معرفی پتلفرم گیمینگ استادیا (Stadia) برای نخستین بار توسط گوگل، ریسک بزرگی بود که می توانست روش بازی را برای بسیاری از افراد متحول کند. در آغاز هدف گوگل این بود که در استادیا بازی های اورجینال خودش را منتشر کند. این بازی ها قرار بود در استودیوی بازی و سرگرمی استادیا موسوم به SG&E تولید شوند. اما گوگل در یکی از جدیدترین خبرهایش اعلام کرده است که این استودیوی بازی سازی را تعطیل خواهد کرد.
ساخت بهترین بازی ها از صفر تا صد، نیازمند صرف سال ها زمان و سرمایه ای قابل توجه است و هزینه ها هم به صورت تصاعدی رو به افزایش هستند. تمرکز ما روی تقویت تکنولوژی اثبات شده استادیا و نیز پیشبرد مشارکت های تجاری این کمپانی بوده است از این رو تصمیم گرفتیم بیش از این روی ساخت محتوای انحصاری از سوی تیم توسعه داخلی یا SG&E سرمایه گذاری نکنیم.
البته طبق اعلام گوگل، بازی هایی که قرار بود در کوتاه مدت منتشر شوند، روند تولید و توسعه خود را به صورت عادی طی خواهند کرد اما فراتر از آن بازی جدیدی تولید نخواهد شد.
گوگل تصمیم گرفته است که در استادیا روی بازی سازی تمرکز نکند. هدف تازه گوگل این است که استادیا را به پلتفرمی تبدیل کند که مردم بتوانند در آن بازی کنند. گوگل می گوید که اکثر اعضای تیم SG&E نقش های جدیدی را در این کمپانی بر عهده خواهند گرفت.
خبرها حاکی از آن است که جید ریموند، یکی از افراد با تجربه در صنعت بازی سازی که برای هدایت استودیوهای بازی سازی به گوگل پیوسته بود، از این کمپانی جدا شده است.
شاید گوگل فکرش را نمی کرد که مجبور شود در حدود بازه زمانی ای که کنسول های جدید سونی و مایکروسافت به بازار عرضه شدند، به تبلیغات گران قیمت و پر هزینه متوسل شود. شاید هم از ابتدا متوجه نبود که ساخت یک بازی ویدئویی در سطح AAA تا چه اندازه به زمان، تلاش، منابع و سرمایه هنگفت نیازمند است.
گوگل استادیا قرار نیست جایی برود، کاربران هنوز می توانند در استادیا بازی کنند و استادیا به اضافه کردن بازی های دیگر کمپانی ها به پلتفرم ابری خود ادامه خواهد داد. بازی هایی که قرار بود در کوتاه مدت منتشر شوند، طبق روال قبلی منتشر خواهند شد اما گوگل فراتر از این سرمایه گذاری، اقدام دیگری در جهت بازی سازی نخواهد کرد.
ما خود را به آینده گیمینگ ابری متعهد ساخته ایم و نقشی که برای پیشبرد این صنعت بر عهده داریم را به اجرا خواهیم گذاشت. هدف ما هنوز ایجاد بهترین پلتفرم ممکن برای گیمر ها و ارائه بهترین تکنولوژی برای شرکای کمپانی، و همچنین تحقق این تجربیات برای مردم در سراسر دنیا، است.
استادیا در ابتدای فعالیتش بی رقیب بود اما بیش از یک سال پیش، با معرفی سرویس های گیم پس (Game Pass) و ایکس کلاد (xCloud)، جی فورس ناو (GeForce Now) نیوادیا، و لونا (Luna) از کمپانی آمازون، درگیر رقابت شد.
عرضه بازی سایبرپانک 20177 (Cyberpunk 20177) برای استادیا با موفقیت زیادی همراه بود و این کمپانی حتی برای افرادی که بازی را پیش خرید می کردند، دسته بازی رایگان ارسال می کرد. هرچند این بازی باگ های خود را داشت اما روی کامپیوتر شخصی و استادیا به خوبی اجرا می شد و تنها روی کنسول ها با مشکلات شدیدتری مواجه بود.