اپلیکیشن ECG در اپل واچ کار ضبط نوار قلب (الکتروکاردیوگرام یا به اختصار ECG یا EKG) را انجام میدهد و عملکرد آن به نوعی شبیه به سیستم ضبط نوار قلب در مطب پزشک است. میتوانید از این اپلیکیشن برای نظارت بر سلامت خودتان استفاده کنید. در این مطلب هر آنچه باید درباره این اپلیکیشن بدانید را به شما خواهیم گفت.
کار اپلیکیشن ECG چیست؟
با اپلیکیشن ECG میتوانید این کارها را انجام دهید:
- اندازه گیری دقیق ضربان قلب به شکل لحظهای. کار کردن با حسگر نوری ساعت که همیشه همراه شماست برای نظارت بر ضربان قلب در طی روز و هنگام انجام ورزش راحت است اما شاید آشنایی با عملکرد آن کمی پیچیده و چالش برانگیز باشد.
- تشخیص بیماری خاصی به اسم فیبریلاسیون دهلیزی (به انگلیسی: Atrial fibrillation) که باعث نامنظم شدن ضربان قلب میشود.
نکته: اپلیکیشن ECG قادر به تشخیص حملات قلبی نیست. در صورتیکه علائم حمله قلبی را در خودتان مشاهده کردید، اپلیکیشن ECG را باز نکنید و فوراً با پزشک تماس بگیرید. این اپلیکیشن قادر به تشخیص حمله قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا و سایر بی نظمیهای ضربان قلب نیست.
بدون شک اپلیکیشن ECG یک قابلیت جذاب و مفید است. میتوانید نتایج این اپلیکیشن را با پزشکتان مطرح کنید در نتیجه به پزشکی و درمان از راه دور کمک زیادی میکند اما این اپلیکیشن نمیتواند جایگزین توصیهها و درمانهای پزشکی شود. این اپلیکیشن میتواند برای تشخیص یک وضعیت متناوب خاص مفید باشد اما اپلیکیشن کلی چکاپ نیست.
کدام مدلهای اپل واچ اپلیکیشن ECG دارند؟
اپل واچ سری 4، سری 5 و سری 6 اپلیکیشن ECG دارند اما اپل واچ SE فاقد این اپلیکیشن است.
چطور از اپلیکیشن ECG استفاده کنیم؟
اپلیکیشن ECG اپل واچ را باز کنید. دستتان را روی میز یا روی پایتان قرار داده و با انگشتتان پیچ دیجیتال را لمس کنید، دستوراتی که روی صفحه نمایش داده میشود را دنبال کرده و 30 ثانیه منتظر بمانید.
در نهایت، نتایج را مشاهده میکنید که میتواند شامل موارد زیر باشد:
• Sinus rhythm (ریتم سینوسی): ضربان قلب شما نرمال و بین 50 تا 100 ضربه در دقیقه است اما اگر احساس ناراحتی و بیماری میکنید، در هر صورت باید با پزشک تماس بگیرید.
• Atrial fibrillation (فیبریلاسیون دهلیزی): این مورد از جمله بیماریهایی است که ECG برای تشخیص آن طراحی شده است. قلب شما ضربان نامنظمی دارد، حتماً با پزشک تماس بگیرید.
• Low heart rate or high heart rate (سرعت بالا یا پایین ضربان قلب): قلب شما با سرعت بیش از 150 بار در دقیقه (یا در نسخه یک اپلیکیشن ECG، حدود 120 بار در دقیقه) و یا کندتر از 50 بار در دقیقه میتپد بنابراین نمیتوان آمار و نتایج خاص تری ارائه کرد. اگر نگران هستید، با پزشکتان تماس بگیرید.
• Inconclusive (بی نتیجه، غیرقاطع): نمیتوان نتیجه را مشخص کرد. اگر مشکل قلبی دارید که این اپلیکیشن قادر به تشخیص آن نیست، اگر از ضربان ساز مصنوعی استفاده میکنید یا اگر ضربان قلب شما بین 100 تا 120 باشد و فیبریلاسیون دهلیزی نداشته باشید، ممکن است این نتیجه را مشاهده کنید. اگر نگران هستید، با پزشک تماس بگیرید.
• Poor recording (خطا در ضبط اطلاعات): امکان تعیین نتایج وجود ندارد. مطمئن شوید که انگشتتان را به درستی روی ساعت قرار دادید و بازوی شما روی یک سطح محکم و پایدار قرار گرفته و بعد دوباره امتحان کنید.
چرا نمیتوانم اپلیکیشن ECG را پیدا کنم؟
به دلیل نیاز به طی کردن فرایندهای قانونی خاص، اپلیکیشن ECG همه جا در دسترس نیست. مثلاً FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) 3 سال پیش اپلیکیشن را در آمریکا تأیید کرد اما در استرالیا قرار است این اپلیکیشن تا اوایل سال 2021 تأیید بگیرد.
فهرست کامل مناطقی که اپ ECG در آنها قابل استفاده است، در این مطلب قابل مشاهده است.
اگر جایی هستید که اپلیکیشن ECG در آنجا در دسترس است اما باز هم نمیتوانید آن را ببینید، احتمالاً نیاز به انجام یکسری تنظیمات دارید.
اپل واچ و آیفون را آپدیت کنید و آخرین نسخه از watchOS و iOS را نصب کنید. سپس در آیفون اپلیکیشن Health را باز کرده و گزینه Set Up ECG app را انتخاب کنید.
اگر این گزینه را نمیبینید، به مسیر Browse > Heart> Electrocardiograms (ECG) بروید و بعد روی گزینه Set Up ECG App کلیک کرده و مراحل کار را دنبال کنید.