بازی نگهبانان کهکشان آبان سال جاری منتشر خواهد شد

توسط علی شریفی قالی‌باف
5 minutes read

کسی فکرش را نمی‌کرد که بعد از مشکلات بازی «انتقام‌جویان» در سال گذشته، به این زودی خبری از یک بازی جدید از طرف مارول باشد. اما به نظر می‌رسد که روند همکاری «مارول» و «اسکوئر انیکس» (Square Enix) به اندازه‌ای رضایت‌بخش بوده است که بار دیگر برای ساخت بازی «نگهبانان کهکشان» تکرار شود. این بار روند ساخت و توسعه‌ی بازی را استودیوی کانادایی Eidos بر عهده گرفته است که «سایه‌ی توم ریدر» (Shadow of the Tomb Raider) و مجموعه‌ی «دوس اِکس» (Deus Ex) را در نسل هشتم در کارنامه دارد. بازی نگهبانان کهکشان که در رویداد زنده‌ی اسکوئر انیکس در نمایشگاه E3 2021 معرفی شد قرار است در تاریخ ۴ آبان سال جاری برای کنسول‌های سونی و مایکروسافت در کنار رایانه‌های شخصی منتشر شود.

روایت داستان در بازی نگهبانان کهکشان

سازندگان از هر منبعی برای طراحی روند بازی و روایت داستان کمک گرفته‌اند اما در نهایت رویکرد و اقتباس خودشان را از شخصیت‌ها و داستان دارند. این انتخاب از آن جهت اهمیت دارد که برخلاف بیش‌تر بازی‌هایی که با اقتباس از کمیک‌ها یا فیلم‌های ابرقهرمانی ساخته می‌شوند، دست سازندگان را برای انعطاف بیش‌تر در طراحی مکانیک‌های بازی و تنوع روایت‌ها باز می‌گذارد. به این ترتیب می‌توان با توجه به ویژگی‌های پلتفرم و رسانه‌ی بازی، مسیرهای متفاوتی را انتخاب کرد.  قبل از هر چیز باید بدانید که شما کنترل «استار لرد» (Star-Lord) را بر عهده دارید، اما اعضای دیگر گروه مانند «گامورا» (Gamora)، «گروت» (Groot)، «راکت راکون» (Rocket Raccoon) و «درکسِ نابودگر» (Drax the Destroyer) همواره در کنار شما هستند و در طول مرحله‌ها شما را همراهی می‌کنند. چنین رویکردی هم در روند بازی تاثیرگذار خواهد بود و هم نوع روایت داستان و گفت‌وگوها را میان شخصیت‌ها تغییر می‌دهد.

همواره تمام اعضای نگهبانان کهکشان در بازی با یکدیگر در ارتباط هستند.

اگر مجموعه‌ی «آنچارتد» (Uncharted) و «آخرینِ ما» (The Last of Us) را از استودیوی «ناتی‌داگ» بازی کرده باشید به خوبی می‌دانید که بخش بسیار مهمی از روایت داستان به گفت‌وگوهای میان شخصیت‌ها وابسته است که یکدیگر را در طول روند بازی همراهی می‌کنند و در موقعیت‌های مختلف از خود واکنش نشان می‌دهند. چنین روایتِ پویایی به لطف حضور پنج شخصیت در هر صحنه شکل تازه‌ای به خود گرفته که کاملا به حال‌وهوای کمیک‌ها و البته فیلم‌های «جیمز گان»، کارگردان مجموعه فیلم‌های نگهبانان کهکشان نزدیک است. شخصیت‌پردازی و روابط میان هر کدام از اعضای گروه یکی از جذابیت‌های نگهبانان کهکشان است که در بازی نیز تکرار می‌شود و وظیفه‌ی برقراری تعادل و تصمیم‌گیری کاملا بر عهده‌ی شما است. تغییر مسیر گفت‌وگوها با انتخاب‌هایی که روی صفحه قرار می‌گیرند امکان‌پذیر می‌شوند و حمایت از یک شخصیت یا گرفتن یک تصمیم خاص می‌تواند بر ادامه‌ی گفت‌وگو، احساس اعضا نسبت به شما و روند مرحله‌ها تاثیرگذار باشد. گرچه هنوز مشخص نیست چنین انتخاب‌هایی تا چه اندازه تعیین‌کننده هستند اما از همین حالا با توجه به پیش‌نمایش‌ها و تریلرهای پخش‌شده می‌توان مطمئن بود که از نظر داستانی، یکی از ویژگی جذاب بازی نگهبانان کهکشان خواهد بود.

مکانیک‌های مبارزه در بازی نگهبانان کهکشان

بازی نگهبانان کهکشان تمام ویژگی‌های یک اکشن/تیراندازی سوم شخص را دارد؛ اما ویژگی اصلی مبارزه‌ها آن است که در هر لحظه می‌توانید در نقش استار لرد به دیگر اعضای گروه دستور بدهید و نوع حمله‌ی آن‌ها را مشخص کنید. به این ترتیب حضور دیگر اعضا در هر لحظه افزون بر بخش روایت، تعیین‌کننده‌ی رویکرد روند بازی و مکانیک‌های آن نیز بوده است. اگر «درهم شکستن» (Vanquish)، شاهکار «شینجی میکامی» را بازی کرده باشید، در یک نگاه می‌توانید تمام ویژگی‌های کنترل استار لرد را درک کنید. استار لرد افزون بر اسلحه‌های معروف‌اش، به دو موتور کوچک جت در پشت چکمه‌های‌اش مجهز است که به او اجازه می‌دهند بلندتر بپرد یا در آنی به اطراف حرکت کند. این مکانیک باعث می‌شود تا همواره بتوانید با سرعت جای خود را در مبارزه‌ها عوض کنید و در موقعیت‌های بهتری نشانه‌گیری کنید. در این میان زمان نیز آهسته می‌شود تا با دقت و خیال راحت‌تری شلیک کنید.

در بازی نگهبانان کهکشان کنترل «استار لرد» را بر عهده خواهید داشت.

همیشه در میان مبارزه‌ها می‌توانید به چهار نفر دیگر در صحنه نیز دستور بدهید؛ به این ترتیب که با نگه داشتن یک دکمه، هر کدام از چهار دکمه‌‌ی اصلی در سمت راست دسته نماینده‌ی هر کدام از شخصیت‌ها می‌شوند و می‌توانید آن‌ها را انتخاب کنید. هر یک از آن‌ها نیز چهار توانایی یا حرکت خواهند داشت که بسته به نیازتان انتخاب‌شان می‌کنید. گرچه به نظر می‌رسد که قبل از شارژ مجدد هر کدام از توانایی‌ها باید مدت کوتاهی منتظر بمانید تا دوباره در اختیارتان قرار بگیرند. با این‌که ممکن است چنین رویکردی را قبلا در مجموعه‌ی «اثر جرمی» (Mass Effect) دیده باشید اما سرعت بالا و نزدیک بودن دشمنان به شخصیت‌ها، ویژگی‌هایی هستند که باعث تفاوت بازی نگهبانان کهکشان با دیگر بازی‌ها خواهد شد. با توجه به تریلر رونمایی بازی از روند مبارزه‌ها، بعد از هر پیروزی با کسب امتیاز تجربه ارتقا پیدا می‌کنید و به نظر می‌رسد یکی از مسیرهای دست پیدا کردن به توانایی‌ها و امکانات جدید از همین راه باشد. گرچه آیتم‌هایی هم که بعد از شکست دشمنان روی زمین دیده می‌شوند نشان می‌دهد که آیتم‌های مختلفی نیز برای بازی طراحی شده‌اند که بیش از پیش روند آن را به سبک نقش‌آفرینی نزدیک‌تر می‌کند.

مارول، مخاطبان و بازی نگهبانان کهکشان

بازی نگهبانان کهکشان می‌تواند مانند مرد عنکبوتی، موفقیت دیگری برای مارول در دنیای بازی باشد و اعتماد مخاطبان به اسکوئر انیکس در همکاری با مارول را از نو به دست بیاورد. گرچه همین اندازه که همه‌چیز در کنار هم زیبا به نظر می‌رسند، ممکن است در بازی اصلی نتوانند ترکیب معناداری پیدا کنند و مکانیک‌های سرگرم‌کننده‌ای را شکل دهند. خوشبختانه سازندگان از همین حالا اعلام کرده‌اند که «پرداخت درون بازی» (Microtransaction) وجود ندارد و همه‌چیز کاملا بر مبنای یک بازی داستانی و تک‌نفره طراحی شده است. اگر اسکوئر انیکس از مشکلات «انتقام‌جویان» و بازخورد مخاطبان به اندازه‌ی کافی درس گرفته باشد می‌توان امیدوار بود که این بار با تجربه‌ی بسیار بهتری طرف خواهیم بود.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟