واتساپ از کاربرانی که نگران حریم شخصی خود هستند دلجویی می کند

توسط سوگند صفری
3 minutes read
حریم شخصی واتساپ

بعد از تغییراتی که در سیاست های حریم شخصی واتساپ اعمال شد، بخشی از کاربران این اپ تصمیم گرفتند سرویس هایی که تحت مالکیت فیسبوک هستند را کنار گذاشته و سراغ اپلیکیشن های دیگری بروند. واتساپ هم با کمک گرفتن از قابلیت استاتوس خود اقدام به دلجویی از کاربران کرده و به آن ها یادآوری میکند که هیچکس نمیتواند مکالمات رمزگذاری شده آن ها را بخواند.

 

یکی از تغییرات پیشنهادی در سیاست حریم خصوصی واتساپ، کاربران این اپ را ترسانده است. هدف این تغییر به روز رسانی نحوه ذخیره لاگ چت های بیزینس بود به صورتی که این چت ها روی سرور های فیسبوک نگهداری شوند. این تغییر سیاست باعث شد موجی از کاربران تصور کنند که فیسبوک می خواهد داده های شخصی آن ها را به سرقت ببرد و باعث شد انبوهی از کاربران به سرویس های دیگری که محوریت آن ها حفظ حریم شخصی کاربر است، مهاجرت کنند.

تا امروز، واتساپ هم در شبکه های اجتماعی و هم در وبسایت خود این سیاست را تصریح نموده و تاکید کرده است که امنیت گفتگوهای کاربران با رمزگذاری سرتاسری (End-to-end encryption) حفظ می شود و خود واتساپ و فیسبوک نمی توانند محتوای گفتگوها را ببینند یا بشنوند. واتساپ پیاده سازی این سیاست جدید را به تاخیر انداخته و روز یکشنبه یک قدم فراتر رفت.

به گزارش Verge واتساپ شروع کرده است به پست کردن تازه های مرتبط با امنیت در قالب استاتوس، ویژگی ای که شبیه استوری در اینستاگرام و اسنپ چت است. این پیام ها که به دست تعداد قابل توجهی از کاربران رسیده است، مجددا نکاتی را درباره این که واتساپ به علت استفاده از رمزگذاری سرتاسری نمی تواند «مکالمات شخصی شما را بخواند یا بشنود» تکرار می کند.

حریم شخصی واتساپ

یکی از سخنگویان واتساپ می گوید: «به روز رسانی اخیر ما با اطلاعات غلط و سردرگمی زیادی همراه بوده و ما می خواهیم به همه کمک کنیم که واقعیات را در خصوص این که واتساپ چگونه از حریم شخصی و امنیت افراد محافظت می کند، درک کنند. در آینده، ما اطلاعات به روز را در تب استاتوس در اختیار کاربران خواهیم گذاشت تا اخبار را مستقیما از واتساپ دریافت کنند.»

هنوز مشخص نیست که آیا اقدامات واتساپ برای حفظ حریم شخصی می تواند به جلوگیری از رفتن تعداد انبوهی از کاربران به سراغ سرویس های دیگری که آن ها هم رمزگذاری سرتاسری دارند اما ارتباطی با فیسبوک ندارند، کمک کند یا نه.

اپلیکیشن هایی مثل تلگرام و سیگنال از مهاجرت کاربران از واتساپ بهره زیادی برده اند. حتی سیگنال برای یک بازه زمانی طولانی از دسترس خارج شد تا ظرفیتش را برای پذیرش «میلیون ها کاربر جدید سیگنال» گسترش دهد.

این تنها مشکل مربوط به حریم شخصی نیست که سیگنال با آن دست و پنجه نرم می کند. در ماه دسامبر، واتساپ مدعی شد که برچسب های جدید حریم شخصی اپل تحت عنوان برچسب های nutrition، رقابت را مختل می کنند چون این سیاست روی اپ های از پیش نصب شده ای مثل iMessage اعمال نمی شود.

در نوامبر، واتساپ به کاربران هشدار داد که قابلیت پیام های ناپدید شونده (disappearing messages) نمی تواند تضمین کند که پیام ها بعد از این که از گفتگو پاک می شوند، کاملا از بین خواهند رفت و به هیچ شکل دیگری باقی نخواهند ماند. علاوه بر شرایط بدیهی ای مثل اسکرین شات گرفتن، پیام ها می توانند در شکل های متفاوت دیگری مثلا در بک آپ های کاربر یا مدیای ذخیره شده در گوشی، باقی بمانند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟