshot 2021 06 21 015227

به این فکر کنید که یک شخص یا حکومت جای آدم خوب و بد را برای هوش مصنوعی جا به جا کند. یک کارگردان که با یک حرکت، تمام صحنه را تغییر می‌دهد.

چطور باید جلوی چنین اتفاقاتی را گرفت؟ حالا فکر کنید که آدم خوب و آدم بد به درستی تعریف شده باشد. چطور امنیت خود هوش مصنوعی را تامین کنیم؟

اشخاص یا گروه‌هایی که امنیت یک کشور را هدف قرار می‌دهند، یک هکر عادی به حساب نمی‌آیند. آن‌ها می‌توانند خود هوش مصنوعی را تخریب کنند.

در ادامه به حریم خصوصی می‌رسیم. یک مسئله مهم که بسیاری از شرکت‌ها و کشورها را پای میز دادگاه کشانده است.

به طور کلی، الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌تواند برای هر فرد یک پروفایل بسازد. شاید باور نکنید اما روزانه 2.5 میلیون ترابایت اطلاعات در فضای مجازی ایجاد می‌شود.

الگوریتم‌ها می‌توانند این اطلاعات را به شکل کامل بررسی کنند. آنقدر کامل که در نهایت هر فرد را از مادر او بهتر بشناسند.

فناوری تشخیص چهره نیز هر روز و هر لحظه کامل‌تر می‌شود. دوربین‌ها می‌توانند چهره شما را تشخیص دهند و در ادامه پروفایل شما را درست کنار صورت شما نمایش دهند.

برخی از نیروهای پلیس در سراسر دنیا از عینک هوشمند با نرم افزار تشخیص چهره کمک می‌گیرند. این عینک به زیبایی می‌تواند مجرمین تحت تعقیب یا افراد خاص را برچسب گذاری کند.

از طرفی به این فکر کنید که فناوری در قفس نمی‌ماند. مجرمین و حکومت‌ها می‌توانند از این ابزار برای کنترل مردم استفاده کنند.

آنقدر کاربرد این موارد گسترده است که سو استفاده به هر شکل ممکن می‌شود.

3. بدافزار هوش مصنوعی

یکی از مهارت‌های هوش مصنوعی هک کردن سیستم‌های امنیتی و شکستن رمزگذاری است. حالا فکر کنید که این هوش سرشار به تکامل بدافزارها کمک کند.

یک بدافزار را تصور کنید که با این فناوری همگام است. او می‌تواند با هوش مصنوعی آزمون و خطا داشته باشد. فکر کنید با قهرمان سنگین وزن بکس جهان تمرین می‌کنید!

فناوری‌های جدید خودرویی، مانند فناوری خودران یکی از اهداف پر خطر برای این گروه از حملات به حساب می‌آید. با هک تعدادی خودرو می‌توانید یک اتوبان را ببندید.

شاید یک تصادف بزرگ ایجاد شود. با در دست داشتن فرمان چندین خودرو، چه کارهایی می‌توانید انجام دهید؟ هوش مصنوعی به راحتی می‌تواند زندگی روزمره ما را تحت تاثیر قرار دهد.

Screenshot 2021 06 21 015239

راستش را بخواهید، اگر هوش مصنوعی وارد دنیای بدافزارها شود، تنها راه حل استفاده از یک هوش مصنوعی خوب رو به روی آن است.

راه حل‌های قدیمی به کار نمی‌آیند.

4. سلاح‌های خودکار

به سلاح‌هایی فکر کنید که توسط رایانه و به تصمیم آن کنترل می‌شود و دیگر یک انسان مسئول فشار دادن ماشه نباشد. این سلاح‌ها از قبل وجود دارد.

صدها متخصص از سازمان ملل متحد خواستند تا راهی برای محافظت از بشر در برابر آن‌ها ایجاد کند. نظامیان در سراسر دنیا به انواع سلاح تحت کنترل هوش مصنوعی یا همگام با هوش مصنوعی دسترسی دارند.

آلن تورینگ و آزمون او، افسانه‌های هوش مصنوعی

ماجرا تنها در مورد شلیک نیست. دولت‌ها می‌توانند به کمک پهبادهایی با هوش مصنوعی یک فرد را دنبال کنند. به این فکر کنید که انسان به این فناوری اجازه دهد که به تنهایی در مورد مرگ و زندگی انسان دیگر تصمیم بگیرد.

چه اتفاقی خواهد افتاد؟ نمی‌توانیم آن را محاکمه کنیم، هیچ احساسی ندارد و تصمیم خالص است.

فکر کنید یک هواپیمای بدون سرنشین برای کارهای مختلفی برنامه ریزی شود. او مستقل پرواز می‌کند تا ماموریت را انجام دهد. این گروه از فناوری‌ها در دستان اشتباه، زندگی بسیاری از انسان‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

5. اخبار جعلی، دیپ فیک و امنیت سیاسی

نرم افزار بازسازی صورت را به نام دیپ فیک می‌شناسیم. این فناوری هر روز کامل‌تر می‌شود و امروز نسخه تقلبی و اصلی تصاویر به سختی تشخیص داده می‌شود.

دیپ فیک همین حالا افراد مشهور و سیاستمداران را تحت تاثیر قرار داده است. برای مثال: کلاه برداران با استفاده از تصاویر و مواردی که به راحتی از افراد در دسترس قرار می‌گیرد، فایل‌هایی را ایجاد می‌کنند و از مردم باج می‌گیرند.

فکر کنید یک فیلم جعلی از یک سیاستمدار چقدر می‌تواند تاثیر گذار باشد؟ کار به همین قسمت تمام نمی‌شود. این فناوری می‌تواند یک تصویر را دوباره ایجاد و ویرایش کند.

چطور دستکاری در عکس‌ ها را تشخیص دهیم؟ مچ متقلب را بگیرید!

به یک صدای فوق العاده فکر کنید. یک فرد مشهور که اگر از برند شما نام ببرد، تبلیغ بزرگی خواهد بود. هوش مصنوعی می‌تواند با صدای شخص مورد نظر شما هر متنی را بخواند.

به این فکر کنید که در میان سخنرانی ریاست جمهوری آمریکا، از یک برند ایرانی نام برده شود! آن ویدئو دست به دست می‌چرخد و مردم فکر می‌کنند که او واقعاً نام برند را به زبان آورده است.

کاهش خطرات هوش مصنوعی

با گذر زمان این فناوری پیشرفت می‌کند. نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم. هر فناوری در زمان ورود خود مورد سو استفاده قرار می‌گیرد.

حالا با یک فناوری بسیار قدرتمند رو به رو هستیم. این فناوری می‌تواند بر تمام زندگی ما تاثیر گذار باشد. از حریم خصوصی تا امنیت سیاسی زیر سایه سنگین قرار می‌گیرد.

اولین قدم برای جلوگیری از خطرات، تصمیم گیری درست است. در کجا باید هوش مصنوعی را به کار بگیریم و در کجا نباید از آن استفاده کنیم؟ جواب به این سوال بسیاری از مشکلات را حل می‌کند.

imagecomposite aibrain2 200724 720x720 1

باید افراد بیش‌تری روی آن تحقیق کنند. تحقیقات و مطالعات بیش‌تر اتاق تاریک را روشن می‌کند. به هرحال مردم با موردی که می‌شناسند بهتر از آنچه نمی‌شناسند برخورد می‌کنند.

شما در مورد آینده هوش مصنوعی چطور فکر می‌کنید؟ آیا همکار خوبی برای شما می‌شود یا جای شما را می‌گیرد؟ داستان چرخ خیاطی را به یاد دارید؟

برای اولین بار که چرخ خیاطی معرفی شد، کارگران آن را به آتش کشیدند. کارگاه ساخت چرخ را نابود کردند و نقشه‌های آن را به تاریخ سپردند.

آیا چرخ خیاطی واقعا نابود شد؟

منبع: makeuseof.com

مطلب قبلی

پردازنده اسنپدراگون 888 پرو در کدام گوشی‌ ها قدرت نمایی خواهد کرد؟

مطلب بعدی

آموزش نصب افزونه های مرورگر کروم در اندروید

مرتبط با همین موضوع:

نقد و بررسی خودرو کیا سلتوس 2023

نقد و بررسی خودرو کیا سلتوس 2023

3 هفته پیش
نقد و بررسی کامل خودرو BMW سری 8 مدل 2023

نقد و بررسی کامل خودرو BMW سری 8 مدل 2023

3 هفته پیش
نقد و بررسی خودروی BMW X4 مدل 2023

نقد و بررسی خودروی BMW X4 مدل 2023

3 هفته پیش
معرفی بهترین سرویسهای آنلاین خدمات پرینت سه بعدی دنیا

معرفی بهترین سرویسهای آنلاین خدمات پرینت سه بعدی دنیا

3 ماه پیش
چگونه کیف پول تراست ولت بسازیم؟ آموزش ساخت کیف پول تراست ولت

چگونه کیف پول تراست ولت بسازیم؟ آموزش ساخت کیف پول تراست ولت

8 ماه پیش
چاپگر سه بعدی و هر آنچه که باید بدانید: تفاوت مدل ها و قیمت در قسمت اول

چاپگر سه بعدی و هر آنچه که باید بدانید: متخصص طراحی در قسمت دوم

11 ماه پیش
مطلب بعدی
افزونه های مرورگر کروم در اندروید

آموزش نصب افزونه های مرورگر کروم در اندروید

نحوه‌ی استفاده از ریمیکس ریلز اینستاگرام

نحوه‌ی استفاده از ریمیکس ریلز اینستاگرام

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین‌‌ها

بهترین لپت تاپ های گیمینگ سال 2023

چه خطراتی رایانه شما را تهدید می کند؟ با 6 مورد آشنا شوید

6 روز پیش
2 قدم تا دانلود از ساندکلاود: بدون اینترنت لذت ببرید

2 قدم تا دانلود از ساندکلاود: بدون اینترنت لذت ببرید

1 هفته پیش
۲۵ فیلم و سریال برتر سال ۲۰۲۱ بر‌اساس کتاب‌های معروف

۲۵ فیلم و سریال برتر سال ۲۰۲۱ بر‌اساس کتاب‌های معروف

2 هفته پیش
آرزوی خواب خوب و تلفن هوشمند: 7 نکته طلایی

خواب راحت و موبایل: اپلیکیشن های متخصص خواب

2 هفته پیش

از دست ندهید

چه خطراتی رایانه شما را تهدید می کند؟ با 6 مورد آشنا شوید

مطالب جالب از سراسر وب

افزایش سرعت سایت وردپرس

برگزاری آزمون تافل در کوتاه ترین زمان | تسویه پس از دریافت کارنامه قبولی

برگزاری آزمون تافل هوم ادیشن تضمینی در کوتاه ترین زمان و کمترین هزینه

خرید اقساطی گوشی s23 ultra

نهال بادام

وام

خرید اقساطی

خرید سرور مجازی

گواهی ssl

دانلود افزونه و قالب وردپرس

درگاه پرداخت

خرید اقساطی گوشی

شرکت حسابداری

خرید اینترنتی لباس

ساخت فرم نظرسنجی آنلاین

خرید اینترنتی محصولات آرایشی و بهداشتی

املاکا : خرید، فروش، رهن و اجاره املاک مسکونی، تجاری، کشاورزی و صنعتی در سراسر ایران

نقد و بررسی روکیدا

بهترین لپت تاپ های گیمینگ سال 2023

بهترین لپت تاپ های گیمینگ سال 2023

جمعه 19 اسفند 1401 ساعت 1:31
16 لپ تاپ از بهترین لپ تاپ های سال 2023

16 لپ تاپ از بهترین لپ تاپ های سال 2023

جمعه 19 اسفند 1401 ساعت 1:12
نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 23 اولترا Samsung Galaxy S23 Ultra

نقد و بررسی گوشی گلکسی اس 23 اولترا Samsung Galaxy S23 Ultra

یکشنبه 14 اسفند 1401 ساعت 20:53
آیپد پرو 2022، نقد و بررسی آیپد پرو 2022

آیپد پرو 2022، نقد و بررسی آیپد پرو 2022

یکشنبه 6 آذر 1401 ساعت 11:15
  • درباره روکیدا
  • تماس با ما
  • تبلیغات

© انتشار تمام یا بخشی از محتوای روکیدا در رسانه‌های آنلاین یا آفلاین، حتی با درج منبع و لینک به روکیدا، ممنوع بوده و صرفا با مجوز کتبی امکان‌پذیر است. 1400

No Result
View All Result
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
  • راهنمای خرید
  • بازی
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • نجوم، هوا و فضا
  • موفقیت و پیشرفت

© انتشار تمام یا بخشی از محتوای روکیدا در رسانه‌های آنلاین یا آفلاین، حتی با درج منبع و لینک به روکیدا، ممنوع بوده و صرفا با مجوز کتبی امکان‌پذیر است. 1400