تا زمانی که به این مقاله برسید، ما برای شما تلویزیونهای QLED را بررسی کردیم. میکرو LED را رو در روی OLED قرار دادیم.
اگر هر مقاله را باز کنید، آشنایی با انواع نمایشگر لازم است. بعد از تمام این موارد به میکرو LED میرسیم. عضوی از فناوری که برچسب آینده را به همراه دارد.
چطور کار میکند؟ چه زمانی در دسترس خواهد بود؟ هزینه آن چقدر است؟ اگر همراه با روکیدا بمانید تمام سوالات شما را پاسخ میدهیم.
1. میکرو LED چیست؟
نور پس زمینه در نمایشگرهای LCD از ابتدای تولید آنها یک ایراد بزرگ بود. حتی تلویزیونهای سطح بالا مانند Q90 از سامسونگ در مورد کنتراست مشکلاتی دارند.
ضخامت آنها نیز به نسبت تلویزیونهای OLED بیشتر است. شرکتهای مختلف برای حل مشکل تلاش کردند. نتیجه تلاشها به فناوری OLED رسید.
نمایشگرهای OLED نیازی به نور پس زمینه ندارند و از خود نور ایجاد میکنند. سامسونگ نیمه خالی لیوان را دید. ترکیبات آلی یا همان مواد اولیه سازنده این نوع نمایشگر عمر کوتاهی دارد.
سامسونگ توان عظیم خود را در مورد تلویزیونهای میکرو LED هزینه کرد. این گروه از نمایشگرها تلاش میکنند تا تصاویر را مانند OLED نمایش دهند.
هر پیکسل سه رنگ آبی، قرمز و سبز دارد. پشت هر رنگ یک LED قرار میگیرد. در نتیجه هر پیکسل میتواند جداگانه خاموش یا روشن شود.
این کار یعنی کنتراست و دقت رنگ افزایش مییابد. به عبارتی کنترل نمایشگر در بهترین حالت انجام میشود.
2. ویژگیهای خوب میکرو LED را میشناسید؟
در بهترین حالت میکرو LED ویژگیهای OLED را تکرار میکند. تنها در زمینه شدت نور، OLED عقب میماند. به دلیل ساختار فناوری OLED شدت نور این نمایشگر به 1000 نیت محدود میشود.
شاید مدلهایی از OLED شدت نور بیشتری را به چشم شما هدیه کنند اما نمایشگرهای میکرو LED به راحتی شدت نور 4000 نیت را ممکن میکنند. کرهایها میگویند: رسیدن به 10 هزار نیت روشنایی غیر ممکن نیست.
آخرین ضربه را جنس میکرو LED وارد میکند. طول عمر مفید آنها بیشتر است. سامسونگ میگوید تلویزیونهای میکرو LED حدود 100.000 ساعت کار میکند.
100 هزار ساعت یعنی 11 سال به شما تصاویر را با بالاترین کیفیت نشان میدهد. تلویزیونهای میکرو LED به نظر برق کمتری مصرف میکنند.
آنها برای ایجاد رنگهای مختلف از فیلترهای رنگی استفاده نمیکنند. بین LEDها و چشم شما هیچ موردی وجود ندارد. با برق کمتر روشنایی بیشتری ایجاد میکنند.
اگر فناوری میکرو LED روی ریل پیشرفت قرار بگیرد، به زودی ارزان میشود. متاسفانه محصولات امسال رابطه خوبی با جیب کاربران ندارند.
اگر ادعای سامسونگ را قبول کنیم، تلویزیونهای میکرو LED حتی از رقبای OLED نازکتر ساخته میشود. به نظر بی حاشیه خواهند بود. نداشتن حاشیه به معنی زاویه دید بیشتر است.
از زمان معرفی تلویزیونهای OLED به بازار، تقریبا 85 درصد کاهش قیمت داشتند. فناوری جدید برای رقابت باید این مقدار کاهش قیمت را در زمان کوتاه ممکن کند.
اگر سامسونگ در این ماموریت غیر ممکن موفق شود، در آینده تلویزیونها و انواع نمایشگر دستگاههای مختلف از میکرو LED استفاده خواهد کرد.
3. میکرو LED چه مشکلاتی دارد؟
ساختن آنها بسیار دشوار است. هر پیکسل برای کار به سه LED نیاز دارد. اگر بخواهیم یک نمایشگر میکرو LED با کیفیت 4K داشته باشیم، باید 25 میلیون LED را کنار هم قرار بگذاریم.
تولید گسترده این نوع نمایشگر کابوس سامسونگ است که روز و شب با آن میجنگد. همانطور که میبینید، تلویزیونهای میکرو LED از رقبای OLED گرانتر به فروش میرسند.
بر اساس پیش بینی موسسه IHS تا سال 2026 مقدار تولید نمایشگرهای میکرو LED به 15.5 میلیون میرسد. امروز که این مقاله را میخوانید کمتر از 1000 عدد است.
برای اولین بار دست پخت سامسونگ را در نمایشگاه CES 2018 به چشم دیدیم. یک تلویزیون غول پیکر با ابعاد 146 اینچ که در هر خانهای جا نمیشود.
البته تلویزیون “د وال” قابل تغییر بود. به عبارتی مثل لگو عمل میکرد. در سال 2019 تلویزیون “د وال” تغییرات جالبی داشت. با ضخامت سه سانتی متر و کیفیت 8K مهمان چشم شما میشد.
چرا نمونههای اولیه بسیار بزرگ هستند؟ سامسونگ میگوید: ساخت تلویزیونهای میکرو LED با ابعاد 40 اینچ دشوار نیست. برای رسیدن به تعادل در قیمت و روند ساخت باید از ابعاد بزرگ شروع کنیم.
یکی از بازیگران مهم دنیای تلویزیون از ژاپن سلام میکند. سونی اولین تلویزیون میکرو LED خود را در سیدیا عرضه کرد. یک نمایشگر با ابعاد 16 در 9 فیت که کیفیت 4K را به همراه داشت.
برای تجربه تصویر محصول سونی باید 877 هزار دلار هزینه کنید. بله، درست خواندید قیمت آن 877 هزار دلار است. کوچکترین مدل 110 اینچ خواهد بود. با پرداخت هزینه بیشتر، تا 440 اینچ بزرگ میشود.
اگر بخواهید تمام اتاق را با نمایشگر پوشش دهید، سونی جلوی شما را نمیگیرد. امکان تهیه مدل 790 اینچی وجود دارد. کیفیت آن تا 16K بالا میرود.
نمایشگر کریستال LED سونی از LEDهایی با ابعاد 0.003 اینچ استفاده میکند. به عبارتی عرض آن از نازکترین تار موی شما، نازکتر است.
به لطف اوج فناوری LED کنتراست آن فوق العاده خواهد بود. نرخ نوسازی خانواده کریستال سونی به 120 هرتز میرسد. عمق رنگ 10 بیت و زاویه دید کامل از دیگر ویژگیهای آن به حساب میآید.
همچنان محصولات این خانواده قیمت بالایی دارند. آیا در سال 2021 یک قدم پایین خواهند آمد؟
4. میکرو LED فراتر از یک نمایشگر
سامسونگ میخواهد از این فناوری در ابعاد گسترده استفاده کند. ویژگیهای مثبت آن قابل چشم پوشی نیست. تمام قابلیتهای خانواده QLED در میکرو LED به بلوغ میرسد.
تلویزیونهایی از این مدل در کنار عمر طولانی، نازک و بی حاشیه خواهند بود. میتوانید از آن به عنوان یک قاب عکس فوق العاده یا آکواریوم استفاده کنید.
ماهیهای زنده که نیازی به مراقبت ندارند. کار به سخت افزار و خود نمایشگر تمام نمیشود. فکرهای زیادی در سر مهندسان این شرکت بالا و پایی میرود.
آنها میخواهند کنترل را حذف کنند. چطور با نمایشگر ارتباط برقرار کنیم؟ این موضوع تغییر خواهد کرد. سونی به صدا توجه ویژهای دارد.
چشم شما به نمایشگر و گوش شما به بلندگو دستگاه گره میخورد. البته وجود بلندگوهای قدرتمند، کمی ضخامت دستگاه را افزایش میدهد.
امیدواریم سیستم صوتی همراه با نمایشگر عرضه نشود. آن را به عنوان لوازم جانبی تهیه کنیم و در کنار تلویزیون قرار دهیم. تا جایی که چشم کار میکند، میکرو LED شبیه به OLED است.
شاید همچنان در عمق رنگ مشکی تفاوتهایی را پیدا کنیم اما سامسونگ میگوید: خوبیهای میکرو LED را ببینید. اپل نیز به این نوع نمایشگر فکر میکند.
مهندسان سیب گاز زده احتمالا در قدم اول مینی LED و در قدم دوم میکرو LED را در محصولات فوق العاده خود استفاده کنند. حرکت اپل دیگر سازندگان را نیز به سمت جلو میکشد.
شما در مورد آینده نمایشگرها چطور فکر میکنید؟ آیا میکرو LED آینده تلویزیون خواهد بود؟
منبع: whathifi.com