فهرست عنوانها
یک کارشناس فناوری اطلاعات معتقد است که دولت آینده باید یک رویکرد مشخص درباره فیلترینگ شبکههای اجتماعی داشته باشد. به اعتقاد او روندی که در حال حاضر وجود دارد بیشتر شبیه مسخره کردن قانون است زیرا تمامی نامزدهای ریاست جمهوری در شبکههای اجتماعی فیلتر شده در حال فعالیت هستند.
انتظارات از رئیس جمهور آینده درباره فیلترینگ
علی فخار در ادامه به مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرده و افزود: کاندیداها در مناظرات خود دربارهی فضای مجازی و تکنولوژی نیز صحبت کردند و به نظر من خیلی خوب است که آنها گیمرها را به عنوان یک قشر از جامعه پذیرفته اند و درباره نیاز این قشر صحبت میکنند. در دولت قبلی اتفاقات خوبی درباره اینترنت رخ داد و پیشرفتهایی داشتیم. حتی کیفیت برای انجام بازیها نیز افزایش یافت. باید منتظر باشیم و ببینیم که دولت جدید چه تدابیری خواهد اندیشید و در عمل چه خواهد کرد. البته امیدواریم مشکل فیلترینگ در دولت جدید برطرف شود.
او در ادامه به سراغ بحث تاثیر تحریمها در حوزه بازیهای آنلاین رفت و در این رابطه اظهار داشت: ما شاهد این هستیم که در این چند سال اخیر بسیاری از مارکتها، سرویسها و سرورهای بازی آنلاین ایران را تحریم کرده و محدودیتهایی اعمال کردهاند. به طوری که به دلیل این محدودیتها گیمرها نمیتوانند با IP ایران به این سرورها متصل شوند و بازی کنند. خواسته ما از دولت بعدی این است که این مشکل را حل کند تا دوباره کاربران بتوانند وارد سایت خارجی شده و بازی کنند. اینکه وارد یک سایت خارجی شوید و اسم کشور خود را پیدا نکنید یک سرخوردگی بزرگ برای کاربر است.
این کارشناس اظهار امیدواری کرد که مشکلات فضای مجازی و گیمرها برطرف شود و زیرساختهای اینترنتی نیز اصلاح پیدا کنند. به اعتقاد او زیر ساختهای اینترنتی در کشور ما قدیمی شده و نیاز به بودجهی زیادی دارد تا تغییر کند و بهتر شود.
بدون اینترنت شرایط بسیار سخت میشود
فخار به این نکته نیز اشاره داشت: نامزدهای ریاست جمهوری بهتر است شفاف سازی کرده و اعلام کنند که زیرساختهای موردنظر آنها مربوط به شبکه ملی اطلاعات میشود یا هدف آنها توسعه کلی اینترنت است. زیرا یکی از مهم ترین گلایههایی که در سالهای اخیر از دولت شده این بوده که چرا نسبت به تکمیل شبکه ملی اطلاعات اقدام نمیکند. بنابراین نامزدهای ریاست جمهوری باید کاملا توضیح دهند که منظور آن از زیرساخت، دقیقا کدام زیرساخت میباشد. همه ما به خوبی آگاه هستیم که بدون اینترنت شرایط سخت خواهد بود و کسب و کارها دجار مشکل میشوند.
وی افزود: بنابراین دولت آینده باید نه تنها با این فضا مخالفت نداشته باشد بلکه تلاش کند تا مشکلات موجود را برطرف ساخته و بستر مناسبتری ایجاد کند. علاوه بر این مورد خواسته ما از دولت بعدی این است که در رابطه با فیلترینگ به یک جمع بندی برسد و این مشکل را نیز برطرف سازد. در حال حاضر فیلترینگ بیشتر شبیه یک کار نمایشی است و اصلا تاثیر مثبتی نداشته است. مهم ترین دلیل این حرف حضور و فعالیت تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری در شبکههای اجتماعی فیلتر شده به ویژه توییتر و تلگرام است. بهتر است این تضاد در آینده حل شود و با رفع فیلترینگ ما شاهد افزایش سرعت اینترنت نیز خواهیم بود.
این کارشناس از دولت آینده این درخواست را داشت که شرایط را برای کسب و کارهای اینترنتی آسانتر کنند. او در این رابطه خاطر نشان کرد: دولت آینده این تضمین را به کسب و کارهای اینترنتی بدهد که شرایط آنها نه تنها بدتر نمیشود بلکه بهتر هم خواهد شد. زیرا افراد زیادی به دلیل فیلتر تلگرام دچار ضرر مالی شدند. اما هیچ کس پاسخگوی جبران خسارت آنها نبود.
جایگزین کپی گرفتن از کارت ملی و شناسنامه
فخار معتقد است که دولت بعدی باید کشور را به سوی الکترونیکتر شدن ببرد. به اعتقاد این کارشناس بهتر است کشور در شرایطی قرار بگیرد که نیاز به کپی گرفتن از کارت ملی و شناسنامه نباشد. این اتفاق زمانی رخ میدهد که کل دادههای کشور روی بستری قرار داشتند و سازمانها و نهادهای مختلف نیز با توجه به نوع اطلاعات مورد نیازشان به آن دادهها بتوانند دسترسی پیدا کنند. این شرایط باعث میشود که دیگر درگیر کاغذ بازی نشویم. دولتهای زیادی به سوی الکترونیکی شدن حرکت کردند اما متاسفانه هنوز در کشور ما این اتفاق نیافتاده و این موضوع به ضرر محیط زیست نیز است. همچنین باعث هزینه های اضافی زیادی نیز میشود.
موضوع مرتبط: اظهارات کاندیداها درباره رفع فیلتر توییتر : آذری جهرمی واکنش نشان داد