هر ماه تعداد زیادی تلفن همراه به بازار عرضه میشود. فناوری صبح و شب را نمیشناسد و به جهان مانند دهکدهای کوچک نگاه میکند.
آیا میتوانیم تمام دوستان دوست داشتنی را به خانه ببریم؟ برای هر کدام از کاربران مواردی اهمیت دارد. برخی طراحی و برخی دیگر به عملکرد و قدرت نگاه میکنند.
بسیاری از کاربران معدل میگیرند. یک تلفن هوشمند هرگز کامل نیست. نمیتوانید تمام خوبیها را یک جا پیدا کنید.
امیدواریم یک جوانمرد طراحی زیبای اپل را با نمایشگر سونی و دوربین سامسونگ یک جا جمع کند. اما بدانید که اصل رقابت بر ویژگیهای مختلف است.
روکیدا در این مقاله بهترین تلفنهای دنیا را برای عکس برداری سلفی بررسی میکند. اگر در ادامه با ما همراه شوید، 10 مدعی بهترین سلفی را میشناسید.
اگر اشتباه نکنیم، دوربین اصلی تلفنهای سونی اریکسون از 2 مگاپیکسل شروع شد. دوربین سلفی شبیه به بازی سایهها بود. تصویر واضح دیده نمیشد.
امروز بعضی از تلفنهای همراه دو دوربین سلفی به همراه دارند. تعداد مگاپیکسلها حتی از 20 بیشتر میشود. بهینه سازی نرم افزاری را فراموش نکنید.
هوش مصنوعی و روندهای جدید نور را در بهترین حالت به عکس تبدیل میکنند.
1. اوپو رنو 5 پرو
محصول اوپو از یک دوربین 32 مگاپیکسلی برای سلفی استفاده میکند. دوربین جلو پشتیبانی از استاندارد HDR، فیلم برداری با کیفیت 1080 و 30 فریم بر ثانیه را به همراه میآورد.
عملکرد خوب این تلفن همراه به پیکسل و دیافراگم تمام نمیشود. حالت پرتره سلفی و فیلترهای متنوع به شما کمک میکنند.
اوپو حتی برای تصاویر سلفی از هوش مصنوعی کمک میگیرد. به کمک حالت AI دیگر نیاز به ویرایش عکس نیست. سطح نور، فوکوس و دیگر تنظیمات به خوبی تشخیص داده میشود.
برای شب تنها نیستید. حالت شب برای دوربین سلفی کیفیت کافی را تضمین میکند. اوپو گفت: نور کم شما را محدود نمیکند. حتی در تاریکی شب فیلمهای واضح و روشن ثبت کنید.
ویژگی خوب این تلفن همراه فیلم برداری آن است. این تلفن همراه با کیفیت 1080p و 30 فریم در ثانیه با دوربین سلفی فیلم برداری میکند.
فیلم برداری با دوربین عقب با کیفیت 4K و 30 فریم انجام میشود. هوش مصنوعی در فیلم برداری نیز تاثیر دارد. این ویژگی شرایط محیط را تجزیه و تحلیل میکند.
بر اساس شرایط محیط، نور و دیگر تنظیمات، تغییر میکنند. برای شب حالت “اولترا نایت” و برای روز “لایو HDR” را پیشنهاد میکنیم.
به ویژگی جذاب میرسیم. قابلیت مونو کروم رنگها را به بازی میگیرد. برای مثال حالت کریمسون تصاویر را تنها با رنگ قرمز ثبت میکند.
در حالت فارست گرین به کمک رنگ سبز تصویر ساخته میشود. تمام این روند را میتوانید با رنگ آبی تکرار کنید. ویژگی لایو HDR کمبود نور و جزئیات را اصلاح میکند.
در نهایت اوپو به شما قول میدهد که نور کم شما را برای ثبت بهترین تصاویر محدود نخواهد کرد. به کمک ویژگی دوال ویو (Dual View) میتوانید فیلم را روایت کنید.
هر دو دوربین دستگاه فعال میشود. یکی شما را نشان میدهد و دیگری آن موردی که شما میبینید. بلاگرها و دوستان فعال در فضای مجازی قطعا آن را دوست دارند.
اطلاعات کامل این تلفن همراه را در ادامه میخوانید:
- نمایشگر: 6.55 اینچ از نوع آمولد و نرخ نوسازی 90 هرتز، 2400 در 1080 پیکسل
- وزن و ابعاد: 7.6 میلی متر ضخامت و 173 گرم وزن
- پردازنده: دایمنسیتی 1000 پلاس
- حافظه: 8 گیگابایت رم به همراه 128 گیگابایت فضای داخلی، 12 گیگابایت رم به همراه 256 گیگابایت فضای داخلی، پشتیبانی از استاندارد انتقال سریع اطلاعات یا UFS 2.1
- دوربین عقب: دوربین اصلی 64 مگاپیکسل، دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل، دوربین ماکرو 2 مگاپیکسل و حسگر عمق سنج 2 مگاپیکسل
- باتری: 2350 میلی آمپر به همراه شارژ سریع 65 وات
- اتصالات: وایفای، 5G و بلوتوث 5.1
- سیستم عامل: کالر OS 11.1 سوار بر اندروید 11
2. ویوو V20 پرو
مدت زمان بلندی نیست که محصولات این شرکت را در رقابت دنیای تلفن هوشمند میبینیم. یک شرکت نو پا که با دنیایی از فناوری به بازار آمده است.
دوربین جلوی این تلفن همراه تصاویر را با 44 مگاپیکسل ثبت میکند. گاهی این عدد حتی در مورد دوربین اصلی رقبا تکرار نمیشود.
به نظر ویوو 44 مگاپیکسل کافی نبوده است. آن را با یک دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی همراه میکند. تیم دوربین جلو از استاندارد HDR و فیلم برداری با کیفیت 4K تا 60 فریم در ثانیه پشتیبانی میکند.
البته امکان فیلم برداری با کیفیت 4K و 30 فریم یا 1080p و 30 فریم نیز وجود دارد. دوربین سلفی این تلفن همراه پرترههایی با شکوه ثبت میکند.
جزئیات آن قدر زیاد است که بزرگنمایی به راحتی ممکن میشود. وجود یک دوربین فوق عریض در جلوی دستگاه ویژگی جالبی به حساب میآید.
به کمک آن افراد بیشتری در قاب سلفی شما جا میشوند. فوکوس عالی انجام میشود. عکاسی از نزدیک یا به کمک مونوپاد تفاوتی ندارد، عملکرد آن یک پله بزرگ بالاتر از عالی قرار میگیرد.
نکته دیگری در نرم افزار دیده میشود. دوربین 44 مگاپیکسلی میتواند چشم شما را دنبال کند. با دنبال کردن چشم، فوکوس روی صورت شما انجام میشود.
درست مانند اوپو رنو 5 پرو، محصول ویوو فیلم برداری دوال ویو را تکرار میکند. کیفیت فیلمهای ثبت شده از دوربینهای حرفهای کم ندارد.
قابلیت فیلم برداری با کیفیت 4K و 60 فریم در ثانیه حرفی برای گفتن نمیگذارد. این ویژگی را حتی در مورد دوربین اصلی رقبا به سختی پیدا میکنیم.
مشخصات ویوو V20 پرو
- نمایشگر: 6.44 اینچ از نوع آمولد با کیفیت 2400 در 1080 پیکسل
- پردازنده: اسنپدراگون 765G
- حافظه: 8 گیگابایت رم به همراه 128 گیگابایت حافظه داخلی
- دوربین عقب: دوربین اصلی 64 مگاپیکسل، دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل و حسگر تشخیص عمق 2 مگاپیکسل
- باتری: 4000 میلی آمپر با پشتیبانی از شارژ سریع 33 وات
- سیستم عامل: فان تاچ 11 سوار بر اندروید 10 (قابلیت ارتقا به اندروید 11 وجود دارد)
3. وان پلاس نورد
برای ثبت بهترین تصاویر، وان پلاس از دو دوربین کمک میگیرد. یکی از آنها 32 مگاپیکسل و دیگری 8 مگاپیکسل فوق عریض است.
مجموعه دوربین جلو از فیلم برداری با کیفیت 4K و 60 فریم پشتیبانی میکند. البته که قابلیت فیلم برداری با کیفیت 4K و 30 فریم یا 1080p و 30 فریم وجود دارد.
وان پلاس برای قرار دادن دوربینها از حفره کمک میگیرد. دو دوربین یعنی دو حفره روی دستگاه وجود دارد. دوربین اصلی با مدل IMX616 توسط سونی ساخته میشود.
متاسفانه این دوربین از لرزشگیر داخلی استفاده نمیکند. در نهایت میتوانیم بگوییم: تصاویر خصوصا در محیط روشن فوق العاده ثبت میشود.
عملکرد دوربین فوق عریض تفاوت قابل توجهی با ویوو V20 پرو ندارد. در مورد این دوربین یک نکته وجود دارد: میتوانید افراد بیشتری را در تصویر قرار دهید اما جزئیات و کیفیت آن کاهش پیدا میکند.
حالت ثبت تصاویر پرتره وجود دارد اما نتیجه آن را دوست نداریم. تاری پشت سر سوژه غیر طبیعی به نظر میرسد. فیلم برداری بیشتر از عکس برداری نظر شما را جلب میکند.
دوربین اصلی با 32 مگاپیکسل برای فیلم برداری تا کیفیت 4K و 60 فریم شما را همراهی میکند. برای فیلم برداری فوق عریض از کیفیت کم نمیشود. نرخ فریم به عدد 30 محدود میشود.
مشخصات وان پلاس نورد
- نمایشگر: 6.44 اینچ از نوع آمولد، نرخ نوسازی 90 هرتز و کیفیت 2400 در 1080 پیکسل
- پردازنده: اسنپدراگون 765G
- حافظه: 6 گیگابایت همراه با 64 گیگابایت حافظه داخلی، 8 گیگابایت همراه با 128 گیگابایت حافظه داخلی و 12 گیگابایت رم به همراه 256 گیگابایت حافظه داخلی
- دوربین عقب: دوربین اصلی 48 مگاپیکسل، دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل، دوربین ماکرو 5 مگاپیکسل و حسگر عمق سنج 2 مگاپیکسل
- باتری: 4115 میلی آمپر با پشتیبانی از شارژ سریع 30 وات
- اتصالات: وایفای، 5G و بلوتوث 5.1
- سیستم عامل: اکسیژن OS 10.5.9 سوار بر اندروید 10
4. اوپو F17 پرو
دقیقا مانند شرکت ویوو، دوربین از نظر اوپو اهمیت بالایی دارد. تیم سلفی محصول اوپو از دو دوربین تشکیل شده. دوربین اصل 16 مگاپیکسل و حسگر عمق سنج 2 مگاپیکسل است.
مجموعه دوربین سلفی پشتیبانی از استاندارد HDR و فیلم برداری با کیفیت 1080p تا 30 فریم را به همراه میآورد. قطعا به چشم شما، عملکرد دستگاه چشمگیر نیست.
باید بگوییم: به عملکرد در برابر قیمت نگاه کنید. البته که ویژگیهای جالبی مانند فیلم برداری پرتره، حالتهای مختلف رنگی و حالت شب فوق العاده را به شما تقدیم میکند.
اوپو از روند ضد لرزش نرم افزاری استفاده میکند. به طور کلی کاربردی بودن لرزشگیر نرم افزاری زیر سوال است. از طرفی دیگر تولید کنندگان به طور کلی برای دوربین جلو لرزشگیر در نظر نمیگیرند.
نتیجه نهایی به کمک لرزشگیر نرم افزاری F17 پرو قابل قبول به حساب میآید. شاید این دستگاه از فیلم برداری 4K پشتیبانی کند اما استفاده از آن را پیشنهاد نمیکنیم.
بهترین عملکرد در کیفیت 1080p و 30 فریم در ثانیه دیده میشود. برای مثال لرزشگیر نرم افزاری برای ثبت فیلمهای 4K از کار میافتد.
خروجی این کیفیت بیش از حد پردازش میشود.
اوپو F17 پرو
- نمایشگر: 6.43 اینچ آمولد با کیفیت 2400 در 1080 پیکسل
- پردازنده: هلیو p95
- حافظه: 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی، استاندارد فوق سریع انتقال اطلاعات UFS 2.1
- دوربین عقب: دوربین اصلی 48 مگاپیکسل، دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل و دو حسگر 5 و 2 مگاپیکسلی برای تشخیص عمق
- باتری: 4015 میلی آمپر با پشتیبانی از شارژ سریع 30 وات
- اتصالات: وایفای، 4G و بلوتوث 5.1
- سیستم عامل: کالر OS 7.2 سوار بر اندروید 11
5. ویوو X50 پرو
یکی دیگر از دستگاههای تولید شده شرکت ویوو را در فهرست خود داریم. درست مثل سایر تلفنهای هوشمند این شرکت، بخش دوربین حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
جلوی دستگاه یک دوربین 32 مگاپیکسلی دیده میشود. این دوربین از استاندارد HDR و فیلم برداری با کیفیت 1080p و 30 فریم پشتیبانی میکند.
عکسهای گرفته شده با این تلفن همراه در نور کم عالی به نظر میرسد. لرزشگیر وظیفه خود را به خوبی انجام میدهد. پیشنهاد میکنیم فیلترهای جالب آن را امتحان کنید.
حتی اگر حالت زیبایی را خاموش کنید، کمی پوست شما را صافتر نشان میدهد. از نظر فنی، تصاویر ثبت شده با دوربین جلو طبیعی نیستند.
با تمام بدیها، ویوو X50 پرو را یک محصول خوب برای طرفداران شبکههای اجتماعی میدانیم. کسانی که به دوربین سلفی نیاز دارند، آن را به آغوش میکشند.
ویوو X50 پرو
- نمایشگر: 6.56 اینچ از نوع آمولد با کیفیت FHD پلاس و نرخ نوسازی 90 هرتز
- پردازنده: اسنپدراگون 765G
- حافظه: 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی
- باتری: 4315 میلی آمپر با پشتیبانی از شارژ سریع 33 وات
بر اساس ادعای ویوو، باتری این تلفن همراه یک روز کامل قدم به قدم با شما میآید.
6. گلکسی نوت 20 اولترا
اولین تلفن همراه سامسونگ در فهرست ما به حساب میآید اما آخرین آنها نیست. دوربین نوت 20 اولترا 10 مگاپیکسل است.
محصول سامسونگ یکی از کمترین مگاپیکسلها در این فهرست را به همراه دارد اما مگاپیکسل همه چیز نیست. فوکوس خودکار و تشخیص فاز را فراموش نکنید.
سامسونگ روی دوربین سلفی تلفن همراه تمرکز جدی ندارد. بهینه سازی نرم افزاری نتیجه خوبی را نشان میدهد. فیلم برداری با کیفیت 4K تا 60 فریم انجام میشود.
کیفیت 1080p به 30 فریم محدود شده است. تصاویر ثبت شده با این تلفن همراه همیشه عالی به حساب میآید اما شما از نور آفتاب کمک بگیرید.
در اوج تاریکی، سامسونگ نمایشگر تلفن همراه را به یک چراغ قوه بزرگ تبدیل میکند. عملکرد فوکوس خودکار و حالت پرتره درجه یک است.
سوژه اصلی به طور کامل از پس زمینه جدا میشود. برای سلفیهای گروهی صورت هیچ کس تار نمیشود. تا گلکسی نوت به دقت رنگ توجه نکردیم.
باید گفت که عمق میدان، لرزشگیر و عمق و دقت رنگ در بهترین حالت به عنوان دوربین سلفی عمل میکنند.
مشخصات نوت 20 اولترا
- نمایشگر: 6.9 اینچ داینامیک آمولد و نرخ نوسازی 120 هرتز با کیفیت 3088 در 1440 پیکسل
- پردازنده: اسنپدراگون 865 پلاس
- حافظه: 12 گیگابایت رم به همراه 128، 256 و یا 512 گیگابایت حافظه داخلی
- دوربین عقب: سه دوربین برای ثبت بهترین تصاویر همکاری میکنند، دوربین اصلی 108 مگاپیکسل
- باتری: 4500 میلی آمپر با پشتیبانی از شارژ سریع 25 وات
7. آیفون 12 پرو مکس
فهرستی از بهترین دوربینهای سلفی در تلفنهای هوشمند تهیه کنیم و جای آیفون خالی باشد؟ ممکن نیست! ما دوربینهای سلفی اپل را از زمان آیفون 5 دوست داریم.
رقابت در دنیای فناوری هر روز سختتر میشود اما آیفون هیچ گاه بازنده نیست. روی کاغذ آیفون با دوربین 12 مگاپیکسلی به چشم نمیآید اما باید به نتیجه آن نگاه کنید.
نرم افزار و تراشه فوق العاده اپل برای ثبت بهترین تصاویر دوربین را همراهی میکنند. جلوی دستگاه دو حسگر برای ثبت تصویر وجود دارد: دوربین 12 مگاپیکسلی و حسگر SL3D که عمق را تشخیص میدهد.
حسگر SL3D چهره شما را برای باز کردن قفل دستگاه تشخیص میدهد. محیط کم نور برای دوربین آیفون مشکلی ایجاد نمیکند. فوکوس خودکار چهره شما را در شفافترین حالت ممکن ثبت میکند.
البته باید بدانید که بهترین حالت فاصله 30 تا 90 سانتی از دوربین است. بالاتر از 90 سانتی متر تا 120 سانتی متر همچنان نتیجه خوب به حساب میآید. برای بیشتر از آن قول نمیدهیم.
مشخصات آیفون 12
- نمایشگر: 6.7 اینچ از نوع OLED سوپر رتینا XDR با کیفیت 2778 در 1284 پیکسل و نرخ نوسازی 60 هرتز
- پردازنده: A14 بایونیک با فناوری 5 نانومتری
- حافظه: 6 گیگابایت رم به همراه 128، 256 و 512 گیگابایت حافظه داخلی
- دوربین عقب: شامل سه دوربین 12 مگاپیکسلی فوق عریض، عریض و تله فوتو، حسگر لیدار
- باتری: 3687 میلی آمپر با پشتیبانی از شارژ سریع 20 وات و شارژ بیسیم 15 وات
8. سامسونگ گلکسی اس 21 اولترا
از لحاظ فنی باید تمام این خانواده را در فهرست خود قرار دهیم. ویژگیهای کلی آنها شباهت زیادی به یک دیگر دارد. نرم افزار سامسونگ بسیار خوب عمل میکند.
ویژگیهای نرم افزاری آنقدر گسترده و جالب است که پیشنهاد میکنیم خود شما آنها را تک به تک بررسی کنید. هر عکس یک روز تازه را در شبکه اجتماعی مورد نظر شما میسازد.
دوربین جلو 40 مگاپیکسل است. از استاندارد HDR و فیلم برداری با کیفیت 4K تا 60 فریم و کیفیت 1080p تا 30 فریم پشتیبانی میکند.
البته عضو بزرگ خانواده یا گلکسی اس 21 اولترا فیلم برداری سلفی 8K را تا 30 فریم در ثانیه انجام میدهد. دوربین جلوی آن کیفیت 4K را تا 60 فریم ثبت میکند.
دوال ویو در اوپو و ویوو را به یاد دارید؟ سامسونگ آن ویژگی را با نام دایرکتور ویو عرضه میکند. البته در مورد سامسونگ قدرت پردازش به قدری زیاد است که میتوانید همزمان تماس تصویری داشته باشید.
مشخصات گلکسی اس 21
- نمایشگر: 6.8 اینچ از نوع داینامیک آمولد با نرخ نوسازی 120 هرتز و کیفیت 1440 در 3200 پیکسل
- پردازنده: اسنپدراگون 888
- حافظه: 12 گیگابایت و 16 گیگابایت رم در کنار 128، 256 و 512 گیگابایت فضای داخلی، این دستگاه از انتقال اطلاعات فوق سریع با استاندارد UFS 2.1 پشتیبانی میکند
- دوربین عقب: دوربین اصلی 108 مگاپیکسل، پشتیبانی از فیلم برداری با کیفیت 8K
- باتری: 5000 میلی آمپر با پشتیبانی از شارژ سریع 25 وات و شارژ بیسیم 15 وات
9. گوگل پیکسل 5
محصول فوق العاده گوگل شاید بالای فهرست نباشد اما عملکرد خوبی دارد. دوربین سلفی 8 مگاپیکسل است. به عدد کوچک مگاپیکسلها نگاه نکنید، نرم افزار دوربین گوگل معجزه میکند.
این دوربین فیلم برداری را با کیفیت 1080p تا 30 فریم انجام میدهد. محصول گوگل کمترین مگاپیکسل در فهرست ما را به همراه دارد.
قرار بود خانواده پیکسل را به عنوان پرچمدار اندروید بشناسیم. گوگل برای فروش بهتر قیمت را کاهش داد. کاهش قیمت به معنی ضعیف شدن سخت افزار تمام میشود.
ما نمیتوانیم از عملکرد دوربین دستگاه شکایتی داشته باشیم. رنگها، تعادل رنگ سفید، فوکوس و سایر موارد به خوبی انجام میشود.
دوربین سلفی حتی در نور کم نویز را به خوبی کنترل میکند. بر اساس بررسی DxOMark حالت بوکه عملکرد خوبی را نشان میدهد.
عمق تصویر خوب و پشت سر سوژه طبیعی تار میشود. متاسفانه اگر پس زمینه شما پیچیده باشد، محصول گوگل کمی با مشکل رو به رو میشود.
مشخصات گوگل پیکسل 5
- نمایشگر: 6 اینچ با کیفیت 2340 در 1080 پیکسل و نرخ نوسازی 90 هرتز
- پردازنده: اسنپدراگون 765G
- حافظه: 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی
- باتری: 4080 میلی آمپر با پشتیبانی از شارژ سریع 18 وات و شارژ بیسیم 12 وات
10. هوآوی P40 پرو پلاس
با محصولی فوق العاده از هوآوی به انتهای فهرست میرسیم. خانواده P40 یکی از بهترین دوربینهای سلفی را به همراه دارد.
دقیقا مانند خانواده آیفون 12 و گلکسی اس 21 نمیتوانیم تمام اعضای خانواده P40 را در کنار هم جمع کنیم. قویترین نسخه به نمایندگی از خانواده آماده است.
جلوی دستگاه یک دوربین 32 مگاپیکسلی به همراه حسگر سه بعدی IR برای تشخیص عمق و فوکوس خودکار قرار دارد. با این تیم فیلم برداری 4K تا 30 فریم ممکن میشود.
درست مانند سایر دستگاههای این فهرست، هوآوی P40 کار ویرایش تصاویر را به خوبی انجام میدهد. پیشرفت نرم افزاری خوبی را در این تلفن همراه میبینیم.
یکی از مهمترین ویژگیهای هوآوی P40 پرو پلاس کاهش نویز است. رنگها همانطور که باید باشند ثبت میشود. حسگر IR کار نرم افزار را آسان میکند.
متاسفانه اگر از مونوپاد برای عکس برداری استفاده کنید، جزئیات به مقدار قابل توجه کاهش پیدا میکند. به طور کلی عملکرد آن در فضای داخلی و خارج از خانه مناسب است.
لرزشگیر عکس برداری سلفی با تلفن همراه را جذاب نشان میدهد. متاسفانه سایه ابر سیاه تحریم روی سر هوآوی قرار دارد.
با خرید یکی از محصولات این شرکت نمیتوانید از خدمات گوگل استفاده کنید. به عبارتی فروشگاه گوگل پلی، گوگل مپ، جیمیل و یوتوب روی تلفن همراه شما وجود ندارد.
هوآوی برای جبران این مشکل بزرگ سیستم عامل خود را راه اندازی میکند. آیا یک سیستم عامل جدید از یک شرکت تحریم شده جای خالی گوگل را پُر میکند؟ اینطور فکر نمیکنیم.
هوآوی P40 پرو پلاس
- نمایشگر: 6.58 اینچ با کیفیت 2640 در 1200 پیکسل و نرخ نوسازی 90 هرتز
- پردازنده: کایرین 990 پلاس
- حافظه: 8 گیگابایت رم و 256 یا 512 گیگابایت فضای داخلی
- باتری: 4200 ملی آمپر با پشتیبانی از شارژ سریع 40 وات و شارژ بیسیم 40 وات
حکم آخر
این فهرست رتبه بندی نیست. به عبارتی عملکرد نفر اول، حتما از عملکرد نفر دوم بهتر نخواهد بود. امیدواریم در ماههای آینده تلفنهای بهتری به بازار معرفی شود تا بررسی آن را به شما تقدیم کنیم.
شما در مورد فهرست ما چطور فکر میکنید؟ آیا جای یک تلفن همراه بخصوص در فهرست ما خالی است؟ ما را در روکیدا برای نوشتن بهترین مطالب یاری کنید.
منبع: gizchina.com