در رخنه اطلاعاتی فیسبوک چه اتفاقی افتاد؟

توسط سمیرا گلکار
3 minutes read

اطلاعات شخصی 533 میلیون کاربر فیسبوک در اینترنت منتشر شد. این رقم درصد عظیمی از جمعیت جهان را شامل می‌شود در نتیجه شما هم باید بررسی کنید و ببینید که آیا شماره تلفن یا اکانت شما هم تحت تأثیر این رخنه امنیتی قرار گرفته یا خیر. در این مطلب به شما خواهیم گفت که چطور می‌توانید این کار را انجام داده و از اطلاعات خودتان حفاظت کنید.

چه داده‌هایی از فیسبوک به سرقت رفته اند؟

اولین نکته‌ای که باید درباره آن صحبت کنیم، نوع اطلاعات منتشر شده است. این داده‌ها تقریباً همه اطلاعات حساب‌های فیسبوک را شامل می‌شود از جمله نام کامل، شماره تلفن، موقعیت مکانی، تاریخ تولد، ایمیل آدرس، وضعیت رابطه و غیره.

این اطلاعات در اینترنت منتشر شده و همه می‌توانند در صورت جستجوی درست به آنها دسترسی پیدا کنند. کاربران تحت تأثیر این رخنه امنیتی از آمریکا، بریتانیا، هندوستان و بیش از صد کشور دیگر هستند. در واقع اگر شما هم اکانت فیسبوک دارید، باید به این مسئله اهمیت بدهید.

تمامی 533 میلیون رکورد اطلاعاتی کاربران فیسبوک در اینترنت منتشر شده و همه به آنها دسترسی دارند.

این یعنی اگر شما هم حساب فیسبوک دارید، احتمال اینکه شماره تلفن مورد استفاده برای آن حساب لو رفته باشد بسیار زیاد است.

ریشه این رخنه امنیتی به سال 2020 برمی گردد یعنی زمانی که شماره تلفن همین تعداد کاربر (یعنی 533 میلیون) منتشر شد. این رخنه اطلاعاتی بر اساس همین رخنه قبلی شکل گرفته و باعث بدتر شدن شرایط شده است.

چگونه بررسی کنیم که شماره تلفن ما در این رخنه منتشر شده یا خیر؟

اول کار را با بررسی شماره تلفن شروع می‌کنیم. می‌توانید برای انجام این کار از سایتی به اسم The News Each Day استفاده کنید که با درج شماره تلفن شما مشخص می‌کند که آیا اطلاعات کاربری با این شماره هم در این رخنه اطلاعاتی لو رفته یا خیر.

پس از اینکه وارد سایت شدید، شماره تلفن خودتان را در کادر وارد کنید و بعد روی دکمه Check کلیک کنید.

اسکرین شات سایت The News Each Day

اگر شماره تلفن شما در این رخنه اطلاعاتی افشاء نشده باشد این پیام را مشاهده می‌کنید: Result: Your phone number is not in the data.

بررسی شماره

اما اگر شماره تلفن شما در این رخنه وجود داشته، حداقل باید پسورد اکانتتان را تغییر دهید. توصیه می‌کنیم هرجا ممکن بود از احرازهویت 2 مرحله‌ای استفاده کنید.

چگونه بررسی کنیم که ایمیل ما هم در این رخنه اطلاعاتی منتشر شده یا خیر؟

برای بررسی این موضوع می‌توانید از سایتی به اسم Have I Been Pwned استفاده کنید.

با مرورگری مثل کروم وارد این سایت شوید. ایمیل آدرس خودتان را وارد کرده و بعد روی دکمه Pwned? کلیک کنید.

اسکرین شات سایت Have I Been Pwned

متأسفانه این احتمال وجود دارد که ایمیل آدرس شما در رخنه‌های اطلاعاتی غیر از حادثه فیسبوک منتشر شده باشد. صفحه را اسکرول کرده و فیسبوک را پیدا کنید و البته اگر نتوانستید فیسبوک را پیدا کنید این یعنی اطلاعات شما در حادثه اخیر منتشر نشده است.

پیام خطر برای افشای اطلاعات

اگر اطلاعات شما در این رخنه منتشر شده یا نگران سایر حوادث مشابه هستید، توصیه می‌کنیم که پسوردتان را عوض کرده و هر جا ممکن بود از احرازهویت 2 مرحله‌ای استفاده کنید.

رخنه‌های اطلاعاتی هرگز خوشایند نیستند به خصوص برای سایت‌های بزرگی مثل فیسبوک. توصیه می‌کنیم که همیشه در جریان اخبار این رخنه‌ها قرار بگیرید تا در صورت نیاز به اقدام هر چه سریع تر اقدام کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟