شرکت اپل سال گذشته وقتی از به روزرسانی macOS خود با پشتیبانی از کامپیوترهای مبتنی بر ARM رونمایی کرد باعث تعجب همگان شد. این حرکت آغاز ورود مکبوک با تراشه مبتنی بر ARM به بازار بود. این تراشه سفارشی در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۰ با نام Apple M1 رونمایی شد. این تراشه در مقایسه با تراشههای مبتنی بر X86 اینتل جهش قابل توجهی در عملکرد نشان داد. ما انتظار داریم که شرکتهای دیگر نیز به زودی به این بخش از کامپیوترهای مبتنی بر ARM بپیوندند.
کوالکام بازار کامپیوترهای مبتنی بر ARM را داغتر میکند
در همین راستا کوالکام در حال آمادهسازی زمینه است تا یکی از اصلیترین تأمینکنندگان شرکتهایی باشد که تخصص لازم برای تولید تراشههای خود را ندارند. تراشه جدید برای لپتاپهای سطح بالای ویندوزی در نظر گرفته شده است. فرض بر این است که این دستگاه یک اسنپدراگون کوچک را حمل میکند. این در حالی است که این تراشه در داخل دستگاه با نام SC8250 شناخته میشود.
طبق گزارش سایت Winfuture کوالکام در حال آزمایش دو نسخه از چیپستهای کامپیوتر مبتنی بر ARM خود است. به طور حتم این برند بالاترین مقیاس عملکرد را در نظر گرفته است. این تراشه به سادگی جایگزینی برای لپتاپهای مبتنی بر ویندوز نخواهد بود بلکه به عنوان یک گزینه معتبر در برابر Apple M1 در نظر گرفته شده است.
طبق گزارش سایت Windows Central تراشهای که با نام SC8250 یا SC8250XP شناخته میشود دارای دو خوشه هسته با کارایی بالا است که با سرعتهای مختلف کلاک میشوند. تراشه جدید به پلتفرمهای توسعهدهنده پیشنهاد شده است. این تراشه ارتباط تنگاتنگی با مدلهای موجود اسنپدراگون 8cx دارد. با این حال مدل جدید با هستههای بالاتر عرضه خواهد شد.
کوالکام در حال توسعه یک پلتفرم قدرتمند است که فقط دارای هستههای با عملکرد بالا است
پلتفرم جدید اسنپدراگون همچنین با یک واحد گرافیکی Adreno 690 همراه خواهد بود که در اسنپدراگون 8cx نسل دوم استفاده شده است. از صفحه نمایش تا ۱۴ اینچی و ۳۲ گیگابایت رم پشتیبانی میکند. این تراشه دارای چهار هسته کاملاً پیشرفته است. کوالکام به اینها هستههای “+Gold” میگوید. علاوه بر این چهار هسته پیشرفته دیگر نیز وجود دارد که هستههای “gold” نامیده میشوند. چهار هسته +Gold با سرعت Clock 2.7GHz عرضه میشوند. هستههای استاندارد gold با سرعت کلاک 2.4 گیگاهرتز کار میکنند.
در برخی از نمونهها کوالکام در حال آزمایش سرعت کلاک ۳.۰۰ گیگاهرتز است. این حرکت احتمالاً برای تعیین بهترین حدی است که عملکرد بهینه را ارائه دهد بدون اینکه عمر باتری را از بین ببرد انجام شده است. تراشه Apple M1 عمر باتری دو رقمی را برای مکبوک جدید به ارمغان آورده است. کوالکام احتمالاً در تلاش است تا با تراشههای خود به همان رقم دست یابد. از این گذشته داشتن عمر باتری ضعیف به طور حتم ویژگی بدی برای اولین کامپیوترهای مبتنی بر ARM ویندوزی خواهد بود. البته شرکت اپل سختافزار و نرمافزار را کنترل میکند چیزی که توسط کوالکام نیز قابل دستیابی است.
مایکروسافت همچنین برای دریافت بهترین بازده در تراشه آینده اسنپدراگون و تولید کامپیوترهای مبتنی بر ARM با کیفیت باید ویندوز ۱۰ را تغییر دهد.