فناوری به کمک کادر درمان می آید: از معاینه تا درمان غیر حضوری

توسط Avatar photoامیرحسین حیدرزاده
4 دقیقه

سال 2020 جهان، زندگی و درمان را تغییر داد. ویروس کویید 19 همه جا پیدا می‌شد. محل کار، باشگاه، روی دست ما و هر جایی که قبلا به آن اعتماد داشتیم.

امن‌ترین محل خانه بود. سعی کردیم کار و آموزش را از راه دور ادامه دهیم. مراقبت‌ پزشکی رنگ و بوی گذشته را نداشت. شاید انقلاب فناوری از سال 2020 آغاز شده است.

پیشرفت فناوری‌های از راه دور شگفت انگیز بود. قرار ملاقات و کنفرانس‌های مهم از طریق دستگاه متصل به اینترنت انجام می‌شود.

طبق گزارش مرکز بهداشت آمریکا معاینات پزشکی آنلاین 154 درصد افزایش پیدا کرد. سلامتی از راه دور مزایای زیادی دارد. این مسیر پزشکی را به مکان‌های دور افتاده می‌رساند.

section1 img

بسیار از افراد با هزینه کم‌تر و دسترسی آسان به پزشک متخصص دسترسی پیدا می‌کنند. در طرف دیگر امنیت کادر درمان و حتی خود بیماران حفظ می‌شود.

تله‌داک یکی از برنامه‌های پیشرو در این زمینه است. با نصب این برنامه می‌توانید برای معاینه، جلسات درمانی، ویزیت منظم و موارد دیگر با پزشکان ملاقات کنید.

در بخش مای‌کارت این برنامه سوابق شما وجود دارد. پزشک بر اساس سابقه بیماری شما تصمیم بهتری می‌گیرد.

دیدار مجازی بیماران با خانواده

در طول موج اول و دوم همه گیری بیماری کرونا، در بیش‌تر مراکز درمانی امکان ملاقات وجود نداشت. محیط بیمارستان کاملا آلوده است. مراجعه نزدیکان بیمار می‌تواند زمینه ساز انتقال بیماری شود.

mychart bedside table 640x440 1

فناوری در این زمینه خود را نشان داد. با استفاده از آیپد و قابلیت فیس تایم امکان تماس تصویری با خانواده‌ها ایجاد شد. افزایش روحیه بیماران در درمان آن‌ها موثر است.

برخی از بیمارستان‌ها برای کمک به بیمار و خانواده آن‌ها آموزش استفاده از این ابزار را آغاز کردند.

برنامه‌های ردیابی علائم بیماری کرونا

در دوران همه گیری بیماری کویید 19 دنیای فناوری به برقراری تماس محدود نشد. تلفن‌های هوشمند برای ردیابی بیماران و نظارت بر علائم بیماری استفاده شدند.

با استفاده مناسب از فناوری امکان غربالگری افراد جامعه ایجاد شد. بیماران از کجا عبور کردند؟ کدام مکان‌ها نا امن است؟ جواب به این سوالات و چندین سوال دیگر با فناوری ممکن می‌شود.

برنامه‌های تلفن همراه

متاسفانه همه بیماران شرایط قرنطینه را رعایت نمی‌کنند. جان افراد بسیاری با این کار به خطر می‌افتد. در نتیجه سیستم درمان و دولت مجبور به نظارت بر رفتار بیماران شدند.

برای انجام این کار دولت‌های مختلف از برنامه‌های تلفن همراه کمک گرفتند. این برنامه می‌تواند روی ساعت هوشمند یا تنها در تلفن هوشمند کار را انجام دهد.

برنامه‌های غربالگری کرونا: غربالگری همه افراد جامعه در آزمایشگاه و با استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی کاری دشوار و زمان بر است. امکان شناسایی اولیه بیماری با تلفن‌های هوشمند یا انواع دیگر فناوری ممکن است.

این کار به چند روش انجام می‌شود. برای مثال با حسگرهای ساعت هوشمند اپل ضربان قلب و سطح اکسیژن خون اندازه گیری می‌شود. با اندازه گیری آن‌ها امکان ابتلای شما به بیماری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در روش دیگر شما به گروهی از سوالات پاسخ می‌دهید. از شما در مورد شرایط جسمی و علائم بیماری سوال می‌شود. با جواب به تمامی سوالات برنامه نتیجه گیری می‌کند.

آیا شما به آزمایش کرونا و مراقبت‌های پزشکی نیاز دارید؟ برنامه‌ها برای جواب به این سوال طراحی شده است.

استفاده تیم‌ پزشکی از فناوری

با همه گیری کرونا کادر درمان باید جلسات روزانه برگزار کنند. این جلسات دلایل مختلفی دارد. مانند: آموزش‌ اطلاعات جدید بیماری به کادر درمان.

فناوری به کمک کادر درمان می آید: از معاینه تا درمان غیر حضوری

برای این کار افراد مختلف باید در یک اتاق جمع شوند. حتی با رعایت فاصله اجتماعی و دیگر موارد بهداشتی انتقال بیماری ممکن است. در نتیجه انجام کار به روش قدیمی خطرناک به نظر می‌رسد.

فناوری یک راه حل مطمئن را پیش پای آن‌ها قرار داد: ویدئو کنفرانس. بیمارستان کودکان سنت لوئیس دوره‌های مجازی با بیماران، خانواده‌ها و تیم مراقبت پزشکی را به سرعت آغاز کرد.

دکتر استورات سوئیت مدیر برنامه پیوند ریه کودکان در این بیمارستان است. او گفت: امیدواریم استفاده از فناوری پس از دوره همه گیری کرونا ادامه یابد.

ماجرا به ابزارهای کنفرانس ویدئویی مانند زوم تمام نمی‌شود. بسیاری از تیم‌های پزشکی با کمک برنامه مایکروسافت تیم جلسات منظم کاری را برگزار می‌کنند و اطلاعات جدید را به اشتراک می‌گذارند.

برنامه‌های نظارت بر بیمار از راه دور به کادر درمان و کاهش بار بیماران حضوری کمک می‌کند. با استفاده از این ابزار می‌توانیم بیمار را پس از ترخیص تحت نظر بگیریم.

با ایجاد پیوند بین کادر بیماران بستری و بیماران سرپایی نتایج درمان بهتر می‌شود. نیاز به بستری مجدد بیمار کاهش پیدا می‌کند و هزینه‌های بالای مراقبت بهداشتی کم‌تر می‌شود.

مراقبت‌ بهداشتی در سال 2021 یک دنیای متفاوت از 2019 است. نظر شما در مورد تغییر شرایط درمان و پزشکی چیست؟ آیا از ویزیت غیر حضوری استفاده کرده‌اید؟

منبع: owllabs.com

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟