فهرست عنوانها
امروز قصد داریم یک میانرده دیگر شیائومی را نقد کنیم، به گوشی می لایت فورجی شیائومی خوش آمد بگویید. ما واقعا مطمئن نیستیم غول چینی چطور با کمبود چیپست در سطح جهان، چطور به تولید بیسابقه این همه گوشی ادامه میدهد. اما خوشحال هستیم تا الان همه چیز برایشان خوب بوده است.
در پایان نقد گوشی می 11 لایت فایو جی شیائومی، آن را از صمیم قلب تحسین کردیم و امیدواریم مدل ارزانتر آن نیز به همان خوبی باشد. می 11 لایت درست مانند مدل فایوجی خود با طراحی مشابه با گوشی می 11 پرچمدار ساخته شده است و قابلیتهای مشابهی مانند یک نمایشگر اولد با نرخ تازهسازی بالا، کیفیت دوربین دوستداشتنی، عمر باتری طولانی، سرعت شارژ بالا و بخش نرمافزاری روان دارد.
خوشحال هستیم که شیائومی با دقت قابلیتهایی را انتخاب کرده است که بیشتر از همه اهمیت دارند. نمایشگر اولد 6.55 اینچی با پشتیبانی از رنگ 10 بیتی، استاندارد HDR10 و نرخ تازهسازی تصوی 90 هرتز کیفیت عالی دارد.
نرخ نمونهگیری لمس آن نیز 240 هرتز است تا تضمین دیگری برای تجربه کار روان با گوشی می 11 لایت فورجی باشد.
مجموعه دوربین سهگانه روی پنل پشتی یادآور دوربینهای می 11 و شبیه به مدل فایوجی است، بنابراین تشکیل شده است از دوربین اصلی 64 مگاپیکسل، فوق عریض 8 مگاپیکسل و ماکرو 5 مگاپیکسل.
از همه نوع حالت عکاسی از جمله نایت مد، نوردهی طولانی و پرو برای تمام دوربینها پشتیبانی میشود و سری می 11 بهصورت انحصاری مجهز به قابلیتهای فیلمبرداری مانند جهان موازی، متوقف کردن زمان، تایم لمس شبانه به همراه موارد دیگر شدند.
گوشی می 11 لایت فورجی از چیپست اسنپدراگون 732 جی استفاده میکند که در گوشی ردمی نوت 10 پرو نیز آن را دیده بودیم. تنها تفاوت قابل توجه بین این گوشی و مدل فایوجی آن استفاده گوشی دوم از چیپست قدرتمندتر اسنپدراگون 780 جی است.
گوشی Mi 11 Lite ممکن است متحمل تغییراتی برای کاهش قابل توجه قیمت شده باشد، ولی همچنان بلندگوهای استریو، اتصال NFC، درگاه میکرو اسدی و حتی یک پورت مادون قرمز را دارد.
از طرف دیگر با نگاه به برگه مشخصات با مدل لایتی روبرو هستیم که کمبودی ندارد. با این مقدمه مانند همیشه تا انتهای این مطلب با نقد گوشی می 11 لایت 4G شیائومی همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
مشخصات گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی
- بدنه: 160.5 در 75.7 در 6.8 میلیمتر، وزن 157 گرم، شیشه گوریلا گلس 5 روی پنل جلو و پنل شیشهای در پشت، فریم پلاستیکی
- نمایشگر: 6.55 اینچی، آمولد، 1 میلیارد رنگ، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز، نرخ نمونهگیری لمس 240 هرتز، نور صفحه 500 نیت، حداکثر روشنایی صفحه نمایش 800 نیت، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 402 پیکسل در هر اینچ
- چیپست: اسنپدراگون 732G (8 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هستهای (2 هسته کریو 470 گلد با سرعت کلاک 2.3 گیگاهرتز و 6 هسته کروی 470 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 618
- حافظه: 6 یا 8 گیگابایت رم، حافظه داخلی 64 یا 128 گیگابایت، UFS 2.2، جایگاه مشترک کارت حافظه و سیمکارت دوم
- سیستم عامل: اندروید 11، رابط کاربری MIUI 12
- دوربین پشت: عریض (اصلی): 64 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/1.8، 26 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.97 اینچی، اندازه پیکسل 0.7 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی؛ دوربین فوق عریض: 8 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، میدان دید 119 درجه، 1/4 اینچی، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر؛ دوربین ماکرو: 5 مگاپیکسل، فوکوس خودکار، لنز F/2.4
- دوربین جلو: 16 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.5، 1/3.06 اینچ، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر
- دوربین فیلمبرداری: دوربین پشت: 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه، فول اچدی با سرعت 30، 60 و 120 فریم بر ثانیه؛ لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ؛ دوربین جلو: فول اچدی با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه، اچدی با سرعت 120 فریم بر ثانیه
- باتری: 4250 میلیآمپر ساعت؛ سرعت شارژ سریع 33 وات
- سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت جانبی، پورت مادون قرمز
ویژگی که بیشتر از همه نبود آن حس میشود، مقاومت در برابر رطوبت است. با آن که گوشی پوکو ایکس 3 پرو با قیمت مشابه تاییدیه IP53 را گرفته است و سامسونگ اعضای اخیر سری گلکسی A خود را با دریافت تاییدیه IP67 کاملا ضدآب کرده است، اما شیائومی برای گوشی می 11 لایت فورجی چنین برنامههایی نداشته است.
مشکل آن چنان حادی نیست، ولی رقبا از چنین قابلیت محبوب الزامی استفاده میکنند.
جعبه گشایی گوشی Mi 11 Lite شیائومی
متعلقات داخل جعبه فروش این گوشی شبیه به اکثر گوشیهای پوکو و ردمی است؛ یعنی یک آداپتور 33 وات، یک کابل 3 آمپر یواسبی سی به ای و همچنین یک رابط پورت یواسبی سی به 3.5 میلیمتری.
داخل جعبه یک قاب سیلیکونی شفاف نیز وجود دارد که آن را در جعبه تمام گوشیهای شیائومی میبینیم و جای تحسین دارد. شیائومی همچنین روی نمایشگر نیز در کارخانه یک محافظ صفحه نازک نصب کرده است. کیفیت آن پایین است و خیلی زود لک میافتد و ما واقعا نمیتوانستیم این همه لک را تحمل کنیم و بنابراین آن را برداشتیم.
طراحی و کیفیت ساخت گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی
دو مدل لایت می 11 بدون شک جزو شیکترین و سبکترین گوشیهایی هستند که اخیرا به دست گرفتیم. در یک نگاه یا با اولین لمس، عاشق آنها خواهید شد و ما به محض جعبهگشایی این دو گوشی از آنها خوشمان آمد.
هرکدام از این مدلهای لایت 6.8 میلیمتر ضخامت و 157 گرم یا کمی بیشتر وزن دارند. چنین مشخصاتی در تضاد با اکثر میانردههای مدرن بازار است. اما حتی با پروفایل باریک و وزن کم، هر دو دستگاه مجهز به سختافزار قدرتمندی هستند.
خب ما قبلا رنگ مشکی مدل فایوجی را دیده بودیم و حالا باید شما را با مدل مشکی گوشی می 11 لایت فورجی آشنا کنیم.
هر دو مدل لایت به جز ظاهر شیشه پنل پشتی شبیه به یکدیگر هستند که در مدل 5G یخزده و براق در مدل 4G است. اما مدل مشکی تحت بررسی ما تنها مدل با پنل پشتی براق در بین تمام سری می 11 لایت است.
تمام مدلهای دیگر این گوشی به رنگ آبی و صورتی، ظاهر یخزده مقاوم به لک افتادن دارند.
گوشی می 11 لایت فورجی که رسما به اسم می 11 لایت شناخته میشود، یک گوش هوشمند با دو صفحه شیشهای در پشت و جلو و یک فریم پلاستیکی است. پنل جلو از شیشه گوریلا گلس 5 (در مدل فایوجی از نسل 6 استفاده شده است) ساخته شده است، در حالی که سازنده شیشه عقب مشخص نیست.
طرفین گوشی Mi 11 Lite نسبتا عجیب هستند. توضیح میدهیم، فریم این گوشی خمیدگیهای همیشگی را دارد ولی در بالای آن میتوانید فریم خارجی نمایشگر را ببینید (و حس کنید) که بیرون زده است.
فریم خارجی نمایشگر یک قطعه مشکی نازک پلاستیکی است که روی گوشیهای پرچمدار مانند آن را نمیبینید. اما به لطف حضور آن، از خوشدستی و محکم قرارگیری گوشی در دست با وجود سطوح براق آن، لذت بردیم.
متاسفانه این گوشی حتی در برابر پاشیدن تصادفی رطوبت مقاوم نیست. بدون شک درگاه سیمکارت با یک درپوش لاستیکی ایمن شده است، ولی جدا از آن این گوشی را کاملا باید از آسیب توسط آب به دور نگه دارید.
خوشبختانه شیائومی دو گوشی پوکو ایکس 3 پرو و ردمی نوت 10 پرو را مجهز به استاندارد IP53 کرده است. طبق انتظار تمام نمای جلو را نمایشگر اولد 6.55 اینچی پوشانده است.
این نمایشگر یک بریدگی کوچک برای میزبانی از دوربین سلفی 16 مگاپیکسل اطراف گوشه بالا سمت چپ دارد. تمام 4 حاشیه اطراف گوشی ضخامت اندک معقول و ظاهر متعادلی دارند.
ممکن است متوجه توری فوقالعاده باریک بالای نمایشگر شوید که پشت آن یکی از اسپیکرهای استریو مخفی شده است و همانطور که باید حدس زده باشید نقش دیگر آن بلندگوی مکالماتی است.
گوشی می 11 لایت فورجی فاقد چراغ نوتیفیکیشن است همیشه میتوانید قابلیت افکتهای زنده را برای دیدن نوتیفیکیشنها فعال کنید.
روی قاب پشتی و بهویژه مجموعه دوربین طراحی مشابه با می 11 و می 11 لایت فایوجی را میبینید. مدل مشکی ما یک شیشه تخت خاکستری تیره دارد، در حالی که شیشه دو مدل دیگر صورتی و زرد با یک ظاهر یخزده و مقاوم در برابر لک انگشت است.
نگاه به این گوشی براق دوستداشتنی و جذابیت بالایی دارد، ولی کافی است 15 دقیقه آن را به دست بگیرید تا به کابوسی از لک انگشت تبدیل شود. همه جای اثر، گرد و غبار و کثیفیهای دیگر دیده میشود و احتمالا چون خبری از روکش اولئوفوبیک نیست، پاک کردن آنها زحمت فراوانی دارد. توصیه ما خرید مدلهای به رنگ دیگر است.
آرایش دوربین گوشی می 11 لایت فورجی به دو مدل می 11 و 11 لایت فایوجی شباهت دارد. یعنی یک شیشه دو بخش استفاده شده است که بخش بزرگتر و براق در خود دوربین فوق عریض و فلاش الایدی دوتایی را دارد و شیشه ضخیمتر و کوچکتر میزبان دوربین اصلی و ماکرو است.
حالا نوبت فریم رسیده است. در سمت چپ هیچی دیده نمیشود اما در سمت راست دکمه پاور و تنظیم صدا قرار دارند. در دکمه پاور حسگر اثر انگشت نیز نصب شده است.
حسگر همیشه روشن است و به محض لمس شدن کار میکند. زمان گرفتن گوشی در دست ممکن است با ثبات اشباه اثر انگشت روبرو شوید. اگر چنین موضوعی برایتان آزاردهنده است، پیشنهاد میکنیم از بخش تنظیمات نحوه فعال شدن حسگر را به Touch to Press تغییر دهید.
در بالای گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی پورت تابنده نور مادون قرمز و یکی از میکروفونها قرار دارد. در پایان میکروفون اولیه، اسپیکر استریو دوم، پورت یواسبی سی و درگاه سیمکارت است.
درگاه سیمکارت از نوع هیبریدی است، یعنی همزمان نمیتوانید از سیمکارت دوم و کارت حافظه استفاده کنید.
همانطور که باید متوجه شده باشید، گوشی می 11 لایت فورجی بسیار دوستداشتنی به علت کیفیت ساخت متفکرانه، وزن و اندازه متعادل، نمایشگر اولد بسیار امیدبخش و طراحی در حد پرچمدارها با طراحی دوربین باریک روی قاب پشتی است.
در واقع این گوشی در مقایسه با رقبای خود به مراتب کمتر روی میز وول میخورد (اگر به گوشه بالای آن آهسته بزنید).
تنها دوست داشتیم این گوشی در برابر رطوبت بهنوعی مقاوم بود تا کامل باشد. اما در همین حالت فعلی برای یک میانرده 299 یورویی بیشتر از اندازه قابلیت دارد و «در یک کلام عالی» است.
نمایشگر گوشی Xiaomi Mi 11 Lite
نمایشگر دو مدل می 11 لایت وجه اشتراک زیادی دارند؛ اندازه و شارپی یکسان 402 پیکسل در هر اینچ، بریدگی مشابه کوچک، پشتیبانی از رنگ 10 بیتی و توانمند برای نمایش محتوای HDR10. نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز و نرخ نمونهگیری لمس 240 هرتز هستند.
گرچه نمایشگر می 11 لایت فورجی بیکیفیتتر به نظر میرسد. با آن که مدل فایوجی از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند، ولی در مدل فورجی حداکثر HDR10 است (گرچه مشکل حادی نیست) و روی نمایشگر مدل فایوجی را شیشه محافظ گوریلا گلس 6 پوشانده است. در حالی که در مدل دیگر از نسل 5 استفاده شده است.
به عبارت دیگر تفاوت ظاهری ولی ذات مشابه. برای این گوشی لازم به ذکر است بهروزرسانی منتشر شده است که نسخه MIUI را به 12.0.8 ارتقاء میدهد.
این آپدیت تعدادی باگ را برطرف میکند، باعث ثبات عملکرد میشود و تعدادی تغییر در رابط کاربری و دوربین در خود دارد. اما نکته جلب ارائه میانبری برای دانلود تاییدیه Widevine L1 است که در مسیر Settings -> Password and Security -> Fingerprint Unlock -> Fingerprint payments آن را میتوانید پیدا کنید.
با دانلود آن حالا میتوانید فیلمهای نتفلیکس و آمازون پرایم را با دقت کامل فول اچدی HDR10 ببینید. باورتان میشود؟!
نمایشگر از نرخ تازهسازی استاندارد 60 هرتز پشتیبانی میکند یا آن را میتوانید روی تنظیمات 90 هرتز قرار دهید. در حالت دوم، نمایشگر زمان لمس آن یا اسکرول کردن یا استفاده از ویدئو پلیرها (یوتیوب، پلیر Mi Video، نتفلیکس، آمازون) همیشه روی حالت 60 هرتز برخواهد گشت.
ما متوجه شدیم تعدادی از بازیهایی که با نرخ تازهسازی بالا اجرا میشود، نمایشگر گوشی می 11 لایت فورجی را با چنین قابلیتی شناسایی نمیکنند. اما این موضوع واقعا اهمیتی ندارد چون چیپست مدل فورجی این گوشی برخلاف مدل فایوجی نمیتواند بسیاری از بازیهای محبوب را با سرعت بیشتر از 60 فریم بر ثانیه اجرا کند، چه برسد به 90 فریم بر ثانیه.
شیائومی قول داده است نور صفحه زمان تنظیم به حالت خودکار به 800 نیت و دستی 500 نیت برسد.
تستهای ما نشان داد گوشی به این وعدهها عمل میکند. ما زمان فعال کردن حالت High Brightness حداکثر، به عنوان مثال در یک روز کاملا آفتابی، مقدار نور صفحه 826 را اندازه گرفتیم و این آمار زمان تنظیم نور صفحه به حالت دستی 480 نیت بود.
از طرف دیگر حداقل میزان روشنایی صفحه تنها 2.8 نیت است!
گوشی می 11 لایت فورجی مانند بسیاری دیگر از گوشیهای شیائومی سه پیشتنظیمات برای تغییر رنگ نمایشگر به اسامی خودکار، اشباع و اورجینال دارد که هر کدام برای یک فضای رنگ خاص هستند.
گوشی Xiaomi Mi 11 Lite برخلاف مدل فایوجی خود فاقد بخش تنظیمات پیشرفته است. گزینه خودکار برای بازتولید فضای رنگ DCI-P3 تنظیم شده است که نسبتا دقیق بود، البته اگر اندکی رنگ سفید و خاکستری با ته مایه آبی را در نظر نگیریم.
تنها در حالت خودکار میتوانید دمای رنگ را خودتان تغییر دهید یا از بین چند پیشتنظیمات انتخاب کنید. مشکل رنگهای آبی را میتوانید با انتخاب گزینه گرم از پیشتنظیمات دمای رنگ درست کنید.
حالت اشباع در مقایسه با حالت خودکار رنگها را برجستهتر میکند تنظیمات استاندارد نمایشگر برای فضای رنگ sRGB است و در این حالت متوسط deltaE برابر با 0.9 را اندازه گرفتیم.
گوشی می 11 لایت فورجی از قابلیت MEMC یا سایر راهکارهای افزایش مقیاس فریم تصویر به کمک هوش مصنوعی برای روانی محتوای ویدئویی، پشتیبانی نمیکند.
عمر باتری گوشی Mi 11 لایت شیائومی
شیائومی یک باتری 4250 میلیآمپر ساعت را برای چنین گوشی جمعوجور و سبکی انتخاب کرده است. این مدل از فایوجی پشتیبانی نمیکند و مجهز به یک مدل محبوبتر X15 LTE کوآلکام است. بنابراین نمیدانیم واقعا انتظار چه نتایجی را داشته باشیم، گرچه گوشیهای شیائومی هرگز ما را مایوس نکردند.
ما باید با خوشحالی ماندگاری بسیار خوب شارژ باتری را گزارش دهیم. شارژ باتری مدل فورجی زمان قرارگیری روی تنظیمات 90 هرتز نمایشگر تا 11 ساعت میتواند دوام آورد یا میتوانید بیش از 14 ساعت فیلم مشاهده کنید.
در این حالت تنظیمات نمایشگر همیشه روی حالت 60 هرتز است. ترکیب این نتایج با آمار 24 ساعت تماس صوتی اینترنتی به معنای یک امتیاز عالی در تستهای ما است که در تصویر زیر میتوانید ببینید.
سرعت شارژ گوشیMi 11 Lite شیائومی
گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی مانند برادر فایوجی خود از سرعت شارژ 33 وات پشتیبانی میکند. داخل جعبه شارژر مربوطه با کابل مناسب قرار دارد.
شارژ باتری پس از 30 دقیقه به 58 درصد میرسد که به اندازه کافی است و مشابه با آمار مدل فایوجی است.
برای شارژ کامل باید تقریبا یک ساعت یا اگر بخواهیم دقیق بگوییم 64 دقیقه صبر کنید. این سرعت شارژ واقعا بالا است، اما فراموش نکنید گوشی می 11 لایت فورجی یک باتری 4250 میلیآمپر ساعت دارد، در حالی که اکثر گوشیهایی که در تصویر زیر میبینید از باتریهای 5000 میلیآمپر ساعت استفاده میکنند.
کیفیت صدای گوشی می 11 لایت 4G شیائومی
این گوشی مجهز به بلندگوهای استریو از نوع هیبریدی است، یعنی یک بلندگوهای اختصاصی در پایین دیده میشود و نقش بلندگوهای مکالماتی در بالا اسپیکر دوم است.
ما چندین آهنگ و ویدئو را برای تست کیفیت صدا اجرا کردیم و بلندی حجم و خروجی صدا متعادل و لذتبخش بود. یقینا صدای بلندگوی مکالماتی کمتر است، اگر دست خود را روی بلندگوی پایینی بگذارید متوجه آن میشوید، اما به لطف موقعیت آنها به سمت جلو کیفیت صدا متعادل حفظ شده است.
گوشی Mi 11 Lite در تست بلندگوی ما امتیاز «بسیار خوب» را به دست آورد و کیفیت صدای مشابه با مدل 5G داشت. این گوشی صداهای با فرکانس میانی را بهخوبی پخش کرد، حروف با صدا عالی شنیده شدند و صداهای با فرکانس بالا خاموش بودند. باس تقریبا وجود ندارد، ولی با یک گوشی روبرو هستیم نه یک اسپیکر قابل حمل.
بخش نرمافزاری گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی
این محصول گوشی با سیستم عامل اندروید 11 و رابط کاربری MIUI 12 عرضه شده است. لانچر MIUI 12 مدتی پیش منتشر شده است و حتی با آن که از اندروید 11 استفاده میکند ولی با توجه به این که همه چیز را تغییر میدهد، واقعا مشخص نیست.
این گوشی از قابلیت نمایشگر همیشه روشن پشتیبانی میکند ولی واقعا نمیتواند همیشه روشن باشد، چون پس از ضربه آهسته روی آن به مدت 10 ثانیه فقط ظاهر میشود.
هیچ گزینهای برای همیشه روشن نگه داشتن آن یا فعال کردن آن طبق زمانبندی وجود ندارد. MIUI 12 تعداد زیادی تم برای این قابلیت دارد که میتواند از بین آنها انتخاب و سفارشی کنید. این قابلیت همچنین از ویژگی نورهای زنده پشتیبانی میکند، یعنی لبههای خمیده نمایشگر زمان دریافت نوتیفیکیشن جدید نورانی خواهد شد.
به کمک حسگر اثر انگشت جانبی میتوانید گوشی را از قفل خارج کنید. نصب آن ساده است، سرعت و دقت بسیار بالایی دارد.
توصیه میکنیم فعال شدن این حسگر همیشه روشن را روی روش فشار دادن قرار دهید، چون در غیر اینصورت با هر برخورد کف دست یا انگشت حسگر فعال و در نهایت غیرفعال خواهد شد و مجبور هستید گوشی را با واردن کردن پین باز کنید.
روش تشخیص چهره نیز برای از قفل خارج کردن گوشی وجود دارد، ولی امنیت آن کمتر است.
صفحه هوم مانند همیشه و پر از میانبرها، پوشهها و ویجتها است. آخرین صفحه از سمت چپ اگر فعال شود به قابلیت دیسکاور گوگل اختصاص داده میشود.
گوشی می 11 لایت فورجی برخلاف مدل فایوجی قابلیت Super Wallpapers را ندارد.
MIUI 12 یک کشوی اپلیکیشن انتخابی دارد و خودکار اپلیکیشنهای شما را در دستههای مختلف مرتب میکند. اولین دسته All است که تمام اپلیکیشنها را در بر میگیرد.
گزینههای بعدی ارتباطات، سرگرمی، عکاسی، ابزارها، اخبار و تجارت هستند. میتوانید این دستهها را سفارشی یا کاملا غیرفعال کنید.
اگر دوست داشته باشید خود کشوی اپلیکیشن را نیز میتوانید غیرفعال کنید.
ویژگی جالب دیگر سایهبان نوتیفیکیشن است که به مرکز نوتیفیکیشن و مرکز کنترل تقسیم شده است. شبیه به گوشیهای آیفون، مرکز نوتیفیکیشن را با کشیدن به پایین از گوشه سمت چپ صفحه و مرکز کنترل را با کشیدن از سمت راست ظاهر کنید.
اگر این تغییر را نمیپسندید، امکان غیرفعال کردن مرکز کنترل وجود دارد و سایهبان ظاهر و عملکرد قدیم خود را خواهد داشت.
task switcher تغییر زیادی نکرده است. با باز کردن آن تمام اپلیکیشنهای اخیر خود را در دو ستون خواهید دید. میتوانید روی هر کارت آهسته بزنید و آن را نگه دارید تا صفحه به دو نیم تقسیم شود یا برای بستن آن دست خود را روی صفحه به سمت چپ یا راست بکشید.
در بالا یک دکمه جدید به اسم پنجرههای شناور وجود دارد. شما هر اپلیکیشنی را میتوانید در یک حالت شناور قرار دهید، ولی همزمان تنها یکی از این پنجرهها باید داشته باشید.
تمها بخش قابل توجهی از رابط کاربری MIUI هستند و در نسخه 12 آن نیز وجود دارند. از فروشگاه Themes میتوانید تمهای جدید را دانلود کنید و پس از فعال کردن آن کاغذ دیواری، زنگ تماس، آیکونهای سیستمی، فونتهای سیستمی و حتی استایل نمایشگر همیشه روشن تغییر میکند.
شیائومی چندین گزینه بیشتر برای حفظ حریم خصوصی در MIUI 12 قرار داده است. حالا زمانی به اشتراکگذاری مواردی مانند تصاویر و ویدئوها میتوانید اطلاعاتی مانند موقعیت و سایر متا دیتا (از جمله اطلاعات دستگاه) را حذف کنید و بهتر مراقب حریم خصوصی خود باشید. دست شیائومی درد نکنه!
لانچر MIUI همچنین یک اپلیکیشن امنیتی دارد. به کمک این اپلیکیشن میتوانید حضور بدافزار را در گوشی خود بررسی، لیست سیاه را مدیریت، مصرف داده گوشی را محدود یا کنترل، رفتار باتری را تنظیم و مقداری از حافظه رم را آزاد کنید.
همچنین توسط آن میتوانید مجوزهای اپلیکیشنهای نصب شده را مدیریت کنید و به شما اجازه میدهد رفتار باتری را در مورد اپلیکیشنهای منتخب تعریف کنید و تنها برای اپلیکیشنهای مورد انتخاب شما محدودیت داشته باشد.
علاوه بر این، MIUI یک اپلیکیشن اختصاصی گالری، موزیک و ویدئو پلیر دارد. در بعضی از مناطق جغرافیایی دو اپلیکیشن ویدئو و موزیک شامل گزینههای مربوط به استفاده از سرویسهای استریم پرمیوم میشوند.
اپلیکیشن Mi Remote نیز برای استفاده از پورت تابنده نور مادون قرمز و کنترل لوازم خانگی وجود دارد.
رام MIUI 12 در گوشی می 11 لایت فورجی از حالت تاریک (Dark Mode) نیز پشتیبانی میکند و حتی میتوانید کاغذدیواریها را مجبور به استفاده از آن کنید یا کاربرد آن را در اپلیکیشنهای فردی غیرسازگار محدود کنید.
MIUI 12 کاملا برای کار با نمایشگرهای با نرخ تازهسازی بالا بهینه شده است و روی گوشی می 11 لایت شیائومی ظاهر فوقالعادهای دارد.
همه چیز سریع و روان است، انیمیشنها ساده ولی با این حال تاثیرگذار هستند و توجه به جزئیات در سطح عالی انجام شده است. بدون شک ما از کار با بخش نرمافزاری این گوشی لذت بردیم.
بعضی از رامهای MIUI در اپلیکیشنهای پیشفرض تبلیغات را نشان میدهند و همه با این موضوع آشنا هستند.
نسخه بینالمللی رام این گوشی در اپلیکیشنهای سیستمی مواردی را به عنوان «پیشنهادات» نشان میدهد. ولی میتوانید آنها را از بخش تنظیمات غیرفعال کنید.
به عنوان مثال برای غیرفعال کردن تبلیغات داخل اپلیکیشن اسکنر فقط کافی است وارد بخش تنظیمات آن شوید و پیشنهادات را غیرفعال کنید.
از مسیر Settings->About میتوانید تبلیغات داخل فایل منیجر گوشی می 11 لایت فایوجی را غیرفعال کنید. برای تمها به تنظیمات بروید و گزینه Recommendations را غیرفعال کنید. یقینا این راهکارها ایدهآل نیست، ولی حداقل میتوانید از تمام آنها خلاص شوید.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکهای گوشیMi 11 Lite شیائومی
گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی مجهز به چیپست اسنپدراگون 732 جی است که در دو گوشی ردمی نوت 10 پرو و گوشی پوکو ایکس ان اف سی شیائومی نیز استفاده شده بود.
اسنپدراگون 732G از نظر سختافزاری خویشاوند نزدیک S730 و S730G است.
پردازنده مرکزی آن دو هسته کورتکس A76 (کریو 470 گلد) با سرعت کلاک 2.3 گیگاهرتز و 6 هسته کورتکس A55 (کرین 470 سیلور) با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز دارد که همگی براساس گره 8 نانومتری LPP ساخته شدند.
هر 3 چیپست سری S73x پردازنده گرافیکی مشابه آدرنو 618 دارند. مدل روی 730G در مقایسه با S730 به مقدار 75 مگاهرتز سرعت کلاک بالاتر و برابر با 575 مگاهرتز دارد، ولی پردازنده گرافیکی داخل گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی حالا به 800 مگاهرتز میرسد.
در نهایت این گوشی را میتوانید با حافظه داخلی متفاوت 64 یا 128 گیگابایت UFS 2.2 بخرید. رم هر دو مدل 6 گیگابایت و از نوع LPDDR4X است، ولی یک مدل 8/128 گیگابایت نیز وجود دارد که ما در حال نقد آن هستیم.
پردازنده SD732G این گوشی قدرت متوسطی در کلاس میانردهها دارد، اما به هیچوجه در حد اسنپدراگون 860 با توان پرچمدار (داخل گوشی پوکو ایکس 3 پرو) و اسنپدراگون 780 جی (داخل گوشی می 11 لایت فایوجی) قرار نمیگیرد.
با این حال تنها چیزی که از آن مطمئن هستیم قدرت مناسب این پردازنده 7 هستهای برای انجام هرکاری است و بهندرت تاخیری را مشاهده خواهید کرد.
پردازنده گرافیکی آدرنو 618 نیز قدرتی در حد بسیاری از دوستان میانرده گوشی می 11 لایت فورجی مانند گوشی ریلمی 8 پرو، پوکو ایکس 3 پرو و ریلمی 7 دارد.
قدرت آن برای گیمینگ قابل قبول است، ولی نباید انتظار اجرای بازیها با نرخ فریم بالا یا با تنظیمات گرافیکی پیشرفته مانند ضدپلگی (antialiasing) را داشته باشید.
گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی در بنچمارک ترکیبی انتوتو امتیازی در حد ردمی نوت 10 پرو، پوکو ایکس 3 ان اف سی، ریلمی 8 پرو و ریلمی 7 به دست آورد. این گوشی برای کلاس خود بهخوبی مجهز شده است، حتی با آن که کار این گوشی در رقابت با محصولات دیگر خود شیائومی سخت است.
گوشی می 11 لایت فورجی عملکرد خام کافی برای این کلاس از میانردهها دارد. گوشی با ثبات عملکردی بالا که در تست 3D Mark Stress Test توانست امتیاز پایداری 95 درصد را به دست آورد و فوقالعاده خنک کار میکند.
ما در تمام بخشهای رابط کاربری MIUI و سایر اپلیکیشنهای سازگار با نرخ تازهسازی تصویر بالا، مشکلی نداشتیم و همه چیز روان و بدون تاخیر اجرا شد.
بحث گیمینگ کمی متفاوت است، بازیهای کمی قادر به این هستند از مرز 60 فریم بر ثانیه عبور کنند، بنابراین اگر بازی با نمایشگر 90 هرتز این گوشی سازگار نیست، چیزی را از دست ندادید.
ما روی دو گوشی می لایت 11 فورجی و فایوجی بازی Dead Trigger 2 را اجرا کردیم و متوجه شدیم این بازی با سرعت تقریبا 40 فریم بر ثانیه و گرافیک نه چندان خوب روی مدل فورجی اجرا میشود، در حالی که روی مدل فورجی با سرعت تقریبا 90 فریم بر ثانیه و ظاهر بهتر اجرا شد.
همین قضیه باید برای بسیاری از بازیهای مدرن دیده شود. بنابراین با آن که تجربه کار با گوشی فورجی خوب است اما اگر به بازی علاقه دارید، شاید خرید مدل 5G منطقیتر باشد.
دوربین گوشی می 11 لایت شیائومی
دوربینهای این گوشی شبیه به مدل فایوجی است و هر دو را باید سادهتر از دوربینهای سهگانه می 11 پرچمدار بدانیم.
دوربینها عبارتند از دوربین اصلی 64 مگاپیکسل، فوق عرض 8 مگاپیکسل و دوربین تلهماکرو 5 مگاپیکسل.
بخواهیم مقایسه کنیم دوربینهای می 11 حسگر اصلی 108 مگاپیکسل با سیستم OIS، فوق عریض 13 مگاپیکسل و دوربین ماکرو مشابه 5 مگاپیکسل هستند.
گوشی Mi 11 Lite 5G از حسگر S5KGW3 سامسونگ استفاده میکند. این حسگر 1/1.97 اینچی با اندازه پیکسل 0.7 میکرومتر و فیلتر تتراسل (توصیف سامسونگ از فیلتر Quad Bayer سونی).
این حسگر در کنار لنز 25 میلیمتری با دریچه دیافراگم F/1.8 قرار میگیرد و از فوکوس خودکار تشخیص فازی پشتیبانی میکند اما خبری از OIS نیست. این دوربین تصاویر را به دنبال ترکیب 4 پیکسل در 1 پیکسل، با دقت 16 مگاپیکسل بهصورت پیشفرض ذخیره میکند.
دوربین 8 مگاپیکسل بعدی حسگر IMX355 سونی به اندازه 1/4 اینچ و لنز فوق عریض 15 میلیمتری با دریچه دیافراگم F/2.2 است. فوکوس ثابت است.
دوربین ماکرو با می 11 فرقی ندارد و یک حسگر 1/5 اینچی S5K5E9 سونی با اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر و لنز 49 میلیمتری با دریچه دیافراگم F/2.4 است. این دوربین قابلیت فوکوس خودکار را از فواصل بین 3 و 7 سانتیمتر دارد.
گوشی می 11 لایت فورجی دوربین سلفی متفاوتی با مدل فایوجی دارد. در این گوشی جای دوربین 20 مگاپیکسل را یک ماژول 16 مگاپیکسل گرفته است.
دوربین جلو می 11 لایت براساس حسگر 1/3 اینچی IMX471 سونی با اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر و فیلتر رنگی Quad Bayer است.
با این حال، تصاویر با دقت کامل 16 مگاپیکسل ذخیره میشوند که اگر تصاویر را از نمای نزدیک نگاه کنید، متوجه تاثیر منفی آن روی کیفیت شوید. شیائومی دریچه دیافراگم لنز این دوربین را F/2.2 اعلام کرده است.
دوربین جلو قادر به فوکوس خودکار نیست.
اپلیکیشن دوربین مانند همیشه است برای تغییر حالات عکاسی، دست خود را روی صفحه به سمت چپ یا راست میکشید و تمام حالات عکاسی به جز ماکرو در دسترسی شما هستند.
میانبر زوم روی نمایاب است که بین دوربینهای فوق عریض، زوم 1 برابر و 2 برابر (دیجیتال) جابهجا میشود. در انتهای مخالف نمایاب، سوئیچ حالت فلاش، یک سوئیج HDR، یک تاگل هوش مصنوعی، گوگل لنز و یک عصای جادویی با افکتهای زیباتر کردن چهره و فیلترها قرار دارند.
پشت یک منو همبرگری گزینههای بیشتری از جمله حالت گمشده ماکرو به همراه میانبری به بخش تنظیمات دیده میشود.
چیزی که در این بخش پیدا نخواهید کرد، گزینهای برای تنظیم دقت خروجی هر کدام از دوربینها است.
حالت پرو برای تمام دوربینهای معمولی، فوق عریض و ماکرو میتوانید استفاده کنید.
عکاسی با دقت کامل 64 مگاپیکسل نیز گزینه خود را دارد. برای دوربین اصلی میتوانید سرعت شاتر را تا 30 ثانیه و ایزو را تا 6400 تغییر دهید.
برای دوربین فوق عریض، آهستهترین سرعت شارژ تا 30 ثانیه و برای ماکرو 1 ثانیه است. دو دوربین اصلی و فوق عریض میتوانند از حالت نایت مد استفاده کنند.
حالت نایت مد خودکار حالا در بخش تنظیمات گزینه جدیدی دارد و بهصورت پیشفرض در گوشی می 11 لایت فورجی فعال است.
عملکرد آن شبیه به آیفونها است، یعنی گوشی تصمیم به استفاده کردن یا نکردن از نایت مد میگیرد. شیائومی برای هر کدام از حالتهای نایت مد اجازه تنظیم نوردهی را نمیدهد.
حالت نوردهی طولانی (Long Exposure) موجود است و پیشتنظیمات متفاوتی به اسامی جمعیت در حال حرکت، دنبالههای نئونی، نقاشی رنگ روغن، نقشی نوری، آسمان پرستاره و دنبالههای ستارهای دارد
در نهایت حالت جلوههای سینمایی (Movie Effects) حالتهای ویژه هالیوود را در اختیارتان قرار میدهد که شیائومی به شدت به آنها افتخار میکند و شامل حالتهای زوم جادویی، شاتر آهسته، متوقف کردن زمان، تایم لپس شبانه و جهان موازی میشوند.
کیفیت تصاویر دوربین گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی
دوربین اصلی گوشی می 11 لایت شیائومی بهصورت پیشفرض تصاویر 16 مگاپیکسل میگیرد که شاهکار هستند! تصاویر شارپ هستند و جزئیات نهایی زیادی در آنها دیده میشود.
پوششهای گیاهی حتی با آن که کمی بیش از حد شارپ شدند، ظاهر طبیعی دارند و میتوانیم ببینیم ظاهر چمنها به خوبی حفظ شده است، در حالی که بعضی از میانردهها بسیار بد آنها را لکآلود میکنند.
مقدار پارازیت در تمام صحنهها به شدت پایین است.
دامنه دینامیک عالی است اما اصلا افراط نشده است. زمانی که پیش میآید تا HDR فعال شود، در پردازش افراط نخواهد شد. نتیجه آن ظاهر طبیعی تصویر با برگرداندن بخشهایی از آسمان برش خورده و آشکار کردن مقداری جزئیات در سایهها است. اما با برگرداندن همه چیز به بهای افت کنتراست، ظاهر تصویر بیروح نخواهد شد.
تعادل سفید دقیق بود، دقت رنگها بدون توجه به صحنه عکاسی رعایت شده بود. تهمایه رنگ قرمزی که در تصاویر گرفته شده با مدل فایوجی دیدیم، در گوشی می 11 لایت فورجی به چشم نمیخورد.
تفاوت دیگر بین این دو سطح شارپی تصویر است، با آن که مقدار آن در مدل فایوجی عالی بود ولی در این گوشی بیشتر از سلیقه ما افراط شده است. گرچه به هیچوجه کیفیت تصویر را از بین نمیبرد.
در نهایت اگر رنگهای دقیق را نمیپسندید، شیائومی تاگل هوش مصنوعی را برای شما در نظر گرفته است. هوش مصنوعی در واقع یک قابلیت برای افزایش غلظت رنگها است.
گوشی می 11 لایت فورجی دوربین تلهفوتو ندارد، بنابراین تنها با تاگل 2x روی نمایاب میتوانید تصاویر را با بزرگنمایی 2 برابر و زوم دیجیتال بگیرید. از طرف دیگر این قابلیت مانند زوم بدون افت کیفیت نیست، بلکه یک بزرگنمایی دیجیتال ساده با برش تصویر و افزایش مقیاس است.
تصاویر 64 مگاپیکسل قابل قبول هستند، ولی نه آنچنان شاهکار. ابتدا ثبت این تصاویر چند ثانیه طول میکشد و اندازه فایل بسیار بزرگ بین 25 تا 40 مگابایت خواهد بود!
از طرف دیگر تصاویر با دقت بالا آنقدرت شارپ نبوده و کمی باپارازیت هستند، در حالی که رنگها کمی از آن چه که باید گرمتر هستند. ما سعی کردیم تعدادی از تصاویر را به 16 مگاپیکسل کاهش اندازه بدهیم، ولی متوجه افزایش جزئیات نشدیم و فقط شارپی تصویر کمتر شد. بهویژه در نواحی با پیچیدگی بالا (یعنی ظاهر بهتری دارند).
طبق بررسی ما، باید از حالت 64 مگاپیکسل استفاده کنید و سپس تصاویر نهایی را اگر میخواهید از پردازش دوربین خودداری کنید به 16 مگاپیکسل کاهش اندازه دهید. ولی بهای آن افت دقت رنگ و کمی اشغال فضای بیشتر روی گوشیتان است.
تصاویر 8 مگاپیکسل دوربین فوق عریض دوستداشتنی هستند. این تصاویر کنتراست خوب و رنگهای تقریبا دقیق دارند. دامنه دینامیک قابل قبول است. قابلیت تصحیح خودکار اعوجاج نیز عملکرد خوبی در صاف کردن خطوط دارد.
پارازیت نیز در حد معقولی پایین نگه داشته شده است. جزئیات آنقدر عالی نیست و تصاویر کمی ملایم هسند.
اما این موضوع احتمالا تنها مشکلی بود که با این دوربین گوشی می 11 لایت فورجی داشتیم و بزرگ نیست. اگر این تصاویر را با دقت بررسی نکنید، از آنها راضی خواهید بود.
دوربین تلهماکرو 5 مگاپیکسل با دوربین مشابه روی گوشی می 11 و می 11 لایت فایوجی یکسان است. این دوربین یک لنز 49 میلیمتری دارد و فاصله فوکوس آن بین 3 و 7 سانتیمتر است.
لنزهای طولانیتر اجازه میدهند با فاصله بیشتری از سوژه خود با همان بزرگنمایی عکس بگیرید، بنابراین سایهتان روی آن نخواهد افتاد و بهراحتی آن زنبور یا کفشدوزک را نخواهید ترساند.
از طرف به لطف طبیعت لنزهای تلهفوتو، سوژه حتی به لطف پرسپکتیو اندکی فشرده شده که لنز زوم فراهم میکند، ظاهر بهتری دارد.
بنابراین تصاویر 5 مگاپیکسلی که با این دوربین گرفتیم کاملا دلچسب هستند و ویژگیهایی مانند جزئیات بالا، رنگهای عالی و کنتراست خوب دارند. تصاویر میتوانستند با شارپی بیشتر بهتر باشند، ولی واقعا مشکل بزرگی نیست.
تنها توصیه ما چندین مرتبه عکاسی با این دوربین است، چون یک لنز تلهفوتو بدون سیستم لرزشگیر دارد و قفل کردن فوکوس کمی سخت است و گاهی تصاویر خارج از فوکوس و محو میافتند.
دوربین اصلی گوشی می 11 لایت فورجی حتی با نبود یک حسگر عمقسنج اختصاصی میتواند تصاویر پرتره بگیرد. از طرفی اگر نوردهی عالی باشد، تصاویر پرتره نیز عالی خواهند بود.
ما جداسازی ماهرانه (با توجه به کلاس گوشی) پسزمینه، افت بوکه شبیهسازی خوشایند و جزئیات و شارپی خوب سوژهها را دیدیم. گرچه اگر سوژه شما آرایش موی آشفته دارد آنقدر امیدوار نباشید.
اگر نور کافی نباشد، دوربین با تنظیمات ایزوی بالا عکس میگیرد و تصاویر اغلب با پارازیت یا محو خواهند بود.
گوشی می 11 لایت فورجی یک دوربین 16 مگاپیکسل سلفی دارد. در حالی که در مدل فایوجی دقت آن 20 مگایپکسل بود. با وجود تفاوت در دقت و حسگرها، هر دو فیلترهای Quad Bayer و کیفیت تصویر مشابه دارند.
دوربین جلو تصاویر سلفی با ظاهر طبیعی و متعادلی را ذخیره میکند. اگر نور کافی باشد، سوژهها همیشه جزئیات خوبی دارند و رنگها و کنتراست عالی هستند. از طرفی دامنه دینامیک حتی زمانی که حالت Auto HDR فعال نشد بالاتر از مقدار متوسط بود.
تصاویر به علت استفاده از فیلتر Quad Bayer باید 4 مگاپیکسل ذخیره شوند، ولی ظاهرا با مهارت به 16 مگاپیکسل افزایش مقیاس داده میشوند.
به همین دلیل تصاویر مورد نظر شارپترین نیستند، ولی از آن جایی که افراد کمی روی تصاویر سلفی خود زوم میکنند باید بگوییم اکثر اوقات عالی هستند.
از طرفی با کاهش اندازه تصاویر به 4 مگاپیکسل تصاویر شارپ خوبی نصیبتان خواهد شد. اگر شرایط نوردهی اطراف خوب نباشد، سوژهها نسبتا ملایم خواهند افتاد.
تصاویر سلفی پرتره عالی هستند. محوشدگی تصویر خوشایند است، سوژه جزئیات بالایی دارد و باید از رنگها و کنتراست تعریف کنیم. بعضی از پسزمینههای پیچیده ممکن است الگوریتم جداسازی پسزمینه را به مشکل بیاندازند، ولی حتی پرچمدارهای با حسگر عمقسنج چنین مشکلاتی را دارند تا بگوییم گوشی می 11 لایت فورجی عملکرد خوبی در این بخش دارد.
حالا اجازه دهید کیفیت دوربین در شب را بررسی کنیم. گوشی Mi 11 Lite 4G شیائومی مانند مدل فایوجی خود حالت نایت مد خودکار ندارد.
اما دارای گزینه Enhance Image Quality است که جایگزین گزینه مورد نظر شده است. دوربین در این حالت با انباشت چند تصویر روی یکدیگر کیفیت تصاویر را در روز و همچنین شب بهتر خواهد کرد.
همچنین اگر دوربین محیط اطراف را کم نور تشخیص دهد حالت Night Scene را فعال خواهد کرد، ولی نتیجه آن بهبود اندک کیفیت تصویر است و با نوردهی طولانی شبیهسازی شده حالت نایت مد فرق دارد.
گزینه Auto Enhance بهصورت پیشفرض فعال است و تصاویر همگی در این حالت گرفته شدند. تصاویری که در حالت پیشفرض در شب میگیرید واقعا خوب هستند. جزئیات برای چنین صحنههای کافی است، شارپی قبال قبول بوده و میتوانید زمان بررسی دقیق جزئیات مهم را ببینیم.
یقینا شارپی تصاویر در حد پرچمدارها نبوده، ولی می 11 لایت هم پرچمدار نیست. نویز در سطح معقولی نگه داشت شده و در کاهش آن افراط نشده است.
ما از نوردهی متعادل و سطح اشباع خوب رنگ راضی هستیم. این دوربین سیستم لرزشگیر اپتیکال ندارد، بنابرای پیشنهاد میکنیم چند تصویر بگیرید تا یکی از آنها باب میلتان بیافتد. بدون شک تمام دوربینهای بدون OIS زمان عکاسی در شب چنین مشکلی دارند.
عکاسی با حالت نایت مد 2 یا 3 ثانیه طول میکشد تا کامل شود و عملکرد عالی از خود به جا میگذارد. این حالت پارازیت را پاک میکند و اغلب اوقات جزئیات ریز نمایان خواهند شد، به جای این که ظاهر عکس لکآلود شود.
نایت مد همچنین بخشی از نواحی بسیار روشن برش خورده را بر میگرداند و اندکی در بعضی از سایهها جزئیات بیشتری را آشکار میکند.
در نهایت این حالت سطح اشباع رنگ را بهتر میکند، ولی افراط نخواهد شد. حالت نایت مد شیائومی همیشه محافظکارانه بوده است و به شکل ظریف ولی قابل توجهی کیفیت تصاویر را بهبود میبخشد و به همین دلیل جزو محبوبهای ما است.
تصاویر معمولی که با دوربین فوق عریض در شب میگیرید نسبتا بیکیفیت و ظاهر ملایم و تاریکی دارد. کاهش پارازیت شدیدا انجام شده است و به همین علت بخش زیادی از جزئیات ریز از بین میروند. تنها نکته مثبت در مورد این تصاویر شاید رنگهای حفظ شده شبیه به دنیای واقعی است.
به همین علت زمان عکاسی در شب با دوربین فوق عریض گوشی می لایت 11 فورجی شیائومی باید از حالت نایت مد استفاده کنید. عملکرد آن در روشنتر کردن ظاهر یک عکس فوقالعاده است، جزئیات بیشتری را فاش میکند، نوردهی تصاویر به مراتب بهتر است و حتی سطح اشباع رنگ را بهتر میکند.
تصاویر حالت نایت مد این دوربین نه تنها قابل استفاده هستند، بلکه واقعا کیفیت خوبی دارند.
ما چند تصویر را بدون اصلاحات خودکار دوربین گرفتیم. تصاویر پردازش نشده دوربین اصلی در مقایسه با تصاویر پیشفرض کمی شارپتر هستند، ولی پارازیت بیشتری نیز دارند.
تصاویر دوربین فوق عریض شبیه به تصاویر پیشفرض هستند و شاید به این دلیل است که تنها دوربین اصلی اصلاحات خودکار را روی تصویر انجام میدهد.
دوربین فیلمبرداری
گوشی می لایت فورجی شیائومی از حالتهای متعدد فیلمبرداری با افکتهای گوناگون پشتیبانی میکند. دوربین اصلی این گوشی از فیلمبرداری 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه و فول اچدی با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند.
با دوربین فوق عریض حداکثر میتوانید فیلمهای فول اچدی با سرعت 30 فریم بر ثانیه بگیرید و دوربین ماکرو نیز چنین توانایی دارد.
سیستم لرزشگیر الکترونیک تصویر در اختیار تمام دوربینها با هر دقت و فریم ریتی قرار دارد، به جز دوربین ماکرو. بهای استفاده از آن افت اندک میدان دید و اندکی تصویر ملایمتر است.
سپس به حالت Super Steady میرسیم که دوربین اصلی قادر به استفاده از آن است. در این حالت بیشتر تمرکز روی لرزشگیری از تصویر است تا کیفیت، مانند یک دوربین اکشن. میتوانید از حالات و بهبودهای متعدد نیز استفاده کنید که در ادامه توضیح میدهیم.
گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی مانند تعدادی از گوشیهای اخیر این شرکت، صدای تمام ویدئوها را استریو و با بیتریت 96 کیلوبایت بر ثانیه ضبط میکند. با این حال، با وجود این بیتریت پایین، صدا عمق و کیفیت بالایی دارد.
ویدئوهای 4K دوربین اصلی عالی هستند، بهویژه با توجه به ماهیت میانرده گوشی. جزئیات نهایی شاهکار هستند، اصلا خبری از پارازیت نیست و کنتراست و دقت رنگ را باید تحسین کرد.
دامنه دینامیک خوب است و ظاهر ویدئوها را خوشایند میکند. شارپی کمی میتوانست برای عالی بودن کمتر باشد، اما به همین شکل نیز خوب است. اگر برایتان سوال است، باید بگوییم بیتریت این ویدئوها تقریبا 40 مگابیت بر ثانیه است.
ویدئوهای 4K که در شب میگیرید قابل قبول هستند، جزئیات کافی دارند و سطح اشباع رنگ بهخوبی حفظ شده است. دامنه دینامیک نسبتا پایین بوده و فیلمها کمی با پارازیت است. گوشی می 11 لایت فورجی زمان فیلمبرداری حالت هوش مصنوعی را ندارد.
ویدئوهای فول اچدی دوربین فوق عریض رضایت بخش هستند. جزئیات نهایی کافی است و پارازیت در حد معقولی پایین نگه داشته شده است. شارپی تصویر اندکی بیش از حد به نظر میرسد، در حالی که رنگها تا حدی ظاهر شستهشده دارند.
دوربین ماکرو نیز میتواند ویدئوهای با دقت مشابه بگیرد، اما نبود سیستم لرزشگیر الکترونیک و شکار بیوقفه فوکوس کیفیت آنها را خراب میکند.
چند حالت فیلمبرداری انحصاری برای سری می 11 و از جمله گوشی می 11 لایت فورجی وجود دارد که در ابتدای بخش عکاسی نام بردیم (زوم جادویی، شاتر آهسته و…). گرچه خبری از حالت Night Mode Video نیست.
حالت Night Timelapse شاید مفیدترین بین آنها باشد که چندین تصویر به حالت نایت مد میگیرد و سپس به شکل یک ویدئو سرهمبندی میشوند.
به همین دلیل است 1 ثانیه با فیلمبرداری در این حالت بیش از 5 دقیقه زمان برای ثبت نیاز دارد و ویدئوهای 12 ثانیهای نهایی 1 ساعت طول میکشد تا شکل گیرند.
ویدئوهای 4K که در این حالت میگیرید باشکوه هستند! اگر بتوانید صحنه مناسبی را انتخاب کنید، شارژ به اندازه کافی داشته باشید و هوا سرد نباشد ویدئویی را خواهید گرفت که بتوانید از آن لذت ببرید.
حالت فیلمبرداری جهان موازی فیلمهایی با جلوههای مشابه با فیلم «Inception» میگیرد. کیفیت فیلمها فول اچدی است، فریم به دو نیم میشود و قیمت پایین در بالا منعکس شده است و بهآهستگی به داخل زوم میشود. گرچه هر کلیپ محدودیت 10 ثانیهای دارد.
زمان فیلمبرداری با زوم جادویی سوژههای شما در مرکز فریم ثابت میمانند، در حالی که به آهستگی به داخل پسزمینه زوم میشود.
حالت تایم فریز بخشهایی از فریم شما را متوقف میکند، در حالی که سایر بخشها متحرک هستند. از طرفی زمانی که تصمیم میگیرید قسمتهای مذکور را از حالت توقف در آورید، همه چیز از همان لحظهای به حرکت درخواهد آمد که متوقف شده بود.
حالت شاتر آهسته پسزمینه را محو میکند و یک جلوه خوب برای تحت فوکوس قرار دادن سوژه شما در شب و محو کردن چیزهای دیگر است (گزینه مناسب برای فیلمبرداری از سوژههای متحرک و زمانی که گوشی شما روی سهپایه نیست، شما میتوانید یک افکت سرگیجه یا مریضی را به وجود آورید).
رقبا
در زمان نوشتن این نقد، قیمت مدل 6/64 گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی 300 یورو است و برای خرید مدل 6/128 باید 350 یورو هزینه کنید. اطلاعاتی در مورد قیمت 8/128 هنوز وجود ندارد، ولی به عقیده ما باید تقریبا 380 یورو یا کمی بیشتر باشد.
اگر بودجه تقریبا 300 یورو دارید خرید مدل پایه منطقی است. اما این قبل از زمانی است که سایر گوشیهای ساخت شیائومی را در نظر بگیرید.
مدل 6/128 گوشی پوکو ایکس 3 پرو 269 یورو قیمت دارد، نرخ تازهسازی نمایشگر آن سریعتر است (گرچه پنل از نوع السیدی است)، عملکردی در حد یک پرچمدار، کیفیت دوربین تقریبا مشابه و یک بدنه IP53 دارد.
پوکو ایکس 3 پرو با آن که گوشی با ضخامت بیشتر است، اما بهسختی میتوان آن را دوست نداشت. ما میدانیم همه از نمایشگرهای السیدی ممکن است خوششان نیاید، بنابراین گوشی پوکو اف 3 ممکن است مورد نیاز آنها باشد.
این مدل یک نمایشگر اولد 120 هرتز، یکی از سریعترین چیپستهای موجود در بازار یعنی اسنپدراگون 870 فایوجی و باتری بزرگتر در مقایسه با گوشی می 11 لایت فورجی دارد.
شیائومی در حال حاضر این گوشی را به قیمت 329 یورو میفروشد و یقینا ما آن را به جای مدل لایت نقدمان انتخاب خواهیم کرد.
سپس به عزیزی به اسم گوشی ردمی نوت 10 پرو میرسیم که مدل 6/128 آن 300 یورو قیمت دارد تا دقیقا از این نظر شبیه به گوشی می 11 لایت فورجی باشد.
چیپست این گوشی اسنپدراگون 732 جی است، اما اگر از ما میپرسید گوشی بهتری است. نوت 10 یک نمایشگر اولد 120 هرتز بهتر دارد و دوربین اصلی 108 مگاپیکسل آن حتی تصاویر بهتری میتواند بگیرد. از طرف دیگر این گوشی در برابر پاشیدن رطوبت مقاوم است.
در نهایت اگر میتوانید کمی بودجه خود را افزایش دهید، مدل قدرتمندتر خانواده یعنی می 11 لایت فایوجی را فراموش نکنید. این گوشی 400 یورو است، اما تجربه گیمینگ شما را متحول میکند، از پخش آنلاین فیلمها با دقت کامل فول اچدی HDR پشتیبانی میکند، قادر به اتصال به شبکههای پر سرعتتر فایوجی است و یک پردازنده به مراتب سریعتر دارد.
به نظر ما هزینه بیشتر برای خرید این مدل ارزش دارد.
گوشی اخیرا معرفی شده ریلمی 8 پرو دستگاه بسیار توانمندی است که یک نمایشگر آمولد با نرخ تازهسازی استاندارد 60 هرتز دارد، اما ما تحت تاثیر دوربین 108 مگاپیکسل و قابلیت زوم بدون افت کیفیت 3 برابر آن قرار گرفتیم.
مهارتهای گیمینگ این گوشی مشابه است، اما باید قید بلندگوهای استریو را بزنید. گوشی ریلمی 8 پرو قیمتی در حد گوشی می 11 لایت فورجی شیائومی یعنی 300 یورو دارد.
در نهایت به یک انتخاب هیجانانگیز 300 یورویی دیگر یعنی گوشی گلکسی A42 فایوجی سامسونگ میرسیم. این گوشی یک نمایشگر سوپر آمولد با دقت اچدی دارد که قبول داریم ساده است، اما تجربه گیمینگ شما را به سطح دیگری میبرد.
این گوشی از چیپست اسنپدراگون 750 فایوجی استفاده میکند (که در مقام خود قدرت بالایی دارد)، مهارتهای عکاسی آن خوب است و مدل پایه این گوشی 2 برابر حافظه داخلی بیشتر دارد. از طرفی ماندگاری شارژ باتری آن بینظیر است.
این گوشی یقینا بهترین نیست، اما دستگاه کوچک عجیبی است که نویسنده مشترک این نقد و آن نقد، بسیار طرفدار آن است.
رای نهایی
گوشی می 11 لایت فورجی مشخص شد یک جایگزین خوب برای می 11 پرچمدار است، اگر بودجهتان در همین حد است. مدل لایت تعداد زیادی از قابلیتهای کلیدی می 11 را حفظ کرده است و البته با کمی تفاوت.
نمایشگر اولد با نرخ تازهسازی بالا، سختافزار توانمند با عمر باتری قابل اعتماد، بلندگوهای استریو با کیفیت صدای بلند و کیفیت دوربین خوب با توجه به کلاس گوشی، بخشی از آنها هستند.
بهطور کلی گوشی Mi 11 Lite نسخه لایت شایستهای است. با این حال رقبای داخل خود شرکت شیائومی قدرت بالایی در مقابل این گوشی دارند و بنابراین نمیتوانیم گوشی می 11 لایت را به مدلهای اخیر شیائومی ترجیح دهیم.
این گوشی بد نیست، فقط گوشیهای بهتر با قیمت مشابه یا پایینتر وجود دارند. بنابراین گوشی می 11 لایت فورجی از یاران خودی شکست میخورد.
نقاط مثبت
- طراحی شیشهای جذاب، وزن فوقالعاده پایین
- نمایشگر اولد عالی، پشتیبانی از رنگ 10 بیتی، نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز و استاندارد HDR10
- عمر باتری عالی، سرعت شارژ بالا
- بلندگوهای استریو با کیفیت صدای بالا
- کیفیت عالی تصاویر و ویدئوهای تمام دوربینها در روز
- حالت نایت مد عالی
نقاط منفی
- آسیب به دنبال نفوذ رطوبت
- استفاده از یک چیپست سریعتر جذابتر بود.
- شیائومی در همین حد قیمت گوشیهای بهتری دارد.
منبع: gsmarena.com