بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

توسط محمد امین نعمتی
29 minutes read
بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

دو گوشی پوکو ایکس 3 پرو و پوکو اف 3 که به تازگی معرفی شدند، به نوعی نسل بعدی اولین گوشی پوکوفون یعنی اف 1 هستند.

این دو میان‌رده جدید با مشخصاتی مانند نمایشگرهای 120 هرتز، استفاده از چیپست‌های در حد پرچم‌دار، اسپیکرهای استریو و باتری‌های بزرگ برگ جدیدی از دفتر موفقیت را می‌خواهند ورق بزنند.

امروز در روکیدا قصد داریم مدل ارزان‌تر یعنی Poco X3 Pro را معرفی کنیم که اولین گوشی با چیپست اسنپ‌دراگون 860 و با مشخصات عالی است.

این گوشی خون گوشی پوکو ایکس 3 ان اف سی را در رگ‌های خود دارد تا هر دو گوشی شبیه به یکدیگر باشند. گرچه مدل پرو سخت‌افزار به مراتب بهتری دارد و از اسنپ‌دراگون 860 استفاده می‌کند که مدل ارتقاء یافته اسنپ‌دراگون 865 پلاس همچنان پرچم‌دار است.

گوشی پوکو ایکس 3 پرو مانند ایکس 3 ان اف سی گواهینامه IP53 را گرفته است تا در برابر پاشیدن تصادفی رطوبت و گرد و غبار مقاوم باشد.

این گوشی یک نمایشگر ال‌سی‌دی 6.67 اینچی IPS با دقت فول اچ‌دی و نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز و باتری مشابه 5160 میلی‌آمپر ساعت با سرعت شارژ سریع 33 وات دارد.

مشخصات دیگر آن بلندگوهای استریو، درگاه کارت حافظه جانبی، NFC، پورت تابنده نور مادون قرمز و حتی یک جک هدفون 3.5 میلی‌متری است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

نکته عجیب تغییر دوربین و نه از نوع خوشایند است. گوشی پوکو ایکس 3 پرو روی قاب پشتی 4 دوربین 48، 8، 2 و 2 مگاپیکسل دارد.

این مشخصات بد نیست، ولی مدل استاندارد ایکس 3 دوربین اصلی 64 مگاپیکسل و فوق عریض 13 مگاپیکسل دارد تا به نوعی کسر مقام این پرو زیبا را حس کنیم.

بدون شک تغییر بارز نسبت به ایکس 3 چیپست بهتر است تا اجازه اجرای بازی‌ها با نرخ تازه‌سازی بیشتر از 60 هرتز و استفاده از پتانسیل کامل نمایشگر 120 هرتز را دهد.

چون اغلب میان‌رده‌ها چنین مشکلی دارند و از سخت‌افزار جدید استقبال می‌کنیم، هر چند به بهای افت دقت دوربین باشد. با این مقدمه با نقد گوشی پوکو ایکس 3 پرو تا انتهای این مطلب همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آن‌ها کلیک کنید.)

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

مشخصات گوشی پوکو ایکس 3 پرو شیائومی

  • بدنه: 165.3 در 76.8 در 9.4 میلی‌متر، 215 گرم؛ پنل شیشه‌ای در جلو (گوریلا گس 6)، فریم پلاستیکی، پنل پشتی پلاستیکی، گواهینامه IP53 برای مقاومت در برابر پاشیدن رطوبت و گرد و غبار
  • نمایشگر: 6.67 اینچ، ال‌سی‌دی، IPS، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 395 پیکسل درهر اینچ، استاندارد HDR10، نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز، نرخ نمونه‌گیری لمس 240 هرتز، حداکثر نور صفحه 450 نیت
  • چیپست: اسنپ‌دراگون 860 (7 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای (1 هسته کریو 485 پرایم با سرعت کلاک 2.96 گیگاهرتز، 3 هسته کریو 485 گلد با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 485 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 640
  • حافظه: 6 یا 8 گیگابایت رم، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1، درگاه مشترک کارت حافظه جانبی با سیم‌کارت دوم
  • سیستم عامل: اندروید 11، MIUI 12، لانچر پوکو
  • دوربین عقب: عریض (اصلی): 48 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/1.8، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، اندازه حسگر 1/2.0 اینچ، فوکوس خودکار تشخیص فازی؛ دوربین فوق عریض: 8 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، میدان دید 119 درجه؛ دوربین ماکرو و حسگر تشخیص عمق: 2 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.4
  • دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه، فول اچ‌دی با نرخ 30 و 120 فریم بر ثانیه، اچ‌دی با نرخ 960 فریم بر ثانیه، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ؛ دوربین جلو: فول اچ‌دی با سرعت 30 فریم بر ثانیه
  • باتری: 5160 میلی‌آمپر ساعت؛ شارژ سریع 33 وات
  • سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت جانبی، اسپیکرهای استریو، NFC، پورت مادون قرمز، جک هدفون 3.5 میلی‌متری

هیچ کم و کاستی در این گوشی 250 یورویی دیده نمی‌شود. بدون شک وجود دوربین تله‌فوتو و یک نمایشگر آمولد بهتر بود، ولی چنین مشخصاتی را باید برای گوشی پوکو اف 3 و مدل در پیش روی اف 3 پرو نگه داریم.

جعبه‌گشایی گوشی پوکو ایکس 3 پرو

جعبه فروش گوشی Poco X3 Pro شگفتانه در خود ندارد و محتویات داخلی آن مانند سایر گوشی‌های ردمی و پوکو است. داخل جعبه شارژر 33 وات، یک کابل 3 آمپر یواس‌بی C به A را پیدا خواهید کرد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

همچنین یک قاب محافظ سیلیکونی داخل جعبه است که یک کاور محافظ کوچک برای پورت یواس‌بی دارد. این درپوش زمانی که باید گوشی خود را شارژ کنید، روی اعصابتان است ولی باید از احتیاط بیشتر برای مراقبت از این پورت تشکر کرد.

مانند گوشی‌های دیگر پوکو، داخل جعبه استیکرهای پوکو قرار دارند که می‌توانید آن‌ها روی کامپیوتر، مانیتور، میز کار، ماشین و جاهای دیگر قرار دهید.

طراحی گوشی Poco X3 Pro شیائومی

اگر مدل Poco X3 NFC را دیده باشید، هیچ فرقی با ایکس 3 پرو ندارد. گوشی اول سنت‌شکنی کرد و اولین طراحی اصیل پوکو را به نمایش گذاشت و مدل پرو به استفاده از آن ادامه داده است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

کیفیت ساخت این گوشی مانند همیشه است. روی نمایشگر را شیشه محافظ گوریلا گلس پوشانده است، قاب پشتی پلاستیکی بوده، زیبا رنگ شده است و ظاهرا فریم براق این گوشی نیز پلاستیکی است.

این گوشی گواهینامه IP3 را دارد و نباید فکر کنید کاملا ضد آب است، یعنی این گوشی را در آب فرو ببرید خراب خواهد شد.

آرایش دوربین روی قاب پشتی باعث تفاوت گوشی پوکو ایکس 3 از گوشی‌های ردمی بود. فقط کافی است خاص بودن این طراحی را به یاد بسپارید تا در هر جمعیتی از گوشی‌های هوشمند این مدل را سریعا بشناسید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

شرکت چینی به نوعی از یک طراحی زرق و برق‌دار استفاده کرده است، ولی هدف دیده شدن این گوشی بوده است و باید این چنین نیز باشد.

پلاستیک خمیده 3 نوار متفاوت دارد، دو تا مات و یک نوار براق که بین آن‌ها هستند. قسمت جالب ماجرا عریض بودن مجموعه دوربین و الگوی نواری شکل جالب آن است و همچنین لوگو بزرگ POCO که نور را به شکل جذابی بازتاب می‌کند.

قاب پشتی واقعا طراحی بی‌همتایی دارد و با آن که می‌تواند سلیقه همگان نباشد، ولی به نظر ما افراد بدبین نیز در عرض چند هفته آن را دوست خواهند داشت.

آرایش دوربین نیز عجیب است، جزیره آن شکل یک مستطیل را طرفین خمیده دارد. تمام این بخش در یک دایره خاکستری تیره قرار گرفته است که مجددا یک رنگ عجیب، ولی دوست‌داشتنی دارد.

ضخامت این بخش زیاد است و اگر از گوشی پوکو ایکس 3 پرو بدون قاب استفاده کنید، روی سطح صاف تخت قرار نمی‌گیرد. حالا طرفین گوشی را بررسی می‌کنیم.

نمایشگر جذاب‌ترین قسمت از نمای جلو است. پوکو از پنل‌های ممتاز با نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز انتخاب کرده است که یک بریدگی کوچک و دقت همیشگی فول اچ‌دی پلاس را دارد. پوکو ایکس 3 ان اف سی نیز چنین نمایشگری دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

روی آن را شیشه تخت و محافظ گوریلا گلس 6 پوشانده است تا یکی از معدود تغییرات در مقایسه با گوشی دیگر باشد، در آن گوشی از نسل گوریلا گلس 5 استفاده شده بود.

حاشیه پایینی نمایشگر در مقایسه با سایر حواشی کمی بزرگ‌تر است، اما واقعا نباید از این گوشی با توجه به قیمت آن انتقاد کرد.

علاوه بر این، بالای نمایشگر یک توری باریک را می‌بینید که بلندگوی مکالماتی (با نقش ثانویه بلندگوی استریو) و یک چراغ ال‌ای‌دی کوچک تنها به رنگ سفید پشت آن مخفی شده‌اند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

با توجه به ماهیت این گوشی خبری از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر نیست. حسگر اثر انگشت گوشی پوکو ایکس 3 پرو در سمت راست آن و داخل دکمه پاور است تا راحت زیر انگشت شست شما قرار گیرد.

موقعیت آن می‌تواند برای برخی از افراد مشکل‌آفرین باشد، چون در حین بیرون آوردن گوشی از دست حسگر به اشتباه بیافتد.

به نظر ما نحوه استفاده از این حسگر را از منو Touch to Press در بخش تنظیمات تغییر دهید تا این مشکل فورا حل شود.

در سمت راست همچنین دکمه‌های تنظیم حجم صدا است. در سمت راست شیار سیم‌کارت دیده می‌شود که از نوع هیبریدی است؛ یعنی باید از بین سیم‌کارت دوم و کارت حافظه یکی را انتخاب کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

در بالای گوشی پوکو ایکس 3 پرو پورت تابنده مادون قرمز و یک حفره اضافه برای بلندگوی بالایی است. نتیجه چنین طراحی صدای بلندتر با کیفیت بهتر است.

در نهایت در قسمت پایین جک 3.5 میلی‌متری، پورت یواس‌بی سی، بلندگو و اسپیکر استریو دوم است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

با توجه به شباهت مجموعه دوربین با گوشی ایکس 3 ان اف سی شاید فکر کنید دوربین‌ها نیز فرق ندارند. ولی اینطور نیست و در بخش دوربین کاملا توضیح خواهیم داد. جدا از دوربین‌ها تک فلاش ال‌ای‌دی در بریدگی نهایی و پنجم قرار دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

ابعاد گوشی پوکو ایکس 3 پرو برابر با 165.3 در 76.8 در 9.4 میلی‌متر است و 215 گرم وزن دارد تا از این نظر مجددا کاملا شبیه به X3 NFC باشد.

ایکس 3 پرو شیک یا سبک وزن نیست، ولی کیفیت ساخت محکم و خوبی دارد و به لطف فریم پلاستیکی حتی با آن که براق بوده، خوش‌دست است.

روی فریم و قاب پشتی لک انگشت جمع می‌شود و اگر از قاب استفاده نمی‌کنید و نگران ظاهر گوشی خود هستید، باید چند مرتبه در روز آن را تمیز کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

گوشی Poco X3 Pro زیبا است، به خوبی در دست و اکثر جیب‌ها جا می‌گیرد ولی همانطور که گفتیم باریک‌ترین یا سبک‌ترین نیست. گرچه نمی‌توان مشخصات یک پرچم‌دار و چنین باتری بزرگی را داشت و مانند یک ورق نازک بود، قبول دارید؟

نمایشگر گوشی Poco X3 Pro

نمایشگر 6.67 اینچی این گوشی مجهز به یک پنل نمایش ال‌سی‌دی IPS با یک حفره کوچک برای میزبانی از دوربین سلفی است.

دقت آن 1080 در 2400 پیکسل (تراکم پیکسلی 395 پیکسل در هر اینچ) است و از استاندارد HDR10، نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز و نرخ نمونه‌گیری لمس 240 هرتز پشتیبانی می‌کند.

حفره نمایشگر کوچک است، ولی به علت استفاده از فناوری ال‌سی‌دی نور پس‌زمینه اطراف آن یکنواخت نیست.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

یک مشکل عجیب این است که حتی با آن که نمایشگر رسما از استاندارد HDR10 پشتیبانی می‌کند و با چنین ویژگی شناخته می‌شود، در حال حاضر نتفلیکس و آمازون پرایم آن را مناسب پخش محتوای HDR نمی‌‌دانند (گرچه محتوا را با دقت فول اچ‌دی پخش می‌کنند).

اما یوتیوب رفتار عکس آن‌ها را نشان می‌دهد. شاید این دو سرویس باید گوشی پوکو ایکس 3 پرو را در فهرست دستگاه‌های پشتیبانی کننده قرار دهند.

پشتیبانی از استاندارد Widevine L1 DRM نیز وجود دارد و اپلیکیشن‌های DRM این نمایشگر را HDR10 شناسایی می‌کنند، بنابراین امیدواریم این مشکل به مرور زمان رفع شود.

نمایشگر از نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز به صورت سازشی و 60 هرتز ثابت پشتیبانی می‌کند. از بخش تنظیمات می‌توانید از بین این دو انتخاب کنید.

حسگرهای لمسی نرخ نمونه‌گیری لمس 240 هرتز را دارند تا اکثر گیمرها از این ویژگی لذت ببرند. نور صفحه زمان تنظیم به صورت دستی به 458 نیت می‌رسد. اگر آن را در حالت خودکار قرار دهید عدد 534 نیت را ثبت خواهد کرد.

این آمار کمی ناامیدکننده است، چون نتیجه تست نمایشگر Poco X3 NFC در بخش دوم 630 نیت بود. رنگ‌های مشکی به اندازه کافی عمیق هستند، حتی با آن که دقیق‌ترین محسوب نمی‌شوند و کنتراست عالی و تقریبا 1400:1 است.

حداقل مقدار نور صفحه که اندازه گرفتیم فقط 0.9 نیت بود که یکی از پایین‌ترین مقادیری است که تا حالا ثبت کردیم!

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

شیائومی برای تنظیمات نمایشگر سه پیش‌تنظیمات رنگ متفاوت به اسامی Auto، Saturated و Standard در نظر گرفته است که هر کدام فضای رنگ خاصی را نمایش می‌دهند.

گزینه خودکار رنگ‌ها را براساس شرایط نوری اطراف تطبیق می‌دهد (مانند تنظیمات True Tone اپل). در این حالت معمولا نمایشگر ته مایه رنگ آبی را دارد و آنقدر دقیق نیست.

گزینه Saturated رنگ‌ها را حتی بیشتر برجسته می‌کند. بنابراین اگر دقت رنگ برایتان مهم است، توصیه می‌کنیم از گزینه خودکار استفاده کنید و تنظیمات پیشرفته رنگ را طبق میل خود تغییر دهید.

تنظیمات استاندارد برای فضای رنگ sRGB است و دقت رنگ تقریبا کامل را در این حالت اندازه گرفتیم. حالا اجازه دهید کمی بیشتر در مورد نرخ تازه‌سازی تصویر حرف بزنیم.

همانطور که گفتیم از بین دو تنظیمات استاندارد (60 هرتز) و متوسط (120 هرتز) می‌توانید انتخاب کنید. گوشی پوکو ایکس 3 پرو گر تنظیمات نمایشگر روی حالت استاندارد باشد، همیشه روی حالت 60 هرتز باقی می‌ماند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

گرچه، حالت متوسط (Medium) سازشی است. هر زمان که گوشی را لمس می‌کنید و در حین کار با رابط کاربری، نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز خواهد بود.

گاهی پس از آخرین تعامل شما به مدت چند ثانیه افت به 60 هرتز وجود خواهد داشت، گاهی نه. این رفتار در بین اپلیکیشن‌ها، حتی اپلیکیشن‌های سیستمی فرق می‌کند. بنابراین برای آن نمی‌توانیم الگویی متصور شویم.

با این حال استثنائاتی وجود دارد که اکثرا برای اپلیکیشن‌های پخش فیلم است. به عنوان مثال در یوتیوب، گوشی همیشه روی حالت 60 هرتز باقی می‌ماند.

در نتفلیکس، رابط کاربری همیشه 60 هرتز را نشان می‌دهد، در حالی که فیلم‌ها در 48 هرتز پخش می‌شوند. آمازون پرایم ویدئو رابط کاربری خود و محتوای پخش شده را در 90 هرتز نشان می‌دهد.

گوشی پوکو ایکس 3 پرو برای بسیاری از بازی‌های محبوب که فراتر از 60 هرتز اجرا می‌شوند، نرخ تازه‌سازی بالای تصویر را به نمایش می‌گذارد.

در بین بازی‌هایی که 120 هرتز اجرا شدند Mortal Kombat، Dead Trigger 2، 1945 Air Force و Pac Man قرار دارند.

عمر باتری گوشی Poco X3 Pro شیائومی

این گوشی مجهز به یک باتری بزرگ 5160 میلی‌آمپر ساعت با پشتیبانی از سرعت شارژ 33 وات است. پوکو جدید در تست باتری ما عملکرد عالی داشت تا امتیاز فوق‌العاده 112 ساعت را ثبت کند.

ماندگاری شارژ باتری در تست تماس صوتی اینترنتی 33 ساعت، گردش در نت با وای فای 17 ساعت و پخش ویدئو نصف روز بود.

باید بگوییم تست‌های مربوط به روشن بودن نمایشگر در دو حالت 60 و 120 هرتز انجام شدند و تفاوت زیاد نبود.

نتیجه تست ما برای سه بخش گردش در وب با وای فای، بازپخش ویدئو و تماس صوتی اینترنتی در تصویر زیر مشخص است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

سرعت شارژ گوشی پوکو ایکس 3 پرو

داخل جعبه این گوشی یک شارژر 33 وات قرار دارد که با کابل 3 آمپر و پورت یواس‎بی C شارژ می‌شود. به ادعای شیائومی شارژ گوشی پس از نیم ساعت و 59 دقیقه باید به ترتیب به 59 و 100 درصد برسد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

تست ما نتایج کمی متفاوت را نشان داد: 50 درصد پس از 30 دقیقه و 100 درصد در عرض 68 دقیقه. این سرعت شارژ نیز واقعا بالا است و بنابراین سخت‌گیری نخواهیم کرد.

از طرفی سرعت شارژ همیشه به دمای داخلی و اتاق بستگی دارد، بنابراین در چرخه‌های متفاوت فرق خواهد داشت.

همانطور که در تصاویر زیر می‌توانید ببینید سرعت شارژ در سطح گوشی‌های اخیر ردمی است، اما با سرعت شارژ 65 وات گوشی‌های ریلمی تفاوت فاحشی دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

باتری گوشی پوکو ایکس 3 پرو واقعا بزرگ است و توانایی شارژ کاملا آن پس از 1 ساعت، به ویژه برای یک گوشی 250 یورویی جای تحسین دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

کیفیت صدای گوشی Poco X3 Pro

گوشی پوکو ایکس 3 پرو ظاهرا مجموعه بلندگو استریو مناسبی دارد. یک توری در پایین دیده می‌شود، در حالی که صدا از حفره بالا از بین توری بلندگوی مکالماتی به گوش می‌رسد. این دو بخش ظاهرا از نظر حجم صدا تفاوتی ندارند تا خروجی صدا متعادل باشد.

گوشی Poco X3 Pro در تست بلندی حجم صدای ما امتیاز خوب به دست آورد که با بسیار خوب (سلام به Poco X3 NFC) تنها کمی فاصله داشت.

صداهای با فرکانس بالا و متوسط به خوبی پخش شدند، ولی از نظر صدای بم نتیجه خوبی را شاهد نبودیم. از نظر ما کیفیت صدا رضایت‌بخش است، اما کیفیت به مراتب بهتر را دیدیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

بخش نرم‌افزاری: سیستم عامل اندروید 11 با MIUI 12

گوشی پوکو ایکس 3 پرو از همان ابتدا با MIUI 12 و اندروید 11 وارد بازار شده است. نسخه MIUI 12 چند وقتی است منتشر شده و حتی با آن که بنیاد آن براساس اندروید 11 جدید است، ولی با توجه به این که همه چیز را تغییر ‌می‌دهد، واقعا مشخص نیست.

لانچر پوکو از یک تم سیستمی اندکی متفاوت با آیکون‌های مخصوص خود استفاده می‌کند، ولی اگر دوست ندارید قادر به تغییر آن هستید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

به کمک حسگر اثر انگشت جانبی می‌توانید گوشی را از قفل خارج کنید. نصب آن ساده است، سرعت و دقت بسیار بالایی دارد.

توصیه می‌کنیم فعال شدن این حسگر همیشه روشن را روی روش گزینه «Press» قرار دهید، چون در غیر این‌صورت با هر برخورد کف دست یا انگشت حسگر فعال و در نهایت غیرفعال خواهد شد و مجبور هستید گوشی را با واردن کردن پین باز کنید.

روش تشخیص چهره نیز برای از قفل خارج کردن گوشی وجود دارد، ولی امنیت آن کمتر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

صفحه هوم مانند همیشه و پر از میانبرها، پوشه‌ها و ویجت‌ها است. آخرین صفحه از سمت چپ اگر فعال شود به قابلیت دیسکاور گوگل اختصاص داده می‌شود.

اگر برایتان سوال است، باید بگوییم گوشی پوکو ایکس 3 پرو قابلیت Super Wallpapers را ندارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

MIUI 12 از نوع پوکو یک کشوی اپلیکیشن انتخابی دارد، ولی برخلاف گوشی‌های ردمی امکان غیر فعال کردن آن را ندارید.

کشوی اپلیکیشن به‌صورت خودکار اپلیکیشن‌های شما را در دسته‌های مختلف مرتب می‌کند. اولین دسته All است که تمام اپلیکیشن‌ها را در بر می‌گیرد.

گزینه‌های بعدی ارتباطات، سرگرمی، عکاسی، ابزارها، اخبار و تجارت هستند. می‌توانید این دسته‌ها را سفارشی یا کاملا غیرفعال کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

ویژگی جالب دیگر سایه‌بان نوتیفیکیشن است که به مرکز نوتیفیکیشن و مرکز کنترل تقسیم شده است. شبیه به گوشی‌های آیفون، مرکز نوتیفیکیشن را با کشیدن به پایین از گوشه سمت چپ صفحه و مرکز کنترل را با کشیدن از سمت راست ظاهر کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

اگر این تغییر را نمی‌پسندید، امکان غیرفعال کردن مرکز کنترل وجود دارد و سایه‌بان ظاهر و عملکرد قدیم خود را خواهد داشت.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

task switcher تغییر زیادی نکرده است. با باز کردن آن تمام اپلیکیشن‌های اخیر خود را در دو ستون خواهید دید. می‌توانید روی هر کارت آهسته بزنید و آن را نگه دارید تا صفحه به دو نیم تقسیم شود یا برای بستن آن دست خود را روی صفحه به سمت چپ یا راست بکشید.

در بالا یک دکمه جدید به اسم پنجره‌های شناور وجود دارد. شما هر اپلیکیشنی را می‌توانید در یک حالت شناور قرار دهید، ولی همزمان تنها یکی از این پنجره‌ها باید داشته باشید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

تم‌ها بخش قابل توجهی از رابط کاربری MIUI هستند و در نسخه 12 آن نیز وجود دارند. از فروشگاه Themes می‌توانید تم‌های جدید را دانلود کنید و پس از فعال کردن آن کاغذ دیواری، زنگ تماس، آیکون‌های سیستمی، فونت‌های سیستمی و حتی استایل نمایشگر همیشه روشن تغییر می‌کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

شیائومی چندین گزینه بیشتر برای حفظ حریم خصوصی در MIUI 12 قرار داده است. حالا زمانی به اشتراک‌گذاری مواردی مانند تصاویر و ویدئوها می‌توانید اطلاعاتی مانند موقعیت و سایر متا دیتا (از جمله اطلاعات دستگاه) را حذف کنید و بهتر مراقب حریم خصوصی خود باشید. دستش درد نکنه!

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

لانچر MIUI همچنین یک اپلیکیشن امنیتی دارد. به کمک این اپلیکیشن می‌توانید حضور بدافزار را در گوشی خود بررسی، لیست سیاه را مدیریت، مصرف داده گوشی را محدود یا کنترل، رفتار باتری را تنظیم و مقداری از حافظه رم را آزاد کنید.

همچنین توسط آن می‌توانید مجوزهای اپلیکیشن‌های نصب شده را مدیریت کنید و به شما اجازه می‌دهد رفتار باتری را در مورد اپلیکیشن‌های منتخب تعریف کنید و تنها برای اپلیکیشن‌های مورد انتخاب شما محدودیت داشته باشد.

علاوه بر این، MIUI یک اپلیکیشن اختصاصی گالری، موزیک و ویدئو پلیر دارد. در بعضی از مناطق جغرافیایی دو اپلیکیشن ویدئو و موزیک شامل گزینه‌های مربوط به استفاده از سرویس‌های استریم پرمیوم می‌شوند.

اپلیکیشن Mi Remote نیز برای استفاده از پورت تابنده نور مادون قرمز و کنترل لوازم خانگی وجود دارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

رام MIUI 12 از حالت تاریک (Dark Mode) نیز پشتیبانی می‌کند و حتی می‌توانید کاغذدیواری‌ها را مجبور به استفاده از آن کنید یا کاربرد آن را در اپلیکیشن‌های فردی غیرسازگار محدود کنید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

MIUI 12 کاملا برای کار با نمایشگرهای با نرخ تازه‌سازی بالا بهینه شده است و روی گوشی پوکو ایکس 3 پرو ظاهر فوق‌العاده‌ای دارد.

همه چیز سریع و روان است، انیمیشن‌ها ساده ولی با این حال تاثیرگذار هستند و توجه به جزئیات در سطح عالی انجام شده است. بدون شک ما از کار با بخش نرم‌افزاری این گوشی لذت بردیم.

بعضی از رام‌های MIUI در اپلیکیشن‌های پیشفرض تبلیغات را نشان می‌دهند و همه با این موضوع آشنا هستند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

نسخه بین‌المللی رام این گوشی در اپلیکیشن‌های سیستمی مواردی را به عنوان «پیشنهادات» نشان می‌دهد. ولی می‌توانید آن‌ها را از بخش تنظیمات غیرفعال کنید.

عملکرد بخش سخت‌افزاری و نتیجه بنچمارک‌های گوشی Poco X3 Pro

گوشی پوکو ایکس 3 پرو اولین دستگاه با چیپست اسنپ‌دراگون 860 است. حتی با آن که شماره مدل جدید است، ولی سخت‌افزار آشنایی دارد.

با چیپست پرچم‌دار اسنپ‌دراگون 855 پلاس سال 2019 روبرو هستیم که مجددا بسته‌بندی شده است. این تراشه پردازنده مرکزی و واحد گرافیکی مانند قبل را دارد، ولی پشتیبانی از رم و دوربین توسعه یافته است.

در این گوشی مودم خارجی 5G وجود ندارد تا تنها از شبکه‌های 4G پشتیبانی کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

اسنپ‌دراگون 860 براساس گره 7 نانومتری شرکت TSMC ساخته شده است و یک پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای با آرایش 1+3+4 هسته دارد.

مشخصات این هسته‌ها را در ابتدای مطلب ذکر کردیم. پردازنده گرافیکی آدرنو 640 است و با آن که دو نسل قدیمی محسوب می‌شود، ولی همچنان در مقایسه با پردازنده گرافیکی هر گوشی میان‌رده دیگری قدرتمندتر است و می‌تواند بدون مشکل بازی‌ها را با نرخ تازه‌سازی بالا اجرا کند.

گوشی پوکو ایکس 3 پرو در دو مدل با 6 و 8 گیگابایت رم LPDDR4x و 128 و 256 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 3.1 وارد بازار شده است. نتیجه بنچمارک‌های آن را در زیر بررسی می‌کنیم.

طبق انتظار پردازنده مرکزی اسنپ‌دراگون 860 از هر پردازنده میان‌رده دیگری که تست کردیم سریع‌تر است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

کاملا همین حرف را می‌توانیم در مورد عملکرد پردازنده گرافیکی بگوییم که برای این کلاس گوشی استثنائی است و از یک پرچم‌دار کم ندارد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

شک نکنید گوشی Poco X3 Pro در تست انتوتو عملکرد عالی دارد و با شکست سنگین رقبا رتبه اول را به خود اختصاص می‌دهد.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

گوشی پوکو ایکس 3 پرو یقینا سریع‌ترین گوشی زیر 300 یورو است. این گوشی با چنین سخت‌افزاری می‌تواند از عهده هر کاری بر آید. GPU برای پردازش بازی‌های با نرخ تازه‌سازی بالا قدرت کافی دارد.

این گوشی همچنین مجهز به یک سیستم خنک‌کننده مناسب است و هرگز داغ نمی‌شود، تنها کمی دمای بدنه بالا می‌رود.

میان‌رده جدید پوکو در تست 3D Mark Wild Life Stress امتیاز استثنائی 97 درصد را از نظر پایداری کسب کرد!

زمان کار با نمایشگر گوشی پوکو ایکس 3 پرو در حالت 120 هرتز ممکن است متوجه اندکی وقفه شوید. این موضوع زمان کشیدن سایه‌بان نوتیفیکیشن یا تاگل‌ها به پایین و در طول اسکرول سریع از بین منوها یا جابه‌جایی بین اپلیکیشن‌ها مشهود است.

گرچه علت ضعیف بودن چیپست نیست، بلکه نمایشگر بیشترین کیفیت ممکن را ندارد. مشکل این جا است که زمان پاسخ‌دهی پیکسل‌ها روی این پنل نمایش آنقدر خوب نیست و ممکن است مشکل ghosting رخ دهد که گاهی مانند وقفه و تاخیر به نظر می‌رسد.

بنابراین دقت کنید این مشکل مربوط به نمیشگر است نه عملکرد گوشی.

دوربین گوشی پوکو ایکس 3 پرو

روی پنل پشتی این گوشی 4 دوربین دیده می‌شود که عبارتند از دوربین اصلی 48 مگاپیکسل (دقت کمتر در مقایسه با دوربین 64 مگاپیکسل X3 NFC)، دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسل (کمتر از دوربین مشابه 13 مگاپیکسل در X3 NFC) و دو دوربین ماکرو و عمق‌سنج 2 مگاپیکسل.

دوربین سلفی مانند قبل یک ماژول 20 مگاپیکسل است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

دوربین اصلی گوشی پوکو ایکس 3 پرو از حسگر 1/2 اینچی IMX 582 Quad-Bayer سونی با اندازه پیکسل‌های 0.8 میکرومتر، لنز 25 میلی‌متری f/1.8 و قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فازی بهره می‌برد.

این دوربین از حالت نایت مود نیز پشتیبانی می‌کند.

دوربین بعدی 8 مگاپیکسل با لنز 15 میلی‌متری f/2.2 است. فوکوس آن ثابت و مجددا از نایت مود پشتیبانی می‌کند.

دوربین ماکرو 2 مگاپیکسل با دریچه دیافراگم F/2.4، اندازه پیکسل 1.75 میکرومتر، ولی بدون قابلیت فوکوس خودکار است. در نهایت به حسگر عمق‌سنج 2 مگاپیکسل می‌رسیم.

دوربین جلو حسگر تترا پیکسل 1/3.4 اینچی S5K3T2 ISOCELL Plus سامسونگ با دقت 20 مگاپیکسل و یک لنز 26 میلی‌متری F/2.2 است. فوکوس آن ثابت است.

اپلیکیشن پیشفرض دوربین را در رام MIUI بارها دیدیم. برای تغییر حالات عکاسی، دست خود را روی صفحه به سمت چپ یا راست می‌کشید و جز حالت ماکرو، تمام حالات به این شکل در دسترس هستند.

میانبر زوم روی نمایاب بین دوربین فوق عریض، زوم 1 برابر معمولی و 2 برابر (دیجیتال) جابه‌جا می‌شود.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

در انتهای مخالف نمایاب، سوئیچ حالت فلاش، یک سوئیج HDR، یک تاگل هوش مصنوعی، گوگل لنز و یک عصای جادویی با افکت‌های زیباتر کردن چهره و فیلترها قرار دارند.

پشت یک منو همبرگری گزینه‌های بیشتری از جمله حالت ماکرو به همراه میانبری به بخش تنظیمات دیده می‌شود.

در این بخش گزینه‌ای را برای تغییر دقت هر کدام از دوربین‌ها پیدا نخواهید کرد.

هر سه دوربین این گوشی می‌توانند از حالت پرو استفاده کنند. همچنین گزینه‌ای برای عکاسی با دقت کامل 48 مگاپیکسل وجود دارد.

برای دوربین اصلی می‌توانید سرعت شاتر را تا 30 ثانیه و ایزو را تا 6400 افزایش دهید. برای دوربین فوق عریض، کمترین سرعت شاتر به 30 ثانیه می‌رسد، در حالی که برای دوربین ماکرو 1/4 ثانیه است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

کیفیت تصاویر

تصاویر 12 مگاپیکسل دوربین اصلی برای یک گوشی میان‌رده خوب هستند. جزئیات نهایی کافی بوده، ولی با عالی بودن فاصله دارد. به نحوی که جزئیات ریز (مانند پوشش گیاهی) اغلب ظاهر لک‌آلود دارند.

گرچه، دامنه دینامیک خوب است و حتی با آن که Auto HDR فعال بود، ولی یک مرتبه نیز وارد عمل نشد.

رنگ‌ها در حد دنیای واقعی هستند. پارازیت فوق‌العاده کم است و می‌توانیم بگوییم حذف پارازیت بخشی از جزئیات ریز را از بین برده است. امکان رفع این مشکل با انتشار یک به‌روزرسانی وجود دارد.

در نهایت شارپی تصویر کاملا مناسب است، در حالی که سایر گوشی‌ها در آن افراط می‌کنند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

یک سوئیچ زوم 2 برابر روی نمایاب وجود دارد، ولی همانطور که باید حدس بزنید زوم ساده و دیجیتال (یعنی برش و سپس افزایش مقیاس) است. با آن که تصاویر روی نمایشگر گوشی ظاهر خوبی دارند، ولی بهتر است این تصاویر را بیش از حد مورد بررسی دقیق قرار ندهید.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

می‌توانید تصاویر را با دقت کامل 48 مگاپیکسل نیز ثبت کنید، ولی نتیجه نهایی بگیر نگیر دارد. تصاویر کمتر پردازش می‌شوند، پارازیت بیشتر است و بنابراین امکان دیدن جزئیات پوشش‌های گیاهی کمی بیشتر وجود دارد.

دامنه دینامیک در این حالت حتی بهتر است که علت آن باید فرآیند چند انباشتی زمان ثبت تصاویر با دقت بالا باشد. با این حال، پارازیت به ویژه داخل سایه‌ها راه پیدا می‌کند.

به نظر ما عکاسی با این دقت ارزش ندارد، چون ذخیره‌سازی چنین تصویری کمی طول می‌کشد، از 20 مگابایت بیشتر حجم دارد و مزایای آن قابل بحث است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

دوربین فوق عریض تصاویر بسیار خوب با جزئیات کافی، کنتراست خوب و دامنه دینامیک قابل قبول دارد. تصحیح اعوجاج عملکرد خوبی در گوشه‌ها و تمام بخش‌های تصویر دارد.

اگر حالت HDR وارد عمل نشود پارازیت مشخص است، در غیر این صورت دامنه دینامیک را کاملا بهتر می‌کند، پارازیت را کاهش می‌دهد و البته نیمی از جزئیات را نیز در این بین نابود می‌کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

دوربین ماکرو 2 مگاپیکسل گوشی پوکو فوکوس ثابت در فاصله تقریبا 4 سانتی‌متر دارد و حتی اگر یک کاربر معمولی هستید، اکثرا نمی‌توانید عکس‌های خوبی بگیرید.

تصاویر ماکرو جزئیات ضعیفی دارند، اشباع بودن رنگ‌ها آن چنان خوب نبوده و کنتراست پایین است.

دوربین ماکرو 2بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

سپس به حسگر عمق‌سنج می‌رسیم که زمان استفاده از حالت عکاسی پرتره به کمک دوربین اصلی می‌آید. گوشی پوکو ایکس 3 پرو تصاویر پرتره بسیار خوب با محوشدگی طبیعی و جداشدن عالی پس‌زمینه از سوژه می‌گیرد.

جزئیات نهایی، رنگ‌ها و کنتراست نیز عالی هستند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

دوربین اصلی در شب تصاویر قابل قبولی می‌گیرد. آن‌ها به خوبی نوردهی شدند، به اندازه کافی روشن شده و رنگ‌ها حفظ شدند، اما جزئیات زیادی ندارند و نسبتا ملایم هستند.

تصاویر با تنظیمات ایزو بالا گرفته می‌شوند، ولی پارازیت ندارند که علت آن عملکرد الگوریتم حذف نویز است که تمام پارازیت را سعی می‌کند حذف کند، ولی در این بین بخش زیادی از جزئیات ریز نیز نابود می‌شوند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

استفاده از نایت مد در کیفیت تصاویر معجزه نمی‌کند، ولی نتیجه آن کمک به ثبت تصاویر با تعادل بیشتر است. تصاویر در این حالت آن چنان روشن نیستند، ولی مشکل برش نواحی روشن رفع می‌شود، پارازیت کمتر بوده و جزئیات نهایی بالاتر است.

سطح اشباع رنگ نیز بهتر است و به‌طور کلی کیفیت این تصاویر را در مقایسه با عکاسی در حالت استاندارد ترجیح می‌دهیم.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

دوربین فوق عریض زمان عکاسی در شب اصلا خوب نیست، تصاویر تاریک هستند، جزئیات ندارد و پارازیت لک‌آلود همه چیز را خراب می‌کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

نایت دوربین فوق عریض گوشی ایکس 3 پرو برخلاف مدل Poco X3 NFC از نایت مد پشتیبانی می‌کند. تصاویر در این حالت کاملا قابل استفاده بوده و با آن که ملایم هستند، ولی به خوبی نوردهی شدند، سطح اشباع رنگ، کنتراست و دامنه دینامیک نیز خوب است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

دوربین سلفی

تصاویر سلفی 20 مگاپیکسل به اندازه کافی جزئیات دارند، رنگ‌ها خوب و کنتراست عالی است. با آن که یک محدوده محدود برای نقطه ایده‌آل فوکوس دارید، ولی گوشی پوکو ایکس 3 پرو به اندازه کافی قدرت دارد که طول‌های متفاوت بازو را بپوشاند و تصاویر سلفی از نمای نزدیک خوبی ثبت کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

تصاویر سلفی پرتره نیز می‌توانید بگیرید ولی جداسازی سوژه از پس زمینه آنقدر عالی نیست و گاهی گوش‌ها لک‌آلود می‌افتند. گرچه محوشدگی تصویر خوب است.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسالبررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو: هر سال بهتر از پارسال

دوربین فیلمبرداری

گوشی Poco X3 Pro شیائومی با دوربین اصلی خود می‌تواند حداکثر فیلم‌های 4K با نرخ 40 فریم بر ثانیه بگیرد. گرچه امکان فیلمبرداری با دقت فول اچ‌دی با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه نیز وجود دارد.

دقت فیلم‌های دوربین فوق عریض محدود به فول اچ‌دی با سرعت 30 فریم بر ثانیه است، در حالی که دوربین ماکرو حداکثر می‌تواند فیلم‌ها را اچ‌دی ضبط کند.

لرزشگیر الکترونیک را می‌توان برای دو دوربین اصلی و فوق عریض فعال کرد و در تمام دقت‌ها و فریم ریت‌ها کار می‌کند. همچنین یک حالت SuperSteady شبیه به دوربین‌های گوپرو وجود دارد که نتیجه آن ضبط فیلم‌های فول اچ‌دی با برش جدید و فوق‌العاده بدون لرزش با دوربین اصلی است.

بیت‌ریت ویدئوهای 4K دوربین اصلی 40 تا 42 مگابیت بر ثانیه است و صدا با کیفیت استریو، ولی بیت‌ریت 96 کیوبایت بر ثانیه ضبط می‌شود

ویدئوها جزئیات کافی و مناسب دارند و صحنه فیلمبرداری خوب به نظر می‌رسد، چون رنگ‌ها دقیق بوده، کنتراست عالی و دامنه دینامیک بیشتر از حد کافی است.

ویدئوهای فول اچ‌دی دوربین فوق عریض جزئیات کمی دارند، ولی جدا از آن از نظر رنگ، کنتراست و حتی دامنه دینامیک عالی هستند.

رقبا

گوشی پوکو ایکس 3 پرو نمایشگری در حد پرچم‌دار، عملکرد عالی، ماندگاری شارژ باتری بسیار فوق‌العاده و سرعت شارژ بالا با قیمت جذاب 249 یورو دارد.

اگر فکر می‌کنید بهتر از این نمی‌شود، متوجه ویژگی‌های کوچک و خوب دیگری مانند مقاومت در برابر پاشیدن رطوبت، اسپیکرهای استریو، یک دوربین توانمند و پشتیبانی از شبکه‌های ارتباطی مناسب می‌شوید.

پس این سوال پیش می‌آید واقعا شیائومی چطور می‌تواند گوشی به این ارزانی عرضه کند؟ جواب این سوال خیلی زمان می‌برد، ولی واقعا مهم نیست نه؟ باید بپرسید رقبا چه چیزی در چنته دارند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو 3

گوشی ریلمی 7 پرو جایگزین خوبی برای Poco X3 Pro است و مشخصاتی مانند یک نمایشگر آمولد اما محدود به نرخ تازه‌سازی تصویر 60 هرتز دارد و چیپست اسنپ‌دراگون 720G اصلا تهدیدی برای نسل 860 نیست.

گوشی ریلمی 8 پرو نیز به تازگی معرفی شده است و تمرکز برند چینی در ساخت آن روی ارتقاء کیفیت دوربین بوده است نه عملکرد و نمایشگر.

یک گوشی خوب با قدرت گیمینگ گلکسی A42 5G سامسونگ با قیمت مشابه است. نمایشگر اولد آن دقت اچ‌دی و نرخ تازه‌سازی 60 هرتز دارد و از چیپست قدرتمند اسنپ‌دراگون 750 5G استفاده می‌کند.

4 دوربین عقب آن کیفیت بسیار خوبی دارند و عمر باتری در یک کلام استثنائی است. یقینا سامسونگ نمی‌تواند با نمایشگر فول اچ‌دی 120 هرتز پوکو رقابت کند، ولی پشتیبانی از 5G و عمر باتری بیشتر به سختی قابل چشم‌پوشی هستند.

گزینه بعدی گوشی Poco X3 NFC حالا با قیمت کمتر است. دوربین اصلی آن کمی بهتر است و نمایشگر 120 هرتز مشابه دارد، ولی عملکرد به علت استفاده از چیپست میان‌رده اسنپ‌دراگون 732G در یک سطح پایین‌تر است.

قیمت این گوشی 50 یورو در مقایسه با گوشی پوکو ایکس 3 پرو کمتر است، ولی مطمئن نیستیم ارزشش را دارد.

گوشی ردمی نوت 10 پرو نیز 250 یورو قیمت دارد و رقیب خوبی برای ایکس 3 پرو است. این ردمی یک نمایشگر حتی بهتر آمولد 120 هرتز و دوربین در حد پرچم‌دار 108 مگاپیکسل روی اقب پشتی دارد.

مشخصاتی مانند عمر باتری، تاییدیه IP53 و اسپیکرهای استریو در یک حد هستند. چیپست عامل اصلی تفاوت بین این دو است و اسنپ‌دراگون 732G قدرت مشابه با SD860 ندارد.

تصمیم به عهده شما است که دوربین و نمایشگر بهتر ارزش 40 درصد اختلاف سطح عملکرد را دارد یا نه.

در نهایت اگر گوشی مشابه با ایکس 3 پرو ولی با یک نمایشگر آمولد می‌خواهید، باید خرید گوشی پوکو اف 3 جدیدا معرفی شده را مد نظر قرار دهید.

این گوشی عملا ایکس 3 پرو، اما با یک نمایشگر اولد 120 هرتز و چیپست حتی سریع‌تر اسنپ‌دراگون 870 است. گرچه باید با پشتیبانی از کارت حافظه خداحافظی کنید.

قیمت گوشی پوکو اف 3 یقین بیشتر و 350 یورو است.

رای نهایی

ما عاشق گوشی پوکو ایکس 3 پرو شدیم و به سادگی نقدمان باید آن را نشان دهد. در چنین قیمتی به سختی گوشی با قدرت مشابه پیدا می‌کنید.

گوشی Poco X3 Pro از نظر قدرت یک پرچم‌دار با قیمت ارزان است، ولی همچنان نمایشگر، بلندگوها، باتری، سرعت شارژ و حتی دوربین آن شما را شگفت‌زده می‌کند.

بررسی کامل و تخصصی گوشی پوکو ایکس 3 پرو 2

ساخت این گوشی موفقیتی است که باید در کتاب‌های تاریخ ثبت شود، درست همانطور که گوشی پوکوفون اف 1 بود و از صمیم دل خرید ایکس 3 پرو را پیشنهاد می‌کنیم.

نکات مثبت

  • طراحی متفاوت، گواهینامه IP53 برای مقاومت در برابر پاشیدن رطوبت و گرد و غبار
  • نمایشگر ال‌سی‌دی IPS بزرگ، پشتیبانی از استاندارد HDR10، نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز
  • عمر باتری استثنائی، سرعت شارژ بالا
  • خروجی صدای بلند و متعادل از بلندگوها
  • عملکرد عالی و ثبات عملکرد استثنائی
  • دوربین قابل اعتماد زمان عکاسی در شب و روز، تصاویر سلفی قابل قبول
  • کیفیت خوب ویدئوهای 4K، عملکرد مناسب سیستم لرزشگیر الکترونیک تصویر
  • MIUI 12، اندروید 11، جک هدفون 3.5 میلی‌متری، پورت تابنده نور مادون قرمز، درگاه میکرو اس‌دی
  • قیمت جذاب زمان عرضه گوشی

نکات منفی

  • تا حدی ضخامت و حجیم بودن بالای گوشی
  • زمان پاسخ‌دهی پیکسل‌های نمایشگر ایده‌آل نیست (البته فقط داریم سخت‌گیری می‌کنیم).

منبع:

gsmarena.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟