اپل در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ از سامسونگ پیشی گرفت و تبدیل به بزرگترین تولیدکننده گوشی‌های هوشمند در جهان شد

توسط سمیرا گلکار
آیفون 12

اپل که با رقابتی جدی از سمت شرکت‌هایی مثل هوآوی و سامسونگ روبرو شده، برای حفظ رتبه خودش بین برترین تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند در سطح جهان با چالش روبرو شده است. در واقع این شرکت چندین فصل از نظر فروش در سطح جهان بعد از سامسونگ و هوآوی قرار داشت. از سال ۲۰۱۶ این شرکت آمریکایی رتبه اول را از دست داده بود اما به نظر می‌رسد که حالا جایگاه قبلی خودش را بازیابی کرده است. از آنجایی که تحریم‌های آمریکا باعث شده هوآوی برای رقابت دچار چالش شود، حالا تنها رقیب اپل، سامسونگ است و طبق گزارش جدید مؤسسه گارتنر، اپل موفق شده در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ تبدیل به بزرگترین فروشنده گوشی‌های هوشمند در سطح جهان شود.

طبق این گزارش، فروش آیفون در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ به ۸۰ میلیون عدد رسیده که بخش عمده‌ای از این موفقیت به دلیل وجود طرفداران وفاداری حاصل شده که بی صبرانه منتظره اولین گوشی 5G این شرکت بودند هر چند این شرکت از نظر زمان عرضه این فناوری حدود یک سال از رقبای خودش عقب‌تر است. آنشول گوپتا، مدیر ارشد تحقیقات گارتنر می‌گوید:

“گرچه بعضی از مشتریان این شرکت از نظر مخارج محتاط تر شده و سعی کردند در هزینه‌های جانبی صرفه جویی کنند اما تکنولوژی 5G و دوربین حرفه‌ای این گوشی باعث شده بعضی از کاربران تشویق به خرید گوشی جدید یا ارتقای گوشی قبلی خودشان شوند.”

گزارش گارتنر

گزارش مؤسسه گارتنر درباره فروش گوشی‌های هوشمند

داده‌های بازار نشان می‌دهد که سهم آیفون در بازار نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است. سال پیش این شرکت در سه ماهه چهارم حدود ۷۰ میلیون آیفون فروخت که نسبت به فروش امسال در مدت مشابه، ۱۰ میلیون عدد کمتر است. در عین حال فروش سامسونگ هم ۱۱.۸ درصد کاهش داشته است. در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹ سامسونگ نسبت به سال جاری ۸ میلیون گوشی بیشتر فروخته است.

کاربران در سال ۲۰۲۰ هزینه‌های خرید گوشی را کاهش دادند

شیوع ویروس کرونا باعث شد سال ۲۰۲۰ برای بازار گوشی‌های هوشمند سال خوبی نباشد و در این سال، بین ۵ برند برتر جهان فقط شیائومی و اپل موفق به افزایش فروش شده اند. اما طبق این گزارش آنچه که باعث موفقیت هر چه بیشتر این شرکت شده، فروش آیفون ۱۲ مینی است چون در این دوره خیلی از کاربران نسبت به هزینه‌هایی که صرف گوشی می‌کنند محتاط تر شده‌اند. در این دوره کاربران به جای مدل‌های ۱۵۰۰ دلاری به دنبال مدل‌های 5G ارزان قیمت تر بودند اما پیاده سازی تکنولوژی 5G در سطح جهان هم عامل بسیار مهمی در این موفقیت بوده است.

 

طبق اطلاعات مؤسسه گارتنر، تکنولوژی 5G از جمله عوامل مهم در تصمیم گیری کاربران برای تغییر و ارتقای گوشی فعلی خودشان است. اگر اپل تولید آیفون ۱۲ مینی را متوقف کند، باید برای سال جدید هم به فکر عرضه یک مدل مینی جدید باشد. هنوز مشخص نیست که این شرکت بزرگ موفق به حفظ دستاورد جدیدش برای سه ماهه اول ۲۰۲۱ خواهد شد یا خیر.

 

مطالب مرتبط

نظر شما چیست؟