فهرست عنوانها
می 11 شیائومی تنها سه روز مانده به پایان سال 2020 به صورت رسمی معرفی شد. همچنین از آنجایی که سال جدید نویدبخش تغییرات چشمگیری در بخش فناوری نبود، می 11 شیائومی توانست پیشگام پرچمداران نسل بعدی باشد.
اولین نمایش جهانی می 11 شیائومی تنها چند هفته بعد از مراسم رونمایی آن در چین اتفاق افتاد و نسخه بینالمللی آن هم اکنون در دسترس کاربران سراسر جهان قرار گرفته است. می 11 اولین گوشی هوشمند مجهز به تراشه پرچمدار کوالکام یعنی اسنپدراگون 888 محسوب میشود، با این حال پرچمدار جدید شیائومی چیزی فراتر از تراشه قدرتمند آن است.
می 11 شیائومی بروزرسانیهای قابل توجهی را نسبت به می 10 کسب کرده است. اولین مورد نمایشگر 6.81 اینچی بزرگتر آن است که از نوع آمولد بوده و دارای رزولوشن بالاتر 1440p و نرخ نوسازی سریعتر 120 هرتز میباشد. پنل نمایشگر از فناوری HDR10 پلاس پشتیبانی میکند و حداکثر روشنایی آن نیز به عدد 1500 نیت میرسد.
دقت رنگ نمایشگر موجود بر روی می 11 شیائومی 10 بیتی بوده و از همین رو میتواند تا یک میلیارد رنگ را ارائه کند.
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، تراشه به کار رفته در می 11 شیائومی، کوالکام اسنپدراگون 888 است که به نوعی جدیدترین و قدرتمندترین تراشه کمپانی کوالکام محسوب میشود. با این حال، استفاده از قدرتمندترین تراشه آن هم روی یک گوشی پرچمدار جای چندان تعجبی ندارد. در واقع میتوان گفت که تراشه و نمایشگر جدید، جزو بدیهیترین مواردی است که هنگام ارتقا یک دستگاه از کمپانی مربوطه انتظار میرود.
شیائومی برای پرچمدار جدید خود یعنی می 11، مجموعه دوربین مشابهی را مانند می 10 به کار برده است. اما برای آن دسته از افرادی که علاقهمند ساخت کلیپهای پرطرفدار هستند، ترفندهای ویدئویی جدید را نظیر جلوههای هالیوودی به رابط کاربری دوربین پرچمدار جدید خود اضافه کرده است.
می 11 شیائومی دوربینهای اصلی 108 مگاپیکسلی، فوق عریض 13 مگاپیکسلی و سلفی 20 مگاپیکسلی خود را با تغییراتی هرچند کوچک از همتای نسل قبلی خود یعنی می 10 به ارث برده است. اما در طرف دیگر دوربین ماکرو می 11 با دریافت تغییراتی به روز شده است.
این تغییرات شامل دریافت سنسور جدیدی با رزولوشن بالاتر 5 مگاپیکسلی و فوکوس خودکار بعلاوه لنز ماکرو با فاصله کانونی 48 میلیمتری است.
باتری می 11 شیائومی نیز در تقابل همتای نسل خود، نسبتا بهبود یافته است. هرچند روی کاغذ ظرفیت آن به مقدار ناچیزی کاهش یافته (4600 میلیآمپر در برابر 4760 میلیآمپر)، اما به دو قسمت تقسیم شده است. همین مسئله باعث شده تا با کمک شارژ سیمی و بیسیم به ترتیب 55 واتی و 50 واتی، سریعتر شارژ مجدد شود.
کمپانی شیائومی نیز در کنار عرضه گوشی پرچمدار خود، شارژر 55 واتی گالیوم نیتریدی (GaN charger) را در دسترس خریداران دستگاه قرار داده است.
می 11 شیائومی از سیستم اسپیکر استریوی به روز شدهای برخوردار بوده که توسط کمپانی هارمن کاردن برای حداکثر کارایی تنظیم شده است. در حالی که برای می 11 هیچگونه استاندارد رسمی مقاومت نفوذی در برابر آب وجود ندارد، اسپیکرهای این گوشی ضد آب در نظر گرفته شدهاند.
حال بیایید در ادامه، نگاه دقیقتری به مشخصات می 11 شیائومی بیندازیم.
مشخصات می 11 شیائومی در یک نگاه
بدنه: 164.3 در 74.6 در 8.1 میلیمتر، 194 گرم؛ لایه محافظتی پنل جلویی (گوریلا گلس ویکتوس)، لایه محافظتی قاب پشتی (گوریلا گلس نسل 5) یا چرم مصنوعی، قاب دور گوشی از جنس آلومینیوم
نمایشگر: 6.81 اینچی از نوع آمولد، پشتیبانی از یک میلیارد رنگ، نرخ نوسازی 120 هرتزی، پشتیبانی از فناوری HDR10 پلاس، حداکثر روشنایی 1500 نیت، رزولوشن 1440 در 3200 پیکسل، نسبت ابعاد 20:9، تراکم پیکسلی 515 پیکسل در هر اینچ
تراشه: کوالکام SM8350 اسنپدراگون 888 (با معماری ساخت 5 نانومتری): 8 هستهای (یک عدد هسته 2.84 گیگاهرتزی Kryo 680 و سه عدد هسته 2.42 گیگاهرتزی Kryo 680 و چهار عدد هسته 1.80 گیگاهرتزی Kryo 680)، پردازنده گرافیکی آدرنو 660
حافظه: 128 گیگابایت و 8 گیگابایت رم، 256 گیگابایت و 8 گیگابایت رم، 256 گیگابایت و 12 گیگابایت رم؛ استاندارد ذخیرهسازی UFS 3.1
سیستم عامل/نرم افزار: اندروید 11، رابط کاربری MIUI 12
دوربین پشتی: عریض (اصلی): سنسور 108 مگاپیکسلی، گشودگی دیافراگم f/1.9، فاصله کانونی لنز 26 میلیمتر، ابعاد سنسور 1/1.33 اینچ، سایز پیکسلهای سنسور 0.8 میکرومتر، PDAF یا فوکوس خودکار دوال پیکسل؛ دوربین فوق عریض: سنسور 13 مگاپیکسلی، گشودگی دیافراگم f/2.4، میدان دید 123 درجه، ابعاد سنسور 1/3.06 اینچ، سایز پیکسلهای سنسور 1.12 میکرومتر؛ دوربین ماکرو: سنسور 5 مگاپیکسلی، گشودگی دیافراگم f/2.4، ابعاد سنسور 1/5.0، سایز پیکسلهای سنسور 1.12 میکرومتر
دوربین جلویی: سنسور 20 مگاپیکسلی، گشودگی دیافراگم f/2.2، فاصله کانونی لنز 26 میلیمتر (عریض)، ابعاد سنسور 1/3.4 اینچ، سایز پیکسلهای سنسور 0.8 میکرومتر
ضبط ویدئو: دوربین پشتی: کیفیت 8K و سرعت 24 و 30 فریم بر ثانیه، کیفیت 4K و سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه، کیفیت 1080p و سرعت 30 و 60 و 120 و 240 فریم بر ثانیه، لرزشگیر تصویر الکترونیکی مبتنی بر ژیروسکوپ، فناوری HDR10 پلاس؛ دوربین سلفی: کیفیت 1080p و سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه، کیفیت 720p و سرعت 120 فریم بر ثانیه
باتری: 4600 میلیآمپری، شارژ سریع 55 واتی، 100 درصد شارژ تنها در 45 دقیقه (طبق تبلیغات مربوطه)، شارژ بیسیم سریع 50 واتی، 100 درصد شارژ تنها در 53 دقیقه (طبق تبلیغات مربوطه)، شارژ بیسیم معکوس 10 واتی، فناوری شارژ پاور دلیوری 3.0، فناوری شارژ سریع کوالکام 4 پلاس
متفرقه: حسگر اثر انگشت (زیر نمایشگر و دارای فناوری اپتیکال)، NFC، فرستنده مادون قرمز
می 11 شیائومی از کیفیت ساخت بالایی برخوردار است. لایه محافظتی برای پنل جلویی از نوع گوریلا گلس ویکتوس بوده و برای قاب پشتی از نوع گوریلا گلس نسل پنجم، که هر دوی آنها منحنی هستند. قاب آلومینیومی دور گوشی نیز حس لذتبخشی را هنگام لمس به کاربر القا میکند.
شما همچنین میتوانید بنا به سلیقه خود، نسخه چرم مصنوعی (سازگار با محیط زیست) می 11 شیائومی را تهیه کنید.
جعبهگشایی می 11 شیائومی
می 11 قرار بود که اولین گوشی هوشمند کمپانی شیائومی باشد که جعبه آن بدون شارژر بستهبندی شود. اما برخلاف کمپانی سامسونگ، برنامهریزی شیائومی به علت فشارهای وارده از طرف کاربران، با شکست مواجه شد.
هرچند در حال حاضر، مارکتهای آسیایی می 11 شیائومی را با جعبههایی باریک و بدون شارژر در دسترس فروش قرار دادهاند. اما خب نگرانی به خود راه ندهید، شیائومی جهت رفع این مشکل امکانی را برای خریداران فراهم کرده است تا در صورت نیاز درخواست خود را برای دریافت شارژر ثبت کنند. در همین راستا میتوانید به صورت رایگان از آداپتور شارژ 55 واتی گالیوم نیتریدی بهرهمند شوید.
در همین حال، مابقی مارکتها به غیر از آسیا، به صورت پیشفرض می 11 شیائومی همراه با آداپتور شارژر گالیوم نیتریدی 55 واتی عرضه میشود. نسخهای که ما در حال نقد و بررسی آن هستیم، نسخه اتحادیه اروپا بوده و جعبه محتوی آن دارای اندازه معمولی میباشد.
جعبه محصولی که در اختیار ما قرار دارد، علاوه بر شارژر 55 واتی و گوشی می 11، محتوی کابل تایپ C به تایپ A رده 6 و یک قاب محافظ شفاف سیلیکونی نیز میباشد.
علاوه بر موارد بالا، مورد جذاب دیگری که در جعبه می 11 وجود دارد، کابل تبدیل تایپ سی به جک هدفون 3.5 میلیمتری است. این کابل همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، توسط کاغذی پوشانده شده است. در واقع از آخرین باری که شاهد این چنین لوازم جانبی جذابی در جعبه محصولات هستیم، مدت زمان زیادی میگذرد.
در تصویر همچنین قاب محافظ طرح پارچهای نیز مشاهده میکنید که شیائومی آن را به صورت جداگانه برای فروش گذاشته است. این قاب زیبا تماما از جنس پلی کربنات و پلی اورتان بوده و در دست گرفتن آن بسیار راحت است.
طراحی، ساخت و چگونگی به کارگیری می 11 شیائومی
تمام مولفههای می 11، پرچمدار جدید شیائومی از خصوصیات یک پرچمدار مدرن منشا میگیرند. پنل جلویی و قاب پشتی می 11 شیائومی توسط لایه محافظتی گوریلا گلس به صورت منحنی پوشانده شده و همچنین در کنار قاب آلومینیومی دور گوشی، بدنه بسیار چشمنواز پرچمدار شیائومی را تشکیل دادهاند.
با این حال، اگر از گوشیهای هوشمند با قاب پشتی شیشهای خسته شدهاید و به دنبال تنوع هستید، کمپانی شیائومی برای پرچمدار جدید خود یعنی می 11، قاب پشتی از جنس چرم مصنوعی (دوستدار محیط زیست) در دو رنگ متفاوت طلایی و بنفش، در نظر گرفته است.
باید بگوییم که نسخهای که هم اکنون در اختیار ما قرار دارد، نسخه دو طرف شیشهای می 11 شیائومی است.
تا به امروز شاهد حتی یک گوشی هوشمند ضد آب، حداقل به صورت رسمی، از طرف کمپانی شیائومی نبودهایم. با این حال، می 11 شیائومی نیز از این مولفه بهرهای نبرده است.
اما ویدئوهایی که از دمونتاژ می 11 شیائومی منتشر شد، نشان داد که در اطراف اسپیکرها و شیار سیمکارت، شواهدی مبنی بر محافظت از دستگاه در برابر نفوذ آب وجود دارد. بنابراین می 11 را میتوان به نوعی و با ارفاق، یک گوشی ضد آب به شمار آورد. مسلما استفاده از آن در روزهای بارانی مشکلی را برای می 11 شیائومی به وجود نمیآورد اما نمیتوان از عملکرد آن در زیر آب اطمینان چندانی حاصل کرد.
نسخهای که در اختیار ما قرار دارد، نسخه دو طرف شیشهای می 11 به همراه فریم فلزی نازکی دور آن است. خمیدگی لبههای دستگاه باعث شده تا می 11 به طرز چشمگیری باریک به نظر برسد. در واقع از لحاظ اعداد و ارقام، می 11 شیائومی از همتای نسل قبلی خود یعنی می 10 تنها یک میلیمتر باریکتر است اما در ظاهر باریکتر احساس میشود.
استفاده از لایه محافظتی گوریلا گلس ویکتوس برای پنل جلویی و گوریلا گلس نسل پنجم برای قاب پشتی، کاملا رضایتبخش و کفایتکننده است.
اگر از پنل جلویی به هر دو گوشی می 10 و می 11 شیائومی نگاه کنیم، کاملا یکسان به نظر میرسند. که این مسئله به خاطر وجود نمایشگرهای تقریبا بدون حاشیه آمولد کاملا طبیعی است. اما نمایشگری که در می 11 شیائومی وجود دارد، کمی متفاوت است.
نمایشگر موجود در می 11، دارای ابعاد 6.81 اینچی، رزولوشن 1440P اولد، یک میلیارد رنگ و نرخ نوسازی 120 هرتز است. نمایشگر می 11 نسبت به نمایشگر همتای نسل قبلی آن یعنی می 10 که دارای مشخصاتی نظیر ابعاد 6.67 اینچی، رزولوشن 1080P اولد همراه با 16 میلیون رنگ و نرخ نوسازی 90 هرتزی میباشد، یک سر و گردن بالاتر است.
حفره دوربین (پانچ هول) می 11 دقیقا مشابه می 10 در بالای سمت چپ نمایشگر وجود دارد و همین مسئله برای دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی آنها نیز صدق میکند.
به نظر میرسد که حسگر اثر انگشت هر دو گوشی مشخصات مشابهی با هم دارند. سرعت خواندن اثر انگشت نسبتا سریع بوده، اما عملکرد آن در آزمون عملی کمی ناامید کننده ظاهر شد. به صورتی که در برخی مواقع مجبور شدیم برای باز کردن قفل گوشی، 2 الی 6 مرتبه اقدام کنیم. بنابراین نمیتوان آن را ایدهآل محسوب کرد.
اسکنر اثر انگشت موجود در می 11 شیائومی، دارای یک سنسور مربعی شکل است که از هیچگونه لنزی برخوردار نیست. به نظر میرسد که این مسئله از دلایل اصلی غیر قابل اطمینان بودن حسگر اثر انگشت می 11 باشد.
حسگر اثر انگشت در واقع یک سنسور دو در یک است که وظیفه اندازهگیری ضربان قلب را نیز بر عهده دارد. در همین راستا باید بگوییم که این قابلیت با به روزرسانی سیستم عامل در اواخر سال جاری فعال خواهد شد.
یکی از مولفههای شاخص می 11 شیائومی که ما را بسیار تحت تاثیر خود قرار داد، قسمت بلندگوی مکالمه آن بود. برش قسمت جلویی گوشی به قدر نازک بوده که تقریبا دیده نمیشود. ممکن است یکی از دلایل دیده نشدن آن، پنجره مشبک دیگری باشد که در بالای گوشی، روی قاب قرار دارد. در این قسمت شما اسپیکرهای کمپانی هارمان/کاردون را مشاهده خواهید کرد.
می 11 شیائومی دارای سیستم بلندگوی دوگانهای است که توسط کمپانی شناختهشده هارمن/کاردون تنظیم شده و قرار است که متقارن باشند. اسپیکرها در بالای و پایین گوشی درون پنجرههای مشبک قرار گرفتهاند و صدای خروجی از آنها استریو میباشد.
اسپیکر انتهایی گوشی صدای بلندتری را تولید میکند، در حالی که بلندگوی قسمت بالایی می 11 عالی اما کمی عجیب و غریب به نظر میرسد. شما میتوانید صدای دستگاه را از هر دو بریدگی قسمت بالایی گوشی (بلندگی مکالمه و بلندگوی روی قاب) بشنوید اما همچنان نمیتوانید منبع تولید آن را تشخیص دهید.
علت این مسئله میتواند نحوه قرارگیری اسپیکرها باشد. به این صورت که بلندگوی زیر صفحهنمایش، در یک سانتیمتری آن واقع شده و بلندگوی روی قاب در طرفین شبکه خروجی صدا قرار گرفته است. هر دوی این اسپیکرها، صدای خود را به یک جهت هدایت میکنند. نکته حائز اهمیت این است که صدای خروجی از دستگاه کاملا خوب، بلند و رسا به نظر میرسد.
لایه محافظتی گوریلا گلس ویکتوس به شکلی منحنی تمام پنل جلویی می 11 را میپوشاند. واقعا تحسین برانگیز است که شیائومی برای پرچمدار خود جدیدترین لایه محافظتی را به کار برده است. منحنیهای کناری گوشی آن چنان شیبدار نبوده هرچند نمیتوان از واژه ظریف نیز برای آنها استفاده کرد.
تصور ما بر این است که کمپانی به نقطه معینی بین انحنای معقول و غیر قابل استفاده رسیده است. اگر مشکل گوست تاچ یا ghost touch (حالتی که در آن نمایشگر به تماسهایی که صورت نگرفته پاسخ میدهد یا برعکس در صورت تماس، هیچ واکنشی را از خود نمایش نمیدهد) را که هنگام فیلمبرداری با آن مواجه شدیم را فاکتور بگیریم، باید بگوییم که تجربه می 11 کاملا لذتبخش بود.
با توجه به این مسئله به نظر میرسد که شیائومی بایستی برای رفع مشکل مذکور در اپلیکیشن دوربین می 11 تغییراتی را اعمال کند.
پنل پشتی به لایه محافظتی گوریلا گلس نسل پنجم مجهز شده و مانند پنل جلویی خمیده است. رنگهای آبی و مشکی می 11 را میتوانید در اغلب مارکتها پیدا کنید، در طرف مقابل رنگهایی مانند سفید، آبی نسخه ویژه، طلایی با پنل چرمی و بنفش با پنل چرمی به صورت خیلی محدود در دسترس کاربران قرار گرفته است.
رنگ آبی می 11 هنگامی که در مقابل نور گرفته میشود، حالتی را مانند شفق قطبی از خود به نمایش میگذارد. به این صورت که رنگ قاب پشتی از نقرهای به آبی ملایمی تغییر پیدا میکند. با این که رنگ آبی می 11 جذابیتهای خاص خودش را دارد اما از سر خوردگی و لغزندگی آن نیز نباید غافل شویم. هرچند این مشکل را میتوان با یک قاب ساده سیلیکونی نیز برطرف کرد.
مجموعه دوربین سهگانه می 11 در یک قاب آلومینیومی قرار گرفته که توسط شیشه نیز پوشانده شده است. ماژول دوربین پرچمدار شیائومی آن چنان بزرگ و ضخیم نبوده و به ظاهر جذاب آن لطمهای وارد نمیکند.
ماژول دوربین می 11 شامل یک دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی، یک دوربین با لنز فوقعریض 13 مگاپیکسلی در زیر دوربین اصلی و در نهایت دوربین ماکروی 5 مگاپیکسلی که در سمت راست آنها قرار دارد، میشود. فلاش دوربین آن نیز دارای ال ای دی دوگانه و دو رنگ است.
می 11 شیائومی ممکن است که از نظر مشخصات دوربین با هم رده نسل قبلی خود یعنی می 10 یکسان باشد اما کاملا متفاوت به نظر میرسد. مجموعه دوربینهای می 10 به صورت عمودی در قاب پشتی گوشی جای گرفتهاند اما در می 11 درون یک مربع از جنس آلومینیوم قرار دارند.
با این حال نمیتوانیم به طور قطع مشخص کنیم که کدام یک از مجموعه دوربینها، ظاهر جذابتری دارند اما خب هیچ کدام از آنها بد نیستند.
قاب گوشی در دو دستگاه نسبتا باریک بوده و در قسمتهای بالا و پایین آن صاف است. این قاب از آلومینیوم صیقلی ساخته شده و از همین رو لکهها را به راحتی جذب میکند. اما از آنجایی که با پنل پشتی رنگ مشابهی دارند، واقعا زیبا و جذاب به نظر میرسد.
در قسمت بالایی می 11 یک اسپیکر، یک میکروفون و یک فرستنده مادون قرمز جای گرفته است. قسمت پایین گوشی نیز محل قرارگیری اسپیکر دوم، درگاه ارتباطی USB تایپ C، شیار سیمکارت و بلندگوی دهانی دستگاه است. نکته قابل تامل این که تمام موارد گفته طبق بررسیهای اخیر، در برابر نفوذ آب محافظت و مقاوم شدهاند.
در سمت چپ گوشی هیچ چیزی وجود ندارد اما در بخش راست گوشی کلید تنظیم صدا و دکمه پاور (قفل) را مشاهده خواهید کرد.
می 11 شیائومی یک گوشی خوش ساخت و جذاب محسوب میشود. خمیدگیها در کنار قاب براقی که به دور گوشی کشیده شده، به می 11 جلوهای لوکس و زیبایی را میبخشد. علیرغم این که به طور رسمی هیچگونه استاندارد مقاومت در برابر نفوذی برای می 11 عنوان نشده، اما از مشخصاتی برخودار است که میتوانند محافظ خوبی برای دستگاه قلمداد شوند.
می 11 شیائومی حس خوشایندی را موقع در دست گرفتن به کاربر القا میکند اما قاب باریک و پنل براق دستگاه، به طور کامل حس اطمینان را از بین میبرد. این مسئله تا حدی است که احساس میکنیم، هر لحظه امکان دارد گوشی از دست ما بیفتد.
هرچند این مشکل برای اکثر گوشیهای که قاب پشتی شیشهای دارند، وجود دارد اما می 11 شیائومی با دارا بودن پنل جلویی خمیده، قاب باریک و بدنه براق، نقطه ضعف بیشتری را از خود نشان میدهد.
نمایشگر می 11 شیائومی
صفحه نمایش می 11 شیائومی در حال حاضر یکی از مقرون به صرفهترین و بهترین نمایشگرهایی است که در بین گوشیهای هوشمند وجود دارد. این نمایشگر 6.81 اینچی از نوع آمولد بوده و دارای مشخصاتی نظیر رزولوشن 1440p، پشتیبانی از HDR10 پلاس و نرخ نوسازی 120 هرتز میباشد.
در بالای سمت چپ نمایشگر دوربین سلفی در قالب پانچ هول قرار گرفته و گوریلا گلس ویکتوس وظیفه حفاظت از نمایشگر را بر عهده گرفته است. در حالی که لایه محافظتی در لبههای گوشی می 11 کمی خمیده شده اما پنل آمولد قرار گرفته در زیر آن کاملا تخت است.
وضوح واقعی پنل آمولد می 11 شیائومی 3200 در 1440 پیکسل است. در کنار رزولوشن بالا، تراکم پیکسلی آن نیز معادل 515 پیکسل در هر اینچ بوده که عدد قابل توجهی است. نسبت تصویر پنل 20:9 بوده و میتواند نرخ نوسازی 120 هرتز را با وضوح کامل نمایشگر به اجرا درآورد.
تصور ما بر این است که این صفحه نمایش برای یک گوشی هوشمند سال 2021 کاملا استاندارد به نظر میرسد. خوشبختانه هیچ گوشی پرچمداری در حال حاضر دارای وضوح 1080 و نرخ نوسازی 60 هرتزی نیست. به عبارتی حتی چیپستهای قبل از اسنپدراگون 888 و A14 بایونیک نیز میتوانستند به وضوح و نرخ نوسازی بالاتری دست پیدا کنند.
اما حال در سال 2021 هستیم و ارائه گوشیهای هوشمندی با وضوح و نرخ نوسازی پایین غیر قابل توجیه است. بنابراین باید از شیائومی بابت این مسئله قدردانی کنیم و امیدوار باشیم که سایر کمپانیها نیز از شیائومی تقلید کنند.
شما میتوانید در بخش تنظیمات، میزان نرخ نوسازی صفحه نمایش را تعیین کنید. دو گزینه برای شما وجود دارد، حالت استاندارد برای نرخ نوسازی 60 هرتز و حالت متوسط (مدیوم) با نرخ نوسازی 120 هرتز. نرخ نوسازی 120 هرتز به صورت پویا و دینامیک عمل میکند اما عملکرد آن مشابه پنل Dynamic AMOLED 2X نیست.
زمانی که شما در می 11 شیائومی نرخ نوسازی 120 هرتزی پنل را فعال میکنید، نمایشگر این نرخ نوسازی را در سراسر رابط کاربری تمامی برنامهها به کار میگیرد. اما در صورتی که یک تصویر ثابت را مشاهده میکنید، نرخ نوسازی جهت صرفهجویی بیشتر به 60 هرتز تغییر پیدا میکند.
شما نمیتوانید این تغییر نرخ نوسازی را مشاهده و احساس کنید، مگر در حالتی که شمارنده فریم (FPS counter) اندروید 11 را فعال کرده باشید.
به عبارتی دیگر، نمایشگر می 11 میتواند بسیاری از برنامهها و بازیها را در نرخ نوسازی 120 هرتز اجرا کند، اما برای اجرای برنامههایی مانند نتفلیکس، یوتیوب، پرایم ویدئو آمازون و می پلیر پیشفرض دستگاه و برخی بازیهای منتخب از نرخ نوسازی 60 هرتز استفاده میکند.
تنها در مواردی مانند تصویر در تصویر (PIP) و به ندرت در مواقع تعویض سریع بین برنامههای باز شده، نرخ نوسازی 90 هرتز را مشاهده کردیم.
اصلا اهمیتی ندارد که شما کدام یک از حالتهای نرخ نوسازی را انتخاب کرده باشید، در صورتی که حالت همیشه روشن نمایشگر شما فعال باشد، پنل از نرخ نوسازی 120 هرتز استفاده میکند.
با همه این اوصاف، شیائومی ادعا کرده است که می 11 از نرخ نوسازی تطبیقی 30 هرتز، 60 هرتز، 90 هرتز و 120 هرتز دقیقا مشابه سامسونگ پشتیبانی میکند. احتمال دارد که این تغییر هوشمند نرخ نوسازی در آینده از طریق یک آپدیت ارتقا پیدا کند یا به همان روال سابق خود باقی بماند.
صفحه نمایش می 11 شیائومی با نرخ نمونه برداری لمسی 480 هرتزی خود در بین سریعترین پنلهای اولد مارکت قرار گرفته و حساسیت بسیار بالایی را در برابر لمس از خود نشان میدهد.
پنل می 11 شیائومی از فناوریهای HDR10 و HDR10 پلاس پشتیبانی میکند. بنابراین شما میتوانید از محتوای HDR10 استریم نهایت لذت را ببرید. دستگاه همچنین از فناوری Widevine L1 DRM نیز پشتیبانی میکند. به زبان سادهتر این فناوری برای کاربر بالاترین کیفیت استریمینگ را یا به عبارتی 1080p HDR10، به ارمغان میآورد.
نمایشگر می 11 نیز دقیقا مشابه نمونه موجود در می 10 اولترا از عمق رنگ 10 بیتی پشتیبانی میکند. به زبان سادهتر این بدان معناست که پنل می 11 میتواند تا 1.07 میلیارد رنگ را نشان دهد، این در حالیست که بسیاری از گوشیهای هوشمند موجود در مارکت تنها 16 میلیون رنگ را پشتیبانی میکنند.
طبق ادعای کمپانی، گوشی می 11 در بین همردههای خود دارای روشنترین صفحه نمایش است. شیائومی در تبلیغات پرچمدار خود، میزان روشنایی می 11 را در حالت معمول 900 نیت و در حالت حداکثری موقع تماشای محتوای HDR، هزار نیت اعلام کرده است.
اما در عمل میزان روشنایی که به تایید ما رسید عدد 900 نیت بود. با این حال عدد 926 نیت نیز در شرایطی خاص بدست آمد. این شرایط مانند زمانی است که تنظیمات روشنایی خودکار یا حالت Sunlight Boost در تنظیمات دستی روشنایی صفحه فعال شده باشند. در غیر این صورت حتی اگر نوار لغزنده روشنایی صفحه را در حالت حداکثری قرار بدهیم، بیشترین میزان روشنایی تنها به عدد 500 نیت خواهد رسید.
این مسئله در مورد حداکثر روشنایی 1500 نیت وعده داده شده نیز صدق میکند. به این صورت هنگام پخش یک ویدئوی HDR تنها قسمتی از صفحه نمایش به میزان روشنایی 1500 نیتی رسید.
اما در مورد کمترین میزان روشنایی به دست آمده در پس زمینه سفید میتوانیم به قطعیت بگوییم که تنها معادل 2.1 نیت میباشد.
شیائومی برای می 11 خود سه حالت رنگ از پیش تنظیم شده را در نظر گرفته است. این سه مورد عبارتند از خودکار، اصل و اشباع شده. هر کدام از آنها نمایانگر طیف رنگی خاصی هستند.
گزینه خودکار (اتوماتیک) تنظیم رنگ نمایشگر، طیف رنگ گستردهای را تولید میکند. علاوه بر این مورد، تنظیم خودکار، رنگها را متناسب با نور فعلی محیط شما تنظیم میکند، دقیقا مشابه کاری که حالت True Tone اپل میکند. در شرایط نور روز دقت رنگ نمایشگر می 11 شیائومی یا به عبارتی deltaE معادل 1.5 اندازهگیری شد.
همچنین حداکثر انحراف در برابر گستره رنگی DCI-P3 نیز 3.8 محاسبه شد. اگر بخواهیم به زبان سادهتر توضیح بدهیم، این اعداد نشاندهنده کالیبراسیون کامل است. در طرف دیگر این دقت رنگ را در شرایط نور مصنوعی و بعدا هنگام عصر اندازهگیری کردیم. نتایج تقریبا یکسان بود. به طور کلی باید گفت که دقت رنگی نمایشگر زمانی در حالت خودکار قرار میگیرد، عملکرد فوقالعادهای را برای گستره رنگی DCI-P3 از خود نشان میدهد.
حالت رنگ اورجینال به فضای رنگی sRGB مربوط بوده و دقت رنگی یا deltaE آن معادل 2 محاسبه شده است. این عدد به معنای عملکرد بدون نقص نمایشگر در نشان دادن رنگ میباشد.
در نهایت، حالت اشباع در تنظیمات رنگ نمایشگر، رنگها را به صورت اغراق شده و غیر طبیعی جلوه میدهد. در نتیجه نمیتوان آنها برابر با گستره رنگی DCI-P3 برابر دانست.
علاوه بر موارد فوق، گزینه تنظیمات پیشرفته نیز وجود دارد. تنظیمات پیشرفته جایی است که شما میتوانید به شکلی اختصاصی بین گسترههای رنگی DCI-P3، sRGB و اورجینال (تشخیص خودکار دامنه رنگ) یا پیشرفته، گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید. گزینه آخری یا پیشرفته میتواند هر چیزی را در گستردهترین دامنه رنگی ممکن نشان دهد.
طول عمر باتری می 11 شیائومی
درون می 11 شیائومی یک باتری با ظرفیت 4600 میلی آمپر قرار گرفته است. ظرفیت باتری می 11 نسبت به می 10 اس با ظرفیت 4780 میلی آمپر کمی عقبگرد داشته است. باتری می 11 به دو سلول 2300 میلی آمپری تقسیم شده، این دو سلول به صورت سری بهم متصل میباشند. این امر جهت بهبود سرعت شارژ صورت گرفته است.
می 11 شیائومی، گوشی هوشمندی است که از جدیدترین و پیشرفتهترین قطعات روز دنیا استفاده میکند. به عنوان مثال باید بگوییم که می 11 از یک صفحه نمایش بزرگ با رزولوشن 1440p با نرخ نوسازی 120 هرتز، جدیدترین تراشه شرکت کوالکام یعنی اسنپدراگون 888 و مودم جدید X60 بهره میبرد. این امکانات و تجهیزات پیشرفت قطعا انرژی زیادی را نسبت به نمونههای رایج مصرف میکنند.
می 11 توانست با ثبت 89 ساعت دوام در تستهای عملکرد باتری، نمره قابل قبولی را کسب کند. این پرچمدار در تستهایی به غیر از تماس و حالت آماده به کار، واقعا چشمگیر ظاهر شد.
نکته: برای تست عملکرد باتری هنگام وبگردی، نرخ نوسازی صفحه نمایش 120 هرتزی بود. اما هنگام تست مدت زمان تماشای ویدئو، صفحه نمایش به صورت پیش فرض نرخ نوسازی را به 60 هرتز کاهش داد. می 11 بدون در نظر گرفتن برنامههای مختلف پخش ویدئویی، نرخ نوسازی نمایشگر را برای تماشای ویدئو روی 60 هرتز تنظیم میکند.
عملکرد و سرعت شارژ باتری می 11 شیائومی
می 11 شیائومی از شارژ 55 وات سیمی و 50 وات بیسیم پشتیبانی میکند. باتری می 11 همانطور که قبلا نیز به آن اشاره کردیم از دو قسمت مجزای 2300 واتی تشکیل شده که این امر سبب افزایش سرعت شارژ میشود. هرچند می 11 مانند می 10 اولترا از شارژ 120 واتی پشتیبانی نمیکند اما با توجه گفتههای بالا قطعا سرعت شارژ بالایی را ارائه خواهد کرد.
علاوه بر موارد فوق، می 11 شیائومی میتواند به کمک شارژ معکوس 10 واتی خود، هدفون یا ساعت هوشمند شما را نیز با سرعت نسبتا بالایی شارژ کند.
در حال حاضر شیائومی می 11 خود را همراه با یک شارژر 55 واتی گالیوم نیترید روانه مارکت جهانی میکند. اما برای مارکت آسیا این گونه نبوده و داخل جعبه شارژری وجود ندارد. با این حال شما میتوانید هنگام سفارش به صورت دلخواه شارژ ر 55 واتی آن را نیز سفارش دهید.
شارژر 55 واتی گالیوم نیترید موجود در جعبه به همراه کابل USB شش آمپری میتواند شارژ می 11 شما را در عرض 30 دقیقه از صفر درصد به 83 درصد برساند. این عدد، زمان فوقالعادهای محسوب میشود.
برای رسیدن به شارژ 95 درصد بایستی 40 دقیقه منتظر بمانید، در حالی که برای 5 درصد نهایی 10 دقیقه دیگر به زمان انتظار اضافه میشود. کل زمان شارژ می 11، 50 دقیقه محاسبه شده است.
اگر تمایل به شارژ بیسیم 50 واتی می 11 دارید، باید شارژ 55 واتی بیسیم شیائومی را خریده و از شارژر 55 واتی سیمی آن نیز کمک بگیرید. قطعا شگفت زده خواهید شد.
نحوه عملکرد اسپیکرهای می 11 شیائومی
می 11 شیائومی دارای دو اسپیکر استریو میباشد. این دو اسپیکر در بالا و پایین دستگاه و در موقعیتهایی به ظاهر متقارن قرار گرفتهاند. نمونهای که در بالا قرار گرفته و نقش اسپیکر تماس را نیز بر عهده دارد، کمی کوچکتر است. این اسپیکر در ظاهر کمی پیجیده به نظر میرسد، چرا که در زیر نمایشگر قرار گرفته است.
اسپیکر بالایی از طریق یک مجرا صدای خروجی را به اسپیکر تماس و شیار خروجی صدا میرساند. جدای از بحث طراحی و جایگیری آن، اسپیکر عملکرد واقعا خوبی را به کاربر ارائه میکند.
اسپیکرهای می 11 در تست صدا عملکرد فوقالعادهای را از خود نشان دادند. اسپیکر بالایی نسبت به نمونه در پایین قرار گرفته، صداهایی زیرتری را تولید میکند و در مجموع اوج صدای کمتری دارد. اما اگر عملکرد نهایی آنها را در نظر بگیریم، باید اقرار کنیم که هر دو به خوبی تنظیم شده و همکاری آنها منجر به صدایی فوقالعاده میشود.
در حالت کلی عملکرد خروجی صدا آن چنان بد نبوده و مناسب است. اما اگر آن را با هم رده سال گذشته یعنی می 10 مقایسه کنیم، شاهد پسرفت قابل توجهی خواهیم شد. یکی از این موارد قابل توجه، کمبود بیس در صدا بوده و نقص دیگر هنگام پخش صداهای بالا خود را نشان خواهد داد.
اسپیکرهای می 11 صداهای میانه را به خوبی پخش میکنند. عملکرد آنها در پخش صداهای بالا نیز نسبتا مناسب است. اما در طرف دیگر می 10 توانایی بهتری را از خود نشان میدهد و صداهای غنیتری را برای کاربر فراهم میکند. این مسئله برای یک پرچمدار جدید کمی ناامید کننده است.
نرم افزار و عملکرد می 11 شیائومی
اندروید 11 و رابط کاربری MIUI 12
می 11 را میتوان اولین گوشی شیائومی دانست که همراه با اندروید 11 و رابط کاربری MIUI 12 عرضه شده است. از عرضه این رابط کاربری مدت زمانیست که میگذرد و حال با وجود اندروید 11 تغییر چندانی پیدا نکرده است. تنها ویژگی جدیدی که هنگام کار با اندروید 11 با آن مواجه شدیم، شمارنده فریم (FPS counter) بود.
گوشیهای هوشمند رده بالای مجهز به رابط کاربری MIUI 12 میتوانند از والپیپرهایی که در ادامه آنها را قرار دادهایم پشتیبانی کنند. این تصویر زمینههای فوقالعاده جذاب، پویا هستند و با هر جابجایی صفحات تغییر پیدا میکنند.
این والپیپرهای جذاب آن چنان نوآورانه محسوب نمیشوند و تنها جلوه بصری زیبایی را هنگام کار با تلفن همراه برای کاربر به ارمغان میآورند. در عین حال نیز قسمتهای مختلف رابط کاربری شیائومی را به شکل خارقالعادهای به هم متصل میکنند. نباید از این نکته غافل شویم که این والپیپرهای پویا کمی برای باتری تلفن همراهتان نیز گران تمام میشود.
در حال حاضر سه والپیپر پویا برای کاربر قابل دسترسی است. شما نمیتوانید بیشتر از این سه مورد را دانلود کنید. این سه مورد شامل والپیپرهای خانه (زمین)، سیاره سرخ (مریخ) و سیاره مشتری میشوند.
می 11 شیائومی از قابلیت نمایشگر همیشه روشن نیز پشتیبانی میکند. شما همچنین میتوانید این قابلیت را بنا به سلیقه خود برنامهریزی کنید. رابط کاربری MIUI 12 برای کاربران خود تعداد بسیار بالایی تم یا پوستههای مختلف جهت شخصیسازی قابلیت نمایشگر همیشه روشن فراهم کرده است.
تعداد زیاد تمها به کاربر این اجازه را میدهد که مطابق سلیقه خود یکی از آنها انتخاب کند. نکته حائز اهمیت دیگر قابلیت شخصیسازی بسیاری از آنها میباشد. قابلیت همیشه روشن نمایشگر همچنین این قابلیت را دارد که میتواند به عنوان یک فلاشر جهت اعلام نوتیفیکیشنها عمل کند. لبههای خمیده دور گوشی این وظیفه را بر عهده گرفته و میتوانند هنگام دریافت اعلانها به رنگهای مختلفی چشمک بزنند.
حسگر اثر انگشت از نوع اپتیکال بوده و در زیر صفحه نمایش قرار گرفته است. راه اندازی آن آسان و نسبتا سریع عمل میکند. اما از دقت بالایی برخوردار نیست. فیس آنلاک یا تشخیص چهره دو بعدی نیز در تنظمیات امنیت می 11 به چشم میخورد. هرچند از نظر دقت و امنیت، فیس آنلاک در رتبه بعدی حسگر اثر انگشت قرار میگیرد.
صفحات اصلی خانه در می 11 مطابق معمول گوشیهای شیائومی، نمایی تجاری به خود گرفتهاند. همچنین میتوان در آنها تعداد زیادی میانبر، پوشه و ابزارکهای مختلف را مشاهده کرد. پنجره سمت چپ پنل نمایشگر اگر در تنظیمات آن را فعال کرده باشید، محل گوگل دیسکاور است.
رابط کاربری فوق جذاب MIUI 12 یک کشوی برنامهها نیز به می 11 اضافه کرده است. خود رابط کاربری برنامهها را به صورت خودکار در دستهبندیهای از پیش تعریف شده قرار میدهد. در بخش دستهبندیها ابتدا به دستهبندی همه یا ALL برمیخوریم. این دستهبندی مطابق اسمی که دارد، شامل تمام برنامهها میشود.
در ادامه به دستهبندیهای ارتباطات (Communication)، سرگرمی (Entertainment)، عکاسی (Photography)، ابزارها (Tools)، جدید (New) و در نهایت تجاری (Business) میرسیم. شما همچنین میتوانید تک تک این دستهبندیها را ویرایش یا حتی همه آنها را غیرفعال کنید.
علاوه بر اختیارات فوق، شما میتوانید بخش کشویی برنامهها را اگر دلخواهتان نبود، از گوشی خود کاملا غیر فعال کنید.
ویژگی جذاب دیگری که شیائومی برای رابط کاربری MIUI 12 خود تدارک دیده، نوار اعلان متفاوت و در عین حال زیبا است. نوار اعلان در رابط کاربری جدید به دو قسمت تقسیم میشود، سمت راست آن برای کنترل سنتر (مرکز کنترل دستگاه) و سمت چپ به نوتیفیکیشن سنتر (مرکز اعلانها) اختصاص داده شده است.
با کمی تامل متوجه خواهیم شد که این ویژگی دقیقه همان قابلیتی است که گوشیهای آیفون از آن بهره میبرند. نکته جالبتر این که طرز استفاده از این قابلیت نیز در شیائومی دقیقا مشابه نمونه موجود در آیفون است.
اگر از این قابلیت جدید رابط کاربری شیائومی رضایت چندانی ندارید و چنگی به دل شما نمیزند، نگران نباشید. شما میتوانید با مراجعه به بخش تنظیمات نوار اعلان در دستگاه، این قابلیت را غیرفعال کنید و آن را به روال سابق برگردانید.
نحوه جابجایی بین برنامهها در رابط کاربری MIUI 12 تغییر چندانی پیدا نکرده است. رابط کاربری برای این کار تمام برنامههای اخیر شما را در دو ستون مجزا از یکدیگر نشان میدهد. با ضربه و نگه داشتن دست خود بر روی یکی از این برنامهها، میانبر پنجره شناور یا اسپلیت اسکرین نمایان میشود.
علاوه بر این قابلیت شما میتوانید با کشیدن دست خود به سمت چپ یا راست، برنامهای که دیگر به آن احتیاج ندارید را ببندید. علاوه بر این، در بالای نمایشگر دکمه پنجره شناور قرار گرفته که یک قابلیت جدید از رابط کاربری MIUI 12 محسوب میشود. شما میتوانید هر برنامهای را در پنجره شناور قرار بدهید. اما همزمان تنها میتوانید یک پنجره شناور به صورت فعال داشته باشید.
تم یا پوستهها بخش بزرگی از رابط کاربری شیائومی را در برمیگیرند و MIUI 12 نیز از این قاعده مستثنی نیست. شما میتوانید از فروشگاه تم استور نمونههای جدید را دانلود کنید. تم یا پوستههای رابط کاربری میتوانند والپیپر، رینگتون، آیکونهای سیستم، فونت سیستم و حتی حالت نمایشگر همیشه روشن دستگاه را نیز دستخوش تغییر و تحولاتی کنند.
شیائومی در رابط کاربری MIUI 12 برخی امکانات امنیتی جدیدی را جهت حفظ بیشتر حریم خصوصی کاربر اضافه کرده است. حال شما میتوانید هنگام اشتراک گذاری عکسها و ویدئوهای خود اطلاعات همراه با آنها را نظیر موقعیت و مدل دستگاه حذف کنید. در مجموع میتوان گفت که مسئله حفظ حریم خصوصی در این رابط کاربری بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
شیائومی همچنین برای رابط کاربری MIUI 12 یک برنامه امنیتی اختصاصی نیز ارائه کرده است. این برنامه میتواند با اسکن گوشی شما بدافزارها را شناسایی کند، لیست سیاه شما مدیریت کند، میزان مصرفی دیتا (نت همراه) شما را مدیریت یا محدود کند، عملکرد باتری را پیکربندی کند و در نهایت میتواند حافظه رام شما را نیز مدیریت و فضای اشغالشده اضافی را پاک کند.
این برنامه اختصاصی شیائومی همچنین میتواند مجوزهای اپلیکیشنهای نصب شده شما را نیز مدیریت کند. علاوه بر این به شما اجازه میدهد تا میزان مصرف باتری را برای برنامههای انتخابی مدیریت و تعریف کنید. قابلیت دیگر این برنامه امکان ایجاد محدودیت، تنها برای برنامههای انتخاب شده میباشد.
رابط کاربری MIUI 12 علاوه بر موارد فوق، برنامههایی اختصاصی نظیر گالری، موسیقی و پخش ویدئو را نیز در اختیار کاربر قرار داده است. هرچند امکان دارد که برنامههای موسیقی و ویدئو در برخی مناطق جهت پخش استریم هزینههایی را در بر داشته باشد. در کنار این برنامهها، اپلیکیشن کنترل از راه دور Mi Remote نیز به چشم میخورد که از طریق فرستنده مادون قرمز برای کنترل وسایل برقی نسبتا قدیمی به کار میرود.
به نظر میرسد امکانات این رابط کاربری تمام شدنی نیست. شیائومی در این MIUI 12 اپلیکیشن نوت برداری (یادداشت) را نیز بهبود بخشیده است. رابط کاربری جدید شیائومی در بخش یاداشت، لیست وظیفهها و همچنین گزینههای زیروظیفه بیشتری را برای کاربران خود فراهم آورده است.
MIUI 12 از قابلیت دارک مود نیز پشتیبانی میکند. شما در این رابط کاربری میتوانید حالت دارک مورد را حتی برای والپیپرهای خود اعمال کنید. در طرف دیگر نیز میتوانید این حالت را برای برنامههایی که ناسازگار هستند به صورت جداگانه محدود کنید.
رابط کاربری MIUI 12 برای نمایشگرهای با نرخ نوسازی بالا نیز کاملا بهینهسازی شده است. این مسئله در می 11 به زیبایی قابل مشاهده میباشد. همه چیز در می 11 کاملا نرم و روان بوده و انیمیشنها در عین ساده بودن واقعا چشمنواز هستند. توجه به تک تک جزئیات عالی است. با اطمینان باید اقرار کنیم که کار با می 11 در نرخ نوسازی 120 هرتز به معنای واقعی لذت بخش میباشد.
همانطور که میدانید، برخی از رامهای MIUI برای اپلیکیشنهای پیش فرض خود دارای تبلیغات هستند. اما در نسخه جهانی رام می 11 هیچگونه تبلیغاتی وجود ندارد و ما این مسئله با به طور کامل بررسی کردیم. با این حال می 11 یک پرچمدار نسبتا گران بوده و قاعدتا نباید عدم وجود تبلیغات در آن را یک مزیت محسوب کنیم.
عملکرد و نتایج بنچمارک می 11 شیائومی
می 11 شیائومی در واقع اولین گوشی هوشمندی میباشد که به جدیدترین تراشه شرکت کوالکام یعنی اسنپدراگون 888 مجهز شده است. تراشه جدید کوالکام بر اساس معماری 5 نانومتری و توسط کمپانی سامسونگ ساخته شده، به عبارتی شرکت کوالکام برای تولید تراشه جدید خود، سامسونگ را جایگزین کمپانی TSMC کرده است.
تراشه اسنپدراگون 888 دارای هشت هسته با پردازش سه خوشهای میباشد که نسبت به تراشه نسل قبل یعنی اسنپدراگون 865 رشد 25 درصدی در پردازش و بهرهوری انرژی بهتری را ارائه میکند. قدرتمندترین هسته پردازشی تراشه، کریو 680 پرایم نام دارد که فرکانسی معادل 2.84 گیگاهرتز دارد. این هسته بر اساس بهترین طراحی کورتکس ایکس وان ساخته شده است.
در رده دوم هستههای سه تایی کریو 680 گلد قرار دارند که عمل پردازش را با فرکانسی معادل 2.42 گیگاهرتز انجام میدهند. این هستهها بر اساس طراحی معمولی کورتکس آ 78 ساخته شدهاند. در آخر نیز هستههای چهارتایی کریو 680 سیلور قرار گرفتهاند که فرکانس 1.8 گیگاهرتزی را ارائه میکنند. طراحی این هستهها بر اساس کورتکس آ 55 صورت گرفته است. مجموع همه این هستهها، تراشه 8 هستهای قدرتمند اسنپدراگون 888 را شکل میدهند.
کوالکام چیپست اسنپدراگون 888 خود را به پردازنده گرافیکی آدرنو 660 مجهز کرده است. این پردازنده 35 درصد عملکرد بهتری را نسبت به پردازنده نسل قبلی یعنی آدرنو 650 چیپست اسنپدراگون 865 و می 10 ارائه میکند. آدرنو 660 از فناوریهای OpenGL ES 3.2 و Vulcan 1.1 و نرخ شیدینگ متغیر بهبود یافتهای پشتیبانی میکند.
اسنپدراگون 888 همچنین دارای پردازنده دیجیتالی سیگنال هگزاگون 780 همراه با نسل ششم موتور هوش مصنوعی میباشد. این چیپست پرچمدار، به ISP یا ارائه دهنده خدمات اینترنتی و مودم فایو جی/LTE ایکس 60 یکپارچه جدیدی نیز مجهز شده است.
وای فای 6 نیز توسط اسنپدراگون 888 پشتیبانی میشود. این تراشه به صورت پیش فرض از استاندارد ذخیرهسازی UFS 3.1 و فناوری شارژ سریع نسل پنج جدیدی برخوردار است.
می 11 شیائومی در نمونههای 128 و 256 گیگابایتی از نوع UFS 3.1 و رمهای 8 و 12 گیگابایتی از نوع LPDDR5 آماده ارائه به طرفداران این برند چینی شده است. باید خاطر نشان کنیم که حافظه داخلی می 11 غیر قابل ارتقا میباشد.
در این بخش به تستهایی که از می 11 گرفته شده، خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
باید بپذیریم که تراشه اسنپدراگون 888 در حال حاضر قویترین چیپستی میباشد که بر روی گوشیهای هوشمند اندرویدی قرار گرفته است. هسته پرایم جدید موجود در اسنپدراگون 888 نسبت به نمونه موجود در تراشه اسنپدراگون 865 (به کار رفته در گوشیهای می 10 و می 10 اولترا)، 20 درصد عملکرد بهتری را ارائه میکند.
این هسته همانطور که انتظار میرود نسبت به کورتکس آ 77 موجود در جدیدترین تراشه کرین کمی قویتر است. چرا که کریو 680 پرایم بر پایه کورتکس ایکس 1 بوده که در طرف دیگر بر پایه کورتکس آ 78 طراحی شده است.
در مرحله تست عملکردی چند هستهای تراشه اسنپدراگون 888 پیشرفت آن چنانی مشاهده نشده است. در واقع باید بگوییم که تراشه جدید کوالکام در این مورد، با تراشه نسل قبلی خود یعنی اسنپدراگون 865 و جدیدترین تراشه سامشونگ هم تراز است. تراشه کرین هواوی در این بخش در صدر لیست جای گرفته است.
عملکرد خام پردازنده گرافیکی آدرنو 660 کاملا امیدوار کننده به نظر میرسد. عملکرد این پردازنده بین 30 درصد (GFX ES 3.0) و 35 درصد (GFX ES 3.1 Car) نسبت به پردازنده گرافیکی موجود در تراشه اسنپدراگون 865 گوشی می 10 ارتقا پیدا کرده است.
زمانی که نوبت به تستهای انجام شده بر روی صغحه نمایش میشود، باید اقرار کنیم که هر گوشی هوشمندی با نمایشگر 1080p و تراشه پرچمدار قطعا می 11 و چیپست اسنپدراگون 888 آن را شکست میدهد.
با این حال به وضوح مشاهده خواهید کرد که می 11 در مقایسه با وان پلاس 8 پرو مجهز به تراشه اسنپدراگون 865 و نمایشگر با وضوح 1440p، معادل 35 درصد عملکرد بهتری را از خود نشان میدهد. اینجاست که تراشه اسنپدراگون 888 قدرت خودش را به رخ میکشد.
در نهایت نوبت به مجموع امتیازات بنچمارک انتوتو میرسد. عملکرد می 11 در این تست قابل توجه بوده و در رتبه دوم بعد از تراشه هواوی قرار میگیرد. این مسئله احتمالا به دلیل حالت عملکردی بهتر تراشه هواوی است.
چه بخواهیم چه نخواهیم باید اقرار کنیم که تراشه اسنپدراگون 888 به کار رفته در می 11 بدون رقیب بوده و عملکرد درخشانی را ارائه میکند. هرچند موارد مشابهی نیز نظیر تراشه کرین کمپانی هواوی و اگزینوس کمپانی سامسونگ وجود دارند. اما به شما اطمنیان خاطر میدهیم که می 11 از پس تمام بازیهای فعلی مارکت و انجام هر نوع کاری که حداقل تا دو سال آینده در نظر دارید، بر میآید.
هنگام اجرای بازی و برنامههای معمولی، می 11 کمی داغ میکند. اما این گرما آن چنان ناخوشایند نیست. علت گرم نشدن بیش از حد می 11 به اتاقک یا محفظه بخار تکی برمیگردد. هرچند در ظاهر این اتاقک کمی باریک به نظر میرسد، با این وجود عملکرد قابل قبولی دارد. می 11 همچنین در اجرای بازیهای سنگین نیز قابل قبول و بدون لگ ظاهر شده است.
اما حقیقت این است که می 11 شیائومی طی گذراندن تست 3D Mark حالت Wild Life stress به شدت داغ کرده، پیامی به کاربر نشان میدهد و تقریبا همه چیز متوقف میشود. داغ شدن تا حدی است که نگه داشتن آن در دست ناخوشایند بوده و به سختی میتوان تحمل کرد. باید بگوییم که دمای اتاق هنگام انجام این تستها تقریبا 22 درجه بوده است.
مسئله گرم شدن بیش از حد دستگاه کمی پیچیده بوده و نمیتوان آن را به همه موارد استفاده تعمیم داد. می 11 یک گوشی نازک بوده و مشخصات فنی فوقالعادهای دارد. در واقع فناوری خنک کننده دستگاه یعنی محفظه بخار تعبیه شده طی این تست نمیتواند عملکرد خوبی را از خود نشان دهد.
هرچند داغ شدن بی از حد در این تست برای یک گوشی پرچمدار، عادی نیست. با این حال باید بگوییم که یک کاربر معمولی گوشی هوشمند قرار نیست که هیچ موقع با این مشکل روبرو شود. اما اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که علاوه بر کارهای سنگین، مدت زمان زیادی را با گوشی خود میگذرانید، بایستی این مسئله را حتما مد نظر قرار بدهید.
در مجموع باید گفت که می 11 یک گوشی فوقالعاده بوده و عملکرد بسیار مناسبی را نیز ارائه میکند. اما اگر از می 11 انتظار عملکردی فوقالعاده در این نوع تستهای سنگین را دارید، قطعا ناامید خواهید شد.
دوربین و کیفیت تصاویر می 11 شیائومی
ماژول سه گانه قدرتمند
می 11 مجموعه دوربین سه تایی مشابه می 10 دارد. دوربینهای می 11 عبارتند از: دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض 13 مگاپیکسلی و در نهایت دوربین تله ماکروی (تلفیقی) 5 مگاپیکسلی. هم رده نسل قبلی آن یعنی می 10 دارای دوربینهای 108 مگاپیکسلی، 13 مگاپیکسلی، 2 مگاپیکسلی و 2 مگاپیکسلی میباشد.
هرچند سنسور تشخیص عمق در می 11 به کار برده نشده است اما دوربین ماکروی آن از نوع ترکیبی بوده و وظیفه تشخیص عمق را نیز بر عهده دارد.
در ادامه به برخی مشخصات فنی دوربینهای می 11 خواهیم پرداخت.
دوربین اصلی می 11 دارای سنسور 108 مگاپیکسلی از نوع ISOCELL Bright HMX کمپانی سامسونگ است. این سنسور دقیقا مشابه سنسور به کار رفته در گوشیهای می 10 و می 10 پرو میباشد. ابعاد این سنسور 1/1.33 اینچ بوده و پیکسلهای آن دارای ابعاد 0.8 میکرومتری هستند.
سنسور 108 مگاپیکسلی می 11 همچنین دارای فیلتر کواد بایر از نوع RGGB (2×2) است. این فیلتر بدان معناست که سنسور دوربین، چهار پیکسل مجاور یکدیگر را با هم ادغام میکند. در نتیجه رزولوشن خروجی عکسها معادل 108/4 یعنی 27 مگاپیکسل میباشد.
سنسور اصلی در کنار لنزی قرار گرفته که با کمک 8 المان تثبیت شده و دارای گشودگی دیافراگم f/1.85 است. این در حالیست که گشودگی دیافراگم لنز به کار رفته در می 10 معادل f/1.69 میباشد. این دوربین میتواند یک میدان دید 82 درجهای را پوشش دهد. از دید ما این عدد به عبارتی معادل 25 میلیمتر در 35 میلیمتر میباشد.
دوربین فوق عریض از سنسور 13 مگاپیکسلی OmniVision OV13B10 استفاده میکند. این سنسور دارای پیکسلهایی با ابعاد 1.12 میکرومتر و لنزی با فاصله کانونی 14 میلیمتر و گشودگی دیافراگم f/2.4 است. فوکوس این دوربین نیز ثابت میباشد.
در نهایت به دوربین ماکرو میرسیم که دارای یک سنسور 5 مگاپیکسلی از نوع S5K5E9 کمپانی سامسونگ است. این سنسور 1/5 اینچی بوده و سایز پیکسلهای آن به 1.12 میکرومتر میرسد. لنز به کار رفته در آن از نوع تله ماکرو بوده و دارای فاصله کانونی 48 میلیمتر و گشودگی دیافراگم f/2.4 است.
فوکوس در این دوربین به صورت خودکار است و در فواصل 3 سانتیمتر و 9 سانتیمتر یا مشابه آن عمل میکند.
در بخش جلویی گوشی دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی قرار گرفته است. این دوربین سلفی دقیقا مشابه نمونه به کار رفته در سری می 10 شیائومی میباشد. سنسور دوربین سلفی از نوع ISOCELL Slim S5K3T2 کمپانی سامسونگ است. این سنسور دارای ابعاد 1/3.4 اینچ و پیکسلهای 0.8 میکرومتری بوده و از فیلتر رنگی کواد بایر برخوردار است.
دوربین سلفی همچنان عکسها را با رزولوشن 20 مگاپیکسلی ثبت میکند. بدین جهت نباید انتظار ثبت عکسهایی با جزئیات بالا را داشته باشید. لنز موجود در دوربین سلفی دارای گشودگی دیافراگم f/2.2 است اما نکته قابل توجه حذف فاصله کانونی میباشد. فناوری فوکوس خودکار نیز برای عکسهای سلفی در دسترس نیست.
برنامه دوربین
به طور معمول برنامه دوربین در گوشیهای شیائومی بسیار ساده و کاربردی بوده، اما در می 11 با پیچیدگیهایی همراه است. هنگام اجرای برنامه برای این که بین حالتهای دوربین جابجا شوید بایستی دست خود را به طرفین چپ یا راست صفحه نمایش بکشید. علاوه بر این میتوانید هر کدام را از حالتها را به طور مستقیم انتخاب کنید.
کشیدن انگشت به سمت بالا یا پایین شما را بین دوربینهای جلو و عقب گوشی جابجا نمیکند. این وظیفه تنها بر عهده تاگل مجاور دکمه شاتر دوربین میباشد.
زمانی که دوربین در حالت عکاسی قرار میگیرد گزینههای زوم نیز ظاهر میشوند. برای زوم کردن در می 11 دو روش وجود دارد. در روش اول زوم از طریق سه نقطه موجود روی صفحه نمایش صورت میگیرد. این نقطهها به ترتیب نمایانگر فوق عریض، اولیه و دوبرابری (زوم دیجیتال) هستند.
در روش بعدی شما میتوانید گزینه بزرگنمایی فعال را انتخاب کنید. هنگامی که این گزینه را انتخاب کردید حالتهای زوم بیشتری نظیر 5، 10 و 30 برابری نیز در اختیار شما قرار میگیرند.
دقیقا در زیر بخش زوم دوربین، خط کوچک و ظریفی قرار گرفته که ممکن است در نگاه اول اصلا متوجه آن نشوید. این خط مکانی است که اگر با انگشت آن را به طرف بالا بکشید، گزینههای مختلف دوربین ظاهر میشوند. حال گزینه More option جای خود را به این خط نازک داده که پیدا کردن آن کمی مشکل است.
زمانی که این خط را به سمت بالا بکشید، امکانات زیادی برای شما ظاهر میشود که عبارتند از: پانوراما، دوربین 108 مگاپیکسلی، افکتهای سینمایی، اسلوموشن، سوپر مون (Supermoon) و نوردهی طولانی (Long exposure). این تغییر آن چنان خوشایند نبوده و دسترسی به امکانات دوربین را سختتر کرده است.
در قسمت بالایی اپ دوربین گزنیههایی نظیر تغییر حالتهای فلش، تغییر حالت HDR، تاگلهای هوش مصنوعی، عکس زنده و عصای جادویی که شامل جلوهها و فیلترهای زیبایی میشود، وجود دارند. منوی همبرگری دوربین را که باز میکنید با مواردی مانند حالت ماکرو و میانبر تنظیمات برمیخورید.
تنها موردی که جای آن در اپ دوربین می 11 شیائومی بسیار خالی است، امکان تغییر رزولوشن خروجی برای هر کدام از دوربینها میباشد.
به حالت پرو دوربین میرسیم، جایی که شما میتوانید تمام پارامترهای عکاسی خود را تغییر دهید. در حالت پرو شما میتوانید یکی از چهار حالت میزان سفیدی از پیش تنظیم شده را انتخاب کنید. همچنین میتوانید از طریق نوار لغزنده دمای نور محیط را تغییر دهید.
امکانات دیگر حالت پرو شامل نوار لغزنده فوکوس دستی (از صفر تا صد)، سرعت شاتر و تغییر میزان ایزوی محیط بسته به نوع دوربینی که از آن استفاده میکنید، میشوند. بهترین امکانی که حالت پرو در اختیار شما قرار میدهد، امکان تعیین دوربین مورد دلخواه شما است. شما میتوانید بسته به عکس که میگیرید، نوع دوربین را تغییر دهید.
علاوه بر موارد بالا، تاگل انتخاب فوکوس و انتخابگر حالتهای مختلف نورسنجی نیز در بالای رابط کاربری دوربین در بخش پرو قرار گرفتهاند. در نهایت باید بگوییم که حداکثر سرعت شاتر برای هر سه دوربین 30 ثانیه میباشد.
حالت لانگ اکسپوژر یا نوردهی طولانی نیز بخش جذاب دوربین می 11 است. این حالت موارد از پیش تنظیم شدهای را در اختیار شما قرار میدهد که عبارتند از: جمعیت متحرک، نئون دنبالهدار، نقاشی رنگ و روغن، نقاشی نوری، آسمان پرستاره و ستاره دنبالهدار.
حالت سوپرمون نیز امکان دیگری میباشد که در رابط کاربری دوربین گنجانده شده است. حالت سوپرمون از زوم دیجیتالی دوربین بین بزرگنماییهای 5 برابری تا 30 برابری استفاده میکند. سپس به کمک عکس تار ماه همراه با الگوهای هوش مصنوعی، تصویر ماه جذابی را برای شما فراهم میکند.
شما همچنین میتوانید بافتهایی را نظیر هواپیما، پرنده، درختان و کوهنوردان آویزان نیز به عکس ماه خود اضافه کنید.
حالت نایت مود یا شب، دیگر قابلیت دوربین می 11 است. حالت نایت مود تنها برای دوربینهای اصلی و فوق عریض قابل استفاده میباشد. حالت نایت مود خودکار نیز قابلیت جدیدی است که به تنظیمات اضافه شده و به صورت پیش فرض فعال میشود.
این قابلیت دقیقا همانند گوشیهای آیفون عمل میکند. به این صورت که خود گوشی تصمیم میگیرد در چه موقعیتی از حالت شب استفاده کند یا نکند. با این حال شیائومی برای هر دو حالت شب موجود، هیچگونه تنظیمات نوردهی را ارائه نمیکند.
در نهایت به حالتهای مربوط به فیلم میرسیم. قابلیتی که شیائومی روی آن بسیار مانور داده است. این حالتها شامل مواردی مانند زوم جادویی، شاتر آهسته، فریز تایم، تایم لپس شب و جهان موازی میشوند. در ادامه بیشتر به این موارد خواهیم پرداخت. با روکیدا همراه باشید.
کیفیت تصاویر
این بخش را با عکسهای ثبت شده در نور روز شروع میکنیم. دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی می 11 به طور پیش فرض عکسها را با رزولوشن 27 مگاپیکسلی ثبت میکند. عکسهای ثبت شده در این حالت از جزئیات بالایی برخوردار بوده و دقت ثبت رنگها بسیار عالی و از کنتراست بالایی بهره میبرند.
میزان نویز تصاویر به طرز باورنکردنی کم بوده، این در حالیست که دامنه دینامیکی آنها بسیار خوب (نه عالی) میباشد. باید اقرار کنیم که تصاویر واقعا دوستداشتنی هستند.
تصاویری که در زیر مشاهده میکنید، بسیار طبیعی به نظر میرسند. اگر تصاویر شاخ و برگ درختان را در نظر نگیریم، باید بگوییم که تصاویر می 11 به مراتب بهتر از تصاویر آیفون 12 هستند. همچنین اگر شما رزولوشن تصاویر را از 27 مگاپیکسل به 12 مگاپیکسل کاهش دهید، کیفیت آنها باورنکردنی خواهد شد.
تنها ایرادی که میتوان از چنین عکسهای با رزولوشن بالا گرفت، حجم آنها است. حجم تصاویر ثبت شده به 10 تا 20 مگابایت میرسد. با این حال برای مشکل حجم اضافی، شما میتوانید به تنظیمات مراجعه کرده و فرمت عکسها را به HEIF تغییر دهید. به همین سادگی. این فرمت با حفظ کیفیت عکس، حجم نهایی را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد.
برنامه دوربین در رابط کاربری MIUI 12 گزینه انتخابی هوش مصنوعی را نیز در اختیار کاربر قرار داده است. اما به شما پیشنهاد میکنیم که از این قابلیت اصلا استفاده نکنید. این قابلیت ادعا میکند که صحنه مورد نظر شما را به طور پیشرفتهتری تشخیص میدهد اما در حقیقت از HDR استفاده میکند.
قابلیت هوش مصنوعی دوربین، رنگها را در تصاویر به طور ناخوشایندی اشباع میکند. هنگام فعال بودن این قابلیت، شما سایههای تصاویر را به صورت غیر طبیعی و رنگها را به شکلی افراطی مشاهده خواهید کرد.
می 11 حالت 108 مگاپیکسلی اختصاص یافته را نیز در برنامه دوربین خود گنجانده است. عکسهای ثبت شده در رزولوشن بالا خوب هستند اما کمی دارای نویز بوده و از جزئیات خوبی برخودار نیستند. با کاهش رزولوشن از 108 به 27 مگاپیکسل نتایج بهتری را بخصوص در صحنههای پیچیده به دست خواهید آورد.
با کاهش رزولوشن جزئیات تصاویر به مراتب بهتر خواهد شد، اما تنها ایراد این کار، زمان بر بودن پروسه آن است.
در زیر عکسهایی را مشاهده میکنید که با رزولوشن 108 مگاپیکسلی ثبت شدهاند.
در این بخش تصاویری را مشاهده خواهید کرد که به رزولوشن 27 مگاپیکسلی کاهش سایز پیدا کردهاند. شما میتوانید به راحتی این عکسها را با نمونههای 27 مگاپیکسلی استاندارد مقایسه کنید.
تاگل زوم دو برابری حتی در زمانهایی که دستگاه دوربین ماکرو را پیشنهاد ندهد، قابل مشاهده است. سنسور 108 مگاپیکسیل می 11 برای بزرگنمایی هوشمند یا جادویی مانند پیکسل 5 بیش از حد کافی میباشد. اما نکته قابل توجه این که می 11 به کراپ و افزایش مقیاس تصاویر به جای زوم هوشمند یا جادویی متکی است. زوم دو برابری می 11 نیز مانند سایر بزرگنماییهای دیجیتال از فقدان جزئیات رنج میبرد.
در این بخش باز به سراغ عکسهای با رزولوشن بالا میرویم و مجددا رزولوشن آنها را کاهش میدهیم. این بار عکسها را به رزولوشن 7 مگاپیکسلی کاهش سایز دادهایم. تصاویر به دست آمده فوقالعاده بوده و از نظر کیفیت میتوانند با عکسهای ثبت شده توسط دوربین تله فوتوی 8 مگاپیکسلی برابری کنند.
با اینکه شما میتوانید به راحتی مرکز عکسهای 27 مگاپیکسلی خود را کراپ کنید و دقیقا همان نتیجه را به دست آورید. در واقع این روش، آسانترین راه برای به دست آوردن عکسها با زوم دو برابری بدون استفاده از بزرگنمایی دوربین است.
هرچند با وجود گفتههای بالا ممکن است تصور کنید که دوربین تله فوتوی موجود در می 11 در واقع بلااستفاده میباشد. اما واقعیت امر این است که شما میتوانید دقیقا همان عکسها را از طریق دو روشی که در بالا معرفی کردیم، به دست آورید.
می 11 شیائومی از سنسور سنجش عمق برخوردار نبوده اما دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی آن از پس ثبت عکسهای پرتره به خوبی بر میآید. عکسهای پرتره با رزولوشن 12 مگاپیکسلی ثبت میشوند، سوژهها دارای جزئیات خوبی بوده و جدای سوژه از پس زمینه در نور محیطی مناسب، بسیار عالی صورت میگیرد.
تصاویر پرتره از نظر رنگ و کنتراست فوقالعاده هستند. اما به یاد داشته باشید که اگر نور محیطی مناسب نباشد، به تبع آن کیفیت و جزئیات تصاویر نیز افت شدیدی پیدا میکنند.
دوربین فوق عریض 13 مگاپیکسلی می 11 عکسهای فوقالعادهای را ثبت میکند. در تصاویر فوق عریض جزئیات اصلاح شده بسیار دیده میشود. دامنه دینامیکی آنها از حد متوسط فراتر رفته و کنتراست بالایی را ارائه میکنند. رنگها بسیار زنده به نظر میرسند، هرچند کمی سردتر از حد معمول دیده میشوند. نویز تصاویر نیز به خوبی مدیریت شده است.
تصحیح خودکار اعوجاج عملکرد خوبی را ارائه میکند و گوشههای تصاویر را به هم نمیریزد.
می 11 شیائومی دارای یک دوربین ماکروی 5 مگاپیکسلی مجهز به لنز تله فوتو با فاصله کانونی 48 میلیمتر است. این دوربین از فوکوس خودکار نیز پشتیبانی کرده که تنها در فواصل بین 3 سانتی متر و 9 سانتی متر عمل میکند.
عکسهای ثبت شده توسط دوربین ماکروی 5 مگاپیکسلی به قدر کافی دارای جزئیات هستند اما رنگها کمی مات و کدر به نظر میرسند. کنتراست آنها نیز چندان خوب نیست. تصاویر در نمایشگر خود گوشی بسیار خوب به نظر میرسند اما این مسئله در دیگر نمایشگرها صدق نمیکند.
با این که دوربین از قابلیت فوکوس خودکار برخوردار است اما قابل اعتماد نیست. همچنین احتمال دارد در اغلب اوقات عکسها به شکلی تار ثبت شوند.
به طور کلی اگر تمایل دارید که با دوربین ماکروی می 11 عکاسی کنید، باید در نظر داشته باشید که سوژهها بایستی ساکن و نور محیط کاملا کافی باشد. در غیر این صورت ممکن است روند کار مطابق میل شما پیش نرود.
حال به بخش تصاویر ثبت شده در شرایط نوری کم میرسیم. جایی که می 11 با قابلیت حالت شب خودکار خود تصاویر زیبایی را خلق کرده است. این قابلیت به صورت پیش فرض فعال شده و نحوه عملکرد آن را میتوان دقیقا مشابه گوشیهای آیفون کمپانی اپل دانست.
در اینجا اپ دوربین است که تصمیم میگیرد چه زمانی از حالت شب استفاده و میزان نوردهی را تنظیم کند. دسترسی شما به این تنظیمات کاملا محدود است.
دوربین اصلی اغلب از حالت شب خودکار استفاده میکند، اما معمولا یک الی دو ثانیه سریعتر از حالت دستی آن است. این بدان معناست که تصاویر ثبتی شما کمی تیرهتر از حالت شب دستی هستند.
حالت شب خودکار در می 11 سعی دارد مشابه اپل تصاویر را به نحو دلپذیر و متعادلی از نظر نوردهی به ثبت برساند. در واقع هدف آن صرفا تبدیل شب به روز نیست و می 11 این کار را به خوبی انجام میدهد. تصاویر به ثبت رسیده در حالت شب خودکار واقعا فوقالعاده به نظر میرسند.
عکسها به خوبی پردازش شده، نور دهی متوازنی دارند، سایهها طبیعی و جزئیات آنها اندک اما واضح به ثبت رسیدند. نویز تصاویر به خوبی کنترل شده و در نهایت باید بگوییم که بسیار دوست داشتنی هستند.
حالت شب دستی ممکن است که از زمان نوردهی بیشتری استفاده کند و قطعا نتیجه این امر، عکسهایی روشنتر است. هرچند حالت شب در می 11 نسبتا محافظهکار بوده و در امر نوردهی اغراق نمیکند. شما میتوانید عکسهای دو نمونه حالت را با هم مقایسه کرده تا بنا به سلیقه خود یکی از حالتهای شب دستگاه را انتخاب کنید. هرچند اختلاف بین آنها چشمگیر نیست.
در طرف دیگر اگر شما هیچ یک از حالتهای شب (دستی یا خودکار) می 11 را انتخاب نکنید، عکسهای ثبتی شما علاوه بر زیبایی، از جزئیاتی بالا و نویز بسیار کمی برخوردار خواهند شد. تمامی جزئیات سوژه به ثبت رسیده اما در مقابل کنتراست آنها کمتر شده و رنگها کمی کدر خواهند شد.
حالت شب خودکار در دوربین فوق عریض نیز دقیقا مشابه دوربین اصلی عمل میکند. حالت خودکار برای ثبت تصاویر، زمان نوردهی کمتری را نسبت به حالت شب دستی صرف میکند و طبیعتا عکسهای ثبت شده کمی تاریکتر از حالت شب دستی به نظر میرسند.
هر دوی آنها از نظر سطح جزئیات عملکرد مناسبی را ارائه نمیکنند، اما تصاویر حالت شب دستی همراه با نوردهی روشنتر، جزئیات بیشتر و رنگهای اشباع بهتری هستند.
در پایین تصاویر فوق عریضی را مشاهده میکنید که حالت شب برای آنها فعال نشده است. تصاویر از نویز بسیار زیاد برخوردار هستند و کمی تاریک به نظر میرسند. تصاویر قابل استفاده بوده اما چنگی به دل نمیزنند. برای عکاسی با دوربین فوق عریض در شب بهتر است که یکی از حالتهای شب دستگاه را انتخاب کنید.
در نهایت به عکسهای زیر میرسیم که به صورت اختصاصی با حالت لانگ اکسپوژر به ثبت رسیدهاند. آنها بسیار زیبا و چشمنواز به نظر میرسند.
دوربین سلفی می 11
پرچمدار شیائومی دارای یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی کواد بایر میباشد. انتظار میرود که این دوربین عکسهایی با رزولوشن 5 مگاپیکسلی ثبت کند اما برخلاف انتظار عکسهای آن 20 مگاپیکسلی است. عکسها از وضوح خوبی برخوردار نبوده اما در مجموعه خوب هستند.
فناوری HDR در زمانهای مناسبی به کار گرفته میشود و نویز تصاویر قابل تحمل است. رنگ و کنتراست عکسها را نیز میتوان کاملا قابل قبول تلقی کرد.
شما میتوانید به کمک دوربین سلفی عکسهای پرتره جذابی را نیز بگیرید. با این که نویز آنها ممکن است جالب نباشد اما جدایی سوژه از پسزمینه قابل توجه میباشد. در واقع پس زمینه سوژه به خوبی تار میشود.
در ادامه نیز پوسترهایی را توسط می 11 ثبت کردیم که شما میتوانید با مراجعه به لینک مربوطه آنها را با نمونههای ثبت شده توسط دیگر گوشیهای هوشمند بازار مقایسه کنید.
کیفیت ضبط ویدئو می 11
می 11 شیائومی امکانات بسیار زیادی را برای ضبط فیلم در اختیار کاربران خود قرار داده است. علاوه بر این شما میتوانید با کمک افکتهای موجود، ویدئوهای خود را جذابتر از حالت معمول کنید.
دوربین اصلی از ضبط فیلم با کیفیت 8K و سرعت 30 فریم بر ثانیه، کیفیت 4K و سرعت 24 فریم بر ثانیه، 30 فریم بر ثانیه و 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند. اوج توان دوربین فوق عریض می 11، ضبط فیلم با کیفیت 4K و سرعت 30 فریم بر ثانیه است. این در حالیست که دوربین ماکروی آن توانایی ضبط فیلم با کیفیت 1080p و سرعت 30 فریم بر ثانیه را دارد.
برای دوربین اصلی می 11 تثبیت کننده اپتیکال چهار محوره وجود دارد، در حالی که (به صورت اختیاری) تثبیت کننده الکترونیکی نیز در تمامی دوربینها به جز دوربین ماکرو در دسترس است.
برای دوربین اصلی دستگاه حالتی وجود دارد به نام سوپر استدی یا فوق ثابت که هنگام فیلمبرداری بیشتر به جای تمرکز روی کیفیت ویدئو، بر روی تثبیت کنندگی آن تمرکز دارد. این قابلیت دقیقا مشابه دوربینهای اکشن است.
در ابتدا بیایید به کیفیت ضبط ویدئو بپردازیم و در ادامه نیز به جلوههای بصری زیبای دستگاه خواهیم پرداخت. جلوههایی که می 11 یکی از پیشگامان آن محسوب میشود.
قبل از ورود به بخش ویدئوها باید این نکته را ذکر کنیم که تمامی صداها با کیفیت استریو و 96 کیلوبیت بر ثانیه ضبط شدهاند. هرچند بیتریت پایینتر نشانه بیکیفیت بودن آن نیست اما انتظار ما چیز دیگری بود. چرا که گوشی می 10 پرو شیائومی، صداها را با کیفیت 320 کیلوبیت بر ثانیه ضبط میکند.
اولین ویدئوی ضبط شده کیفیت 8K و سرعت 30 فریم بر ثانیه دارد. برخلاف انتظار ما، کیفیت آن فوقالعاده و تصاویر از جزئیات و وضوح بسیار خوبی برخودار هستند. رنگها و کنتراست محیط به خوبی ثبت شده و دامنه دینامیکی آن نیز قابل ستایش است.
در مجموع نمیتوان این ویدئو را ایدهآل محسوب کرد. زمانی که ویدئو را با دقت مشاهده کردیم، متوجه حالتهایی شبیه فشردهسازی مصنوعی شدیم. این مسئله ممکن است به خاطر ماهیت کواد بایر بودن سنسور دوربین باشد. اما این مسئله آن چنان جدی نبوده و کیفیت ویدئو واقعا تحسین برانگیز است.
ویدئو کلیپهای 4K که با سرعتهای 30 و 60 فریم بر ثانیه ضبط شدهاند نیز کیفیت فوقالعادهای را ارائه میکنند. جزئیات محیط در این کلیپها چشمگیر بوده و نویز آنها بسیار کم است. علاوه بر این موارد، ویدئوهای 4K از نظر یکنواختی، وضوح، رنگ و کنتراست، برتری خود را ثابت کردهاند. خاطر نشان کنیم که بیتریت بالای ویدئو (بالای 50 مگابیت بر ثانیه) نیز تاثیر گذار بوده است.
زوم دو برابری نیز قابلیتی است که تنها برای کیفیتهای 4K و 1080p در دسترس میباشد. میزان جزئیات در زوم دو برابری دیجیتالی ویدئوی 4K به طور قابل توجهی زیاد است. البته این مسئله برای یک سنسور آن هم با رزولوشن بالا، تعجب برانگیز نیست.
کیفیت ویدئوهای 4K30 fps از دوربین اصلی نیز فوقالعاده است. میزان نویز به طرز چشمگیری کنترل و از آن طرف به جزئیات خوب پرداخته شده است. ویدئوهای شب از نظر جزئیات بسیار عالی بوده و نوردهی به طور متعادلی صورت گرفته و جنس رنگها کاملا حفظ شدهاند.
در طرف دیگر کیفیت ویدئوهای 4K30 fps از دوربین فوق عریض کمی ناامید کننده ظاهر شده است. هرچند علاوه بر وضوح دارای رنگهایی دقیق و پویایی خوبی هستند. اما سطح نویز در آنها کمی بالاتر از حد عادی بوده، به خصوص در مناطق با رنگ یکنواخت (مانند ساختمانها) که این مسئله بیشتر خود را نشان میدهد.
تثبیت کننده اپتیکال برای دوربین اصلی همیشه در دسترس است. تثبیت کننده الکترونیکی علاوه بر دوربین اصلی بر روی دوربین فوق عریض نیز عمل میکند و به صورت پیش فرض فعال میشود. هرچند فعال شدن تثبیت کننده الکترونیکی باعث کمتر شدن زاویه دید میشود اما در عوض فیلمهای یکنواخت و بدون لرزشی را به ثبت میرساند.
در این لینک نیز میتوانید کیفیت ضبط ویدئوی می 11 را با سایر گوشیهای موجود در بازار مقایسه کنید.
حالتهای ویدئویی
ابتدا به حالت ویدئویی سوپر استدی یا فوق ثابت می 11 میپردازیم. این حالت به شما اجازه میدهد ویدئوهای با کیفیت 1080p و سرعت 30 فریم بر ثانیه را مانند یک دوربین اکشن واقعی ضبط کنید. هرچند نباید از می 11 انتظار یک دوربین حرفهای مانند می اکشن (Mi Action) را داشته باشید. اما در مواقع ضروری قطعا میتواند چاره ساز باشد.
حالتهای ویدئویی دیگری نیز وجود دارند که واقعا منحصر به فرد هستند. از جمله این حالتها میتوان به مواردی نظیر زوم جادویی، شاتر آهسته، فریز تایم، تایم لپس شب، حالت شب ویدئویی و جهان موازی اشاره کرد.
حالت ویدئویی زوم جادویی سوژه شما را در مرکز فیلم ثابت نگه میدارد، در حالی که به صورت آهسته روی پس زمینه زوم میکند. حالت شاتر آهسته نیز پس زمینه شما را تار میکند (بیشتر در شب استفاده میشود). این جلوه ویدئویی بیشتر برای تمرکز بر روی سوژه در هنگام شب و تار کردن همه موارد دیگر قابل استفاده است.
به کمک حالت شاتر آهسته میتوانید برای سوژههای متحرک خود حالتهای سرگیجه یا بیماری ایجاد کنید.
زوم جادویی تنها برای رزولوشن 1080p قابل دسترسی میباشد.
جلوه ویدئویی فریز تایم یا Time Freeze میتواند قسمتی از فریم فیلم شما را نگه دارد در حالی که بقیه قسمتها همچنان در حال حرکت باشند. بعلاوه این که شما میتوانید در هر زمان آنها را از حالت فریز خارج کنید و آنها حرکت خود را دقیقا از همان جایی که فریز شده بودند، ادامه دهند.
البته این جلوه ویدئویی برای تمامی صحنهها کاربرد ندارد (به عنوان مثال صحنهای مانند یک بلوار شلوغ)، با این حال میتواند در مواقعی خاص ویدئوهای جذابی را برای شما فراهم کند.
جلوه فریز تایم نیز تنها برای رزولوشن 1080p قابل استفاده میباشد.
جلوه تایم لپس شب عکسهایی را با حالت شب گرفته و سپس آنها را به یک ویدئو تبدیل میکند. به همین دلیل است که برای ساخت یک تایم لپس شب یک ثانیهای بایستی حداقل بالای 5 دقیقه منتظر بمانید. همچنین اگر میخواهید کلیپی 10 ثانیهای درست کنید، تقریبا یک ساعت باید انتظار بکشید.
این کلیپها با کیفیت 4K گرفته میشوند و واقعا فوقالعاده هستند. اگر صحنه مناسبی را برای این جلوه پیدا کردید، وقت را تلف نکنید و به گوشی قدرتمند خود اعتماد کرده و تایم لپس جذابی را خلق کنید.
در اینجا تایم لپس معمولی را مشاهده میکنید که تنها 5 دقیقه زمان برده است. این تایم لپس با کیفیت 1080p ضبط شده، هرچند کیفیت 4K آن نیز در دسترس میباشد.
جلوه ویدئویی جهان موازی دقیقا جلوه سینمایی فیلم معروف Inception را بازسازی میکند. به این صورت که فریم ویدئوی شما را به دو نیم تقسیم کرده و قمست پایینی ویدئو را در قسمت بالایی آن آینه کرده و به آرامی بزرگنمایی میکند. این جلوه نیز تنها برای رزولوشن 1080p قابل دسترسی بوده و حداکثر مدت زمان هر کلیپ تنها 10 ثانیه است.
با این که جلوه ویدئویی جهان موازی قشنگیهای خاص خودش را دارد، اما به نظر نمیرسد افراد زیادی از آن استفاده کنند. چرا که دارای محدودیتهایی از جمله وضوح پایین، محدودیت زمانی و بزرگنمایی خودکار است.
با این که از حالت شب ویدئویی انتظار زیادی داشتیم، اما نتیجه کار کمی ما را ناامید کرد. چرا که رزولوشن آن 1080p بوده و زوم آن به صورت دیجیتالی است. شما همچنین افت کیفیت را حین زوم کردن به وضوح مشاهده خواهد کرد. حتی اگر کمی نور محیط نیز چاشنی کار شود، بهبود قابل ملاحظهای پیدا نمیکند. حاصل کار را در زیر مشاهده کنید.
اما حالت شب ویدئویی اولترا (شما ابتدا حالت شب را انتخاب میکنید، سپس به بخش ویدئویی آن میروید) دقیقا برای موقیعتهای بسیار تاریک اختصاص یافته است. به عنوان مثال محیطهایی که تنها یک لوکس درخشندگی دارند. اینجاست که حالت شب واقعی خودی نشان میدهد.
هرچند وضوح تصاویر آن چنان بالا نیست اما برش آنها دقیق و بخش زیادی از نویز آنها مدیریت شده است. شما به جای دریافت تصاویری کاملا سیاه، تصاویر قابل استفادهای را ثبت میکنید. این تصاویر، رنگ و جزئیات قابل مشاهدهای دارند.
ما این قابلیت را در شرایط نوری با درخشندگی یک لوکس امتحان کردیم. شما میتوانید تفاوت این حالت را با حالت معمولی به وضوح مشاهده کنید.
در ادامه نیز تصاویری را قرار دادهایم که از ویدئوهای 1080p به دست آمده است.
جایگزینهایی برای می 11 شیائومی
می 11 شیائومی اولین گوشی هوشمند مجهز به قدرتمندترین تراشه شرکت کوالکام یعنی اسنپدراگون 888 محسوب میشود. می 11 این عنوان را تنها به این خاطر کسب کرده است که در سراسر جهان قابل دسترسی میباشد. چرا که سری گلکسی اس 21 سامسونگ اولین دستگاههای مجهز به این تراشه بودند. اما با این تفاوت که تنها در مناطقی خاص قابلیت فروش داشتند.
بنابراین اگر به دنبال گوشی هوشمندی با تراشه اسنپدراگون 888 هستید، میتوانید روی آن حساب باز کنید.
می 11 شیائومی با قیمت تقریبی 700 یورویی عرضه شده و گزینههای موجود آن در حال حاضر نسخههای 8 گیگابایت رم/128 گیگابایت حافظه داخلی و 8 گیگابایت و 256 گیگابایت حافظه داخلی میباشند. 700 یورو برای یک گوشی هوشمندی که تراشه پرچمدار، نمایشگری عالی و دوربینهای فوقالعادهای دارد، به نظر معقول و منصفانه میآید.
حال نوبت به رقبا میرسد. بیایید نگاهی کوتاه به رقبای می 11 در مارکت بیندازیم.
اولین رقیب ارزان قیمت می 11، می 10 تی پرو است که تنها 499 یورو قیمت دارد. این گوشی در بسیاری از مشخصات خود مشابه می 11 است. به عنوان مثال می 10 تی پرو دارای صفحه نمایشی با نرخ نوسازی 144 هرتز و فناوری HDR10 پلاس میباشد. با این تفاوت که نمایشگر می 10 تی پرو از نوع IPS با رزولوشن 1080p است اما می 11 دارای نمایشگر اولد با رزولوشن 1440p میباشد.
تراشه به کار رفته در می 10 تی پرو اسنپدراگون 865 بوده که به عنوان یکی از سریعترین تراشههای مارکت شناخته میشود. دیگر مشخصات مشابه می 11 عبارتند از: اسپیکرهای استریو، هر چهار دوربین، طرح شیشهای و قاب فلزی. هرچند می 10 تی پرو مانند می 11 سریع شارژ نمیشود اما باتری بزرگ 5000 میلیآمپری آن، این کمبود را جبران میکند.
اگر طرفدار نمایشگرهای اولد یا حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر نیستید، خرید می 10 تی پرو میتواند برای شما یک انتخاب هوشمندانه باشد. با این حال قیمت پایینتر آن را هم نمیتوان نادیده گرفت.
رقیب ارزان قیمت بعدی ریلمی ایکس 50 پرو فایو جی 599 یورویی نام دارد. شما این گوشی را میتوانید حتی با قیمت 399 یورو نیز تهیه کنید. ایکس 50 پرو از یک نمایشگر کوچکتر با رزولوشن 1080p و نرخ نوسازی 90 هرتزی از نوع اولد برخوردار است. تراشه به کار رفته در آن اسنپدراگون 865 است.
اسپیکرهای ریلمی نیز مانند می 11 از نوع استریو بوده اما دوربینهای پشتی ایکس 50 پرو چهارگانه میباشد. دوربین اضافهتر، تله فوتو نام دارد و باید اقرار کنیم که تمامی دوربینهای آن عملکرد خوبی را از خود نشان دادهاند. سرعت شارژ ریلمی ایکس 50 پرو فایو جی به کمک شارژر همراه 65 واتی آن از می 11 یک سر و گردن بالاتر است.
رقیب بعدی از یک کمپانی چینی است. وان پلاس 8 پرو با قیمتی مشابه می 11، از نظر دیگر مشخصات نظیر نمایشگر، اسپیکر و دوربین نیز عملکردی مشابه پرچمدار شیائومی دارد. علاوه بر این موارد، وان پلاس 8 پرو از دوربین اختصاصی جهت بزرگنمایی هم بهره میبرد.
همانطور که میدانید از معرفی وان پلاس 8 پرو نزدیک به یک سال میگذرد و طبیعتا تراشه آن اسنپدراگون 865 میباشد. سیستم عامل مبتنی بر اندروید OxygenOS موجود بر روی گوشیهای کمپانی وان پلاس تجربه لذت بخشی را برای کاربران فراهم میکند. این نوع سیستم عامل به همراه دوربین زوم اختصاصی را میتوان جزو برتریهای وان پلاس 8 پرو نسبت به می 11 تلقی کرد.
در پایان این بخش گوشی گلکسی اس 21 پلاس از کمپانی سامسونگ قرار دارد که میتواند جایگزین مناسبی برای می 11 شیائومی به شمار رود. این در حالیست که سامسونگ رزولوشن نمایشگر پرچمدار خود را به 1080p کاهش داده است. با این حال، گلکسی اس 21 پلاس دارای نمایشگر 6.7 اینچی از نوع دینامیک آمولد دو ایکس میباشد که عملکردی فوقالعاده دارد.
تراشه به کار رفته در سری گلکسی اس 21 نیز جزو پرچمدارهای کمپانی کوالکام و سامسونگ محسوب میشود. از طرفی دوربینهای آنها نیز عملکرد درخشانی را از خود ارائه میکنند. نسخه 8/128 گیگابایتی گلکسی اس 21 پلاس در مقایسه با نسخه مشابه می 11 قیمت بالاتری دارد. حال باید دید آیا دوربین سلفی بهتر و دوربین اختصاصی بزرگنمایی پرچمدار سامسونگ قیمت بالاتر آن را جبران خواهد کرد یا خیر؟
سخن پایانی
اگر به گوشی هوشمند می 11 شیائومی نگاهی کلی بیندازیم متوجه خواهیم شد که یک گوشی تمام عیار است. چرا که علاوه بر طراحی جذابی که دارد از مشخصاتی نظیر ساخت با کیفیت، مقاومت در برابر نفوذ آب، بهترین نمایشگر حال حاضر، پرسرعتترین تراشه مارکت، دوربینهای قدرتمند و کاربردی و جلوههای ویدئویی جذاب نیز بهره میبرد.
می 11 علی رغمی تصمیمی که در ابتدای امر مبنی بر عدم وجود شارژر در جعبه محصول اتخاذ شد، همراه با یک شارژر گالیوم نیتریدی عرضه میشود. این شارژر 55 واتی میتواند می 11 را در مدت زمان بسیار کوتاه 45 دقیقه شارژ کند.
می 11 همچنین دارای قابیلتهای فوقالعادهای نظیر اسپیکرهای استریو، تبدیل جک 3.5 میلیمتری هدفون و حتی پشتیبانی از شارژ بیسیم سریع نیز میباشد. جدای از این موارد، رابط کاربری MIUI 12 در کنار اندروید 11 قطعا تجربه لذت بخشی را برای شما فراهم خواهد آورد.
در طرف دیگر ماجرا اگر نگاه واقع گرایانهتری به می 11 بیندازیم، باید اقرار کنیم که این گوشی هوشمند آن طور که باید و شاید کامل و عالی نیست. چرا که کیفیت اسپیکرهای آن نسبت به هم رده نسل قبلی آن یعنی می 10 افت نسبی پیدا کرده و حسگر اثر انگشت، عملکرد خوبی را از خود نشان نمیدهد.
علاوه بر این موارد ذکر شده فقدان دوربین اختصاصی برای زوم ممکن است به مذاق بسیاری از کاربران خوش نیاید. همچنین دوربین سلفی می 11 نیز بایستی ارتقا پیدا کند. مهمتر از همه داغ کردن دستگاه حین تستهای سنگین بود که زنگ خطری برای گیمرها به حساب میآید. البته باید خاطر نشان کنیم که می 11 حین اکثر بازیهای مطرحی که با آن انجام دادیم، با چنین اتفاقی مواجه نشد.
در مجموع باید بگوییم که می 11 با توجه به عنوان پرچمداری که با خود به یدک میکشد، گوشی ارزان قیمتی محسوب میشود. می 11 میتواند مسیر پیشرفت شیائومی را در عرصه پرچمدارهای ارزان قیمت هموارتر از قبل کند. آینده برای این گوشی و سریهای آن قطعا روشن خواهد بود.
مزایا و معایب می 11
مزایا
- طراحی منحنی جذاب به همراه کیفیت بالای ساخت
- نمایشگر 6.81 اینچی اولد فوقالعاده، رزولوشن 1440p، نرخ نوسازی 120 هرتز، روشنایی قابل توجه و رنگهایی دقیق
- جدیدترین تراشه کمپانی کوالکام یعنی اسنپدراگون 888، پشتیبانی از شبکه فایو جی
- اسپیکرهای استریو، تبدیل تایپ سی جک 3.5 میلیمتری هدفون
- طول عمر باتری قابل اعتماد، شارژ فوق سریع
- ثبت با کیفیت عکسها و ویدئوها
- رابط کاربری MIUI 12 به همراه اندروید 11 تجربه یکنواخت و جذابی را فراهم میکند
معایب
- عدم وجود دوربین اختصاصی زوم یعنی تله فوتو
- نبود استاندارد رسمی مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و خاک
- مدت زمان مکالمه نه چندان رضایتبخش
- داغ کردن بیش از حد گوشی حین تستهای سنگین (هرچند هنگام اجرای بازیها چنین مشکلی پیش نیامد)
- جلوههای ویدئویی علی رغم تبلیغات فراوان، قابلیتهای آن چنان خاص و ویژهای نیستند
منبع: gsmarena