به یوتیوب علاقه مندید؟ قصد داریم آموزش راه اندازی کانال یوتیوب را به شما ارائه کنیم.
اگر می خواهید بیشتر در یوتیوب فعالیت کنید، باید یک کانال داشته باشید. در کمترین حالت، با داشتن کانال می توانید برای ویدیو های بقیه کامنت بگذارید و برای خود لیست پخش ایجاد کنید.
اما قابلیت مهتر، اینکه با راه اندازی کانال یوتیوب می توانید ویدیو های خود را در این فضا آپلود کنید و برند خود را از طریق این پلت فرم جذاب توسعه دهید.
ابتدا، باید مشخص کنید، قصد دارید چه چیزی بفروشید. با اینکار بعد از اینکه آموزش راه اندازی کانال یوتیوب را دیدید، فرآیند آسان تری در بیزنس خود خواهید داشت.
خب، حالا مراحل زیر را دنبال کنید تا یک کانال یوتیوب منحصر به فرد داشته باشید و از وقت خود لذت ببرید.
مراحل اولیه راه اندازی کانال یوتیوب
تصمیم بگیرید کانال یوتیوب در چه زمینه ای باشد
قبل از شروع، از خودتان چند سوال برنامه ریزی پایه را سوال کنید:
- آیا برای فروش، پروموت یا آموزش ویدیو می سازید؟
- آیا از چهره خود، صدا، انیمیشن یا چیزی دیگری در ویدیو ها استفاده خواهید کرد؟
- مخاطب هدف شما کیست؟
- چه چیزی مخاطب هدف شما را جذب می کند؟
جواب های شما درکنار ماهیت برند تان، به شما در انتخاب یک استراتژی مناسب از نظر اینکه چه محتوایی تولید کنید، چگونه نمایش دهید و بازاریابی کنید کمک خواهد کرد.
توجه زیادی داشته باشید که این موارد در یوتیوب استودیو بسیار مهم است. اگر برند خود و نیاز های آن را بشناسید، می توانید تصمیمات موثر تر و کم هزینه تری اتخاذ کنید.
با اکانت گوگل خود در یوتیوب وارد شوید
وقتی سایت یوتیوب را باز کردید، با کلیک روی Sign in در گوشه بالا سمت راست صفحه نمایش، با اکانت گوگلی که از قبل دارید، وارد شوید. اگر اکانت گوگل ندارید، یک اکانت با نام خود یا نام بیزنس خود ایجاد کنید.
وقتی وارد شوید، بجای دکمه Sign in، عکس پروفایل خود را مشاهده خواهید کرد.
کانال خود را ایجاد و نامگذاری کنید
روی عکس پروفایل خود کلیک کنید تا یک منوی ظاهر شود. از این منو گزینه Create Channel را انتخاب کنید و مراحل زیر را برای راه اندازی کانال یوتیوب دنبال کنید.
ابتدا یک نام انتخاب کنید. می توانید هم از اطلاعات پیشفرض اکانت گوگل خود استفاده کنید و هم یک نام جدید و جذاب برای کانال یوتیوب خود انتخاب کنید.
اگر راه اندازی کانال یوتیوب را برای برند خود انجام می دهید و یا می خواهید عده ای خاص را از یک صنعت بخصوص جذب کنید، سعی کنید از یک نام چشم نواز و مناسب استفاده کنید.
یک عکس پروفایل به یاد ماندنی انتخاب کنید
مرحله دوم راه اندازی کانال یوتیوب، انتخاب عکس پروفایل است. فضای این عکس خیلی کوچک است، اما نمایش خود بصورت حرفه ای بسیار اهمیت دارد.
از عکس یا لوگویی استفاده کنید که برند شما را به شکل موثر نشان دهد، چون در نهایت مخاطبان با این عکس شما را در یوتیوب شناسایی می کنند، لذا از انتخاب تصاویر عمومی یا بی کیفیت جدا اجتناب کنید.
کانال یوتیوب خود را با دقت توضیح دهید
در مرحله بعد راه اندازی کانال یوتیوب، یک بیو زیبا بنویسید. در چند کلمه آنچه این کانال در مورد آن است و آنچه ببیندگان می توانند در این کانال پیدا کنند را توضیح دهید.
هر جزئیاتی از قبیل اسپانسر ها و موفقیت ها خود را در این قسمت برای مخاطبان بنویسید و به آنها تصویری واضح و دلگرم کننده از آنچه هستید، ارائه کنید.
البته متنی بلند بالا و طومار گونه ننویسید. سریع برید سراغ اصل مطلب و در چند جمله واضح و قابل فهم اطلاعات بدهید. باید بگونه ای بیو خود را بنویسید که بازدیدکنندگان وارد توضیحات شوند و سریع اطلاعات مهم را ببینند.
به وب سایت و شبکه های اجتماعی خود لینک دهید
اگر پلت فرم ها دیگری برای ارائه دارید، حتما آنها را ذکر کنید. در این مرحله از راه اندازی کانال یوتیوب، می توانید درکنار آدرس وب سایت، حساب های اینستاگرام، توییتر و فیسبوک خود را نیز اضافه کنید. همیشه می توانید موارد بیشتری در این قسمت اضافه کنید.
یک برند خوب، باید دارای یک دامنه اختصاصی و یک یا دو پروفایل اجتماعی دیگر باشد که آنها را معرفی کند. البته مطمئن شوید که سایر پروفایل های شما فعال و در وضعیت خوبی و به نوعی مکمل یکدیگر باشند.
بعد از تکمیل این اطلاعات، روی Save and Continue کلیک کنید. اکنون راه اندازی کانال یوتیوب برند شما انجام شد، و فقط باید بعضی تغییرات را اعمال کنید.
یک بنر با رنگ بندی و تاثیرگذاری مناسب اضافه کنید
در این مرحله از راه اندازی کانال یوتیوب علاوه بر عکس پروفایل، باید یک عکس برای قسمت بنر کانال یوتیوب خود ایجاد کنید. این فرآیند آسان است، اما چند ترفند فنی دارد که باید بدانید.
در داشبود اکانت خود، گزینه Customize Channel را برای رفتن به استودیو یوتیوب کلیک کنید. در این استودیو می توانید عملکرد، محتوا و تنظیمات کانال یوتیوب خود را مشاهده کنید.
وارد تب Customization شوید و سپس Branding را انتخاب کنید، در اینجا می توانید تمام عکس های اکانت شامل واترمارک های ویدیو های خود را تغییر دهید. بخش Banner image را پیدا کرده و روی Upload کلیک کنید. برای واترمارک نیز همین مراحل را دنبال کنید.
در بخش بنر، قسمت مهم آن ابعاد است: 1152*2048 پیکسل. حجم عکس باید نهایتا 6 مگابایت یا کمتر باشد.
مهمترین قسمتی که باید در ایجاد یک بنر فوق العاده در نظر داشته باشید، این الزامات است. به این ترتیب، می توانید جزئیات مهم را در داخل بنر با این سایز به خوبی بولد کنید و نمایش دهید.
اطلاعات ارتباطی بیشتر اضافه کنید
در بخش Customization > Basic info، می توانید توضیحات و لینک های کانال را تغییر دهید و حتی اطلاعات ارتباطی بیشتری اضافه کنید. در راه اندازی کانال یوتیوب هرچه بیشتر مفید و موثر به نظر بیایید، شهرت و محبوبیت برندتان افزایش می یابد.
بهتر است آدرس ایمیل خود را اضافه کنید، تا بازدیدکنندگان کانال بتوانند با آن در ارتباط باشند. لینک دادن به پلت فرم های بیشتر مفید است، اما باید درنظر داشته باشید که یوتیوب تنها 5 آیکون از پلت فرم های ثبت شده را بنر کانال نمایش می دهد.
برای نشان دادن اعتبار بیشتر، اضافه کردن زبان های دیگر را مدنظر داشته باشید. فقط کافی است که انتخاب کنید کانال شما به چه زبان هایی می تواند ترجمه شود، و به این شکل بازدیدکنندگان از این قابلیت بهره می برند.
تریلر کانال برای خوش آمد گویی به بازدیدکنندگان جدید اضافه کنید
انجام تمام این مراحل برای راه اندازی کانال یوتیوب بدون داشتن یک یا دو ویدیو برای شروع، ارزش چندانی ندارد. درحقیقت، بهترین و هوشمندانه ترین روش برای معروفی خود به جامعه یوتیوب، تریلر کانال است.
وارد Customization > Layout شوید. زیر عنوان Video spotlight دو گزینه می بینید. بعنوان یک تازه وارد یوتیوب، گزینه Channel Trailer را انتخاب کنید که برای افرادی که عضو کانال شما نیستند و برای معرفی کانال شما نمایش داده می شود.
باید این ویدیو را خودتان ایجاد و آپلود کنید. این ویدیو باید کوتاه، جذاب و با کیفیت باشد و در آن خیلی واضح و بدون گزافه گویی، خود و برندتان را معرفی کنید.
همچنین در نظر داشته باشید که عناوین ویدیو ها در جذب و کشاندن مخاطب مناسب بسیار اهمیت دارد.
وقتی چند ویدیو آماده دارید، یکی از آنها را بعنوان ویدیو شاخص (Featured Video) انتخاب کنید. این ویدیو فقط یکبار برای اعضایی که وارد کانال می شوند، نمایش داده می شود.
چیدمان کانال یوتیوب را با تاثیر حداکثری اصلاح کنید
در نهایت در تب Layout، می توانید بخش هایی که کانال یوتیوب شما نمایش دهد را تنظیم کنید. تا 10 المنت از ویدیو های محبوب و کوتاه برای اعضای کانال و لیست پخش ها انتخاب کنید.
خیلی مهم است که کانال یوتیوب را به خصوص با محتوای غیر ضروی، خیلی شلوغ نکنید. بنابراین براساس هویت برند، اهداف و مخاطبان هدف خود مناسب ترین و مرتبط ترین بخش ها را انتخاب کنید.
البته چیدمان کانال خود را برای همیشه یک شکل رها نکنید. با آپلود ویدیو ها و توسعه برند خود، ممکن است اهداف و اولویت ها شما نیز تغییر کند. خوشبختانه می توانید به راحتی به عقب برگردید و تمام ویژگی هایی که تاکنون تنظیم کرده اید را مجددا تغییر و سفارشی سازی کنید.
در ویدیو های یوتیوب خود خلاقیت به خرج دهید
یوتیوب بطور کامل درباره محتوا صوتی بصری است و بهترین ها را در این بخش جذب می کند. اگر برنامه های بزرگی برای برند خود دارید، باید وارد این کار شوید و راه اندازی کانال یوتیوب را جدی پیگیری کنید تا از این رقابت جا نمانید.
همانطور که نحوه راه اندازی کانال یوتیوب را یاد گرفتید، بصورت مداوم هرچقدر می توانید ترفند یاد بگیرید. مهارت های شما باید شامل اضافه کردن موسیقی، ادیت ویدیو و اطمینان از اینکه همه چیز مناسب و درست در جای خود قرار گرفته است، باشد. به مرور زمان، مهارت و عملکرد شما، به اوج خود خواهد رسید.