فهرست عنوانها
لپتاپهای سری میت بوک ایکس، جزو ممتازترین محصولات شرکت هوآوی هستند. هوآوی با تولید لپتاپ بدون فن میت بوک ایکس با وزن تنها 1 کیلوگرم، پرتابلترین محصول خود را عرضه کرد. اما میت بوک ایکس پرو، که قصد داریم در این بررسی به آن بپردازیم، محصولی است با قابلیت حمل بالا که از المانهای قدرتمندی در ساخت برخوردار است.
معرفی و جعبه گشایی میت بوک ایکس پرو
از لپتاپ میت بوک ایکس پرو 2021 برای اولین بار در چین رونمایی شد و در اروپا نیز هم اکنون پیش فروش شده و قرار است به زودی به بازار عرضه شود. قیمت مدل 16GB/1TB آن چیزی معادل 12000 یوان (1.899 دلار/ 1.599 یورو) است که نمیتوان آن را در دسته محصولات ارزان ارزیابی کرد. در عین حال، اگر مجموع قابلیتهایی که در قبال این قیمت در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد را در نظر بگیریم، شاید بتوان گفت این قیمت را به صورت کاملاً رقابتی تعیین کردهاند.
این لپتاپ در رنگهای سبز زمردی و خاکستری فضایی (Space Gray) عرضه شده اما به نظر میرسد رنگ ملایمتر Mystic Silver که در مدل MateBook X Pro 2020 وجود داشت را دیگر نخواهیم دید. در یک نگاه کلی، هوآوی این لپ تاپ را در یک جعبه کارتن کوچک با یک شارژر 65 واتی و یک کابل USB-C عرضه نموده است.
شارژر آن از نوع شارژر استاندارد Power Delivery است که توانایی شارژ تبلت یا موبایل (یا حتی پهپاد) شما را با توان متغیر 10، 18، 24، 45 و 65 وات دارد که این تنوع قابلیت برای دستگاههای گوناگون، ویژگی راحتی و در دسترس بودن را به این محصول داده است.
یکی از جذابترین قسمتهای میت بوک ایکس پرو 2021 طراحی ظاهری آن است: یک دستگاه باریک و سبک با لبههای نازک و طراحی داخلی جمع و جور.
این که هوآوی سبک طراحی میت بوک ایکس پرو خود را به مدت چهار سال، تقریباً حفظ کرده کمی عجیب به نظر میرسد، اما با این حال، طراحی و دیزاین این لپتاپ چیزی از رقبای خود در سال 2021 کم ندارد.
طراحی میت بوک ایکس پرو همراه با پردازنده Tiger Lake نسل 11 اینتل، سریعترین رم موجود بازار، پشتیبانی از وای فای 6، یک نمایشگر 3:2 لمسی و کیفیت ساخت بینظیر، آن را به یک سیستم اولتراپرتابل (ultraportable) عالی و درجه یک در این بخش تبدیل کرده است.
مدل 2021 پیشرفتهای نامحسوسی نیز نسبت به مدل قبلی داشته است. یک فن ثانویه در قسمت زیرین تعبیه شده است، یازدهمین نسل پردازنده اینتل سطح کارآیی بالاتری را رقم زده و همچنین وجود پورت Thunderbolt 4، فناوری Wi-Fi 6 سریع و یک تاچ پد یکپارچه بخشی از این تغییرات هستند.
نمایشگر، کیبورد، تاچ پد و ورودی و خروجی میت بوک ایکس پرو
به نظر، صفحه نمایش میت بوک ایکس پرو 2021 همان نمایشگر استفاده شده در مدل سال گذشته است. یک ال سی دی LTPS با نسبت تصویر 3:2 و رزولوشن 3000X2000 پیکسل و با تراکم 266 پیکسل در هر اینچ و زاویه دید 178 درجه. برشهای حاشیه اطراف دستگاه به خوبی صورت گرفته و این موضوع نسبت صفحه نمایش به بدنهی 91 درصد را به آسانی برای این لپتاپ امکان پذیر کرده است.
هوآوی روشنایی صفحه نمایش را در حالت عادی 450 نیت ذکر کرده است. از نظر ما این عدد حتی میتواند بیشتر باشد و در بررسیهای ما بیشترین روشنایی اندازه گیری شده در وسط صفحه و به میزان 480 نیت بود. صفحه نمایش از 100 درصد طیف رنگی sRGB پشتیبانی کرده و تولید رنگ بسیار مناسبی دارد.
تنها ضعفی که برای این بخش میتوان ذکر کرد پوشش گلس براق است که نور را منعکس میکند.
نسبت تصویر انتخابی برای صفحه نمایش کاملاً مناسب و به جا بوده است. صفحه نمایش 13.9 اینچی و نسبت 3:2، تعادل خوبی در نمایش تصاویر، ویدئوها و همچنین وب گردی ایجاد کرده است. در مقایسه با لپتاپهای 13.3 تا 14 اینچی با نسبت 16:9 یا 16:10، در بازدید از سایت و همچنین نمایش فایلها، فضای عمودی صفحه کاملاً مناسب و به اندازه است و همچنین برای نمایش فیلمهای 16:9 نیز فضای افقی کافی در نظر گرفته شده است.
به علاوه اینکه نسبت تصویر 3:2 برای ویرایش و ادیت عکس نیز واقعاً ایده آل است.
نمایشگر میت بوک ایکس پرو 2021 طبیعتاً یک نمایشگر لمسی است. قابلیت پشتیبانی تا 10 لمس همزمان را دارا بوده، میزان حساسیت بالایی دارد و از حرکات مالتی تاچ برای زوم کردن نیز پشتیبانی میکند. این لپتاپ را میتوان به منزله ورود به دنیای جدیدی در مشاهده وب سایتها و دیدن تصاویر دانست.
میتوانید با سه انگشت بر روی صفحه بکشید تا به ابزار متحرک اسکرین شات هوآوی دسترسی پیدا کنید. این ابزار به شما این امکان را میدهد که با دست انتخاب کنید که از کدام قسمت از صفحه میخواهید عکس بگیرید.
بلندگوهای چهارگانه میت بوک ایکس پرو 2021 در هر سمت شامل یک عدد ووفر و Tweeter برای ایجاد صدای بهتر هستند. در این مدل، نوارهای اطراف کیبورد محل پخش صدا نیستند. سوراخهایی زیر این قسمت وجود دارد که صداهای قدرتمندی تولید میکنند. جهتگیری این بلندگوها به سمت پهلو هستند نه به سمت پایین، و بنابراین وقتی روی میز قرار میگیرد صدا از سطح صاف به سمت بالا پرتاب میشود و تجربه شنیداری تمام و کمالی را ارائه میدهد.
در بخش کیبورد یک صفحه کلید فول سایز را داریم که در هر سمت حدود 1 سانتی متر به بلندگو اختصاص یافته است. نوع کیبورد یک کیبورد short-travel است که کاملاً مناسب لپتاپهای سبک و نازک است و یکی از بهترین کیبوردهایی است مورد استفاده قرار میگیرد.
گرچه کیبورد از نوع short travel است اما زمان پاسخ آن راضی کننده است. هر کلید به صورت متقارن و با نظم خاصی چیده شده و نوع چیدمان آن به صورتی است که به راحتی میتوان به آن عادت کرد. دکمه اینتر نیز به اندازه کافی بزرگ است و به راحتی میتوان آن را پیدا کرد.
تنها اشکال، اندازه کوچک دکمه جهت بالا و جهت پایین است و اینکه دکمههای home، end و page up و page down حذف شدهاند، که ممکن است خط قرمز خیلیها در خرید باشد.
به طور کلی این دستگاهی است که میتوانید به راحتی برای تایپ کردن در طول روز روی آن حساب کنید، به شرطی که وقت کافی برای آشنایی و عادت کردن به ویژگیهای خاص آن گذاشته باشید.
تاچ پد این محصول هوآوی، بزرگ طراحی شده و حدود یک سوم فضای بخش پایین میت بوک ایکس پرو 2021 را اشغال کرده است. سطح گلس آن نیز برای کارهای چند انگشتی و همچنین اسکرول کردن بسیار نرم و روان است.
تاچ پد به صورت یکپارچه و شیشهای است. هوآوی آن را Free Touch مینامد، چون کلیک در هر نقطه روی سطح را قبول میکند. اپلیکیشن Free Touch این امکان را به شما میدهد تا حساسیت کلیک و شدت لرزش آن را مطابق میل خود تنظیم نمایید. همچنین شما میتوانید قابلیت کلیک نمودن را خاموش کنید که البته کمی ناخوشایند به نظر میرسد.
اگر گوشی هوآوی دارید میتوانید با استفاده از اپلیکیشن Huawei Share آن را به لپتاپ متصل کنید. فقط کافیست NFC گوشی را به تاچ پد بزنید تا تنظیمات اولیه اتصال انجام شود. Huawei Share کنترل تلفن همراه شما را از طریق لپتاپ ممکن میسازد و همچنین امکان ارسال فایل بین دو دستگاه هوآوری را برای شما فراهم میکند.
یک موردی که از سری لپتاپهای گذشته هوآوی و آنر تغییر نکرده و خوب هم جا نیفتاده، وب کم مخفی شده در ردیف f کیبورد است. وب کم میت بوک ایکس پرو 2021 به صورتی است که موقع تایپ کردن ممکن است به راحتی مسدود شود. به علاوه اینکه، دوربین استفاده شده یک دوربین HD با کیفیت پایین است.
در قسمت بالای لپتاپ، دو میکروفون در قسمت جلو وضوح بسیار خوبی در تماس ها دارند.
اسکنر اثر انگشت در دکمه پاور تعبیه شده است. این اسکنر یک حسگر سریع است بدین معنی که برای روشن کردن لپتاپ و ورود به ویندوز تنها یک فشار کافی است.
انتخاب پورت نیز برای این دستگاه نازک و سبک قابل قبول ارزیابی میشود. در سمت چپ دو پورت تایپ C و جک 3.5 میلی متری صدا وجود دارد و یک عدد پورت USB-A نیز در سمت راست قرار داده شده است.
هر دو پورتهای تایپ C، از نوع پورتهای تاندربولت 4 با سرعت 40 گیگابیت بر ثانیه هستند که از خروجی 4K در 60 هرتز و رزولوشن 3840×2160 پشتیبانی میکنند.
اگر قرار باشد به نکتهای در ساخت میت بوک ایکس پرو 2021 اشاره کنیم، آن باقی ماندن اثر انگشت بر روی قاب این لپتاپ است. سطح فلزی براق آن به شدت اثر انگشت و کثیفی دست را به خود جذب کرده و بر روی سطح خود حفظ میکند و تمیز کردن آن کمی دشوار است.
عملکرد کلی و عمر باتری میت بوک ایکس پرو
هوآوی میت بوک ایکس پرو 2021 به پردازنده Core-i7-1165G7 نسل 11 اینتل- تراشهای با چهار هسته و 8 رشته که در فرآیندی در ابعاد 10 نانومتر با حافظه پنهان L3 دوازده مگابایتی و TDP تا 28 وات ساخته میشود- مجهز شده است.
شرکت هواوی، MateBook X Pro 2021 را به 16 گیگابایت از سریعترین رم LPDDR4x مجهز کرده که با سرعت 4266 مگاهرتز کار میکند.
در حالت کار، CPU تا تقریباً 1200مگاهرتز را استفاده میکند و قابلیت افزایش تا 4100 مگاهرتز را دارد. دما در حالتی که سیستم بلااستفاده است در حدود 37 تا 40 درجه سانتی گراد میباشد. هنگامی که برای یک تست تحت فشار قرار میگیرد، دمای CPU به اطراف 90 درجه سانتی گراد میرسد و سرعت کلاک اسپید به محدوده 4100 مگاهرتز افزایش مییابد، و سپس به سرعت به محدوده 2400 مگاهرتز و دما زیر 80 درجه سانتی گراد کاهش پیدا میکند.
به میت بوک ایکس پرو 2021 یک فن جدید نیز افزوده شده که از طریق یک محفظه نازک خنک ساز بخار به فن اول متصل شده است.
هوآوی پارامترهای میت بوک ایکس پرو 2021 را به گونهای تنظیم کرده که در حین اجرا بسیار کم سر و صدا بوده و داغ نمیکند. هر زمانی که دمای سیستم از 80 درجه سانتی گراد فراتر میرود، CPU دستگاه را به گونهای کنترل میکند تا دما افت پیدا کند.
فنها به ندرت به کار میافتند، مگر اینکه سیسیتم واقعاً تحت فشار قرار گیرد. اما حتی وقتی شروع به کار میکنند هم بلندی صدای آنها حدود 45 دسی بل است. بدنه لپتاپ واقعاً هیچ گاه در طول استفاده داغ نشد- حداکثر دمایی که ثبت کردیم میزان گرمای 42 درجه سانتی گراد در وسط کیبورد دستگاه بود.
ترکیب CPU نسل 11 اینتل و گرافیک یکپارچه، عملکرد بی سر و صدا و خنک را در این سیستم به ارمغان آورده که میتواند از پس اکثر فعالیتهای مورد انتظار برآید. ادیت عکس در میت بوک ایکس پرو 2021 به راحتی آب خوردن انجام میشود و حتی میتوانید ادیت ویدئو را با تنظیمات مناسب انجام دهید – مثلاً تنظیمات optimized media.
درایو ذخیره سازی، درایو PM981a (یک درایو عالی با عملکرد بسیار خوب) سامسونگ است.
طول عمر باتری در میت بوک ایکس پرو 2021 خیلی خوب بود. برای یک وب گردی بی وقفه با روشنایی 100 درصد، کمتر از 8 ساعت دوام آورد و با روشنایی 50 درصد حدود 12 ساعت و نیم.
شارژ کردن دستگاه از صفر تا 100 درصد، 90 دقیقه به طول انجامید. هوآوی میگوید شما میتوانید با نیم ساعت شارژ کردن، 4 ساعت از لپتاپ استفاده کنید.
آیا میت بوک ایکس پرو را بخریم؟
قیمت خرید میت بوک ایکس پرو 2021 حیرت آور است و میتوان گفت لپتاپ گرانی است. لپتاپهایی با همین مشخصات و با قیمت پایینتر در دسترس هستند، اما یک لپتاپی که از همه لحاظ در حد و اندازه این محصول هوآوی باشد قیمت بیشتری دارد. مهمتر آنکه وقتی میبینید عملکرد آن در دنیای واقعی به خوبی مشخصات ذکر شده است، دیگر هیچ نقطه منفیای باقی نمیماند.
هیچ دستگاهی نمایشگر لمسی 3:2 با میزان روشنایی 480 نیت، طراحی به این زیبایی، بلندگو، کیبورد، تاچ پد و باتری فوق العاده را همزمان ندارد.
اما با تمام این اوصاف، این لپتاپ نسبتاً گران محسوب میشود. شما میتوانید این سطح از عملکرد را با قیمت پایینتری بدست آورید. گرچه شاید قابلیت حمل و نقل و کیفیت ساخت به این اندازه نباشد.
یکی دو تا لپتاپ خاص اپل وجود دارد که کارآیی بهتری داشته و از لحاظ عمر باتری بهتر از این لپتاپ هستند و در قیمتی پایینتر نیز عرضه میشوند، اما دیگر باید از ویندوز و صفحه نمایش لمسی خداحافظی کنید.
هوآوی میت بوک ایکس پرو، اما همه اینها را دارد، دوست داشتنی است و هیچ حرف و حدیثی باقی نمیگذارد و یک حس خاص بودن به کاربر میدهد.
اولین مشاهده از این لپتاپ در سال 2018 صورت گرفت. در آن زمان اعجاب برانگیز بود و امروز نیز تحسین برانگیز است.
مزایا
- صفحه نمایش بزرگ، روشن و با دقت رنگ بالا
- نسبت تصویر 3:2 برای وب گردی، کار با فایلها ادیت عکس عالی است.
- کیبورد، پد لمسی و اسپیکرهای فوق العاده
- کیفیت ساخت و مهارت ساخت عالی
- شارژ باتری خوب
- شارژ سریع و راحت با USB-C
- عملکرد بسیار خوب پردازنده نسل 11 اینتل
- SSD بسیار سریع
معایب
- قیمت بالا
- عدم وجود پورت USB-C و (امکان شارژ) در سمت راست
- موقعیت نامناسب و کیفیت پایین وب کم
- بازتاب نور از نمایشگر
- باقی ماندن اثر انگشت روی بدنه
منبع : gsmarena.com