هاله تصویر یا پیکسل سوختگی، اسامی هستند که به تغییر رنگ دائمی نمایشگر گوشی هوشمند شما اطلاق میشوند. این تغییر رنگ به علت استفاده نامنظم از پیکسلها اتفاق میافتد. استفاده طولانی مدت از تصاویر ثابت میتواند سایه یا شبح دائمی آن تصویر را روی نمایشگر شما ایجاد کند.
این اتفاق بیشتر ار آنچه شما فکر میکنید، شایع است و صفحه نمایشهای آمولد بیشترین قربانیان این پدیده هستند. هرچند نمایشگرهای ال سی دی نظیر TN / IPS / VA نیز از این اتفاق همیشه در امان نخواهند بود.
در این مقاله راه کارهایی را برای شما ارائه خواهیم داد که بتوانید این مشکل را برطرف کرده و از همه مهمتر، از وقوع آن جلوگیری کنید.
با این حال اگر نمایشگر گوشی شما نیز به این مشکل دچار شده و در صدد رفع آن هستید، باید در همین ابتدا اقرار کنیم که رفع موارد شدید هاله تصویر یا پیکسل سوختگی بسیار سخت بوده و تنها راه حل همیشگی آن تعویض نمایشگر میباشد.
به هر حال تعویض نمایشگر یک پیشنهاد گران قیمت محسوب میشود. علی الخصوص زمانی که گارانتی گوشی هوشمند شما به پایان رسیده باشد. اما در مواردی که هاله تصویر آن چنان شدید نباشد، بهتر است که به جای تعویض نمایشگر به گزینههای دیگری نیز فکر کنیم. در اینجاست که مقاله ما آغاز میشود.
راه حلهای ارائه شده در زیر را بهتر است در مواردی به کار بگیرید که هاله تصویر یا پیکسل سوختگی نمایشگر گوشی هوشمند شما آن چنان شدید نبوده و قابل رفع باشد.
هاله تصویر یا پیکسل سوختگی چیست؟
در همین ابتدای مقاله این که بدانید هاله تصویر یا پیکسل سوختگی چیست، اهمیت بالایی دارد. هاله تصویر پدیدهای است که قسمتی از نمایشگر دچار تغییر رنگ دائمی میشود. علت این مسئله بیشتر به استفاده طولانی مدت از یک تصویر ثابت بر میگردد.
نکته قابل توجه این که نمایشگرهای اولد نسبت به هم ردههای ال سی دی خود، بیشتر از حد عادی دچار این پدیده میشوند. در واقع باید بگوییم مشکلی که کاربران نمایشگرهای ال سی دی از آن به عنوان هاله تصویر نام میبرند، معمولا مسئله دیگری است.
خوشبختانه نمایشگرهای آمولد مدرن نسبت به نمونههای قدیمیتر خود در برابر هاله تصویر مقاومتر هستند. با این حال اگر گوشی هوشمند شما تمایل به نشان دادن تصاویر ثابتی دارد (قابلیت نمایشگر همیشه روشن)، احتمال پیکسل سوختگی یا هاله تصویر در گوشی شما افزایش پیدا خواهد کرد.
اما گوشیهای هوشمند و گجتهای پوشیدنی امروزیتر مکانیسمی را ارائه میکنند که احتمال پیکسل سوختگی را به طور قابل توجهی کاهش میدهد. این مکانیسم burn-protection نام دارد. مکانیسم مورد نظر به این صورت است که دستگاه، تصاویر یا متنهای ثابت را بین تعدادی پیکسل انتقال میدهد. این امر باعث شده تا گروه ثابتی از پیکسلها، بار روشن ماندن نمایشگر را به تنهایی تحمل نکنند.
لازم است بدانید که هاله تصویر یا پیکسل سوختگی یک مسئله سخت افزاری محسوب شده و میتواند پنلهای مبتنی بر تکنولوژی اولد را در طیف گستردهای از محصولات تحت تاثیر قرار دهد. از همین رو میتوان گفت هر محصولی که از پنل آمولد استفاده میکند اعم از گوشیهای آیفون کمپانی اپل، سری گلکسی کمپانی سامسونگ و حتی تلویزیونهای آمولد، قربانیان احتمالی این پدیده به شمار میروند.
جدای از موارد گفته شده، این مقاله صرفا به راه کارهای رفع پیکسل سوختگی یا هاله تصویر یا جلوگیری از آن در گوشیهای اندرویدی و آی او اس پرداخته است. با روکیدا همراه باشید.
اپلیکیشنهای رفع پیکسل سوختگی چقدر موثر هستند؟
در حالی که با ناامیدی به دنبال راه حلی برای رفع پیکسل سوختگی گوشی خود از گوگل کمک میگیرید، ممکن است با اپلیکیشنهای زیادی روبرو شوید. برنامههایی که ادعا میکنند میتوانند مشکل شما را برطرف کنند. اما این برنامهها واقعا تا چه حد تاثیر گذار هستند؟
در ابتدا باید بگوییم که ایراد پیکسل سوختگی یا هاله تصویر یک نقص سخت افزاری محسوب میشود. به همین دلیل تلاش برای رفع این مشکل آن هم از طریق یک نرم افزار یا اپلیکیشن کاری بیهوده به شمار میرود. بنابراین جای تعجبی نیست که بررسی اغلب این برنامهها پر از اطلاعات ضد و نقیض است.
با تمامی این اوصاف، این اپلیکیشنها دقیقا چه کاری انجام میدهند؟ یا نظر شما در مورد افرادی که این نوع برنامهها را نصب کردند و ادعا میکنند که مشکل آنها از طریق همین برنامه برطرف شده، چیست؟
با این حال برخی از این اپلیکیشنها میتوانند در رفع این مشکل چاره ساز باشند و در بررسیهای آنها نیز مشاهده خواهید کرد که برخی افراد ادعا میکنند مشکل پیکسل سوختگی نمایشگر آنها به کمک همین برنامهها رفع شده است. حال بیایید اصل ماجرا را با یکدیگر مرور کنیم.
طرز کار این دسته از اپلیکیشنها بدین صورت است که رنگ تمام نمایشگر را با ناحیه پیکسل سوخته یا هاله مانند مطابقت میدهند یا به عبارتی یکدست میکنند. هرچند این کار باعث شده در ابتدا خوشایند به نظر برسد اما باید بپذیرید که ایراد نمایشگر اصلا برطرف نشده است.
با این حال، باید توجه داشته باشید که تا قبل از تعویض نمایشگر گوشی هوشمند خود، استفاده از این اپلیکیشنها صرفا یک راه حل موقتی به شمار میرود.
برای نمایشگرهای ال سی دی نظیر IPS، اپلیکیشن اختصاصی با عنوان LCD Burn-in Wiper وجود دارد که میتواد ایرادات جزئی پیکسل سوختگی را برطرف کند. هرچند این اپلیکیشن برای نمایشگرهای اولد یا آمولد موجود در اغلب گوشیهای هوشمند پرچمدار امروزی، مناسب نیست. برای این دسته از نمایشگرها، شما به به اپلیکیشن متفاوتی نیاز دارید.
برای نمایشگرهای اولد یا آمولد موجود در گوشیهای هوشمند اندرویدی، پیشنهاد ما برنامه اختصاصی Ghost Screen Fix – Burn-In میباشد. کاربران گوشیهای آیفون نیز میتوانند برای رفع ایرادات پیکسل سوختگی نمایشگر خود اپلیکیشن Doctor OLED X را از اپ استور دریافت کنند.
سایر راه کارهای رفع ایراد پیکسل سوختگی (هاله تصویر)
- زمانی که پیکسل سوختگی نمایشگر گوشی شما بیش از پیش مشخص است، یک اسکرین شات از صفحه گوشی خود بگیرید.
- یکی از برنامههای Negative Image را از فروشگاه گوگل پلی دریافت کنید.
- برنامه را باز کرده و به کمک آن از اسکرین شاتی که ذخیره کردید، یک تصویر نگاتیو تهیه کنید.
- تصویر نگاتیو اسکرین شات مورد نظر را باز کنید. از آنجا که پیکسل به پیکسل تصویر نگاتیو دقیقا مطابق تصویر اسکرین شات است، پیکسلهای سوخته یا مشکل دار موجود در تصویر نیز با پیکسلهای روی نمایشگر منطبق هستند.
- در مرحله آخر میزان روشنایی نمایشگر گوشی هوشمند را به حداکثر برسانید. این کار میتواند در رفع مشکل پیکسل سوختگی یا هاله تصویر مفید باشد.
اگر هیچ کدام از راه کارها جواب نداد، چه باید بکنیم؟
چگونه میتوان از بروز پیکسل سوختگی یا هاله تصویر جلوگیری کنیم؟
قبل از این که به دنبال راه کاری برای رفع پیکسل سوختگی نمایشگر خود باشید، بهتر است از بروز آن جلوگیری کنید. همیشه پیشگیری راه آسانتر و ارزانتری محسوب میشود. در ادامه به یک سری از نکات ساده خواهیم پرداخت که شما میتوانید با انجام دادن آنها، جلوی بروز چنین مشکلاتی را بگیرید. نکته قابل توجه این که راه کارهای زیر علاوه بر گوشیهای اندرویدی، برای گوشیهای آیفون نیز قابل استفاده هستند.
- همیشه سطح روشنایی نمایشگر گوشی خود را کم یا متوسط تنظیم کنید. به هیچ وجه از روشنایی کامل نمایشگر آن هم به مدت طولانی استفاده نکنید.
- اگر همچنان از دکمههای نوار پیمایش استفاده میکنید، بهتر است که از این به بعد کار با ژستهای حرکتی یا پیمایش مبتنی بر اشاره را نیز یاد بگیرید. با انجام این کار، شما از نمایش دائمی کلیدهای ناوبری توسط نمایشگر جلوگیری کردهاید.
- اگر علاقه زیادی به تصاویر پس زمینه ندارید، بهتر است به جای آن از یک صفحه مشکی به عنوان پس زمینه استفاده کنید. در نمایشگرهای آمولد، پس زمینه مشکی به معنای خاموش بودن پیکسلها میباشد. از این رو دیگر خبری از سوختن پیکسلها نخواهد بود.
- تا آنجا که امکان دارد از قابلیت دارک مود یا حالت شب گوشی هوشمند خود بهره بگیرید.
آیا تابحال با مشکل پیکسل سوختگی یا هاله تصویر روبرو شدهاید؟ آیا برای رفع این مشکل به برنامه دیگری رجوع کردهاید؟ نظرات و تجربیات خود را در این بابت با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: nextpit