تاریخچه سونی اکسپریا: همان سرخی و سفیدی پرچم ژاپن

توسط امیرحسین حیدرزاده

با روکیدا برای نگاهی به تاریخچه تلفن‌های اکسپریا سونی همراه می‌شوید؟ نام اکسپریا در سال ۲۰۰۱ متولد شد. ما از سال ۲۰۱۳ شروع می‌کنیم که فرزند سونی پر و بال درآورد.

اکسپریا Z

تاریخچه سونی اکسپریا: همان سرخی و سفیدی پرچم ژاپن

پر و بال او اکسپریا Z نام گرفت. مشکلات گذشته اصلاح شده بود. بعد از بارها زمین خوردن، بالاخره روی پای خود ایستاد. تفاوت آن با تلفن‌های امروز سونی بسیار زیاد است اما می‌توانید اصالت او را تشخیص دهید.

متاسفانه راه و رسم سونی در نام گذاری تلفن‌ها، بر خلاف پلی استیشن، فاجعه است. حروف انگلیسی را یک بار در کنار اعداد و بار دیگر در کنار حروم رومی می‌بینیم.

شاید هم تیم تبلیغات و بازاریابی سونی، به این نوع اسم گذاری به چشم پیچیدگی جذاب نگاه می‌کنند، ما نمی‌دانیم.

رقابت تلفن‌های هوشمند در سال ۲۰۱۳ بسیار متفاوت بود. پردازنده دستگاه اسنپدراگون S4 پرو به همراه ۲ گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی بود.

پشت دستگاه یک دوربین ۱۳.۱ مگاپیکسلی قرار داشت. نمایشگر دستگاه با ابعاد ۵ اینچ برای حذف حاشیه‌ها تلاش می‌کرد. کیفیت آن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بود.

ویژگی‌های پرچمداران سونی مانند ریشه‌ عمیق، از همان سال‌ها دیده می‌شود. سونی اکسپریا Z استاندارد IP57 ضد آب و گرد و غبار را در چمدان داشت.

طراحی دستگاه ساده و مستطیل شکل با زاویه‌هایی تُند و تیز خود نمایی می‌کرد. طراحی مستطیل شکل هم‌چنان در تلفن‌های سونی ادامه دارد.

در آن زمان باتری غیر قابل تعویض عجیب بود. این که تعویض باتری نیاز به تجهیزات داشت را مانند شمشیر بر سر سونی می‌زدیم!

اکسپریا Z1

Screenshot 2021 03 28 160440

سونی در اواخر سال تولد اکسپریا Z، اکسپریا Z1 را به بازار عرضه کرد. دوربین دستگاه پیشرفت چشمگیری داشت. در همان سال دوربین آیفون 5S تنها ۸ مگاپیکسل بود.

به هرحال یکی از زمینه‌های تخصصی سونی، ساخت دوربین و تجهیزات آن است. رم و حافظه داخلی ثابت ماند. تراشه دستگاه با ارتقا به اسنپدراگون ۸۰۰، پیشرفت خوبی داشت.

با سرعت زیادی به بازار آمد، اما دست‌های او برای رقابت پُر بود. نمایشگر اکسپریا Z1 دقیقا مانند نسل گذشته ۵ اینچ با کیفیت ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ چشم نوازی می‌کرد.

اندروید ۴.۲ پای ثابت آن زمان به حساب می‌آمد. البته که سال ۲۰۱۳ با Z1 به پایان نرسید. در روزهای آخر، اکسپریا Z1 کامپکت یا نسخه جمع و جور را روی میز گذاشت.

اکسپریا Z2

Screenshot 2021 03 28 160450

تلفن سونی در سال ۲۰۱۴ یک جهش بزرگ نبود. دوربین عقب دقیقا با اکسپریا Z1 برابر بود. حافظه ذخیره سازی از ۱۶ گیگابایت در دسترس شما قرار داشت.

رم دستگاه به ۳ گیگابایت و اسنپدراگون ۸۰۱ جای ۸۰۰ را گرفت. استاندارد ضد آب و گرد غبار هم یک شماره افزایش داشت و به IP58 رسید.

سونی، کمی هم پای گلدان نمایشگر آب ریخت و با ۰.۲ اینچ رشد به ۵.۲ اینچ رسید. البته که با افزایش ابعاد، وضوح نمایشگر ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ باقی ماند.

با باز کردن جعبه، اندروید ۴.۴.۲ یا کیت کت به شما لبخند می‌زد. اگر شمشیر را روی زمین بگذاریم، فیلم برداری با کیفیت 4K آن هم در سال ۲۰۱۴ پیشرفت کمی نبود.

هر نوآوری در زمان معرفی مشکلاتی به همراه دارد. فیلم برداری با کیفیت فوق العاده 4K خالی از ایراد نبود. در سال ۲۰۱۴ نسخه جمع و جور نداشتیم. به جای آن، اکسپریا Z2 تبلت به بازار عرضه شد!

اکسپریا Z3

Screenshot 2021 03 28 160500

دو پرچمدار در یک سال؟ سونی این کار را مدام تکرار می‌کرد. در اواخر سال ۲۰۱۴، اکسپریا Z3 معرفی شد. با کم‌ترین تغییرات به نسبت نسل قبل آشنا شوید.

دوربین‌ها، پردازنده و اندازه نمایشگر برابر با اکسپریا Z2 بود. تنها کمی تفاوت در طراحی و شدت روشنایی نمایشگر به چشم می‌رسید.

اکسپریا Z3 هم نسخه کامپکت و هم تبلت داشت.

اکسپریا Z3 پلاس

Screenshot 2021 03 28 160511

در ژاپن با نام اکسپریا Z4 شناخته شد. بعد از این تلفن همراه، نام گذاری عجیب و غریب سونی آغاز شد. احتمالا می‌توانید حدس بزنید که ارتقای دستگاه به نسبت نسل قبل، چشمگیر نبوده است.

زمانی که دو پرچمدار در سال معرفی کنید، این اتفاق دور از انتظار نخواهد بود. اسنپدراگون ۸۱۰ و افزایش فضای ذخیره سازی پایه به ۳۲ گیگابایت از تغییرات آن بود.

رم ۳ گیگابایت و دوربین ۲۰.۷ مگاپیکسل ثابت ماند. پیشرفت اندروید را هم اگر کار سونی بدانیم، به نسخه ۵.۰.۱ ارتقا پیدا کرد.

برخی از منتقدان سونی، خانواده اکسپریا را آجر هوشمند و گران قیمت می‌دانستند. البته که قیمت گذاری سونی در این نسخه رقابتی بود.

به هرحال، عذر ما را قبول کنید. با دیدن اکسپریا Z3 ذوق نکردیم!

اکسپریا Z5

Screenshot 2021 03 28 160521

سونی، سال ۲۰۱۵ را با اکسپریا Z5 آغاز کرد. حداقل در طراحی، پیشرفت قابل توجهی داشت. اگر تلفن همراه خود را هر دو سال عوض کنید، ۴ عضو خانواده اکسپریا را پشت سر می‌گذارید.

این اولین بار بود که تغییر در طراحی دیده می‌شد. پردازنده، رم، نمایشگر و فضای ذخیره سازی همان مشخصات اکسپریا Z3 پلاس را تکرار می‌کرد.

دوربین پشت به ۲۳ مگاپیکسل رسید. Z5 خود یک خانواده داشت. نسخه Z5 کامپکت با نمایشگر کوچک‌تر و Z5 پریمیوم با نمایشگر و باتری بزرگ‌تر عرضه شد.

اندروید ۵.۱.۱ یا همان آب نبات چوبی با روشن کردن دستگاه به شما سلام می‌کرد. شیشه پشت مات شد و درگاه‌های تلفن همراه برای مقاومت در برابر آب و گرد و غبار نیازی به درپوش نداشت.

حسگر اثر انگشت جدید و طولانی‌تر شدن عمر باتری مورد توجه ما قرار گرفت. Z5 یکی از بهترین اعضای خانواده اکسپریا است.

اکسپریا X

Screenshot 2021 03 28 160539

دوران درخشش سری Z به پایان رسید. نام گذاری جدید از حرف X آغاز شد. اکسپریا X چند عضو داشت: اکسپریا X پرفورمنس قدرتمندترین عضو، X کامپکت کوچک و ارزان و XA ارزان‌ترین عضو خانواده.

اکسپریا X اصلی با پردازنده اسنپدراگون ۶۵۰، ۳ گیگابایت رم و حداکثر ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی به بازار آمد. اندروید دستگاه ۶.۰.۱ یا مارشملو بود.

دوربین عقب ۲۳ مگاپیکسل و نمایشگر همان ۵ اینچی همیشگی با کیفیت ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ بود. نرم افزار دوربین تغییرات قابل توجهی داشت. دست شما برای هر نوع عکس برداری باز بود.

تیم بازاریابی سونی با نمایشگر و دوربین غوغا به پا کرد.

اکسپریا XZ

Screenshot 2021 03 28 160549

در ادامه سال ۲۰۱۶ معرفی شد. پردازنده اسنپدراگون ۸۲۰ زور بازوی XZ را افزایش داد. ۳ گیگابایت رم، حداکثر ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی و اندروید مارشملو تکرار شد.

جانشین خوبی بود، فکر می‌کنیم که اکسپریا X از نشستن XZ روی صندلی او، رضایت داشت. نمایشگر ۵.۲ اینچ از نوع LCD با کیفیت ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰، عضو جدا نشدنی اکسپریا به حساب می‌آید.

چند ماه بعد از معرفی نسخه اصلی اکسپریا XZ، نسخه ارزان‌تر و پریمیوم یا گران‌تر عرضه شد. نمایشگر نسخه پریمیوم بزرگ‌تر بود و کیفیت بیش‌تری به همراه داشت.

اکسپریا ZX1

Screenshot 2021 03 28 160601

سونی این بار از حروف انگلیسی جدید استفاده نکرد. به جای آن یک، یک به اسم اضافه کرد. اضافه شدن عدد یک به مخاطب می‌گفت: من ادامه همان نسل گذشته هستم!

اندروید دستگاه به نسخه ۸.۰ یا اورئو ارتقا یافت. تراشه اسنپدراگون ۸۳۵ و ۴ گیگابایت رم کار سخت را به عهده داشتند. حداکثر حافظه در دسترس نیز ۶۴ گیگابایت بود.

همانطور که انتظار داشتیم، نمایشگر دستگاه ۵.۲ اینچ با کیفیت ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ است. البته واقعاً انتظار نداشتیم که سونی برای چند سال طولانی همان نمایشگر را تکرار کند.

تعداد مگاپیکسل دوربین کم‌تر شد و به ۱۹ رسید. کاربران می‌دانستند که کیفیت تصویر برداری تنها به مگاپیکسل‌ بیش‌تر نیست.

حتی با نمایشگر تکراری، سونی در زمینه نمایشگر حرف‌های زیادی برای گفتن داشت. باتری، پردازنده و دوربین از دیگر ویژگی‌های قابل توجه بود.

اکسپریا XZ پریمیوم و XZs در ادامه سال ۲۰۱۷ عرضه شدند. سونی، پایش را از روی پدال گاز بر نمی‌دارد!

اکسپریا XZ2

Screenshot 2021 03 28 160610

این اسم گذاری کمی منطقی به نظر می‌رسید. کیفیت نمایشگر تغییر کرد. ۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل برای تولید تصاویر تلاش می‌کردند.

نسبت تصویر ۹:۱۸ کمی عجیب بود. ابعاد نمایشگر به ۵.۷ اینچ افزایش پیدا کرد. اندروید ۸ و دوربین ۱۹ مگاپیکسل هم‌چنان ادامه داشت.

اسنپدراگون ۸۴۵ در قلب دستگاه قرار گرفت. گران‌ترین نسخه ۶ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی داشت. جالب است بدانید که اکسپریا XZ2 اولین تلفن سونی با شارژر بی‌سیم بود.

در ادامه نسخه‌های XZ2 کامپکت و XZ2 پریمیوم نیز عرضه شدند. آیفون X اپل در همان سال به بازار آمد. تلفن همراه جدید اپل، حاشیه زیاد نمایشگر را قدیمی نشان می‌داد.

کار سونی در آن سال سخت شد و توجه کاربران را به خود جلب نکرد.

اکسپریا XZ3

Screenshot 2021 03 28 160621

سونی سیاست دو پرچمدار در سال را ادامه داد. پردازنده، رم و حافظه ذخیره سازی درست برابر با اکسپریا XZ2 بود. نمایشگر اما، بزرگ‌تر شد. ابعاد آن ۶ اینچ و با کیفیت ۲۸۸۰ در ۱۴۴۰ پیکسل تصاویر را به نمایش در می‌آورد.

سونی برای اولین بار پای نمایشگر OLED را به سری اکسپریا باز کرد. این تلفن همراه با جدیدترین نسخه اندروید، یعنی ۹.۰ عرضه شد.

نمایشگر جدید نظر منتقدان به خود جلب می‌کرد. محل قرار گرفتن حسگر اثر انگشت خوب نبود. از نظر ما سونی با این تلفن همراه، موفق بود.

اکسپریا ۱

Screenshot 2021 03 28 160632

در سال ۲۰۱۹، سونی حروف را رها کرد و به آغوش اعداد، باز گشت. از قدم‌های اکسپریا ۱ قدرت به گوش می‌رسید. اسنپدراگون ۸۵۵ و ۶ گیگابایت رم در کنار ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی قرار گرفت.

نمایشگر جدید ۶.۵ اینچ با کیفیت ۳۸۴۰ در ۱۶۴۴ پیکسل بود. ورود نمایشگرهای OLED کار خود را انجام داد. کیفیت از صفحه سیاه نمایشگر به آسمان می‌رفت.

سر انجام ترکیب چند دوربین به تلفن‌های سونی رسید. اکسپریا ۱ سه دوربین ۱۲ مگاپیکسلی داشت. متاسفانه شارژر بی‌سیم ناپدید شد و اندروید این دستگاه در همان عدد ۹ گرفتار شد.

بدی‌های آن، هرگز به گرد پای خوبی‌ها نمی‌رسند. نمایشگر 4K با استاندارد HDR از چشم شما با جان و دل پذیرایی می‌کند. البته که نسخه کامپکت دستگاه نیز عرضه شد.

اکسپریا ۱ II

Screenshot 2021 03 28 160647

سونی باز هم چرخ ماشین اسم گذاری را از جاده آسفالت خارج کرد. اکسپریا ۱ ماند و به کنار آن II اضافه شد. شاید امروز یا فردا به بازاریابی سونی یک ایمیل ارسال کنیم و دلیل اسم گذاری را بپرسیم.

ابعاد و نمایشگر ثابت ماند. اسنپدراگون ۸۶۵ به همراه ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی سر رسید. مشخصات ارقای قابل توجهی را نشان می‌دهد.

دوربین دستگاه با سه حسگر ۱۲ مگاپیکسل، پیشرفت داشته است. برای مثال: بزرگنمایی اپتیکال در این دستگاه بیش‌تر از نسل اول بود.

با باز کردن جعبه، اندروید ۱۰ لبخند روی لب دارد. شارژر بی‌سیم برگشت و نسل پنجم ارتباطات جدیدترین ویژگی اکسپریا ۱ II است.

نمایشگر بزرگ، کیفیت خارق العاده و عملکرد اژدهای اسنپدراگون محصول سونی را به یک پرچمدار قدرتمند تبدیل می‌کند. قیمت بالای این دستگاه، جلوی همه گیر شدن آن را گرفت.

به هر حال تجهیزات استفاده شده در تلفن همراه سونی، ارزان تمام نمی‌شود.

آیا تجربه استفاده از تلفن‌های هوشمند سونی را دارید؟ شما کدام یک از آن‌ها را به ما پیشنهاد می‌کنید؟

منبع: techradar.com

مطالب مرتبط

نظر شما چیست؟