مدل هیبریدی کیا اپتیما که با هدف جلب رضایت طرفداران محیطزیست و خودروهای کممصرف به تولید رسیده است طراحی آشنایی دارد. البته تفاوتهایی در طراحی این مدل با طراحی مدل استاندارد به چشم میخورد که جلوپنجره مشبک اکتیو، گلگیرهای اصلاحشده و دیفیوزرهای آئرودینامیک عقب نمونههایی از این تغییرات هستند. این خودرو همچنین به چراغهای LED جدید، نشان برند جدید و رینگهای آلیاژی آئرودینامیک تجهیز شده است.
کیا موتورز در تلاش برای افزایش سهم بازار خود در اروپا اعلام کرده که قصد دارد با اپتیما استیشن ۲۰۱۷ به نبرد رقبایی همچون فولکس واگن، رنو و مزدا برود.
در طراحی این استیشن از کانسپت “اسپورت اسپیس” که سال گذشته در نمایشگاه خودرویی ژنو رونمایی شد الهام گرفته شده است. اپتیما استیشن ۲۰۱۷ در دو نسخه بنزینی و دیزلی عرضه خواهد شد.اپتیما استیشن از نمای جلو تا ستون B تقریبا همان اپتیما سدان است اما از آنجا به بعد سقف کشیده تر، ستون D نه چندان زیبا و چراغهای عقب افقی پیدا می کند. اپتیما استیشن هم عرض، طول و ارتفاع برادر سدان خود است.
طراحی داخلی تا حد زیادی شبیه به مدل استاندارد است بااینحال جنس ابزار و تجهیزات بهکاررفته در مدل هیبریدی نرمتر و خاصتر هستند. اپتیمای هیبریدی حالا با سیستم کمک رانندگی جدیدی همراه شده است. این سیستم به راننده اعلام میکند که چه زمانی شتاب بگیرد و چه زمانی ترمز.
پیشرانهی اپتیمای هیبریدی ترکیبی از یک موتور ۲٫۰ لیتری چهار سیلندر GDI و یک موتور الکتریکی با باتریهای لیتیوم پلیمری ۱٫۶۲ کیلووات ساعتی است که بهصورت ترکیبی نهایتاً ۱۹۳ اسب بخار نیرو تولید میکند و در ازای چنین قدرتی بهصورت تخمینی ۵٫۶ لیتر سوخت در صد کیلومتر مصرف میکند.
با تقریب خوبی میتوان گفت اپتیمای پلاگین هیبرید با مدل هیبریدی یکسان است. پیشرانهی این خودرو از یک موتور ۲٫۰ لیتری چهار سیلندر GDI و یک موتور الکتریکی با باتریهای لیتیوم یونی ۹٫۸ کیلووات ساعتی شکل میگیرد. این اعداد نشان میدهند که قدرت موتور الکتریکی در مدل پلاگین هیبریدی بیشتر از مدل هیبریدی است درنتیجه قدرت خروجی ترکیبی این مدل به ۲۰۲ اسب بخار رسیده و مهمتر از همه مسافت طی شده در حالت تمام الکتریکی به ۴۳ کیلومتر رسیده است. مصرف سوخت این خودرو هم در حالت ترکیبی بهقدری بهینه شده است که با یک باک پر میتوان مسافت ۹۶۵ کیلومتر را طی کرد.
درنهایت باتریهای تخلیه شدهی مدل پلاگین هیبریدی را با شارژر سطح ۲ و ولتاژ ۲۴۰ ولت میتوان در کمتر از ۳ ساعت شارژ کرد. البته باید اشاره کنیم که شارژ باتریها با شارژر سطح یک و ولتاژ ۱۲۰ ولت نزدیک به ۹ ساعت زمان میبرد.
سیستم سرگرمی این خودرو از اندروید اتو و اپل کار پلی پشتیبانی می کند، امکاناتی که هنوز در خودروهای اروپایی قدری نادر هستند.این خودرو از یک موتور ۱٫۷ لیتری توربودیزل چهار سیلندر با ۱۴۱ اسب بخار نیرو و ۲۵۱ نیوتن متر گشتاور برخوردار است که گیربکس شش دنده نیروی موتور را به چرخها منتقل می کند.
کیا هنوز درباره زمان عرضه این خودرو در بازار مطلبی اعلام نکرده است.