فهرست عنوانها
نسل پنجم ارتباطات، امروز بیشتر از هر زمانی در دسترس مردم قرار دارد. اپل به عنوان یکی از رهبران دنیای فناوری، آن را در تلفنها و تبلتهای خود قرار داده است.
تقریبا تمام پرچمداران اندرویدی از نسل پنجم ارتباطات یا 5G پشتیبانی میکنند. این فناوری تنها سرعت دانلود شما را افزایش نمیدهد. یک در جدید به سمت آینده باز شده.
سرعت، ثبات و تاخیر کم آن را به بستر فوق العاده برای بازی تبدیل میکند. به لطف آن، کیفیت بازی در تلفنهای همراه بالا و بالاتر میرود.
یک دوره جدید از دنیای بازیها را تصور کنید که تاج پادشاهی روی سر تلفنهای هوشمند قرار گرفته باشد. 5G بازیهای ابری را با تلفن همراه ممکن میکند.
اجرای بازیها در فضای ابری به شکلی است که تلفن همراه یا به طور کلی سخت افزار شما پردازش را انجام نمیدهد. هر کلیک و هر دکمه که فشار میدهید به سمت سرورهای آن سرویس رفته، پردازش میشود و شکل تصویر باز میگردد.
به عبارتی تمام ماجرا را مانند یک فیلم درون یک صفحه مشاهده میکنید. جالب نیست؟ برای ادامه ماجرا همراه روکیدا بیایید!
5G چیست و چرا تاثیر بزرگی دارد؟
تمام انواع ارتباط را درست مانند یک رود تصور کنید. نسل سوم یا 3G یک رود کوچک بود. تنها ماهیها به راحتی در آن شنا میکردند.
نسل چهارم و LTE کمی بزرگتر شد، از قایقهای نه چندان کوچک پذیرایی میکرد. نسل پنجم یا 5G از کشتیهای غول پیکر استقبال میکند.
اجرای بازیهای ابری همان کشتی غول پیکر است. دیگر در مورد مگابیت بر ثانیه صحبت نمیکنیم. طرف حساب ما گیگابیت بر ثانیه خواهد بود.
به کمک این فناوری در هر یک ثانیه میتوانید گیگابیت اطلاعات را دریافت یا ارسال کنید. تاخیر آن به قدری کم است که لمس شما در چند میلی ثانیه به مقصد میرسد و باز میگردد.
حالا تصور کنید که با یک دستگاه نه چندان قدرتمند و به کمک فناوری 5G بتوانیم بازیهایی با کیفیت 4K را اجرا کنیم.
بازی ابری چیست و چرا در مورد آن صحبت میکنیم؟
منظور از بازی ابری، یک بازی با این اسم نیست. بازیهای مختلفی میتوانند به این شکل اجرا شوند. در این حالت بازی در یک سرور خارج از دستگاه شما ذخیره میشود.
آن سرور وظیفه اجرا، پردازش و ارسال محتوی را بر عهده دارد. شما انگشت خود را روی صفحه میکشید، گلوله شلیک میشود.
در این روند لمس شما به سرور رفته، سرور لمس را تشخیص میدهد، گلولهها شلیک شده و تصویر آن را از طریق اینترنت به نمایشگر شما میرساند.
یکی از سرویسهای معتبر در این زمینه، استادیا نام دارد. پیشنهاد میکنیم مقاله آن را مطالعه کنید. تا قبل از 5G این روش اجرای بازی غیر ممکن بود یا به قدر کافی روان نبود.
نسل پنجم ارتباطات یا 5G رویای بازی ابری را از هر زمان به واقعیت نزدیکتر میکند. محدودیتهایی که سالها جلوی کاربران را گرفته بود، امروز دیگر وجود ندارد.
اما چرا باید به این نوع بازی توجه کنیم؟ چرا که دیگر به سخت افزار قدرتمند نیاز نخواهیم داشت. تلفن همراه شما میتواند به اندازه کارت گرافیک RTX 3080 توان داشته باشد.
خوبیهای بازی با تلفن همراه
تلفنهای همراه یک پلتفرم ساده برای ساخت بازی به حساب میآید. ترکیب آن با 5G کار را از همیشه آسانتر میکند.
نسل پنجم ارتباطات میتواند قدرت پردازش یک تلفن همراه را به قدر کافی افزایش دهد. چند متخصص فکر میکنند: با رشد تلفنهای همراه، مردم از کنسولها فاصله میگیرند.
زمانی که با رایانه یا کنسول بازی میکنید، باید منتظر بمانید تا سیستم شما راه اندازی شود. سپس برای بارگیری بازی باید صبر کنید.
بازیهای امروز به فضای بسیار زیادی نیاز دارند، با نصب چند بازی، کمتر از انگشتان دو دست فضای ایکس باکس پر میشود.
بازیهای تلفن همراه این مشکلات را ندارد. حداقل زمانی که توانایی تلفن همراه با فضای ابری همگام شود، دیگر اثری از هیچ کدام از آن مشکلات نخواهیم دید.
تلفنهای همراه بسیار ارزانتر از کنسولها یا رایانهها تمام میشود. آنها بازی را به کاری مقرون به صرفه و در دسترس تبدیل میکنند.
با همه گیر شدن نسل پنجم ارتباطات نسل آینده کنسولها یا رایانههای پیشرفته کم رنگتر از هر زمانی خواهند بود. در نهایت تلفنهای همراه میتوانند دستگاههای واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده ایجاد کنند.
بدون این که نیاز به خرید آن هدستهای گران قیمت باشد. با همگام شدن واقعیت مجازی و واقعیت افزوده با تلفنهای همراه، گیمرها را به داخل دریای بازیها میکشد.
شرکتهای مختلف چطور از نسل پنجم ارتباطات استفاده خواهند کرد؟
شرکتها به بازی ابری و فناوری 5G به چشم یک فرصت طلایی نگاه میکنند. صنعت بازی موبایل هر روز در حال گسترده شدن است. آنقدر بزرگ که میتواند با دنیای کنسولها رقابت کند.
در همین راستا پلی استیشن اعلام کرد که بازیهای خود را به تلفنهای هوشمند میآورد. بسیاری از شرکتهای سازنده بازی همین مسیر را دنبال میکنند.
انتظار داریم که استودیوهای سطح بالا به زودی بازیهایی را برای موبایل عرضه کنند. همان دوستانی که تا این روزها به تلفن هوشمند و تبلتها نگاه دیگری داشتند.
شرکتهای غیر تخصصی که در دنیای بازیها فعال نبودند نیز فرصت را روی هوا شکار کردند. مایکروسافت، آمازون و گوگل زمینه را برای بازیهای ابری آماده میکنند.
آمازون با سرویس لونا (Luna)، مایکروسافت با سرویس X کلاود (xCloud) و گوگل با استادیا (Stadia) به میدان آمد.
البته که مایکروسافت با ایکس باکس سالها در زمینه بازی فعال بوده است اما آمازون و گوگل تازه وارد به حساب میآیند. به نظر غولهای فناوری، آینده درخشانی میبینند.
همگام شدن تلفن همراه با دنیای بازیها
بعد از خواندن این مقاله احتمالا میپرسید: تمام این فناوریها چه تاثیری در زندگی من دارد؟ احتمالا تا چند سال آینده برای اجرای بازیها با کیفیت 4K تنها به یک تلفن همراه 5G نیاز خواهیم داشت.
این که بتوانید آن تلفن همراه را به لپ تاپ قدیمی خود متصل کنید یا حتی تلویزیون خانه را به سینمایی برای بازی تبدیل کنید، غیر ممکن نخواهد بود.
آیندهای که دیگر به دستگاههای گران و پر سر و صدا نیاز ندارد. نسل پنجم ارتباطات برای اوج هیجان ،برای همه مردم به میدان میآید.
شما در مورد این فناوری چطور فکر میکنید؟ آیا اپراتورهای ایرانی از نسل پنجم پشتیبانی خواهند کرد؟ تا این لحظه هیچ خبری از طرف آنها در مورد 5G اعلام نشده است.
منبع: makeuseof.com