فهرست عنوانها
مرسدس بنز EQS، معنای واقعی یک خودروی لوکس. شرکت مرسدس بنز بسیار دیرتر از رقبای آلمانی خود وارد بازار خودروهای الکتریکی شده است. در حالی که شرکتهای دیگر چند سال است که محصولاتی تمام الکتریکی تولید کردهاند، مرسدس بنز اولین خودروی تمام الکتریکی خود را با نام مرسدس بنز EQS در سال 2019 وارد بازار کرد. EQC با استقبال خوبی از طرف مشتریان روبهرو نشد و در آخر فروش آن در آمریکای شمالی متوقف شد. اما این بار موضوع کاملا متفاوت است! این دفعه مرسدس بنز یک خودروی تمام الکتریکی چهار در را در کلاس S وارد بازار کرده است.
هدف از طراحی مرسدس بنز EQS، رقابت با تسلا (TESLA) مدل S است. به گونهای که با طراحی منحصر به فرد آن، طراحی داخلی تسلا که زمانی همه جا حرف از آن بود، خندهدار به نظر میرسد. مرسدس بنز EQS در تلاش است که با طراحی داخلی خود، معیار جدیدی در صنعت خودرو سازی تعیین کند تا تمام خودروها با آن مقایسه شوند. این امکان وجود دارد که این خودرو به عنوان یک الگو برای یک نسل از خودروهای لوکس محسوب شود.
نیروی مورد نیاز مرسدس بنز EQS توسط یک باتری لیتیوم-یونی که از سیستم جایگزینی استفاده میکند و براساس ولتاژ 400 ولتی ساختمان آن طراحی شده است ، تامین میشود. این باتری با ظرفیت 108 کیلو ولت بر ساعت، هم اکنون در آلمان در حال تولید است. بنابر اطلاعات ارائه شده توسط شرکت مرسدس بنز، این خودرو با یک بار شارژ توانایی پیمایش 770 کیلومتر را خواهد داشت.
شرکت مرسدس بنز این خودرو را در مدل EQS 450+ با یک موتور و محور عقب محرک و در مدل EQS 580 4Matic با دو موتور و چهار چرخ محرک روانهی بازار خواهد کرد. موتور مدل 450+ قدرتی برابر با 328 اسب بخار و 406 پوند بر فوت گشتاور تولید خواهد کرد درحالی که مدل 580 4Matic قدرتی برابر با 516 اسب بخار و گشتاوری برابر با 611 پوند بر فوت خواهد داشت. گفته میشود که یک مدل دیگر با 630 اسب بخار قدرت هم تولید خواهد شد که هنوز اطلاعات زیادی در رابطه یا آن موجود نیست. سقف سرعت مدل پایه بر روی 130 مایل بر ساعت محدود شده و شما میتوانید از بین سه سیستم ترمز برای استفاده در آن حق انتخاب داشته باشید.
سیستم فرمانپذیری چرخ عقب با توانایی جهت گیری تا 4.5 درجه به صورت استاندارد در دسترس خواهد بود که شما میتوانید با تهیهی یک آپشن، آن را تا 10 درجه ارتقا دهید. این سیستم دامنهی دور زدن خودرویی که طول آن 16 فوت میباشد را به 35.7 فوت میرساند.
مرسدس بنز EQS از سیستمهای شارژ با توان 200 کیلو ولت پشتیبانی میکند که از این طریق میتواند با 15 دقیقه شارژ، 150 مایل مسافت را طی کند. شارژری نیز در داخل خودرو قرار داده شده که گفته میشود توان شارژ کردن خودرو را با جریان 9.6 کیلو وات خواهد داشت اما مدت زمانی که طول میکشد باتری را کاملا شارژ کند هنوز محاسبه نشده است.
مرسدس بنز EQS لوکس تر از مدل s
در کنار مدل های استاندارد تولید شده ، مدلی به عنوان (تولید اول) نیز در پاییز امسال وارد بازار میشود که در کل تعداد 300 عدد از آن تولید خواهد شد. 250 عدد از این مدل را میتوانید با رنگ آبی گرگ و میش (twilight blue) که به صورت انحصاری برای این مدل استفاده خواهد شد، سفارش دهید. بقیهی 50 خودرو نیز در طرحی تشکیل شده از دو رنگ در دسترس مشتریان قرار خواهند گرفت. این مدل خاص دارای جزئیاتی به رنگ رز-گلد در داخل، صندلیهای خاکستری، قسمت بالایی داشبورد به رنگ آبی و جزئیات دیگری در خارج از خودرو خواهد بود.
برای ما سوالی وجود داشت که آیا مرسدس بنز EQS همان قدر که در عکسها عجیب و غریب به نظر میرسید، در واقعیت هم عجیب است؟ جوال این سوال چیزی نیست جز بله! بیشتر به خاطر خطوط منحنی استفاده شده در طراحی آن است که ظاهری عجیب به آن بخشیده است ولی این ویژگی به خودرو یک بدنهی سُرنده میدهد که برای آیرودینامیک بودن خودرو از اهمیت زیادی برخوردار است. در واقع با استفاده از این سبک طراحی ضریب اصطکاک مرسدس بنز EQS برابر با 0.20 شده که کمترین میزان در بین تمام خودروهای تولید شده در تاریخ است. شرکت مرسدس بنز توضیح میدهد که رسیدن به این عدد یکی از اهداف مهم در طراحی EQS به شمار میرفت اما در روند اجرا مشخص شد که تولید خودرویی که هم آیرودینامیک باشد و هم در کنار آن زیبایی منحصر به فرد داشته، کار سادهای نیست.
مرسدس بنز با توجه زیادی که به خطوط بدنهی EQS داشته به این سبک از طراحی دست یافته است. چراغهای خطر با LED هایی به شکل مارپیچ ، جلوپنجره با تعداد زیادی لوگوی مرسدس بنز که از مرکز به اطراف پخش میشوند و چراغهای جلو هر کدام سه خطر LED دارند که آنها را به سری کلاس S شبیهتر میکند. چرخها نیز از قلم نیافتادهاند. مرسدس بنز EQS دارای رینگ هایی 12 اینچی است که به صورت آپشن در دسترس مشتریان قرار خواهد گرفت.
مرسدس بنز EQS یک خودروی چهار در بزرگ است اما تا زمانی که به آن نزدیک میشوید متوجه آن نمیشوید ، زمانی که فاصله شما کمتر از 10 متر باشد و به آن نزدیک شوید متوجه میشوید که مرسدس بنز EQS بزرگ و بزرگتر میشود. این خودرو با طولی برابر با 205.4 اینچ ، تنها 2 اینچ از سری S کوتاهتر است و دلیل این اندازه ، ساخته شدن آن بر روی پلتفرم EVA است. این پلتفرم به مرسدس بنز EQS یک کاپوت کوتاهتر داده است که این اجازهی بزرگ تر شدن کابین و در نتیجه زاویه بیشتر شیشه های جلو و عقب شده که در انتها این خودرو را آیرودینامیکتر میکند. وقتی در صندلی راننده مینشینید به نظر میرسد که شیشهی جلو تا افق ادامه پیدا میکند.
مرسدس بنز EQS مانند اکثر خودروهای الکتریکی دیگر در زیر کاپوت به شما محفظهی بار ارائه نمیدهد. این فضا با سیستم HVAC که شامل یک فیلتر HEPA بسیار بزرگ میشود ، اشغال شده است. مرسدس بنز EQS با تحلیل هوای بیرون و هوای داخل کابین به شما این اطلاعات را میدهد که چه مقدار مواد حساسیتزا و آلودگیهوا را توسط فیلتر جذب کرده است. در کنار در راننده نیز محفظهی آبپاش برف پاککنها وجود دارد تا راننده مجبور نباشد کاپوت را باز کند.
شما میتوانید صدای مرسدس بنز EQS را انتخاب کنید ! در سیستم صوتی خودرو تعدادی صدای مختلف در نظر گرفته شده که شما میتوانید با استفاده از نمایشگرهای لمسی ، در بخش تنظیمات بین آنها انتخاب کنید که EQS صدای چه موتوری را تقلید کند. این صداها توسط متخصصین به گونهای تولید شدهاند تا سکوت محض کابین خودرو را شکسته و از خستگی راننده جلوگیری کنند.
کابینی که به عنوان یک معیار شناخته میشود
با اینکه داخل مرسدس بنز EQS کمی عجیب به نظر میرسد وقتی در خودرو مینشینید کاملا این موضوع را فراموش میکنید. تمامی چهار در خودرو به موتورهایی برای باز و بسته شدن مجهز بوده و شما میتوانید در راننده را به گونهای برنامه ریزی کنید که در زمان نزدیک شدنتان به خودرو به صورت خودکار باز شود. بعد از نشستن به راحتی با فشردن پدال ترمز این در بسته خواهد شد. طراحی داخلی مرسدس بنز EQS یک شاهکار به حساب میآید و در برخی نقاط حتی سری S را نیز پشت سر گذاشته است. این طراحی یکی از شیک ترین و آیندهنگرانهترین طراحیهای داخلی است که تا به حال درون آن نشستهام. استفاده از بهترین مواد اولیه و اولویت قرار دادن راحتی سرنشینان کاملا مشهود است و استفاده از سیستم هایپر اسکرین (Hyperscreen) طراحیای متعلق به آینده را نشان میدهد.
استفاده از این اسم کمی اشتباه به نظر میرسد. منظور از این اسم این است که تمام چیزی که شما در پشت شیشهی خمیدهی 56 اینچی که تقریبا تمام داشبورد را شامل میشود نمایشگر است. در حالی که این سیستم از سه نمایشگر مجزا تشکیل شده است. یک نمایشگر 12.3 اینچی مخصوص راننده ، یک نمایشگر 17.7 اینچی مرکزی و یک نمایشگر 12.3 اینچی دیگر مخصوص سرنشین در داشبورد مرسدس بنز EQS تعبیه شده است. نمایشگر مخصوص راننده را قبلا در مدلهای دیگر مرسدس بنز دیدهایم و نمایشگر سرنشین نیز تفاوت زیادی با آن ندارد اما موضوع اصلی و جذاب ، نمایشگر مرکزی است.
قسمت پایینی آن مخصوص کنترل سیستم تهویه ، دکمه ی خانه (Home) ، برگشت ، آهنگ بعدی و قبلی میباشد اما هنوز بخش زیادی از نمایشگر باقی مانده است. این نمایشگر را میتوان به عنوان نمونهی بزرگ شدهی نمایشگرهای استفاده شده در مدلهای دیگر مرسدس بنز که از سیستم MBUX استفاده میکنند در نظر گرفت اما این نمایشگر یک تفاوت بزرگ با آنها دارد ، ویژگی جدیدی به عنوان لایهی صفر (zero layer) که به عنوان صفحهی خانه (home page) عمل میکند.
شما میتوانید لایهی صفر را با دوبار لمس کردن دکمهی خانه فعال کنید. این صفحه برای شما تمام نیازهایتان از سیستم پخش خودرو را نمایش خواهد داد. این سیستم نمای سه بعدی از نقشه را در نمایشگر به نمایش خواهد گذاشت و قسمتهایی را برای اطلاعات عملکردهای خودرو جدا خواهد کرد. میانبرهایی برای ویژگیهای مختلف خودرو وجود دارد که به فشردن آنها مستقیما به بخش کنترل خواهید رفت. زمانی که کارتان را انجام دادید این صفحه دوباره کوچک خواهد شد تا نمایش نقشه مختل نشود.
با وجود میانبرها شما دیگر به گشتن در منوهای مختف احتیاجی پیدا نمیکنید و به راحتی میتوانید به عملکردهای مختلف دسترسی داشته باشید. این سیستم زمان استفاده شما از عملکردها را به خاطر خواهد سپرد. برای مثال شما میتوانید با انتخاب یک مکان به عنوان خانه سیستم را به گونهای برنامهریزی کنید که در آن مکان سیستم نمایش 360 درجهای خودرو به صورت خودکار فعال شود.
نمایشگر سرنیش دقیقا مثل نمایشگرهای صندلیهای عقب عمل میکند و از طریق آن میتوانید مقصد را برای مسیر یا انتخاب کنید و موسیقی یا فیلم مورد نظر خود را پخش کنید. مرسدس بنز EQS به راننده اجازه نمیدهد که در زمان رانندگی از نمایشگر سرنشین استفاده کند. شرکت مرسدس بنز توضیح میدهد که این خودرو میتواند تشخیص دهد که راننده چند بار و در چه مدتی به این نمایشگر نگاه میکند و در صورت امکان بروز خطر ، هر برنامهای که در حال پخش است را متوقف خواهد کرد. مرسدس بنز EQS همچنین میتواند تشخیص دهد که شما به تلفن خود نگاه میکنید اما هنوز برنامهای برای این توانایی در نظر گرفته نشده است.
سیستم هایپر اسکرین استفاده شده در مرسدس بنز EQS از هشت پردازنده و 24 گیگابایت حافظهی رَم استفاده میکند و در زیر نمایشگر ها 12 محرک قرار دارد تا در زمان لمس صفحه لرزشی را به وجود بیاورد تا شما متوجه انجام عملیات مورد نظر خود شوید. مجموعا 350 حسگر عملکرد این سیستم را کنترل میکنند که شامل حسگرهای حرکتی و دستیار صوتی نیز میشود. در این خودرو از هوش مصنوعی نیز استفاده شده است. مرسدس بنز ادعا میکند که این سیستم در تمام طول عمر مفید EQS بهروز رسانی دریافت خواهد کرد.
سیستم مسیریابی هوشمند این خودرو میتواند بهترین مسیر را با در نظر گرفتن ایستگاههای شارژ ، موقعیت جغرافیایی ، مسیر ، دمای کابین ، سرعت و … به شما ارائه دهد. این سیستم به اینترنت متصل بوده و با اطلاع از وضعیت ترافیک ، جاده و فعالیت ایستگاه های شارژ و میزان توان آن ها و زمان مورد نیاز برای شارژ کردن خودرو ، شما را در سریعترین حالت ممکن به مقصد میرساند.
سیستم پخش برمستر (BURMESTER) ارائه شده در مرسدس بنز EQS دارای 15 بلندگو و توان خروجی 710 وات میباشد. شما میتوانید سری S های تولید شده در سال 2021 را با 30 بلندگو و توانی دوبرابر EQS (1750 وات) سفارش دهید اما موضوع اینجاست که آنها با بنزین کار میکنند!
طراحی داشبورد مرسدس بنز EQS با در ها هماهنگ است به گونهای که یک قسمت واحد به نظر میرسد و یک رشتهی باریک از لامپهای LED هم سرتاسر آن را روشن میکند که میتوان از طریق نمایشگر ها رنگ آن را تغییر داد. دو خروجی هوا برای سیستم تهویه به شکل دایره در دو طرف داشبرود قرار دارند اما خروجیهای مرکزی در طراحی داشبورد حل شدهاند و دیدن آنها نیاز به دقت دارد.
در مرسدس بنز EQS هیچ گیربکسی به شکل مرسوم وجود ندارد. طراحان داخلی از این ویژگی استفاده کرده اند و فضای خالی زیر کنسول وسط را به یک فضا برای قرار دادن کیف تبدیل کردهاند.
استفاده از چرم مرغوب ، پلاستیک های براق به رنگ مشکی پیانو ، چوب واقعی ، پوششهای فلزی برای بلندگوها و روشنایی داخلی با استفاده از لامپهای LED از ویژگی های یک پرچمدار لوکس از شرکت مرسدس بنز در سال 2021 است.
تمامی اطلاعاتی که ما از مرسدس بنز EQS شنیدهایم و تجربه ای که از رانندگی با آن داشتهایم به ما نوید تغییرات بزرگی در صنعت خودرو سازی را میدهد. جریان الکتریکی شدن سیستم حمل و نقل با سرعتی ورای تصور در حال اتفاق افتادن است و مرسدس بنز EQS به عنوان یک خودروی چهار در لوکس که با الکتریسیته کار میکند ، پیشگام این تغییرات خواهد بود.