فهرست عنوانها
با شروع فصل گرم تابستان، افزایش دمای هوا ممکن است برای بسیاری از افراد کلافه کننده باشد. زمانی که دمای بدن شما نیز به تبع دمای هوا، افزایش پیدا کند، به تنها چیزی که فکر خواهید کرد، یک چیز خنک و دلچسب است. قطعا زمانی که احساس گرما میکنید، بدن شما توان خود را از دست داده و دیگر کارایی سابق را نمیتوانید داشته باشید.
همانطور که شما از گرمای تابستان فرار هستید و به دنبال یک جای خنک میگردید، گوشی هوشمندتان نیز از گرما بیزار است. اگر شما نیز جزو افرادی باشید که به سلامتی گوشی هوشمندشان اهمیت زیادی قائل میشوند، باید بگوییم که مطلب مناسبی را برای محافظت از گوشی در برابر گرما انتخاب کردهاید. در این مقاله سعی شده روشهای محافظت از گوش هوشمند در برابر گرمای شدید هوا را با یکدیگر مرور کنیم. با روکیدا همراه باشید.
بهترین راه کارها برای محافظت از گوشی در برابر گرمای تابستان
در طرف دیگر ماجرا، افزایش دما و تلالوی بی نظیر خورشید برای بسیاری از افراد حس خوشایندی را به همراه دارد. اما فصل تابستان تقریبا برای تمامی گوشیهای هوشمند یک چالش محسوب میشود. از آنجایی که گوشی هوشمند شما به خودی خود در اثر شارژ یا پردازش اطلاعات گرما تولید میکند، نور خورشید نیز به تنهایی برای گرم کردن گوشی شما بیش از حد کافی است.
پینشهاد میکنیم اگر عادت دارید شبها گوشی هوشمند خود را شارژ کنید، مطلب محافظت از باتری در طول شب را نیز مطالعه کنید.
با توجه به موارد گفته شده در بالا، باید به جایی که گوشی خود را در طول تابستان قرار میدهید، توجه بیشتری داشته باشید یا شرایطی را که در آن میخواهید از قابلیت شارژ سریع گوشی خود استفاده کنید، مورد ارزیابی قرار دهید. در این مقاله به منظور جلوگیری از آسیب گرما به قطعاتی از جمله باتری، تراشه و تقریبا هر چیزی که در داخل گوشی شما وجود دارد، 5 راه حل مختلف را به شما معرفی کردیم. از شما میخواهیم ادامه مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید.
راه حل اول: گوشی هوشمند خود را مستقیما در معرض نور شدید خورشید قرار ندهید
نخستین راهکار برای محافظت از گوشی در برابر گرما این است که گوشی را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهیم. گوشیهای هوشمند مدرن، امروزه ترکیبی از شیشه، فلز، پلاستیک و سایر مواد هستند که میتوانند گرما را به راحتی انتقال دهند. با توجه به این واقعیت، متوجه میشویم که چرا سازندگان گوشی هوشمند از قسمت پشتی دستگاه برای دفع گرمای تولید شده توسط مدارهای داخلی آن استفاده میکنند.
با این که اجزای داخلی یک گوشی هوشمند میتوانند به مقدار اندکی عمل خنک سازی را انجام دهند، اما در برابر نور مستقیم خورشید چارهای جز گرم شدن نخواهند داشت.
از طرفی امکان دارد دست شما هنگام تماس اتفاقی با نمایشگر شیشهای بسیار داغ گوشی آسیب ببیند. از طرفی هم باتری گوشی شما ممکن است در صورت قرار گرفتن در دمای بیش از 40 درجه سانتیگراد در طولانی مدت دچار آسیب و افت توان شدیدی شود.
بنابراین زمانی که بیرون هستید، برای محافظت از گوشی در برابر گرما بهتر است گوشی هوشمند خود را درون کوله پشتی یا هرجایی که سایه باشد، قرار دهید تا از آسیب ناشی از نور مستقیم خورشید در امان بماند.
راه حل دوم: از جای گذاشتن گوشی هوشمند خود در خودرو پرهیز کنید
دومین راهکار برای محافظت از گوشی در برابر گرما این است که گوشی خود را در خودرو جای نگذارید. آنچه که در مورد کودکان و حیوانهای خانگی صدق میکند، برای گوشیهای هوشمند نیز بایستی لحاظ شود. اگرچه این دو مورد قابل مقایسه بایکدیگر نیستند اما از نظر اصول مراقبتی باید به یک سری از مراتب پایبند باشید. با این که جای گذاشتن تلفن همراه در ماشین، مخصوصا مواقعی که برای خرید عجله دارید، کار راحتتری است اما قطعا برای تلفن همراه شما گران تمام میشود.
همانطور که میدانید خودروها در زیر نور مستقیم آفتاب سریعتر گرم میشوند و شرایط را برای گوشی هوشمند شما نامساعد میکنند. به علاوه گرمای بیش از حد هوا ممکن است انفجار باتری دستگاه شما را نیز در پی داشته باشد که اتفاق چندان خوشایندی آن هم در یک خودرو نیست.
بهتر است برای جلوگیری از چنین مسائلی گوشی هوشمند خود را هنگام خارج شدن از ماشین، همراه خود ببرید یا این که آن را در محفظهای از خودرو قرار دهید که سایه باشد. اما از آنجا کل فضای داخلی خودرو اگر در معرض نور مستقیم آفتاب باشد، گرم میشود، بهتر است برای محافظت از گوشی در برابر گرما، ماشین خود را در یک پارکینگ سایهدار پارک کنید.
راه حل سوم: از قابلیت شارژ سریع گوشی در زیر نور مستقیم خورشید پرهیز کنید
سومین راهکار برای محافظت از گوشی در برابر گرما این است که از فست شارژ گوشی خود زیر نور مستقیم خورشید استفاده نکنید. فناوری شارژ سریع همانقدر که جذاب و دوست داشتنی است، از طرفی میتواند هم برای شما و هم برای گوشی هوشمندتان خطرساز باشد. امروزه باتریهای لیتیوم یونی موجود در دستگاههای مختلف، به دما خیلی حساس هستند. با این حال شرکتهای تولید کننده، گوشیهای خود را در شرایط آزمایشگاهی تست میکنند و از سلامت باتری و فناوری شارژ سریع آن اطمینان حاصل میکنند. از طرفی دمای مناسب محیطی را یک فاکتور مهم تلقی میکنند.
با شارژ فوق سریع، گوشی شما به خودی خود داغ میشود، چه بسا اگر در همین حین نیز زیر نور مستقیم خورشید قرار گرفته باشد، اوضاع کمی پیچیده و احتمال آسیب زیادتر خواهد شد. بنابراین بهتر است که از این قابلیت در زیر نور مستقیم آفتاب اصلا استفاده نکنید.
در صورتی که چارهای جز شارژ سریع آن هم در معرض نور آفتاب ندارید، برای محافظت از گوشی در برابر گرما، حداقل گارد یا کاور محافظ دستگاه خود را بردارید تا حداقل گرمای تولید شده حبس باقی نماند و زودتر از دستگاه خارج شود. این امر باعث شده روند شارژ گوشی شما نیز بهبود چشمگیری پیدا کند.
راه حل چهارم: لطفا و تاکیدا گوشی هوشمند خود را درون یخچال یا آب قرار ندهید
چهارمین راهکار برای محافظت از گوشی در برابر گرما این است که گوشی را درون یخچال یا آب قرار ندهیم. ممکن است فکر کنید که این ایده احمقانه به نظر میرسد و هیچکسی حاضر به انجام این کار نیست. اما باید بدانید که اگر شما چنین تفکری را دارید، تنها یک دلیل دارد که آن هم فنی بودن شما را میرساند. اما تصور نکنید که سایر افراد یک جامعه با شما هم نظر و هم عقیده باشند.
در واقع ایده قرار دادن تلفن همراه درون آب یا یخچال آن هم در مواقعی که بسیار داغ میکند، ممکن است اولین فکری باشد که به ذهن برخی افراد جامعه خطور کند.
هرچند این نکته را هم توجه داشته باشید که تمامی گوشیهای هوشمند امروزی در برابر آب مقاوم نیستند. همین طور زمانی که آنها را درون یخچال قرار میدهید ممکن است بخاطر تغییرات شدید دمایی، درون گوشی شما تقطیر یا چگالش صورت بگیرد. باید در نظر داشته باشید که اگر این پدیده درون اجزای حساس گوشی شما اتفاق بیفتد، ممکن است به اتصالات کوتاه خطرناکی منجر شود.
در طرف دیگر لنزهای دوربین شما ممکن است در اثر این پدیده، دچار مه (بخار) گرفتگی شوند. در صورت بروز چنین اتفاقی باید از دوربین عزیز و دوست داشتنی گوشی خود خداحافظی کنید. پس قبل از انجام هر کاری، به نتایج بعدی آن حتما فکر کنید.
راه حل پنجم: همه چیز را آویزان کنید
پنجمین راهکار برای محافظت از گوشی در برابر گرما این است که گوشی خود را آویزان کنید. به احتمال زیاد شما نیز طبق عادت تمایل دارید که گوشی هوشمند خود را درون جیب خود قرار دهید. با این حال باید توجه داشته باشید که در تابستان، نور مستقیم خورشید به همراه گرمای بدن باعث شده تا گوشی شما بیشتر از حد معمول داغ شود. یکی از راههایی که به خنک سازی گوشی شما هنگام تابستان کمک شایانی میکند، افزایش گردش هوا اطراف دستگاه است.
برای محافظت از گوشی در برابر گرما شما میتوانید با تهیه یک بند موبایل، تلفن همراه خود را به خود آویزان کنید. هرچند این کار ممکن است به مذاق خیلی از افراد خوش نیاید اما برای سلامتی گوشی همراه شما بسیار ضروری است.
برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد گوشی همراه، شما چه پیشنهاداتی دارید؟
از این که نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید بسیار خرسند خواهیم شد. به عنوان مثال شما در موقع کار با گوشی گیمینگ خود از فن خارجی مربوطه استفاده میکنید؟ یا این که کاور یا گارد محافظ گوشی شما به نحوی است که تلفن همراه را سالم و خنک نگه دارد؟ با ما در ارتباط باشید.
منبع: nextpit