امسال بیش از پنج میلیون گوشی تاشو و رول شو به فروش می‌رسد: کدام برندها بیشترین سهم این بازار را در اختیار دارند؟

توسط سمیرا گلکار
گلکسی زد فولد 2

شرکت Display Supply Chain Consultants (DSCC) گزارش جدیدی درباره صفحه نمایش گوشی‌های تاشو برای ماه مارس سال ۲۰۲۱ منتشر کرده است. طبق این گزارش سامسونگ و بخش تولید صفحه نمایش این شرکت همچنان در این سال هم مثل سال ۲۰۲۰ بر بازار سلطه خواهند داشت اما بر خلاف سال پیش، تحویل این محصولات در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ هم افزایش پیدا می‌کند.

عملکرد گوشی‌های تاشو و رول شو در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰

طبق جدیدترین گزارش DSCC، در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ تحویل گوشی‌های تاشو نسبت به سه ماهه پیش ۵۴ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴۲ درصد افزایش یافته است. شرکت سامسونگ در سه ماهه چهارم سال پیش با سهم بازار ۹۱ درصدی بهترین عملکرد را از خود نشان داده است.

شرکت سامسونگ در کل سال ۲۰۲۰ بازار گوشی‌های تاشو را با تحویل ۸۷ درصد از این محصولات در اختیار داشته و در کل این بازار ۲.۲ میلیون گوشی تحویل داده شده که نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود هزار درصد بیشتر است.

آمار فروش گوشی در سال‌های 2020 و 2021

آمار فروش گوشی در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ با مقیاس هزار

در این بین گلکسی زد فلیپ سامسونگ ۵۰ درصد از سهم بازار و جایگاه اول را در اختیار داشته و بعد از آن گلکسی زد فولد ۲ قرار دارد. کره جنوبی بیش از ۵۰ درصد از خرید گلکسی زد فلیپ و گلکسی زد فلیپ 5G در سطح جهان را به خود اختصاص داده است.

پیش بینی فروش گوشی‌های تاشو و رول شو در سال ۲۰۲۱

به گفته راس یانگ مدیرعامل شرکت DSCC، سامسونگ رونمایی از نسل جدید گوشی‌های تاشوی خودش را تا سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ به تأخیر انداخته و البته انتظار می‌رود که حداقل ۳ مدل تاشو عرضه کند.

سری گلکسی زد فولد می‌تواند به عنوان دومین سری پرچمدار سامسونگ بعد از گلکسی S جایگزین سری گلکسی نوت شود. بعلاوه، انتظار می‌رود که این شرکت یک گوشی تاشوی صدفی اقتصادی تر از نوع گلکسی زد فلیپ عرضه کند.

قرار است در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ Samsung Display کمپانی خواهر شرکت سامسونگ هم فروش گلکس‌های فوق العاده نازک (Ultra-Thin Glass) را به سایر برندها شروع کند. در مجموع قرار است ۱۲ مدل گوشی تاشو و رول شو از ۸ برند مختلف در نیمه دوم سال جاری روانه بازار شوند.

پیش بینی شده که سامسونگ در سال ۲۰۲۱ با فروش ۸۱ درصد از گوشی‌های تاشو و رول شو و سهم درآمد ۷۶ درصدی از این بازار، پیشگام این بازار باشد. از طرفی سهم تولید صفحه نمایش سامسونگ از ۸۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۸۷ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش پیدا می‌کند چون همانطور که اشاره شد، قرار است این شرکت در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ به سایر شرکت‌ها هم صفحه نمایش بفروشد.

آمار فروش گوشی در سال‌های 2020 و 2021 بر حسب میلیون

آمار فروش گوشی در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بر حسب میلیون

اما پیش بینی شده که تحویل محصول در کل بازار گوشی‌های تاشو در سه ماهه اول و دوم سال ۲۰۲۱ نسبت به سال پیش به ترتیب فقط ۱ و ۴۰ درصد افزایش پیدا کند. البته تحویل این محصولات باید در سه ماهه سوم و چهارم بیش از صددرصد افزایش پیدا کند.

انتظار می‌رود که امسال بیش از ۵.۱ میلیون گوشی تاشو و رول شو روانه بازار شود که فروش بیشتر از ۳ میلیون آنها در سه ماهه چهارم سال صورت خواهد گرفت. به عبارت دیگر، تحویل این محصولات ۱۲۸ درصد افزایش پیدا می‌کند در حالیکه ممکن است درآمد فروش این محصولات نسبت به سال پیش تا ۱۳۷ درصد افزایش یافته و به ۸.۶ میلیارد عدد برسد.

پیش بینی شده که فروش گوشی‌های تاشو با فرم فاکتوری شبیه به گلکسی زد فولد (مدل کتابی) ۴۹ درصد از درآمد بازار گوشی‌های تاشو و رول شو را به خود اختصاص دهد که این رقم در سال پیش ۳۹ درصد بود. دلیل شکل گیری این روند افزایشی این است که شرکت‌های تازه وارد این عرصه مثل گوگل، اوپو، ویوو و شیائومی تولید و فروش محصولاتی با این فرم فاکتور را افزایش می‌دهند.

نکته آخر اینکه، به گفته راس یانگ مدل‌های جدید فرم فاکتورهایی از ۷.۱ اینچ تا ۸.۲ اینچ دارند و البته نباید گوشی‌های تاشوی صدفی کمتر از ۷ اینچی را از قلم انداخت.

 

مطالب مرتبط

نظر شما چیست؟