فهرست عنوانها
پروژهای که در اواخر دهه 90 میلادی توسط لری پیج و سرگی برین دو دانشجوی پی اچ دی دانشگاه استنفورد شروع شد، حالا تبدیل به یکی از پرنفوذترین شرکتهای جهان یعنی گوگل شده است. در ابتدا هدف این دو دانشجو ساختن یک موتور جستجوی کارآمد بود که برای هر کوئری لینکهای مناسب و مرتبطی نمایش دهد.
گرچه هنوز هم حوزه جستجو مهم ترین حوزه کار گوگل است اما این شرکت کالاها و خدمات مختلفی در اختیار کاربران قرار میدهد از جمله قابلیت ذخیره عکس، ایمیل، نرمافزارهای کاربردی (مجموعه گوگل داکز)، مرورگر کروم، سیستم عامل اندروید، لپ تاپهای کروم و گوشی پیکسل. گوگل از یک شرکت دو نفره تبدیل به یک شرکت چند میلیارد دلاری شد. در سال 2015 ساختار این شرکت تغییر کرد و حالا گوگل که تاج کمپانی مادرش یعنی شرکت آلفابت است، این شرکت را تبدیل به یکی از بزرگترین و ثروتمندترین شرکتهای جهان کرده است.
مدتهاست که گوگل پربازدیدترین سایت اینترنتی هم محسوب میشود در نتیجه تأثیر این شرکت بر فرهنگ و تجارت غیرقابل انکار است. حالا هر وبمستری تلاش میکند که سایت خودش در صفحه نتایج جستجوهای گوگل (SERP) قرار داشته باشد چون با رسیدن به این جایگاه میتوان ترافیک بیشتری را جذب کرد. گوگل در این سالها چندین شرکت اینترنتی دیگر را هم خریداری کرده از جمله یکسری سرویسهای وبلاگ نویسی و یوتیوب. تا مدتها موتورهای جستجوی رقیب هم از فناوری جستجوی این شرکت استفاده میکردند. یاهو تقریباً چهار سال از جستجوهای گوگل استفاده میکرد تا اینکه در نهایت در سال 2004 فناوری جستجوی خودش را تکمیل کرد (منبع: گوگل).
در این مقاله بیشتر درباره ستون فقرات کسب و کار گوگل یعنی موتور جستجوی این شرکت صحبت میکنیم. همچنین نگاهی به سایر محصولات این شرکت خواهیم داشت. سپس بعضی از ابزارهای سختافزاری و نرمافزاری که گوگل در این سالها طراحی و تولید کرده را مرور میکنیم و به تجهیزاتی که گوگل برای اداره عملیات وسیعش از آنها استفاده میکند میپردازیم. در نهایت نگاهی نزدیک تر به درون شرکت گوگل و فرهنگ آن خواهیم داشت.
نام گوگل برگرفته از کلمه googol است که یک اصطلاح مخصوص برای عددی شامل 1 و 100 صفر است. قصد پیج و برین از انتخاب این نام نشان دادن هدف گوگل بوده یعنی سازماندهی میلیاردها بایت داده در سطح وب
موتور جستجوی گوگل
گوگل در مسیر پیشرفت و تکاملش تغییرات زیادی را به خود دیده اما با این حال هدف و قصد اصلی آن مشخص است: کمک به کاربران برای پیدا کردن آنچه که در اینترنت جستجو میکنند و برتری گوگل هم در همین حوزه است. پاندو نایاک بیش از 14 سال با این شرکت بوده و حالا مسئول موتور جستجوی این شرکت است.
به گفته نایاک “یکی از موضوعات اساسی که در این 14 سال تغییری نکرده و من به شخصه ارزش زیادی برای آن قائل هستم، این دیدگاه است که ما جستجو را برای کاربران طراحی میکنیم، ما جستجو را به این دلیل طراحی میکنیم که مردم برای یافتن آنچه که برایشان اهمیت دارد به گوگل سر میزنند. این مسئولیت ماست که نتایج بسیار خوب و تجربیات کاربری فوق العادهای برای کاربران ایجاد کنیم و به آنها برای زندگی هر چه بهتر کمک کنیم.”
“این تمرکز که ریشه در بیانیه رسالت این شرکت دارد هنوز هم مهم ترین عاملی است که ما را به سمت این تغییرات هدایت میکند.”
موتور جستجوی گوگل ابزار قدرتمندی است اما اینترنت یک منبع بسیار عظیم است. در نتیجه گاهی اوقات پیدا کردن آنچه که جستجو میکنیم سخت است. نایاک و خیلی افراد دیگر در این شرکت بر این باورند که تحویل دادن هر آنچه که به دنبالش هستید – تشخیص دادن اینکه چه خواستهای دارید – مسئولیت آنهاست. این تیم دائماً در حال مطالعه درباره زبان و هدف کاربران است و از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده میکند و هر جستجویی که انجام شده را ثبت میکند با این هدف که کار کاربران را آسان تر کند.
این حرکت گوگل از سالها پیش شروع شده و هنوز هم ادامه دارد و حالا این موتور جستجو قابلیت تشخیص کلمهای مثل Penélope Cruz از Chevy Cruze را پیدا کرده و در جریان هست که گاهی اوقات مردم یک کلمه خاص را که برای یک کار مشخص استفاده میشود را تغییر داده و تبدیل به کلمهای دیگر میکنند.
نایاک در حوزههایی مثل پیاده سازی اصلاح املاء، یافتن کلمات هم معنا و جستجوی عمومی تلاشهای زیادی کرده تا علاوه بر صفحات وب عکسها، ویدیوها و هر آیتم دیگری که کاربران در جستجوی آن هستند را در اختیارشان قرار دهد.
او (و خیلیهای دیگر) وقتی به این شرکت پیوستند باور داشتند که عملکرد گوگل بسیار خوب است اما با رشد و توسعه موتور جستجوی گوگل – و خود این شرکت – انتظارات هم تغییر کرده اند.
به گفته نایاک “هیچ کس، مطلقاً هیچ کس به من نگفته که من به روش دیگری جستجو کردم و نتیجه خیلی خوبی داشته .. هیچکس نگفته.”
“به نظر من شما نیاز به هیچ تخصص خاصی در زمینه جستجو ندارید. ما میخواهیم روشهایی برای درک آنچه که به دنبالش هستید پیدا کنیم.”
با این وجود گوگل با استفاده از جستجوهای تخصصی سعی کرده گزینههای بهتری را انتخاب کرده و در اختیار کاربران قرار دهد. میتوانید دسته بندیهای مختلفی که به کلمات کلیدی موردنظرتان ارتباط دارند را جستجو کنید، از جمله:
- عکس
- نقشه
- مقالات یا ویدیوهای جدید
- محصولات یا خدماتی که میتوان از طریق اینترنت خرید
- محتوای کتاب
- ویدیو
- مقالات دانشگاهی
مثلاً اگر عبارت سیاره زمین (Planet Earth) را در قسمت اخبار جستجو کنید، فقط مقالات خبری را خواهید دید که حاوی این کلمات کلیدی هستند. نتایج این جستجو شباهت زیادی به نتایج جستجوی معمولی دارد.
گوگل هم مثل همه موتورهای جستجو برای تعیین نتایج جستجو از یک الگوریتم خاص استفاده میکند. گرچه گوگل یکسری اطلاعات درباره الگوریتم خودش منتشر میکند اما مشخصات و ویژگیهای اصلی آن جزء اسرار این شرکت محسوب میشوند. با حفظ این اسرار گوگل میتواند قدرت رقابت با سایر موتورهای جستجو را حفظ کند و احتمال اینکه دیگران روش سوء استفاده از آن را تشخیص دهند کاهش پیدا میکند.
گوگل هم مثل بیشتر موتورهای جستجو برای ایجاد نتایج جستجو از برنامههای خودکاری به اسم عنکبوت یا خزشگر استفاده میکند. گوگل اندیس بزرگی دارد که به این شرکت برای پیدا کردن نتایج جستجو کمک میکند. ویژگی متمایز گوگل روش رتبه دادن به نتایج است که ترتیب نمایش نتایج در صفحات جستجوی آن را مشخص میکند. گوگل از یک الگوریتم مخصوص به اسم PageRank استفاده میکند که به هر صفحه وب با توجه به میزان تناسب آن یک امتیاز اختصاص میدهد.
PageRank یک صفحه به چند عامل بستگی دارد:
- تعداد و محل قرار گرفتن کلمات کلیدی در صفحه: اگر کلمه کلیدی تنها یک بار در بدنه یک صفحه نمایش داده شود، امتیاز آن صفحه برای کلمه کلیدی مورد نظر کم خواهد بود.
- مدت زمانی که از ساختن یک صفحه میگذرد: هر روز صفحات جدیدی در اینترنت ایجاد میشود و قطعاً همه آنها برای مدتی طولانی باقی نمیمانند. گوگل به صفحاتی که مدت بیشتری از وجود آنها میگذرد امتیاز بیشتری میدهد.
- تعداد صفحات دیگری که به صفحه مورد نظر لینک داده اند: گوگل برای تشخیص مناسب بودن یک صفحه، بررسی میکند که چند صفحه دیگر به آن لینک داده اند.
البته از بین این سه فاکتور، مورد اول از همه مهم تر است. از آنجایی که گوگل لینک دادن به یک صفحه را مثل یک رأی اعتماد به آن صفحه در نظر میگیرد، دور زدن چنین سیستمی راحت نیست. بهترین راه برای اطمینان از اینکه صفحهای در نتایج جستجو رتبه خوبی کسب میکند تولید محتوای مناسب است تا بقیه سایتها هم لینک صفحه را در مطالب خودشان درج کنند. هر چقدر صفحهای بیشتر لینک بگیرد، امتیاز PageRank آن بیشتر خواهد بود. اگر توجه سایتهایی با امتیاز PageRank بالا را جلب کنید، امتیاز شما سریع تر رشد میکند.
کار اسپایدر بررسی وب و ایجاد اندیسهای کلمات کلیدی است. وقتی اسپایدر صفحهای را بازدید، اسکن، دسته بندی و ایندکس کرد، لینکهای آن را یک به یک دنبال میکند و این کار را از سایتی به سایت دیگر انجام میدهد تا اندیس گوگل قوی و جامع باشد.
محصولات و خدمات گوگل
با رشد و پیشرفت گوگل، سرویسهای جدیدی به آن اضافه شدند که بعضی از آنها برای ارتقای کارایی موتورهای جستجو طراحی شده و بعضی دیگر ارتباطی به بحث جستجو ندارند. گوگل با ارائه سرویسهای متفاوت وارد رقابت با سایر شرکتها شده است.
جی میل، سرویس ایمیل رایگان گوگل پس از موتور جستجوی این شرکت بزرگترین سرویس آن محسوب میشود. زمانی که جی میل تازه معرفی شده بود، شرکت گوگل از نظر تعداد کاربرانی که امکان ساخت اکانت داشتند محدودیت داشت. اولین گروه کاربران این سرویس میتوانستند عده کمی را دعوت کنند تا به این سرویس ملحق شوند و دعوتنامههای جی میل فروخته میشدند. امروزه همه میتوانند به صورت رایگان در جی میل ثبت نام کرده و اکانت بسازند.
جی میل امکان سازماندهی ایمیلها را در قالب مکالمات مختلف فراهم کرده و وقتی ایمیلی را برای شخصی ارسال میکنید و او هم به ایمیل شما پاسخ میدهد، هر دو ایمیل به عنوان یک مکالمه در صندوق ورودی شما ثبت میشوند. به این ترتیب دنبال کردن جریان ایمیلهای ارسالی و دریافتی راحت تر میشود.
یکی دیگر از برنامههای رایگان گوگل، پکیج نرمافزاری کاربردی گوگل داکز است. گوگل داکز شامل امکانات پردازش کلمه (گوگل داکز)، صفحه گسترده (گوگل شیتز) و برنامهای برای ساخت فایلهای ارائه (گوگل اسلایدز) است. ایجاد اکانت گوگل داکز رایگان است. میتوانید داکیومنتها را در گوگل داکز به اشتراک بگذارید تا دوستانتان امکان مشاهده و تغییر آنها را داشته باشند. همه داکیومنتهای شما روی سرورهای گوگل ذخیره میشوند و میتوانید از طریق این سرورها آنها را به اشتراک گذاشته و هر جا دسترسی به اینترنت داشتید، به این داکیومنتها هم دسترسی پیدا کنید.
نکات و ترفندهای جستجو
با جستجوی پیشرفته گوگل میتوانید نتایج مرتبط به کلمه کلیدی مورد نظرتان را پیدا کنید. میتوانید داکیومنتهای نوشته شده به زبانی خاصی یا ذخیره شده در فرمتی مشخص (مثل pdf یا rtf) را پیدا کنید. میتوانید به گوگل بگویید که کجای داکیومنت کلمه کلیدی را پیدا کند مثلاً در قسمت عنوان و یا در تیترها. گوگل به شما امکان میدهد جستجوها را به یک دامنه خاص محدود کنید. میتوانید در کادر جستجوی گوگل عبارت site:howstuffworks.com ‘cloud computing’ را تایپ کنید تا ببینید که این جستجو چطور کار میکند. هر گزینه و روشی را که انتخاب کنید به گوگل اعلام میکند که هنگام برگرداندن نتایج از چه اندیسی استفاده کند.
سایر محصولات گوگل
گوگل مپز از چندین نقشه و همچنین از دادههای ماهوارهای DigitalGlobe و سایر سایتها برای ایجاد نقشههای تعاملی استفاده میکند. میلیونها نفر هر روز برای پیدا کردن مسیر هنگام رانندگی از گوگل مپز استفاده میکنند.
گوگل مپز چند حالت نمایشی مختلف دارد. در حالت نقشه (map) یک نقشه ساده نمایش داده میشود، در حالت ماهواره (satellite) یک نقشه روی عکسهای ماهوارهای منطقه مورد نظر درج میشود، حالت نمایش سطح زمین (terrain) نقشه توپوگرافی زمین را نشان میدهد که نقشه جادهها روی آن قرار گرفته و در نمای ترافیک از رنگهای قرمز، سبز و زرد برای نشان دادن میزان ترافیک در هر منطقه استفاده میشود. نمای خیابان (Street) هم در بعضی محلها وجود دارد که میتوان از آن برای مشاهده تصاویر ضبط شده در سطح خیابان استفاده کرد. میتوانید با کلیک کردن روی فلشها در تصویر و چرخش 360 درجه، مکان مورد نظر را بررسی کنید.
می توانید از گوگل مپز مثل یک موتور جستجو برای پیدا کردن مشاغل استفاده کنید. مثلاً کاربری که در جستجوی سوشی در کالیفرنیا است، میتواند عبارت sushi, San Francisco را تایپ کند تا گوگل مپز با یک کلیک نقشهای از شهر را به همراه رستورانهای مرتبط با جستجوی کاربر، نمایش دهد.
یکی دیگر از محصولات گوگل که به گوگل مپز ارتباط دارد، گوگل ارث است. گوگل ارث یک سیستم دیجیتال تعاملی است که تصاویر ماهواره ای، نماهای سه بعدی و اطلاعات مربوط به میلیونها مکان در سطح جهان را در خود جای داده است.
گوگل در سال 2008 مرورگری به اسم کروم را راه اندازی کرد که خیلی سریع تبدیل به یکی از پرکاربردترین مرورگرهای کامپیوتر شد. یک سال قبل هم این شرکت سیستم عامل موبایل اندروید را اندازی کرد – که جستجوی گوگل، کروم و گوگل مپز در آن ادغام شده اند – و حالا سهم بزرگی از بازار موبایل را در اختیار دارد (منبع: StatCounter). گوگل در سال 2017 اعلام کرد که بیش از 2 میلیارد دستگاه در سطح جهان با سیستم عامل اندروید کار میکنند.
در سال 2007 این شرکت سایت یوتیوب را خریداری کرد که حالا دومین سایت محبوب (پس از گوگل) است. همچنین گوگل وارد حوزه سختافزار هم شده و گوشیهای برند خودش (پیکسل) را روانه بازار کرد. این دستگاه قابلیت استریم کردن موزیک و ویدیو به تلویزیون (کروم کست)، لپ تاپ (کروم بوک) و دستگاههایی هوشمند (مثل ترموستات گوگل نست و گوگل هوم) که برای آسان تر کارها به اینترنت متصل میشوند را دارد.
گوگل چگونه درآمدزایی میکند؟
گوگل به غیر از سرمایه گذاریهای خصوصی و فروش سهام خودش راههای متعدد دیگری برای درآمد زایی داشته و از روشهای مختلفی برای همکاری با آگهی دهندهها و تاجران استفاده میکند از جمله گوگل پی، گوگل ادز، گوگل آنالیتیکس و غیره.
گوگل پی سرویس مخصوصی است که برای راحت تر شدن فرایند خرید هم برای مصرف کنندگان و هم فروشندهها طراحی شده است. کاربران میتوانند از یک اکانت رایگان گوگل پی برای خرید استفاده کنند، شماره کارت و اطلاعات بانکی خودشان را وارد کنند تا گوگل به صورت امن در دیتابیس خودش ذخیره کند. کاربران میتوانند برای خرید حضوری یا آنلاین از گوگل پی استفاده کنند که برای اجرای این فرایند از «شماره حساب مجازی» استفاده میشود که به گفته گوگل نام مستعاری برای شماره کارت واقعی شماست. گوگل برای ارائه این خدمات از کاربران و یا کسب و کارها هزینه دریافت نمیکند. کاربران میتوانند با استفاده از سرویس گوگل پی هزینه کالاها و خدمات را پرداخت کنند بدون اینکه نیازی به همراه داشتن کارت بانکی داشته باشند.
مهم ترین روش درآمدزایی گوگل، سرویسهای تبلیغاتی مثل گوگل ادز و گوگل ادزسنس است. با گوگل ادز، آگهی دهندهها تبلیغاتشان را برای گوگل ارسال میکنند که شامل لیستی از کلمات کلیدی مرتبط به یک محصول، سرویس یا کسب و کار است. وقتی کاربران گوگل، جستجویی انجام میدهند که یک یا چند مورد از این کلمات در آنها به چشم میخورد، در صفحه نتایج جستجو تبلیغی که برای آن هزینه پرداخت شده نمایش داده میشود. هر زمان که کاربری روی این تبلیغ کلیک کرده و به سمت سایت آگهی دهنده هدایت میشود، آگهی دهنده به گوگل هزینه پرداخت میکند.
ادسنس هم شبیه به همین سیستم است با این تفاوت که به جای نمایش تبلیغات در صفحه جستجو، وبستمر میتواند انتخاب کند که تبلیغات را در یک سایت ادغام کند. اسپایدرهای گوگل سایت را بررسی کرده و محتوای آن را تحلیل میکنند. سپس گوگل تبلیغات حاوی کلمات کلیدی خاصی که به سایت آن وبمستر مرتبط باشند را انتخاب میکند. وبمسترها میتوانند نوع و محل نمایش تبلیغات را تنظیم کنند. هر زمان شخصی روی تبلیغی در سایت کلیک میکند، آن سایت بخشی از درآمد تبلیغات را دریافت میکند (و گوگل بقیه را برای خود نگه میدارد). گوگل آنالیتیکس یک ابزار قدرتمند است که ترافیک سایتها را تحت نظر داشته و به آنها امکان میدهد رفتارهای کاربرانشان و اینکه در سایت آنها به دنبال چه چیزی هستند را بهتر درک کنند.
به گفته گوگل، استراتژی این شرکت هم برای ادز و هم ادسنس ارائه محلهای خاصی برای درج تبلیغات است. این محلها به طور مستقیم کاربرانی را هدف میگیرند که احتمال خرید محصولات یا سرویسهای مورد نظر توسط آنها بیشتر است و ارائه اطلاعاتی که کاربران به دنبال آن هستند (که ممکن است شامل یکسری کالا و خدمات هم باشد) را راحت تر میکند.
رابطه بین کاربران و آگهی دهندگان محوریت اصلی کسب و کار گوگل را تشکیل میدهد اما به گفته نایاک هنوز هم کاربران اولویت اصلی این شرکت هستند.
نایاک میگوید “ما معتقدیم که اگر کاربران آنچه که نیاز دارند را پیدا کنند، باز هم به سمت ما برمیگردنند و ما هم میتوانیم ترافیک بیشتری به سمت وب هدایت کنیم تا سلامت این اکوسیستم را حفظ کنیم.”
دیتاسنترهای گوگل
گوگل در سطح جهان چندین فارم دارد که سرویس های مختلف از جمله جستجو و ذخیره اطلاعات را در اختیار کاربران سطح جهان قرار میدهند
در سال 1998، تجهیزات مورد استفاده گوگل نسبتاً ضعیف بودند. همبنیانگذاران این شرکت یعنی پیج و برین از سرورهای دانشگاه استنفورد و سایر سیستمهای اهدا شده برای انجام کارهای موتور جستجوی گوگل استفاده میکردند. از جمله:
- دو سرور پنتیوم II 300 مگاهرتزی با 512 مگابایت حافظه
- یک کامپیوتر چهار پردازنده F50 IBM RS6000 با 512 مگابایت حافظه
- یک کامپیوتر دو پردازنده Sun Ultra II با 256 مگابایت حافظه
- چند هارددرایو با ظرفیت 4 تا 9 گیگابایت که در مجموع ظرفیت آنها به 350 گیگابایت میرسید (منبع: Pingdom).
امروز گوگل برای ارائه محصولاتش از بیش از 2 میلیون سرور در دهها دیتاسنتر در سطح جهان استفاده میکند. استراتژی گوگل طراحی سرورهایی بدون نیاز به سختافزار یا نرمافزارهایی خاص برای محدود کردن آسیب پذیریهای امنیتی و مشکلات احتمالی است. این شرکت دادههایی که ذخیره میکند را در چندین سرور توزیع کرده تا در صورت بروز مشکل یا رخنه امنیتی برای یکی از آنها بتوان از طریق سایر سرورها به اطلاعات کاربران دسترسی داشت. این سایتها به صورت شبانه روزی از نظر فیزیکی هم با انواع حصار و نگهبان حفاظت میشوند (منبع: گوگل).
گوگل برای کاربردهای مختلف از سرور استفاده میکند. این سرورها کوئریهای کاربران را دریافت و پردازش کرده و سپس آنها را به سرور مناسب بعدی ارسال میکنند. سرورهای اندیس، اندیسهای گوگل و نتایج جستجو را ذخیره میکنند. سرورهای داکیومنت، خلاصه جستجوها، اطلاعات کاربران، فایلهای گوگل داکز و جی میل را ذخیره میکنند. سرورهای گوگل ادز، تبلیغاتی که گوگل در صفحه نتایج نمایش میدهد را ذخیره میکنند.
تعداد دقیق سرورهای گوگل مشخص نیست اما برآورد میشود که این شرکت حدود 2 و نیم میلیون ماشین دارد که در هر ثانیه 40 میلیون جستجو را اجرا میکنند.
فرهنگ گوگل
گوگل از زمانی که برین و پیج چند کامپیوتر محدود را در استنفورد به هم متصل و شبکه ایجاد کردند، مسیری طولانی را طی کرده است. حالا این شرکت در سطح جهان حدود 100 هزار کاربر دارد. برین و پیج هنوز هم در عملیات این شرکت نقش زیادی دارند. برین رئیس شرکت آلفابت و پیج مدیرعامل اجرایی آن است.
گوگل در سال 2018 حدود 137 میلیارد دلار درآمد داشت. سهام آلفابت در بورس نزدک با نماد GOOG ثبت شده و ارزش کل آن در اواسط سال 2019 بیش از 785 میلیارد دلار بود (منبع: Google Finance).
تشکیلات گوگل در مانتین ویوی کالیفرنیا مستقر هستند و گوگل تجهیزاتش در منطقه خلیج سانفرانسیسکو را Googleplex مینامد که ترکیب دو کلمه Google و complex (پیچیده) است و البته گوگول پلکس (googolplex) نام یک عدد ریاضی شامل 1 با صد صفر است. زندگی در Googleplex بسیار لذت بخش است. از جمله امکاناتی که در این تشکیلات وجود دارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- چند کافی شاپ که کارمندان میتوانند در آنجا غذای رایگان خورده و با هم گفتگو کنند.
- اتاقهای خوراکی که در آن انواع خوراکی از شکلات گرفته تا خوراکیهای سالم مثل هویج و ماست وجود دارد.
- اتاقهای ورزش
- اتاقهای بازی که در آنها امکان اجرای انواع بازیهای ویدیویی، فوتسال، پینگ پونگ و استخر وجود دارد.
بعلاوه، کارمندان گوگل مزایای خاصی دریافت میکنند از جمله خدمات پزشکی، درمانی و غیره. این تشکیلات شامل یک مرکز مراقبت از کودکان، پزشک مستقر در تشکیلات، کلاسهای برنامه ریزی مالی و انواع فرصتها برای شرکت در رویدادهای مختلف هستند.
همچنین گوگل در حوزه کارهای غیرانتفاعی هم فعالیت دارد. این شرکت اخیراً 1 میلیارد دلار و یک میلیون ساعت کار برای کمک به سازمانهای غیرانتفاعی که از فناوری برای حل مشکلات در سطح جهان استفاده میکنند اهداء کرد.
گوگل به عنوان یکی از برجسته ترین نیروهای اینترنت هدفش را “سازماندهی اطلاعات جهانی و مفید و دسترس پذیر کردن آن در سطح جهان” اعلام کرده است. با داشتن چنین هدف بزرگی میتوان گفت که افراد و نیروهای گوگل معتقدند که کارشان تازه شروع شده است!